Netherlands · 3 Days · 51 Moments · April 2016

Waterdagen


20 April 2016

Dit was het dan mensen! Met deze foto van de L&O sluit ik mijn blog af! (Wesley moest helaas meteen naar werk en Leeflang zit nu alweer in de Ardennen) Dank jullie wel voor het lezen en uiteraard ben ik jullie trouwe blogger bij de volgende studiereis! Groeten, Bobby Rond
We zijn aangekomen bij de school! Een groot aantal ouders stond klaar om hun uitgeputte kinderen op te halen. Iedereen: ik heb het ontzettend naar m'n zin gehad! Dank jullie wel!
En ook op de terugweg hebben we file. Nee Milou, ik ga geen filet americain schrijven.
En de uitslag van de Waterdagen is bekend! Team Geel mag zich met trots de grote winnaar noemen! Inmiddels zitten we in de bus onderweg naar huis. De rit duurt zo'n 2,5 uur, afhankelijk van de hoeveelheid file die we tegenkomen. Alle studenten hebben zich erg vermaakt en super ingezet. Daarbij hebben een hele hoop hun grenzen verlegd, dus jullie mogen trots zijn op jezelf!
Met de negen letters moest het woord "klapstoel" worden gemaakt. De snelste tijd wint! Team Paars was het snelst en verdiende hiermee 8 punten. Team Groen eindigde onderaan met 0 punten.
De vossenjacht bestond uit 9 verschillende vossen (of vossenduo's) die elk een vraag hadden. Werd de vraag goed beantwoord, dan kreeg je een letter. Anders kreeg je een vraagteken.
Na het sporten was er tijd om te lunchen en te ontspannen. Maar niet voor onze L&O... Zij waren al weer druk bezig met het voorbereiden van de vossenjacht. Deze vossenjacht is het laatste onderdeel van de dag voordat we de einduitslag krijgen! To be continued...
En nog meer foto's van de spellen!
De sport en spel ochtend werd geheel door de L&O zelf uitgelegd en begeleid. Er werden veel verschillende spellen gespeeld. Ik ken ze niet bij naam, dus ik laat de foto's het woord doen.
Eet smakelijk!
Good morning! Alweer de laatste ochtend van de Waterdagen! De tenten worden door de verliezende teams afgebroken, de L&O zorgt ervoor dat iedereen hun spullen netjes/opruimt en in de zaal zet. Ik begin de dag even als een verfrommelde docent met een warme chocolademelk met slagroom...

