Around The World · 220 Days · 90 Moments · June 2018

Van Haarlem naar Australië


Today

Na ongeveer een half uur vertraging vertrokken we vanuit Adelaide. Gelukkig is de overstap op Dubai dan ook korter! Dus nu ben ik na een best lange rit met de shuttle bus aan het wachten tot we mogen inchecken. Het blijft toch een bijzondere plek.

Yesterday

Het is zover, mijn allerlaatste uren in Australië... Vanmorgen Leatitsia gedag gezegd en gelunchd met Hubert. En ook heb ik Cynthia uitgezwaaid. Mijn restjes eten zijn opgegeten. Mijn tas is gepakt en gaat nu richting het vliegtuig. Mijn super gave reis is ten einde. En hoewel ik super graag naar huis wil vind ik het super jammer dat ik dit mooie en warme land (waar ik eindelijk niet blauw aanloop) moet verlaten. Het verschil in temperatuur is ongeveer 30 graden. Dus mocht je een Michellin Mannetje voorbij zien lopen ben ik dat! Ik hou namelijk nog steeds niet van kou. Ik zwaai gedag en met een hart vol mooie herinneringen en met een camera vol foto's ga ik opvweg naar huis. Morgen 12:40 zal ik landen op Schiphol!

2 days ago

Mijn laatste echte dag in Australië tijdens het wassen en mijn tassen inpakken kijk ik met een gelukkig gevoel terug op mijn reis. En hoe graag ik ook naar huis wil, toch vind ik het jammer dat mijn reis er alweer opzit. De tijd is voorbij gevlogen! Mijn leukste kamergenootjes van de reis trof ik hier in Adelaide samen met hen; Cynthia (FR) en Leatitia (Zwitserland) ben ik op pad geweest. Zij hadden gisteren Hubert ontmoet een 68 jarige man waar ze vandaag ook weer mee afgesproken hadden. Ik mocht mee en wat was het gezellig. Cynthia moest helaas eerder weg. Maar we hebben heerlijk gekletst over de verschillen in de landen. Over reizen en waar we vandaan kwamen. We hebben Hubert op de bus gezet en Leatisia en ik zijn nog kort de stad in geweest. Met een fles wijn en een Kitkat terug naar het hostel en rolden we in een potje Trivia. Helaas werden we tweede, maar wat hebben we gelachen (en mazzel met stiekeme hulplijnen haha). Mijn laatste nacht in een Australisch bed. Het blijft gek!

3 days ago

Vanmorgen vroeg ons bed uit gegaan om in het National Park van Kangaroo Island te wandelen. We hebben 15(!) Koala's gespot, een kangoeroe familie en Wallabi's. Daarna zijn we naar de zeehonden gegaan. Deze hebben een zachte vacht. Er waren er super veel en ze lagen lekker op de rotsen te chillen. Toen zijn we naar een prachtige granieten rotsenpartij geweest met prachtige uitzichten en een indrukwekkende grootte. Daarna hadden we een heerlijke lunch en gingen we naar onze laatste bestemming: zand boarden, ik vond het toch iets te spannend, dus ben alleen van het kleine heuveltje af gegaan. Maar wat voelde ik mij stoer haha. Toen terug naar de boot. Het was jammer dat het al zo snel afgelopen was, maar wat was het gaaf!

4 days ago

Vanmorgen vroeg werd ik opgehaald van het hostel en vertrokken we naar Kangaroo Island. Door de harde wind was de veerbood nog wel een dingetje, voor het eerst dat ik het zwaar had op een boot. Van af Pennesha zijn we naar een honing boerderij geweest en vanaf daar reden we door naar onze lunch en toen naar de zeeleeuwen! Zo mooi ik heb ze op het strand van ong. 10 meter afstand gezien. Er was daar ook een fantastisch uitkijkpunt. Toen gingen we door naar het volgende strand waar we gingen kayakken super leuk! Vervolgens gingen we naar de boerderij waar we slapen. En zijn we op koala speurtocht geweest. Helaas konden we hem niet vinden. Na ons late diner ben ik naar bed gegaan. Na een korte nacht gister had ik dat wel nodig!

5 days ago

Deze morgen werd er een gratis wandeling georganiseerd vanuit het hostel. We werden rondgeleid door de stad, de botanische tuin, langs prachtige streetartwerken, via een koffietentje, naar de iconische Beatles plakaat (zonder Ringo Starr, maar met Jimmy Nicol) naar de markt. Een interressante wandelroute met super veel leuke informatie! Na vier uur wandelen even wat gegeten in het hostel en toen naar het racefiets event gegaan. Morgen start hier de Santos Tour Down Under. Erg gaaf om alle racefiets fanaten te zien. Daarna heb ik de laatste souvenirs gekocht. Toen mijn tas gepakt voor Kangaroo Island! Spannend!!! Toen met mijn kamergenootjes Uno gespeeld! En er deden er steeds meer mee! Maar hoe gezellig het ook was ik moest toch echt naar bed, morgen moeten om 6 uur vertrek ik al naar Kangaroo Island!

6 days ago

Vandaag ben ik terug gevlogen naar de plek waar het allemaal begon. Bijna 3 maanden geleden zette ik hier mijn eerste voeten op Australische bodem. Het voelt vertrouwd hier te zijn. Maar met de wetenschap dat dit voor 5 dagen is en dat ik dan weer naar huis ga is het ook heel gek. De laatste fase van mijn reis is ingegaan! Van een 6 persoons gemixte kamer heb ik een gratis upgrade naar een 4 persoons dames kamer gekregen. Een super ruime kamer! Lucky me! Ik heb boodschappen gedaan en verder niet zoveel 🙈 is wel lekker na de drukke trip dagen!

7 days ago

Deze gave tour heb ik als kerstcadeau van Dionne en Andrew gekregen. En wat was ik er blij mee! Ik heb de mooiste watervallen vandaag gezien! Het begon vanmorgen met een zonnetje bij een heerlijk meer bij de Babinda Boulders, waar ik samen met mijn nieuwe vriendjes van ong 7 en 9 van rotsen af ben gesprongen. Toen gingen we naar Josephine falls waar we van een grote rots via de waterval naar beneden gleden en verderop een fantastisch uitzicht hadden op de waterval! Na de lunch naar de Millaa Millaa waterval bekent van de herbel reclame. Het regende inmiddels wel. Toen zijn we naar Mount Hypipamee en the Crater gegaan, oude vulkaan kraters. Een van deze kraters is volgelopen met regenwater en is een prachtig zwemparadijs. Daarna gingen we naar de Curtain Fig Tree een 500 jaar oude boomsoort immens groot. Toen gingen we op vogelbekdierjacht bij een beekje en terug naar het hostel. Het was weer een hele mooie dag!

