Netherlands, Italy, Germany · 8 Days · 23 Moments · March 2018

Wintersport Italië 2018


17 March 2018

Vandaag was de terugreis. Om 5.00 uur vertrokken en om 18.35 uur weer thuis. Is toch een lange reis en lijkt veel langer als vanuit Kirchberg. Onderweg nog even een Wopper gegeten bij Burger King. Nu alles uitgepakt en zo veel mogelijk opgeruimd. Het was een fijne vakantie. Voor herhaling vatbaar.

16 March 2018

Een welverdiende rust.
Nog een paar laatste momenten.
De pistes hier zijn zeer goed geprepareerd. Ik ben nog nooit in een gebied geweesr waar de pistes zo goed zijn geprepareerd. Op 1 uitzindering na vandaag. De zwarte piste van 3000 meter naar omlaag was bagger. Een en al bult. Het was een fijn gebied om te skiën, maar we hebben nu het hele gebied wel gehad.

15 March 2018

Vandaag de laatste dag. Prachtig zonnig weer. Weer naar 3000 meter geweest.
Vandaag bewolkt. Wel lekker geskied. Pizza was uitstekend.

14 March 2018

Ook ik genoot van de zon. Helaas wordt het morgen minder.
Het was een prima dag.
Elga liet ons los en ging van de zon genieten.
Vandaag een mooie zonnige dag. Tot 3064 meter geweest. Veel zwarte pistes die goed te doen waren.

13 March 2018

Elga ging ook prima van de zwarte pistes. Helaas 1x gevallen en broek kapot.
Vandaag naar het aangrenzende skigebied gegaan. Ponte di Lego 1256 t/m 2120 meter. Heerlijke pistes.
Vandaag een prima skidag. Half bewolkt met een zonnetje. Ik ging vanmorgen op de piste naar de wc. Mijn helm met handschoenen even in de wasbak gelegd. Toen ik terugkwam bleek het een automatische kraan te zijn en stond mijn helm vol water.

12 March 2018

Het weer gaat beter worden.
Vandaag wat mist. Wel lekker geskied. Mooie vlakke en brede pistes. Bram maakte wel een heftige val voorover. Zodanig dat de behuizing van zijn GoPro was afgebroken en hij nu wat misselijk is. Hopelijk is dat morgen weer over. Verder een prima dag.

11 March 2018

Na een eenvoudige lunch nog even geskied. Daarna het dorp Passo Del Tonale in gegaan. Als echte toeristen al de winkeltjes in geweest. Nu wat drinken en dan diner.
Nu lekker aan de warme chocolademelk.
Lekker geslapen en een goed ontbijt gehad. Alleen Bram zijn bed is wat hard. Skipassen gehaald en zijn nu op de piste. Klein beetje sneeuw en wat minder zicht. Mooie vlakke pistes.

10 March 2018

Heerlijk gegeten. Eerst salades, daarna spagetti als voorgerecht. (eigenlijk te veel als voorgerecht) Daarna steak en als nagerecht chocoladepudding. Wij kunnen dagelijks kiezen uit 3 voor en 3 nagerechten. Geven we de dag ervoor op.
Nu aan tafel.
Vanmorgen om 3.15 uur vertrokken. Zijn om 17.30 uur aangekomen in hotel Eden. Het was een lange reis met wat tegenslagen. Bij Keulen was de snelweg afgesloten. Er was niet aangegeven hoe verder te rijden. Voor de grens bij Oostenrijk en het eertse stuk van Oostenrijk veel oponthoud. Totaal wel een uur. Laatste 70 km was binnendoor. Joost had zijn tomtom ingesteld om geen tolwegen te rijden waardoor hij ons met alle geweld om de Brennerpas heen wilde leiden wat in conflict kwam met google maps. Het duurde lang voordat we daar achter waren. Toen verder een goede reis gehad. Een simpel maar schoon hotel. We gaan zo eten.

9 March 2018

Wij vertrekken zaterdag om 3.00 uur naar Italie. Het gevolg bestaat uit Elga, Bram, Jorien, Joost en René.