19 April 2016

Het bewijs dat de L&O hárd werken is! Waar iedereen uitgeput in zijn/haar bed ligt, zit de L&O druk te evalueren en vooruit te blikken naar de laatste dag! Voor nu: welterusten!
Na het zenuwslopende laatste rondje met de koekjes kwamen er twee teams uit als winnaars. Team Grijs en... De docenten! De scores die ze vandaag behaald hebben, tellen morgen mee in de laatste spellen. We sluiten de avond af met een feestje en bij een feestje mag gedanst worden!
De Bonte Avond was in het thema Expeditie Robinson een avond propvol leuke en uitdagende spellen! De spellen waren: - Elkaar in WC papier inwikkelen als een mummie - Met de lucht uit een ballon bekertjes van tafel blazen - Een pingpongbal op je handen hooghouden - Twee ballonnen tegelijkertijd hooghouden - Plastic bekertjes stapelen - Met vaseline op je neus watjes uit het ene bakje naar het andere bakje verplaatsen - Koekjes van je voorhoofd in je mond zien te krijgen zonder ze aan te raken
Nadat iedereen te horen had gekregen wie er binnen en wie er buiten moet slapen, was het etenstijd. De L&O had een heerlijke barbecue verzorgd met chicken wings, hamburgers en kipsaté. Uiteraard was dit ook weer met een ruim aanbod van salade aangevuld. En my personal favorite. BROOD MET PINDASAUS! Eet smakelijk!
De uitslag van de tweede dag is bekend! De laatste drie plekken slapen, net zoals gister, buiten. Van de 9e plek naar de 1e plek: 9e plaats: Team Blauw 8e plaats: Team Paars 7e plaats: Team Wit 6e plaats: Team Grijs 5e plaats: Team Bruin 4e plaats: Team Rood 3e plaats: Team Groen 2e plaats: Team Roze 1e plaats: Team Geel Jane Frerichs wilde graag dat iedereen weet dat ze voor de tweede dag binnen slaapt.
Er schijnt iets niet goed te zijn met m'n chepsel...
Kayakpolo was het zoveelste spelletje waar ik, laten we eerlijk zijn, gewoon RONDuit slecht in ben. De bedoeling was om in twee teams van vijf te scoren in de drijvende korf van de tegenpartij. Het is vooral belangrijk dat je ín de kayak blijft zitten. Laat ik het zo zeggen: ik ben inmiddels aan m'n laatste droge broek toe... Een eervolle vermelding voor Sharane die niet precies wist hoe een kayak werkte en al rondjes peddelend de overkant wist te bereiken, maar geen deel heeft kunnen nemen aan de wedstrijd. Onze Auk moest er aan te pas komen om haar met een andere boot op te halen en terug aan het vaste land te krijgen.
Na de lunch werd nog één ronde van de shootout, sumoworstelen en muurklimmen afgerond. Daarna was het tijd voor drie nieuwe spellen: kayakpolo, oud Hollandsche spellen en speleologie. De oud Hollandsche spellen waren pegels vangen en boter, kaas en eieren. Het pegels vangen deed mij denken aan "De Droomshow" van vroeger. Een verslavend leuk spelletje! Speleologie was ook voor velen weer een behoorlijke uitdaging. Er liep een 120 meter lange tunnel met een diameter van 90 cm onder de grond waar groepen met een paal van 2 meter doorheen moesten. Het enige punt... Het was er aardedonker en er waren een aantal doodlopende stukken. Het maakte werkelijk waar niet uit of je nou je ogen open of dicht had, want je zag helemaal niks! Ook hier hebben een aantal bikkels weer flink hun grenzen verlegd!
Ook als je met krukken loopt, moet je gewoon meedoen. #Sterre
Een voedzame lunch! Patat met keuze uit een frikandel of een kroket. Het blijft lekker!
De shoot-out is nu al mijn persoonlijke favoriet! Het is de bedoeling om de vier blokken in het midden eruit te schieten, of al je tegenstanders uit te schakelen. Dit spel is wat mij betreft ook geschikt voor elk personeelsfeest, bachelor party of verjaardagsfeest! Ik ben fan!
De andere spellen waren een indoor klimmuur en het sumo worstelen. Een hoop mensen hebben hier hun angst voor hoogte overwonnen, jullie zijn helden!
Aangezien we met z'n allen languit in nat gras moesten gaan liggen, kunnen we allemaal weer de douche in straks. Niet zomaar een douche, maar een echte bootcamp douche! Het koude water in dus!
De bootcamp was leuk en behoorlijk intensief! Naast rennen over velden en door bossen, waren er verschillende sport en spel activiteiten.
Kijk eens wat ik vond...
Het ontbijt zit er weer op, dus het is tijd voor de bootcamp!
We moesten even onze docent privileges misbruiken, koffietijd!
Gooooeeeeeedemorgen! De L&O is al op tijd wakker, dus even een spoedbespreking en dan iedereen wekken!