8 days ago

's Morgens hebben zijn we naar een natuurlijke pool gegaan en daar heerlijk gezwommen en gezwierd aan een touw! Na de lunch ben ik samen met Matthew richting het strand gegaan naast het hostel, we hebben daar nog mensenlevens gered. Er zijn namelijk mensen die denken: "krokodillen, kwallen? Boeien ik ga toch de zee in". We hebben ze toch maar gewaarschuwd dat dat echt niet kan. Daarna ging de tour verder, we maakten een mooie wandeling door de regenwouden. De oudste van de wereld. En hebben een ijsje gegeten op een prachtig uitkijkpunt! Op de weg terug heerlijk liedjes gezongen en gekletst! 's Avonds hadden we in een ander hostel onze Uno reünie. Dat was heel gezellig.

9 days ago

Vandaag ben ik gestart met de cape tribulation tour. Het gedeelte van Australië met een regenwoud uitvde tijd van de Dinosaurussen. We startte vanmorgen met een welkomceremonie van een Aberigonal stam waarvan dit gebied is. Daarna zijn we met de boot langs de rivier gaan varen en hebben we zoutwater krokodillen gezien (de gevaarlijke) na de lunch mochten we doen wat we wilden. Met Martha en Matthew (DUITS, ENG) zijn we een mooie wandeling gaan doen. Bij het strand ging een stel het water in. Terwijl er overal borden staan met gevaar: krokodillen, gevaar: giftige kwallen. Een local haalde ze gelukkig uit het water en wij zijn ook verder gelopen. Daar kwamen we Oula tegen die ook met de bus was maar in een ander hostel. Daar zijn we nog naar een fantastisch uitkijkpunt gelopen. 's avonds gezongen op de liedjes van Queen en daarna heeel veel potjes Uno gespeeld met Jabba en Cameron (HONG, ENG).

10 days ago

Vandaag was een hele magische dag. Ik voelde mij vanmorgen nog niet helemaal top fit, maar goed genoeg om te gaan. Ik was met de Ocean Freedom tour mee snorkelen in de Great Barrier Reaf. Wat was dat gaaf! Ik kwam daar Mandy en Andy weer tegen. Ik heb hen ontmoet in Airlie Beach. En we waren elkaars snorkelmaatjes. We hebben een klein uurtje gevaren voor we er waren. En ze hadden een duikbril op sterkte! Het weer was prachtig. Ik heb een Barracuda vis gezien (Berry heette die volgens de bemanning) een school met Zebra vissen en zoveel bonte gekleurde vissen. Zelfs de vissen uit Sharktale, die de algen opruimen. Het hoogtepunt was toch wel de enorme groene zeeschildpad. Die was zo ongelooflijk mooi! Het was onbeschrijvelijk om hem te zien slapen onderwater. En hoe alle vissen gewoon in scholen echt vlak naast je zwemmen! Naast het snorkelen kon je ook een rondje met een glazenbodemboot mee. Tuurlijk heb ik dat gedaan! Ook super leuk! De bemanning was echt heel aardig! Het was echt gaaf!

6 January 2019

Ik voelde mij niet zo lekker vandaag. Ik heb waarschijnlijk iets verkeerds gegeten afgelopen dagen. Dus heb niet veel gedaan. Ik heb vooral in het hostel op bed gelegen. Beetje saai maar soms moet je er aan toegeven. Dus na elke activiteit hup het bed weer in. Ik heb wel nog de Artgallery bezocht. Deze was heel leuk. En op souvenir jacht. Wat is dat toch lastig voor de familie! Er was ook nog een nightmarket, daar ben ik met mijn Franse nieuwe kamergenootje nog even heen geweest. Daarna weer snel naar bed. Hopelijk voel ik mij morgen beter, want dan ga ik snorkelen!

5 January 2019

Deze morgen weer de zonsopgang bekeken. En weer zo prachtig! Na ons welverdiende dutje hebben we de auto terug gebracht en werden we weer keurig bij het hostel afgezet! Toen ben ik uitgecheckt en heb ik met Sophie heerlijk gekletst nog. Voordat ik met de bus naar de Ferry ging. Alles ging gelukkig optijd en toen nog even wachten op de Greyhound. 5,5 uur in de bus, gelukkig stond de Airco aan! In de pauze een lekker ijsje gekocht. Dit zal namelijk mijn laatste keer met de Greyhound zijn. Vanaf nu vlieg ik nog alleen maar! Het hostel is heel mooi en vrij nieuw! Ik was zo blij dat ik er was. Nog even geskyped met thuis, en gevideobeld met Cindy en de jongens en toen was het echt tijd om te gaan slapen. Hoewel ik het prima naar mijn zin heb kan ik ook niet wachten om naar huis te gaan. Nog 11 nachtjes!

4 January 2019

Met Sophie heb ik deze morgen (5:30uur!) de zonsopgang bekeken vanaf het terras van het hostel. Het was echt fantastisch! Toen even terug naar bed en om 8 uur er weer uit, want we wilden ook vandaag een auto huren! Helaas waren de Barbie auto's uitverkocht maar hebben we wel een 4x4 gehuurd. Met deze kleine rammelbak zijn Sophie en ik gaan rijden. Sophie reed en ik zat als een rij-instructrice ernaast haar aan te moedigen. We waren een super team! We hebben het het hele eiland over gecrossed, zijn de pier opgeweest in de hoop schilpadden te zien (helaas) en we hebben uitgebreid gelunched bij de Bikini Tree! Toen zijn we gaan wandelen, maar de stijle heuvels in de hitte maakten het echt heel pittig, dus zijn we terug gelopen halverwege. Wel super mooie uitzichten! Toen terug naar het hostel waar we heerlijk gezwommen hebben in het zwembad en s avonds op Westpoint de zonsondergang bekeken. En de laatste foto's gemaakt. In het hostel heerlijk gegeten en toen weer gaan slapen

3 January 2019

Ik ben gestart de wandeling naar de forten uit de tweede wereld oorlog. Een mooi wandeling met echt fantastische uitzichten. Ik moet nog wat werken aan mijn panoramaskills,maar wat was het mooi! Op de weg terug heb ikeen wilde koala gezien! Zo mooi!! Toen ik op de bus zat te wachten kwam Steve uit het hostel uit Airie Beach met de auto langs! Zij brachten mij naar de koala sanctuary (scheelde een uur wachten op de bus!) Daar vertelde Georgia alles over de dieren! Het was best een warme dag! Dus ben nog lekker wezen zwemmen in het zwembad in het hostel. Dat frist lekker op! Toen ben ik met Annie (Italië) en Sophie (Engeland) naar de Rock Wallabi's gegaan. Er waren er een paar! Super schattig!!! Daarna hebben we in het hostel heerlijk gegeten en zijn we naar bed gegaan!

