Austria, Thailand, Cambodia · 35 Days · 33 Moments · December 2017

Vervliet's voyage in Thailand


14 January 2018

Bus op naar Kep. Ne keer in een hut slapen is ook ni slecht!

7 January 2018

Siem Reap zit er weeral op, bus naar Battambang vandaag!

6 January 2018

Vandaag zonsopgang in Angkor Wat gaan bekijken (den Barang stond als om 5u aan 't hotel, was ne pijnlijke) en aansluitend de grote tour van Angkor gedaan: Preah Khan, Neak Pean, Ta Som, East Mebon en Pre Rup (praktisch alleen in de tempels door het vroege uur, zeker nen aanrader). Ook best speciaal wanneer nen agent u zijn badge als 'souvenir' probeert te verkopen.

5 January 2018

Door den Barang (toffe gast) rondgereden om de kleine tour van Angkor te gaan doen en zeker 1 van de hoogtepunten van de vakantie!! De foto's zijn maar een heel kleine selectie want ge kunt er echt foto's blijven trekken. Bezochte tempels: Angkor Wat, Sras Srang, Banteay Kdei, Ta Prohm, Angkor Thom en Phnom Bakhang.

4 January 2018

Aangekomen in Siem Reap, vandaag beetje relaxen.

3 January 2018

Bus genomen naar hotel vlakbij Phuket airport om wat extra te kunnen slapen voor de vlucht naar Siem Reap (6u20), niet dus... Een Thaise familie moest juist dan een feestje hebben in ons restaurant!
Motorbike gehuurd en naar Karon, Kata en Katathani beach geweest, Karon viewpoint en een plonske gedaan in het zwembad van het Katathani Puket beach resort

2 January 2018

Ferry naar Puket genomen en naar Patong beach + Bangla road geweest, op zijn minst 'speciaal' te noemen (ook de 'shows' die worden aangeboden ;-))

1 January 2018

Het nieuwe jaar kalm gestart, mag ook al is.

31 December 2017

Dagtour gedaan naar o.a. Monkey beach, Maya Bay en night swim met lichtgevend plankton.

30 December 2017

Ferry op naar Phi Phi Islands en kunnen verblijven in appartement/kamer Daniel op Phi Phi (Chileen, leren kennen in Boedapest). Nadien nog enkele viewpoints bezocht.

29 December 2017

Daggeske rondgereden met de scooter (gene roze deze keer) en zo o.a. Mu Koh Lanta National Park, Bamboo beach en Kantiang beach bezocht. Den dag afgesloten in 1 van de resorts daar en nog wa gedronken (ni verschieten als ge uw rekening krijgt mr Feuillerat, de Jo apprecieerde zijn fooi trouwens wel). Den eerste verliefde ladyboy is trouwens ook een feit!

28 December 2017

Bus Ao Nang-Koh Lanta en 1ne gaan drinken op 't strand, viel best mee!

27 December 2017

Boot genomen naar Ton Sai en vandaar naar Railay (west en east) en Phra Nang beach. Food boats waren ook ne winner!!

26 December 2017

Khao Ngon Nak nationaal park gaan bezoeken, geweldig uitzicht!!! Nadien den eerste keer de zee in, zalig!

25 December 2017

Vlieger op naar Ao Nang (Krabi) in het zuiden, eindelijk wa strand!!

24 December 2017

'Adventure-dag' gedaan: door de jungle naar een waterval geweest, gaan raften en daarna nog olifanten gevoederd en een wandelingeske mee gedaan

23 December 2017

Halve dag gaan ziplinen in de jungle (chance dat de Chris hoogtevrees heeft) en nadien Muaythai gaan kijken! Vrij bizar om kinderen te zien vechten (waarop ge dan nog kunt gokken ook?!)