18 April 2016

Een ode aan onze L1C helden! Marissa, Robin en Esmée hebben een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de spooktocht. Complimenten!
De spooktocht was fantastisch! Van iemand die uit het water sprong, tot een clown, tot een gek met een kettingzaag. Ik liep met een groepje gillende keukenmeiden, dus ik heb flinke gehoorschade opgelopen. Maar het was het waard! Nog een half uurtje tijd voor ontspanning en dan op tijd het mandje in. Morgen worden we om 07.00 gewekt!
Na het weerwolven zijn we ons klaar aan het maken voor de spooktocht! De spanning loopt op...
Nadat iedereen hun bordjes netjes had opgeruimd, gingen de managers van de L&O evalueren. Conclusie: tot nu toe hebben we een vliegende start gemaakt! We houden de lol en de energie erin!
Outfit van de dag: de oh zo warme koeien onesie van Metah. Staat je goed!
Het eten was een welkom moment op de avond. Iedereen had behoorlijk honger! Het menu was een assortiment van Italiaanse pasta's en vers gemaakte salades. Eet smakelijk!
Terwijl buiten de laatste hand gelegd wordt aan de inrichting van de tenten, is binnen iedereen warm en gesetteld. Nog even een kort moment voor ontspanning en dan is het tijd om te gaan eten.
De teleurstelling van het buiten slapen zette zich al gauw om in verbroedering bij het opbouwen van de tenten. Het wordt vannacht 8 graden, dus dat is hartstikke aangenaam!
De tussenstand voor de finale was: 9e plaats: Team Groen 8e plaats: Team Wit 7e plaats: Team Blauw 6e plaats: Team Paars 5e plaats: Team Geel 4e plaats: Team Roze 3e plaats: Team Grijs 2e plaats: Team Rood 1e plaats: Team Zwart Team Zwart mocht als eerste beginnen met de puzzel. Elk volgend team moest 10 seconden daarna starten. Team Groen had dus 80 seconden achterstand, maar had als eerste de puzzel klaar. Daarna moesten ze als een treintje op plankjes een afstand afleggen, gevolgd door een puzzel waarbij ze een zakje los moesten maken van een touw. Als laatste opdracht moesten ze met een vuurtje een touw doorbranden. Team Grijs had dat als eerste gedaan en kon toen op zoek naar het verborgen masker. Dit was ze ook gelukt dus Team Grijs was de winnaar van de finale. De teams Paars, Rood en Geel moeten dus buiten slapen!
De andere teams waren druk bezig met geblinddoekt ringworstelen en pijl en boogschieten.
Na de middagpauze begonnen we met vlotten bouwen. Op deze vlotten moesten ze een stuk de rivier af en op varen. Ook hier viel een vlot uit elkaar wat resulteerde in een nat pak voor een aantal pechvogels.
De overige spellen waren kano-touwtrekken, memory en een vispuzzel. Esmée, Resham en Mandy haalden als eersten een nat pak bij het kano touwtrekken. Later zijn Mats, Joey E en Victor ook omgegaan.
Bij spel 1 was het de bedoeling om met het team eerst een teiltje met water te vullen door met een klein kommetje het water in een goot te gooien. Als je teiltje vol is, moet je onder het net door totdat je al je blokjes bij elkaar hebt om een toren te bouwen. Als eerste je toren klaar? Dan ben je de winnaar. Onze eigen Jeroen Ras uit L2C is deze dagen in het verlengde van zijn stage als één van de begeleiders van de Wilgenweard.
Even voorstellen: Auk Oosterhof Sjaak Neeft Anne-Marie Leeflang Bobby Rond
De teams presenteren zich! Team Roze: Maud / Lindsey / Jesse / Roxianne / Jane / Macy / Roy Team Grijs: Jaimie / Jill / Joey / Bodee / Ceres / Britte / Jedidja / Victor Team Paars: Roxanne / Iza / Sterre / Giulia / Rachella / Marouschka / Kevin Team Rood: Dyone / Chelsey / Andras / Metah / Fleur / Alicia Team Geel: Claire / Wesley / Ananda / Keshaw / Michael / Kim E / Isis Team Wit: Mats / Joey E / Bodee / Ceres / Britte / Jedidja / Victor Team Bruin: Naomi / Shanna / Fenna / Denise / Lisanne / Milenco Team Blauw: Joey K / Romy-Rosalie / Rosanna / Iris / Rick / Rik / Joëlle Team Groen: Esmée / Resham / Mandy / Lisette / Kim C / Alex / Milou
Als er gevoetbald wordt langs de waterkant... Tsja, dan is de kans groot dat de bal het water ingaat. Gelukkig hadden we twee moedige heren die de bal per boot gingen halen. De managers Robin en Marissa spreken de groep nog even toe en vervolgens was het tijd om de groepen hun vlaggen en bandana's te geven.
We zijn aangekomen bij de Wilgenweard! Nu ervoor zorgen dat alle bagage van de bus naar binnen wordt gebracht en dan is het tijd voor lunch en ontspanning.
De begeleiders zijn bekend! Team Paars: Roxanne Team Geel: Claire en Wesley Team Bruin: Naomi en Iza Team Wit: Mats Team Grijs: Jaimie en Jill Team Groen: Esmée Team Blauw: Joey Team Rood: Dyone Team Roze: Maud
Roxanne vond het spannend om even wat in de microfoon te zeggen. 🙃
We hebben zojuist het busspel gespeeld. Achterin de bus werd een zin voorgelezen en het was de bedoeling dat de zin moest worden doorverteld naar voren toe. Twee teams hadden een gedeelde eerste plaats, dus zij kregen als eerste te horen in welk team ze zitten. De tweede plaats hoort het pas over een half uur en de laatste plaats moet een uur wachten tot ze weten in welk team ze zitten. Maud heeft ons tot op heden al informatie verteld over Gouda, Utrecht en Amersfoort. Straks volgt nog informatie over Zwolle en Persingen. Wist je trouwens dat Persingen maar 34 huizen heeft en 89 inwoners? 😎
Pffffff. Dat begint lekker.
Na de succesvolle Hollanddagen is het nu tijd voor de Waterdagen. We moesten even wachten op de laatste drie laatkomers, maar we zijn vertrokken! We gaan de komende drie dagen in de Wilgenweard in Nijverdal doorbrengen. Het programma zit vol met allerlei uitdagende activiteiten, want het thema is Expeditie Robinson. Er zijn 9 teams die onderling moeten strijden. Heb je verloren? Dan slaap je buiten. Kortom, alle reden om er vol voor te gaan!