2 January 2019

Om 10 uur vertrok mijn bus naar Townsville, om 14:30 kwam ik daar aan en om 15:30 vertrok de boot richting Magnetic Island in de Terminal ontmoette ik Manon uit NL en onderweg hebben we lekker gekletst. We hebben geregeld dat we op dezelfde kamer slapen, zodat we samen verder konden kletsen. Nadat we hadden gegeten in het hostel hebben we onze aansluiting gezocht bij een meisje en twee jongens die Manon al kende en hebben we mee gedaan met wedstrijd "Bar Games" waarbij we o.a. ballonnen moesten opblazen, een stoelendans moesten doen en een doos optillen met onze tanden. Ons team werd tweede! Na nog wat extra dansjes was het tijd om naar bed te gaan in het super schattige huisje!

1 January 2019

Met de top2000 in mijn oren in bed het NL nieuwjaar ingeluid! Het blijft gek zo aan de andere kant van de wereld! Nu echt gelukkig nieuwjaar! Na het ontbijt nog even gaan liggen en toen naar de Lagoon. Een zwembad in de openlucht. Daar waren ook veel Withsundayboot genootjes dus daar heerlijk bij gezeten, erg gezellig om ze weer te zien! Mijn kamergenootje Michelle kwam ook nog en na 2 regenbuitjes waren gingen we terug naar het hostel. Waar we nog even hebben ontspannen en toen zijn gaan koken. Nog lekker gekletst met hostelgenootjes en toen was het alweer tijd om te slapen. De tijd vliegt!

31 December 2018

Op de foto zie je mijn bedje van de afgelopen dagen. Zitten kon ik niet maar heb best aardig geslapen met een generator naast me! Vanmorgen weer half 7 ontbijt en toen gingen we varen naar onze laatste plek! We sprongen vanaf de boot het water in en gingen van de glijbaan! Er was een grote opblaas glijbaan vanaf de boot! Ook had ik de Bananenboot geboekt dat was zo gaaf om te doen! Ik mocht ook nog even achter op de jetski die de Bananenboot voort trok! Ik ben echt heel vaak de glijbaan afgeweest! Toen was het toch wel tijd om op te drogen en na een overheerlijke hotdog gingen we richting de haven. In het hostel heb ik gelijk gedouched en gewassen, alles zat onder het zout! Het voelt op het land nog steeds alsof ik op zee ben alles wiebelt de hele tijd. Ik ben gelukkig niet zeeziek geworden, maar nu voelt het alsof ik zeeziek word op het land haha! Vanavond is er afterparty en nieuwjaar! Gelukkig nieuw jaar alvast!

30 December 2018

Deze dag was heel bijzonder! We starten al vroeg met het ontbijt en zette toen koers naar het witste strand van Australië, daar is het zand nog puurder dan Fraser Island! We hebben daar tussen de pijlstaart roggen gezwommen (die alleen dodelijk zijn als je ze in een hoekje drijft en ze in je hart steken, verder doen ze niets!) En heerlijk van het mooie strand genoten. Helaas had ik geen camera mee😞 Daarna gingen we over de ruige oceaan naar een ander eiland en daar gingen we snorkelen. En geloof het of niet maar iemand had zijn duikbril op sterkte ooit laten liggen. Laat dat nou net mijn sterkte zijn! Dus ik heb van de vissen echt goed kunnen zien! Dat was zo gaaf! (Helaas mocht ik de duikbril niet mee haha🙈) nadat ik weer opgewarmt was hebben we nog een stuk gevaren en zijn we gaan eten. Na gezellig gekletst te hebben ben ik weer op tijd naar bed gegaan.

29 December 2018

Om 9 uur vanmorgen schrok ik wakker, voor het eerst in lange tijd heb ik zo lang op bed gelegen. Snel mijn spullen gepakt want om 10 uur moest ik al uitchecken. Na een flinke brunch heb ik mijn tassen weggebracht en met mijn tas zonder rits (thnx Dionne!) Ben ik richting de boot gelopen. Ik vond al snel meerdere die de zelfde trip gingen doen! Toen inchecken en op de boot. Ik zit met een leuk groepje in een hut. Veel ruimte boven mij heb ik niet maar we hebben airco! (Dat is wel echt nodig!) We hebben heerlijk gevaren en daarna mochten we ook zwemmen! Met wetsuit i.v.m. het kwallen seizoen. Het water is heerlijk! Toen na het diner heerlijk gekletst! En het is wel vermoeiend steeds door de golven zeiknat te worden dus lekker op tijd naar bed. Morgen 6:30 ontbijt!

28 December 2018

Na een reis van 20uur met de bus (nooit meer, ondanks de mooie uitzichten!) Ben ik aangekomen in Airlie Beach, een uit de kluiten gewassen Callantsoog (heel gezellig dus) met vele hotels en bars en een fantastisch uitzicht. De temperatuur is lekker en met de luchtvochtigheid valt het gelukkig mee! Er is hier ook een lagoon, dat lijkt op een soort zwembad erg gaaf! En ook het uitzicht is daar fenomenaal! Ik heb een super aardig NL kamergenootje, samen hebben we naar de top2000 geluisterd 😊 en heb ik 's avonds lekker een pizza gescoord😃 Morgen ga ik naar de Whitsundays, 3 dagen touren op een boot! Hopelijk blijft het zulk mooi weer!

27 December 2018

Dionne en ik hebben vanmorgen een wandeling gemaakt van 7,5 km! Na een heerlijk croissantje heb ik afscheid genomen en ben ik naar de bus gegaan. En na de file heb ik de plaatsen boven Brisbane nu al voor de 3e keer gezien🙈. Ik hoop dat ze mij niet gaan herkennen! Gelukkig is dit de laatste keer! De tijd is omgevlogen en vliegt voorbij over 3 weken kom ik alweer naar Nederland! Dionne en Andrew bedankt voor de gastvrijheid!

26 December 2018

De kerst hebben we doorgebracht bij Andrews familie, waar ik ook met open armen werd ontvangen! We hebben heerlijk gegeten en gezellig gekletst en ik heb ook kerstcadeautjes gehad! Tweede kerstdag hebben we lekker rustig aan gedaan en kwamen er nog vrienden van Dionne en Andrew langs. Ik heb de basis beginselen van cricket geleerd, maar de logica snap ik nog niet helemaal😅. Al met al een super geslaagd weekend!!