22 December 2017

Rondgewandeld in Chiang Mai en wat tempels bezocht (Wat Phra Singh, Wat Lok Moli en Wat Doi Suthep), nadien iets gaan drinken/eten/stappen met 2 Thaise vrouwen die blijkbaar nog voor een jaar au pair zijn geweest in Belgie. Uiteraard is 's avonds mijn gsm gestolen (heeft nog lang geduurd)...

21 December 2017

Na wat moeilijkheden toch aan een motor/brommer geraakt en wat voor ene... ;-) Tocht zelf was echt de moeite, geweldig uitzicht!! Chris is ook aangekomen in Chiang Mai dus vanaf nu met 2 verder
Gisteren voor de eerste keer echt gaan stappen: 'jungle party', ijskoud (zelfs na een paar pintjes ;-))!! Vandaag de motorbike op naar Chiang Mai (+/-120km) dus benieuwd wat dat wordt!!

20 December 2017

Samen met Rob (Drente) Pai nog wat verkend met de motorbike, best friskes zelfs!

19 December 2017

Pai verkend met de motorbike, geweldige stad (wel precies een hippiedorp)!! Nu pintje drinken en gaan stappen. Night market was de beste die ik al bezocht heb, zo lekker!!

18 December 2017

Aangekomen in Pai en naar de hostel gegaan om daar de avond door te brengen (beetje bijslapen). Voor den eerste keer ook wel een vest kunnen verdragen 's avonds, ook wel eens tof ;-) Afgesproken met Deborah (Luik) en Maarten (Rotterdam) om dinsdag de streek rond Pai te gaan verkennen met de motor.
Aangekomen in Mae Hong Son na een korte nacht. Kleine (lees: grote) tip: stap nooit die nachtbus op!! Paar lichte bochten is ni erg, ne ganse nacht van links naar rechts geschud worden in uwe stoel daarentegen... 't Is me een raadsel hoe die Chinezen zo goed geslapen hebben. MAAAAAR: bijna in Pai!!!๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Tweede voordeel: ontbijt en tas koffie smaken dubbel zo goed na 2 uurtjes slapen (hoe primitief het ook is ;-))

17 December 2017

Voorbije 2 dagen wat rondgefietst in Ayutthaya en wat tempels bekeken, vanavond de nachtbus op richting Mae Hong Son!

15 December 2017

Minivan naar Ayutthaya genomen en te horen gekregen dat de nachttreinen volboekt zijn de komende dagen. Nadien nog grote night market en light festival gedaan, wa was da... Dansende vrouwen tussen kinderattracties, levende krokodillen naast krokodillenleder, olifanten gewoon aan een boom gebonden en tot slot een grote show (ca 1u) waarin vooral veel gevochten werd (ook met olifanten) en waar we niks van begrepen hebben! Hierbij Minami (Jap), Ziwally (of zoiet, Lit), Johan en Collin (Dui) leten kennen

14 December 2017

Bridge over River Kwai bezocht + Thaise kapper van 80 THB, mag in Belgiรซ ook zo goedkoop zijn! Dag afgesloten met (uiteraard) streetfood op de night market, samen met Judit (Hongarije) en Camilla (Denemarken), toffe madammen!
Erawan-watervallen bezocht met 2 Ollanders, Remco en Frank (vermoeiend bazeke). Tanken onderweg was ook de moeite!

13 December 2017

Transfer Bangkok- Kanchanaburi: voor 110 BHT (2,5u bus met airco) kunt ge ni sukkelen. Nadien nog even dorp verkend en streetfood als avondeten (night market) met Nadine (Zwitserland).

12 December 2017

Dagje op stap met Steven en Joke in Bangkok, Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun bezocht, nadien nog afgesloten met Chinatown en rooftopbar!

11 December 2017

Streetfood-picknick met de 'vrienden' (geen idee wat hun namen waren), geweldig eten!! Daarna is de sfeer gaan opsnuiven op Khao San
't Is bijna zo ver, na wat 'kleine wijzigingen'!!