Netherlands, Vietnam · 12 Days · 9 Moments · February 2017

Vietnam | Van Hanoi naar HCMC


10 March 2017

Tailor

4 March 2017

Sa Pa / Sapa Even na 6-en stopt de trein. Best oke geslapen op een redelijk hard bedje en met veel gestommel. Ook weer een ervaring! Met de andere 2 worden we met een auto een uur lang de bergen in gereden, op naar Sapa. Kevins maag is niet zo blij met de vele bochten, waardoor hij groen boven aankomt. Het ultra blije ontvangst ("beeld je de meest blije persoon in die je kent, en dan keer 100") maakt veel goed. Een ontbijtje, snelle opfrissing en klaar om te gaan hiken! We krijgen met zn 2en een prive gids. Waarom weten we nog altijd niet.. de andere 2 bij ons gaan met de motor, maar er is een groep met 7 anderen vertrokken.. Een heel lief klein Vietnamees Hnom???? vrouwtje in traditionele kledij neemt ons eerst mee over de markt. Hier ligt alles open en bloot; varkenspootjes, oren, nog levende kippen en vissen.. We kopen hier wat eten voor de lunch. Dan gaan we wandelen, al snel de harde weg af en over de modderige kleine paadjes tussen de rijstvelden door. Veel klauteren en bijna..
Sa Pa/ Sapa (deel 2) 2 meisjes met een baby op hun rug en een oudere dame die onderweg touw maakt volgen ons al vanaf de markt. Waarschijnlijk hebben ze goed ingeschat dat we wat hulp bij het doorlopen van de paadjes nodig hebben en die bieden ze maar al te graag.. Na 3,5 uur lopen met prachtige uitzichten, veel klimmen en modderige schoenen is het tijd voor lunch. Onze gids laat het gekochte eten klaarmaken en onze 3 dames komen bij ons staan om hun koopwaar uit te stallen.. we willen ze eigenlijk gewoon iets geven voor hun hulp, waardoor we niet vielen, maar dat is geen optie. Dan maar 3 kleine tasjes, onze gids zou ons later vertellen hoeveel werk het maken hiervan kost.. In de middag nog een hele trip. We kijken onze ogen uit in de dorpjes die niet meer bevatten dan een paar hutjes van bamboo, met elk bijbehorende kippen, varkentjes, buffalo, eenden en een hond. Veel kindjes half gekleed en met modder op hun gezicht. Cao Lai. Dorp van onze gids. 32 en moeder van 5. Haar man

3 March 2017

Halong Bay II Vroeg op voor tai chi! De drankjesman verkleed. Daarna ontbijt en varen naar de paradise cave. Rondlopen, mooi maar erg druk! Terug naar de boot en brunch, terugvaren naar wal. Opnieuw in de minivan naar Hanoi... Om 16.00 daar. Bij Friends Travel Vietnam onze dagrugzak voor HB switchen voor de volgende trip: Sapa! We bedenken daarna dat het handiger is onze backpacks alvast bij het hotel te droppen waar we over 2 nachten slapen. Dit is gelukkig geen probleem. Even gegeten bij een tentje met 'spareribs' en cashew chicken. Met een nl-stel aan de praat dat ook s avonds de nachttrein naar Sapa zou nemen. We lopen nog wat over de overvolle nachtmarkt, aanschouwen een leuk straatbandje en meeten tot slot om 20.30 met een guide die ons en een nl vriendenstel naar de nachttrein brengt. De cabins hebben 4 bedjes en met ruilen met een brits echtpaar kunnen we bij elkaar. De trein start om 22.00. We kletsen nog wat en gaan rond 23.00 slapen; om 06.00 zullen we in een dorpje aankom

2 March 2017

Halong Bay. We staan vroeg op, ontbijten en lopen dan met onze backpacks kriskras door het oude centrum naar Friends Travel Vietnam. Daar laten we onze backpacks achter, voor onze cruise op halong bay nemen we alleen een dagrugzakje mee. Er staat een grote groep voornamelijk nl-ers te wachten, maar al gauw blijkt dat iedereen met uitzondering van ons koos voor de 'party boat'. Wij kozen voor de ontspanning voor de cruise van 'Flamingo', en ontmoeten in de minivan naast onze tourguide Hong dan ook een jong gezin en een wat ouder stel. We rijden 5 uur, inclusief enkele stops langs loodzen vol met toeristische prullaria. Vol tieners die sjaals naaien en prentjes maken. Wij lopen er doorheen...Oesterfarm....... Zwaaiende crew. Inchecken in onze kamer; koffie geur. Daarna lunch. Rondvaren, met klein bootje naar kano. Kanotocht. Terug naar schip, happy hour. Cooking class. Diner. Squid fishing. Welsh en Britse vriendengroep, gezin japans/ belgisch, tjechie, frankrijk. Slapen en vroeg op!

1 March 2017

Rondgebanjerd in de stad.. door oude centrum, met allemaal straatjes waarin ieder zn eigen vakmanschap heeft, langs hoi Hoi Kiem meer en door het nieuwe centrum. Kop thee in de Starbucks.. Daarna terug naar het oude centrum, lekkere losse broekjes gekocht voor 3 USD. lunch bij Co pho???. Heerlijk Vietnamees eten! S avonds in de straat op een heel laag krukje pho kip, voor minder dan een euro. Vroeg slapen om onze jetlag die nog steeds aanwezig is de laten weggaan..

28 February 2017

Aankomst in Hanoi. Na een lange vlucht van 10 uur met een beetje slaap, Finding Dory met Vietnamese ondertitels en prima voedsel op het vliegveld aangekomen. Kevin zn riem vergeten, snel terug rennen naar het vliegveld. Gelukkig nog daar! Bij de douane en visum even spannend... Stempel binnen! Backpacks van de band. Taxichauffeur al klaar met een bordje. taxi van vliegveld naar hotel in old quarter, Hanoi Chic Hotel. Naar 'upgrade' op 8e etage. Overwelmd door het drukke verkeer. Jetlag. Rond 16u naar Friends Travel Vietnam. Tour Sapa & Halong Bay geboekt, in omgekeerde volgorde vanwege t weer. Nu in Hanoi frisjes met 18 graden. Wat rondgelopen. Dag afgesloten met springrolls en pho en een biertje op het beer quarter.

27 February 2017

Flight AMS - FRA - HANOI

26 February 2017

Start! GRN -> AMS. Hotel van der Valk. Gedineerd en geslapen.