25 December 2018

24 December 2018

Gister en eergister zijn we lekker burgerlijk gebleven. Huishoudelijke klusjes, kerstinkopen. Boodschappen etc. Heerlijk om even op adem te komen. Vandaag heb ik met Dionne gewandeld over de Storybridge. En daarna ben ik met de goede instructies van Dionne naar Kangaroo Point gelopen. Het uitzicht was echt wel heel mooi! De rest van de middag heb ik gewinkeld voor de kerst. Het is echt wel lastig hier te zoeken wat je nodig hebt. De winkels zijn soms enorm! Toen snel terug want Andrew en Dionne waren eerder klaar met werken! Daarna heeft Andrew heerlijke hamburgers gemaakt!🤗

21 December 2018

Dionne en Andrew moesten vroeg werken dus ik ging vroeg mee. En startte mijn wandeling over de Story Bridge richting Kangaroo point. Helaas kon ik Kangaroo Point niet vinden dus na 3 rondjes vond ik het welletjes en ben ik met de gratis City Hopper Ferry naar de kant van het Maritiem Museum gegaan. Ik moest nog wel 1,5 uur wachten tot ie openging maar met een telefoon vermaak je je prima! Het museum was echt heel gaaf met ook een oude boot uit de tweede wereldoorlog waar je echt in mocht. Het was heel indrukwekkend! Toen weer verder met de Ferry naar de andere kant. Daar was een grote universiteit (Queenslands University of Tecnology, kortweg QUT, gniffel) en daar het museum bezocht die was heel extravagant, maar wel leuk. Toen ben ik de mooie botanische tuin in gegaan en heb ik liggen luieren. 's avonds was daar een concert en de soundcheck was erg goed! Toen ben ik naar Dionnes werk gelopen en heb ik boodschappen gedaan. Ik heb mijn beroemde wraps gekookt. Goedgekeurd door allen😊.

20 December 2018

Samen met Dionne vertrok ik richting de stad. Dionne ging hard aan het werk en ik ben door gegaan naar het centrum. Ik ben begonnen bij de Cathedraal en de Kapel. Het is de oudste kapel van de staat Queensland. Daarna ben ik het museum van Brisane ingegaan en het daar heerlijk rond gekeken! Ook ben ik nog de klokkentoren ingeweest. En vroeger was de City Hall waar het museum zich bevind het hoogste gebouw van Brisbane. Nu allang niet meer. Daarna ben ik richting de Art Gallery gegaan en heb ik daar naast de Art Gallery, de Gallery of Modern Arts, de State Libary en Queensland Museum & Science Centre bezocht. Toen nog wat boodschapjes gedaan en gewacht tot Dionne klaar was met werken om samen terug te gaan. 's Avonds hebben we de verjaardags vissen opgegeten.

19 December 2018

Gisteravond verrastten Dionne en Andrew mij met het feit dat we zouden gaan varen! Dus vroeg uit de veren en toen met de boot oppad! Wat was dat gaaf! We vlogen over de golven en dobberden in de zon. Ik voelde mij net een prinses! Ik heb heerlijk met Dionne in de zon gezeten terwijl Andrew aan het vissen was. Dionne en ik hadden ons eerste biertje om 10:00 vanmorgen hihi. Ik heb nog wel 1 vis geholpen naar binnen te halen met de schepnet haha! Toen we terugwaren kon je wel een zoutvaatje met ons vullen🙈. 's Avonds zijn we met Andrews moeder uit eten geweest wat hebben we gelachen! En ik had mijn eerste echt Australische maaltijd; Chicken Parme gehad! Super lekker!! Het was echt een fantastische dag! Met zoveel lieve berichtjes en filmpjes. Mijn 30e verjaardag is echt super afgesloten aan de andere kant van de wereld! Beter kon ik het niet wensen! Dank allemaal!!!

18 December 2018

Vannacht opgebleven om naar Brisbane te vertrekken. De shuttlebus zou om 1:30 konen om 1:50 was hij er nog niet. Ik heb ongerust gebeld. De Premierbus is altijd later op de plek en hij had vandaag ook nog vertraging. Dus ze was mij niet vergeten! We reden naar de meest afgelegen plek die je kon bedeken. Maar daar konden we wel mooi sterren bekijken. En de chauffeuse had een app op de telefoon waarmee je sterrenbeelden en sterren kon zien. Ze bleef gelukkig bij me tot de bus er was. In de bus mijn reistablet genomen tegen wagenziekte. Nou dat hiel want ik viel gelijk in slaap haha. Later heb ik nog in de bus naar de Lion King gekeken! In Brisbane naar de trein naar Dionnes winkel! Daar hebben we de rest van mijn reis geboekt! Ik heb nog een aantal mooie trips voor de boeg! Daarna zijn we naar Dionne en Andrews huis gegaan en hebben heerlijke zelf gevangen vis van Andrew gegeten! En een hele foute film gekeken (mijn schuld😅).

16 December 2018

De scootertour ging weer niet door, dus hebben Denise (uit NL) en ik besloten een fiets te huren en naar het puntje van de stad te fietsen. Ondanks de regen was het erg leuk! We zijn langs een marktje gereden en hebben Russische gerechtjes geprobeerd. En toen door op de fiets, naar het eindpunt. Het Captain Cook look out punt. Nou ja een stapel stenen. De rest konden we niet fietsen maar wel wandelen. Tot het aller laatste puntje. En de natuur was daar echt prachtig! Terug lopen ging ook lekker vlot en toen op de fiets. Helaas had de fiets van Denise kuren. Het wiel blokkeerde. Maar zo eigenwijs als ik ben heb ik met wat lichtelijk geweld de fiets er doorheen getrokken. Ik ben op die fiets verder gegaan en we gingen als een speer. Terug in het hostel hebben we heel huizelijk zitten lezen en thee drinken. Toen Danny (uit ENG) bij ons kwam zitten hebben we lekker skip-bo gespeeld. 3 potjes! Na het eten zijn we verder gaan kletsen en lezen. Het hostel is echt heel fijn!

15 December 2018

Vanmorgen heel rustig aan gedaan en lekker gelezen. Op de plank vond ik het boek van Astrid Holleeder, en ik had het niet verwacht maar hij leest lekker weg. Daarna zou ik een scooter tour gaan doen. Vanwege het weer was die afgelast helaas. Maar we gingen wel naar de Kangaroo Sanctuary waar we de kangoeroes mochten voeren met zoete aardappelen. En wat uitleg kregen over de kangoeroes. Wist je bijv. dat ze hun zwangerschappen kunnen stilzetten, voor een aantal maanden? En dat als de grotere kangoeroe al uit de buidel is maar nog steeds komt drinken er ook al een nieuwe baby in de buidel kan zitten? De moeder kan twee soorten melk produceren. Toen we terug kwamen hebben Lobke, mijn NL kamergenootje, en ik nog lekker gezwommen in het zwembad, alle zandvliegen afspoelen. En na het eten heb ik het boek uitgelezen. Daarna kwam ik terug op de kamer en daar was Danny ook aagekomen van surfkamp. Daar nog mee gelachen!

14 December 2018

13 December 2018

De laatste dag is alweer aangebroken! Het was een onrustige nacht. Er zat een best grote spin tussen het tentdoek en de binnen tent. En ik durfde de tent niet uit om hem door de jongens te laten wegjagen. Ik heb het gat in de binnentent gemaakt mrt pleisterplak en ben gaan slapen. Maar lekker sliep ik niet haha. Na het ontbijt heb ik geholpen met alles opruimen en zijn we naar Lake McKenzie gegaan. Deze ligt in het midden van Fraser Island en bestaat uit regenwater. Het zand is daar zo puur, dat het niet heet wordt in de zon en je er je zilver en je tanden mee kunt poetsen! Na heerlijk te hebben gezwommen gingen we lunchen en terug naar Rainbow beach! Wat was het leuk en wat heb ik het getroffen met de groep zeg! Er is slecht weer opkomst dood de cycloon die boven in Australië aan land is gekomen. Ik hoop dat het mee valt, maar ben bang dat Agnes Water in het water valt! Geen zorgen daarna ga ik naar beneden, naar Brisbane!

12 December 2018

De nacht heb ik best aardig overleefd! Deze morgen zijn we naar Eli Creek gegaan. We startte in de auto van de gids waar we dan de voorste auto waren en de meest hobbelige wegen hadden (wij maakten de sporen voor de drie andere auto's! Eli Creek is een beekje waar we met zwembanden langzaam naar beneden kabbelden in een meertje. Het was er heerlijk en bovenaan de beek kon je het water drinken zo schoon was het! Na de lunch op de camping gingen we naar de Champage pools. Een natuurlijk zwembad waar de golven je om de oren vliegen! Daar nog heerlijk in de zon gezeten. Daarna tourden we door naar Indian Head het hoogste punt van Fraser Island. Waar de uitzichten echt fantastisch waren! Iedereen in de auto heeft vandaag gereden. Omdat mijn rijbewijs nog in NL ligt mag ik deze trip niet rijden. Maar heel erg vind ik dat niet hoor! Schakelen met links lijkt mij toch niets. Na het eten (steak, aardappelen en salade) hebben we spelletjes gespeeld bij het kampvuur gezeten en gedanst!

11 December 2018

Rond half 9 vertrokken we naar Fraser Island. Ik zit met 7 hele leuke Engelsen in de auto! Vier van de 7 hebben al gereden en ze waren heel goed haha! We zijn naar Lake Wabby geweest een wandeling van 45 minuten vooraf en echt een adembenemend uitzicht. Ik heb heerlijk gezwommen! Daarna gingen we nog naar het scheepswrak dat daar sinds 1935 ligt. Op de camping deel ik mijn tent met Rachel uit Engeland. En we (nou ja de anderen haha ze hadden niets voor mij te doen) hebben heerlijke noodles gemaakt en ik heb mij nog een beetje bemoeid met het kampvuur. Het eten was lekker! Na het eten zijn we na wat spelletjes naar het strand gegaan en daar de prachtige sterrenhemel bekeken. Er waren meer groepen op de camping en bij de andere groep heb ik nog even bij het kampvuur gezeten, een van de gidsen speelde gitaar en zong, dat was erg leuk! Toen was het tijd om te slapen in onze tent zonder luchtbed of matras, kijken of ik morgen nog kan lopen!

10 December 2018

Om kwart voor 7 vertrokken we vanmorgen naar de dolfijnen. Deze Australian Humpback Dolphins komen hier al vanaf de jaren 50. Toen de overgroot vader ziek aankwam hebben ze hem aan laten sterken en sindsdien kwamen elke keer terug met hun kinderen. Ze krijgen maar een klein beetje vis zodat ze ook blijven jagen en je mag ze niet aanraken. Maar wat was het een mooie ervaring. Daarna heb ik lekker gechilled in een hangmat en samen met Nienke die ik kende van Mooloolaba nog even gewandeld. Daarna hebben we weer de Sandblow walk gedaan en ben ik ook van de berg afgegleden! Super gaaf! Maar vind nog steeds zand in mijn oren haha! Om 17:00 was de briefing voor Fraser. Veel info en vind het nu wel spannend! Daarna spullen gepakt en naar de Bingo! Helaas niets gewonnen!

9 December 2018

Om 9:50 stapte ik vanmorgen met een klein zonnetje na de grijze dagen de bus in. Opweg naar Rainbow Beach. De bus was weer heel warm dus toen we een pauze hadden heb ik stiekem bij iedereen de ventilatie roostertjes open gezet (bijna iedereen had ze dicht ja dan komt er geen koele lucht in de bus!) En het tweede deel ging toen een stuk beter! Het laatste kwartier was echt heftig. Veel hobbels en slingerwegen! Ik had het even zwaar! In Rainbow Beach scheen de zon en na de boodschappen ben ik samen met mijn kamergenootjes naar het strand gegaan! Erg fijn. Daarna zijn we de sandblow wandeling gaan doen. Een enorme zand duin, met fantastische uitzichten! Zo mooi daar! Daarna terug en wat eten en lekker koetelen in de kamer! Lekker gekletst met de leuke kamergenootjes! Morgen vroeg op!

8 December 2018

Om 8:20 ben ik de deur uitgestapt om te gaan wandelen. Ik heb twee hele gave wandelroutes gelopen door de bossen en een stukje langs het strand (met veel wind haha). Daarna heb ik met Lieke en haar vlaamse vriendin Lohen richting de Noosa rivier gelopen. Na een tijdje zijn we met een omweg terug gelopen. En ben ik richting het hostel gegaan en nog lekker gekletst met een meisje uit China en Duitsland! Erg gezellig! Een minpuntje waren de kakkerlakken! Die waren dood in de kast of liepen van de badkamer naar buiten brrrrr vieze beesten🙈

7 December 2018

Met de eerste shuttlebus vanuit het hostel vertrokken naar Main Beach. Daar naar het VVV en toen de beroemde coastal walk gelopen ongeveer 8 km volgens Google! Het was er prachtig ondanks dat de zon niet scheen. Ik heb een groepje van 4 dolfijnen zien zwemmen en (tot mijn grote schrik) mijn eerste slang gezien. Gelukig vluchtte die net zo snel als ik! Terug in het hostel weer burgerlijk de was gedaan. Daarna met de shuttle naar de stad met Lieke van het surfkamp. Zij is vandaag aangekomen in Noosa! We wilden naar de Foodmarket. De eerste bus hadden we gemist we moesten de 631 hebben en er stond 627 op. Blijkbaar had hij snel zijn nummer veranderd en reed hij zonder ons weg. Dus zijn we naar haar hostel gelopen om een extra trui te halen en toen naar het busstation, gelukkig hadden we die bus wel en hebben we lekker rond gewandeld en genoten van de live muziek. Terug moest ik nog wel een half uur op de bus wachten. In het donker nog 30 min lopen vond ik niets! Nu lekker slapen!

6 December 2018

De bus kwam op 12:35 omdat we (Julie en ik) al om 10:00 moesten uitchecken heb ik Julie leren Skip-bo'en en hebben we een aantal potjes gespeeld. Daarna ging Julie naar het strand en ik naar de bus. In Noosa ging er een shuttlebus naar het hostel na geïnstalleerd te zijn heb ik samen met de mensen in het hostel nog Cards Againt Humanity gespeeld. Toen met de shuttle boodschappen doen. En weer terug naar het hostel. Daar nog lekker gezeten en toen eten gekookt. Er waren ook nog NL'ers waar ik nog even mee heb gepraat. Het was dus niet een heel spannende maar wel leuke dag!

5 December 2018

Na een bijzondere nacht ben ik vanmorgen naar het VVV gegaan en heb ik de tip gekregen om naar de vuurtoren te gaan. Het was een heerlijke wandeltocht langs het strand. De vuurtoren was echt heel lelijk trouwens! Net een Duplo toren. De grote ton erachter was wel heel mooi beschilderd. Toen via de haven terug gelopen waar een stel mij wees op een dolfijn! Helaas kon ik geen foto maken. Maar het was echt duidelijk een dolfijn! Toen weer terug gelopen naar het hostel en, met ong. 13km in de benen, omgekleed en naar het strand gegaan. Helaas was de zon toen al snel weg en ben ik nog even over de boulevard gelopen en heb ik nog een lekkere Subway gekocht en terug naar het hostel. Mijn kamer was nog steeds leeg dus ik heb het er van genomen en lekker met muziek onder de douche gestapt en in de kamer geluisterd heel fijn. Toen kwam er toch nog een kamergenootje, Julie, ik heb fijn met haar gekletst en nog wat gegeten (en toen hooste het weer!). Het was een fijne laatste dag in Mooloolaba!

4 December 2018

Eigenlijk wilde ik vandaag gaan wandelen, maar toen ik zag dat de Free shuttlebus naar de Australian Zoo alleen vandaag ging besloot ik daar hern te gaan. Ik had tien minuten de tijd dus zo snel als ik kon klaargemaakt en naar de bus. Het is de dierentuin waar Steve Irwin (The Crocedile Hunter) heeft gewerkt. Het was een mooi opgezette dierentuin, maar met een gemixte boodschap. Aan de ene kant 'bescherm de wilde dieren en laat ze in hun waarde', aan de andere kant kun je wel met koala's knuffelen, met tijgers wandelen en kameelrijden (allemaal niet gedaan geen zorgen!) Het was een beetje dubbel. Toen begon het steeds meer te regenen. En kon ik gelukkig in de bus wachten die te vroeg was! Zo mooi als het gisteren was, zo hard regent en onweert het nu. Ik blijf lekker binnen! Er hangt nu een ventilator in mijn kamer! (Gister in de hitte geen airco en geen ventilator!) Ik ben blij haha Ik hoorde ook nog dat 'mist' in surfers kwam door de rook van de bosbranden😱 zo erg om te horen 😔

3 December 2018

Vanmorgen op tijd weer richting de Greyhound gegaan. Er sliepen nmlk best 'bijzondere' mensen in het hostel. En ik was stiekem blij dat ik naar het volgende plekje kon gaan! In de eerste bus zat ik helaas naast iemand in de tweede zat ik heerlijk alleen! Dat is echt zo lekker! Vooral na het gesnauw van de mensen in Brisbane! Aangekomen in Mooloolaba kon ik nog niet inchecken maar heb ik heerlijk op het terras gezeten en met Dionne de rest van mijn reis gepland tot aan mijn verjaardag (1000maal dank Dionne!). Mijn lijf besloot dat het vandaag welletjes was dus na de boodschappen heb ik ook niets meer gedaan lekker gelegen en toen nog even met mijn kamergenootje (een 65-jarige vrouw😊) naar de Mc Donalds om te eten. Dat was nog best gezellig haha. Mijn kamer is alleen niet zo schoon. En nadat ik er vanmiddag wat van had gezegd, was het vanavond nog niet schoon. Dus heb ik zelf de bezem gepakt en een theedoek als dweil gebruikt. Ik hou gewoon niet van andermans viezigheid!

2 December 2018

Rond 10 uur kwamen Dionne en Andrew mij ophalen met de auto. Super leuk om ze weer te zien! In reallife is dat alweer meer dan 2 jaar geleden! We hebben een wandelingetje gemaakt op the spit (een soort van grote pier) en lekker bijgekletst! Daarna in het centrum bij een Ierse Pub gezeten. De tijd vloog om! Gelukkig zie ik ze met mijn verjaardag weer! En nadat ik ze had uitgezwaaid heb ik nog even op het strand een dutje gedaan haha! Toen naar het Skypoint, de toren, Gelukkig was deze open! En ondanks de mist nog een super mooi uitzicht! En nog een beetje de zonsondergang gezien. En in de toren kwam ik Lieke tegen van het surfkamp. Super toevallig! Dus heel leuk nog even bijgekletst!

1 December 2018

Na een stevig ontbijt ging ik opweg naar het Arts Centre. Na een wandeling van ongeveer een half uur a drie kwartier was ik er eindelijk. Bij de kassa bleek dat de art gallery gesloten is tot 7 dec. (Stond ook op onze website...) En verder vertelde ze niets over de rest van het gebouw dus binnen 2 minuten stond ik weer buiten. Onderweg terug zag ik een bordje historisch museum. Ik daar heen. Alleen op dinsdag en woensdag open. En het was nog geen eens half 11! Toen op weg naar de Pacific Fair Mall. Een winkelcentrum met meer dan 200 winkels. Een flinke wandeling! Het was ongeveer 5 km van waar ik was. Mijn stops waren vooral bij de bushaltes en toen ik nog een half uurtje moest lopen. Stopte er een free shuttle bus voor mijn neus! Ingestapt en in de mall lekker twee uur rondgedwaald. Toen weer terug (met de shuttle) en bij het hostel een kaart gekocht voor het Skypoint Observation Tower waar ik boven in de zonsondergang wilde zien. Ik kom daar aan ook dicht. Hopelijk morgen meer geluk!

30 November 2018

Vanmorgen niet al te vroeg vertrokken vanuit Byron Bay naar Surfers Paradise. Na wat lichte paniek (waar is die verrekte sleutel, ik had hem net nog?!) In een fijne bus gestapt. Na een kwartiertje hadden we al een pauze van een uur. Eenmaal aangekomen liep ik naar het hostel en heb ik gelijk boodschappen gedaan. Mijn eerste indruk is dat dit Amerika lijkt, dure auto's, hoge hotels. De zonnige staten zeg maar. Toen naar het VVV. De dame had geen zin in nog een tourist en met mijn zelf gevraagde kaart en de tekst "kijk maar bij de folders" werd ik het bos in gestuurd. Ik ben maar naar het wassenbeeldenmuseum gegaan. Naast Obama en Prins Harry hadden ze ook een afdeling over straffen in het verleden met een gids gingen we langs o.a. de guillotine 😱 het was leuk, maar niet helemaal mijn ding😂. Daarna door de stad gelopen. En met een stel meiden gekletst. Na het eten nog even de markt over en naar het Hard Rock Café! 🍺 Een biertje in je eentje in de kroeg blijft wel gek hoor!

29 November 2018

De eerste zes weken van mijn reis zijn omgevlogen! Ik ben nu al ongeveer op de helft! Deze morgen ben ik weer richting de vuur toren gelopen. Om via het bos weer terug te lopen. Het was een super fijne mooi wandeling. En het weer is hier ook prachtig! En zelfs heb ik nog in de verte dolfijnen gezien!! In het hostel nog geluncht en toen lekker in het gras gelegen bij het strand. Onder het genot van live muziek! Daarna naar het hostel om te eten en even met thuis te bellen. 6 weken is toch ook wel lang! Daarna weer terug naar het strand waar ik een jongen van het surfkamp tegen kwam. Nog even gekletst en daarna genoten van de jembé muziek die ze daar speelden. Morgen naar Surfers Paradise, ik ga wel missen dat ik maar 6 minuten lopen van het strand zit!!

28 November 2018

Vanmorgen om 10:15 de enige zonne-energietrein ter wereld gepakt! Naar de buitenwijk van Byron Bay. Ik heb denk ik de mevrouw van het VVV verkeerd begrepen. Want ik dacht dat er kunstgallerieën zouden zijn. Nou het was een groot industrieterrein. Ik ben wat winkeltjes in geweest en een soort kindercircus (zoals Circus Elleboog). Er is wel veel graffiti kunst wat mooi was. In mijn treinkaartje zat lunch en een plaatstelijk biertje. Dus daar heerlijk van genoten. Toen terug naar het centrum en daar kwam ik mijn kamergenootje tegen. Ze zei dat het zou gaan regenen en dat we beter terug konden naar het hostel. Wat was ik blij. Want het stortregende en onweerde heftig! Met een uur was het alweer droog! Toen even lekker niets gedaan en daarna het stadje in om mijn zonnebril te laten maken, de schroefjes zitten erg los! Nog even in de winkeltjes gesnuffeld. Na het eten opnieuw afgesproken met de Amerikaanse meiden en kwam ik ook nog Anka van Port Macquarie tegen! Iedereen is echt heel lief!

27 November 2018

Vanmorgen om half 8 vertrokken van het surfkamp. Ik heb daar super lieve mensen ontmoet en het was gek om daar weer weg te gaan. De bus was deze keer echt afzien. Het was een kleine Greyhound, wat zo goed als geen beenruimte betekent. Ook was de chemische lucht van de wc erg aanwezig en werd het steeds warmer in de bus. Ik was zo blij dat we er waren! Het hostel is echt heel dichtbij de bushalte en de supermarkt dus dat is heel fijn. Mijn eerste indruk is dar Byron Bay op Callantsoog lijkt! Na het boodschappen doen ben ik naar het VVV-kantoor gegaan en heb ik de highlights meegekregen! Omdat mijn hoofdpijn niet echt overging ben ik op bed gaan liggen. Ik heb vroeg gegeten en toen naar het meest oostenlijke puntje van Australië gelopen. Ook de vuurtoren van Byron Bay is fantastisch met de zonsondergang! Bij de vuurtoren ontmoette ik twee super lieve Amerikaanse meiden die mij bij het hostel hebben afgezet met de auto. Morgen spreken we waarschijnlijk weer af!

26 November 2018

Na 3 dagen surfen merk ik echt wel dat mijn spieren niet zo sterk zijn! Het is best zwaar! Maar wel heel gaaf om te doen! Na het surfen is er niet veel te doen, dus lekker op strand gelegen (nog geen 5 minuten lopen) en de was gedaan. 's Avonds lekker gekaart en gekletst. Het eten is hier echt heel goed. Vandaag heb ik ook nog gekayakt, het was niet heel spannend en we kwamen niet heel ver door zinkende kayakken, maar we hebben veel gelachen dat is ook belangrijk haha. Morgen om 8 uur met de bus naar Byron Bay. Eindelijk geen zand meer overal!

24 November 2018

Vannacht om 4:50uur met de bus. Ik hou er toch niet van zo op straat te lopen midden in de nacht. En ik was blij dat ik niet alleen was op het bushalte. Maar ik heb wel de zonsopgamg gezien. Onze Chauffer Bart (een NL idd) haalde ons op en bracht ons naar het surfkamp waar we konden eten en daarna inchecken. Na een rondleiding kleden we ons om in ons huisje en kregen we wetsuits aan en na de uitleg en oefenen op het droge gingen we dan echt de zee in! Het was heel gaaf! Ik heb met hulp al 2 x gestaan en zonder hulp ook al 2 x bijna! 😃 S middags hebben we lekker in de zon gelegen (met t-shirt i.v.m. mijn verbrande rug) en 's avonds ben ik mee gegaan met het oceaan raften. We hebben daar gelachen! 's Avonds hebben we nog erg gelachen en verschillende kaart spellen gespeeld! Foto's zijn er niet natuurlijk van het surfen, want dat gaat lastig. Maar het is hier echt prachtig! Ik kan niet wachten tot morgen!

23 November 2018

Vannacht arriveerde ik rond half 2 in Port Macquarie in het hostel. Er zijn hier ontzettend lieve mensen. Vanmorgen hebben we (2 duitse meisjes en ik) na de pannenkoeken de Coastal Walk gedaan met de Hostel hond Chilli. De uitzichten waren prachtig! Daarna zijn we naar het Koala ziekenhuis gegaan. Daar werden de koala's extra bijgevoed en uiteindelijk als ze het mogelijk achten weer terug gezet in de natuur. De verhalen van de gids waren heel interessant. Wist je dat de buidel van een koala in het midden open gaat? En dat zo zoveel slapen vanwege het verteren van de eucalyptus? Dat kost enorm veel energie! Daarna ben ik nog naar het VVV kantoor gegaan en heb daar nog een kleine gallerie bezocht. En ook nog even het winkelcentrum in. En na het eten heb ik Amanda uit Canada leren Rummicubben!

22 November 2018

21 November 2018

Deze dag stond onderste deel van Sydney op de planning. Ik heb verschillende bloeiende parken en bijzondere kunstwerken gezien. Vooral de universiteit is indrukwekkend. Hele oude gebouwen in combinatie met vrij nieuwe. Ook ben ik nog op de Haymarket geweest. Een enorme overdekte markt met heeeel veel spullen. Verder was het niet heel spannend maar ik ben wel blij dat ik heb gezien! Deze avond zijn we met een groepje naar de karaoke gegaan in een Ierse pub! We mochten nog zingen ook! Dancing Queen van Abba erg leuk! Morgen met de bus door naar Port Macquarie!

20 November 2018

Vanmorgen rustig opgestaan. En rond 10 uur vertrokken richting Manly waar ik met Lucille (van Tasmanië) heb afgesproken. We hebben heerlijk op het strand gelegen. En ondanks dat ik 3 keer met factor 50+ heb gesmeerd ben ik toch een beetje verbrand (ik kon er toch net niet bij denk ik🤔) ik heb nog een korte wandeling gemaakt langs de kust en toen weer terug naar het hostel. Na het eten ben ik naar de bioscoop gegaan. Om in de Queen sferen te blijven naar Bohemian Rhapsody! Wat een super gave film!

19 November 2018

Omdat gister toch pittiger was dan gedacht, heb ik vandaag lekker rustig aan gedaan. Om 11:30 had ik een rondleiding geboekt in het Opera House. Wat was dat gaaf! We zijn in een aantal zalen geweest en hebben het Nationale Ballet van Australië zien repeteren! De ontwerper van het Opera House heeft nooit het eind resultaat gezien. En de bouw is niet zonder slag of stoot gegaan. Na deze indrukwekkende rondleiding ben ik lekker in de zon in de botanische tuin gaan liggen. Het is met zon echt lekker, maar zodra er een wolkje voor zit is het gelijk fris. Toen terug gelopen richting het hostel en nog wat boodschappen gedaan. Ik dacht handig te doen door wat rijst extra te koken voor de komende twee dagen. Nou ik kan er een week van eten!🙈 Dus dat wordt een rijst dieet 😉. Toen nog even buiten bij het hostel in het zonnetje gezeten. Maar nu ook daar de zon weg is, is het tijd om naar binnen te gaan. Hopelijk is het morgen net zo lekker!

18 November 2018

Vandaag zijn Daphne en ik naar de Blue Mountains gegaan (twee uur treinen). We hadden de wandeltocht Grand Canyon in ons hoofd om te gaan doen. We starten bij Katoomba, waar we de three sisters hebben gezien en via de Katoomba falls (1 watervalletje) zijn doorgelopen naar de bus. Toen zijn we met de trein naar Blackheath gegaan. Waar we erachter kwamen dat we nog een uur moesten lopen naar de wandeltocht. Rechtzodiegaat zijn we gaan lopen en kwamen we een aardig stel tegen dat ons vertelde de snelste en mooiste route via de Evans Lookout was, 2,5km lopen. Wat was dat goed idee! Het was echt een prachtige en een pittige tocht! We waren bij de lookout en de start van onze wandeltocht en kozen ervoor niet nog 6,5km te lopen! Omdat we terug naar het station geen Uber konden krijgen moesten we de 5,5km terug ook lopen. We denken dat we vandaag ong. 14km hebben gelopen! We misten op 1min de trein. Dus helaas moesten we toen pizza eten in Blackheath, zo naar😋 Wat zullen we lekker slapen!

17 November 2018

De start was vandaag in het Hyde Park, de weer goden waren mij ontzettend goed gezind want de zon scheen volop. Vanuit het park ben ik doorgelopen naar de Art Gallery of New South Wales, heel gaaf en er was een echte Van Gogh! Toen doorgelopen naar de mrs. Macquiarie's Chair een uitgehouden steen, en een klein stukje verderop was het uitzicht op het Opera House nog mooier dus ook daar nog met mijn camera foto's gemaakt. Daarna door gelopen door een stukje botanische tuin. Naar het museum voor Politie en Justitie. Daarna wilde ik doorlopen en kwam ik het Museum for Contamporary Arts tegen en ook daar nog naar binnen. Op het dak ook prachtig uitzicht gehad! Toen doorgelopen naar stadsgedeelte The Rocks, daar over de markt en het winkelcentrum gelopen en via een wandelroutevkwam ik uit bij het Sydney observation heel gaaf oud sterrenkijk punt. Via het Rocksmuseum weer terug gelopen, en vlak voordat ik bij het hostel was begon het te regenen! Mazzel! 's Avonds gratis wijn en kaas🤗

16 November 2018

Nadat ik op tijd was opgestaan ben ik vertrokken richting de stad. Het VVV-kantoor was lastig te vinden dus ik eindigde aan de andere kant van de stad. Toen naar het Sydney Museum, klein maar best interessant. Toen naar de bibliotheek van New South Wales, waar een grote oud Nederlandse kaart op de vloer lag en grote mooie galerieën zijn. Daarna heb ik mijn broodje opgegeten in, ja daar was die eindelijk, het zonnetje en ben ik doorgelopen naar de botanische tuin. Deze was echt wel mooi opgezet. Ik ben door de tuin doorgelopen naar het Opera House, wat was dat gaaf!! Daarna ben ik met de bus naar Bondi Beach gegaan. Samen met mijn NL kamergenootje Daphne, zijn we gelopen naar Coogie Beach een wandeling van ong. 5 km. En de zon brak toen helemaal door! Na de wandeling met de bus terug wat eten en terug naar het Opera House en Harbour Bridge om ze ook bij nacht te bewonderen. En daarna lopend naar huis. Genoeg km'ers in de benen!

15 November 2018

Vanmorgen door Ellen en Tom op de bus gezet naar Sydney! De dagen zijn echt omgevlogen! De buschauffeurs reden nogal wild, dus ik heb vooral naar buiten gekeken. Na twee stops en 8 uur zitten eindelijk in Sydney. Het hostel was makkelijk te vinden, maar ik slaap (en ik geloofde het eerst zelf bijna niet!) in een oude treinwagon. Letterlijk uitkijkend op het perron! Ik moest even slikken, maar ik heb tot nu toe maar twee treinen gehoord dus het valt mee! En van binnen is het een langwerpige slaapkamer. In het stapelbed naast mij, slaapt ook een Nederlands meisje. Dus we hebben samen gekookt, pasta voor een weeshuis, maar wel lekker! Ook wat ruwe plannen voor morgen gemaakt, de weersvoorspellingen zijn niet zo goed deze week. Hopen dat het meevalt!

14 November 2018

Vandaag was een super regenachtige dag. Onze plannen vielen letterlijk in het water. We hebben dus veel gekaart, gekletst (en hele bijzondere chocolaatjes gegeten) en toen het even droog was hebben we toch naar het strand naast ons huisje gelopen! Ook ruim ruim 5 km! Toen we weer terug waren werden de kaarten weer geschud! Tom en ik zijn kaartrivalen zijn we achter! 😁 Maar hij heeft uiteindelijk gewonnen! (Laten we zeggen ik was goede derde😋)

13 November 2018

Vandaag hebben we, nadat we de was hadden gedaan, een super mooie wandeling langs het strand gemaakt bij Mystery Bay. We hebben vele soorten gesteenten gezien en veel mooie schelpen. De golven waren soms best hoog! Ook de omgeving was prachtig en rook soms erg lekker! We hebben in totaal ong. 6 km gelopen. Na het lopen hebben we nog flink gekaart. De strijd is nog niet gestreden!

12 November 2018

Vanmorgen opgehaald door Ellen en Tom. Super tof om ze weer te zien! Toen gingen we op weg naar Narooma, onderweg bij verschillende uitkijkposten gestopt en genoten van de blauwe zee. En zelfs een pijlstaart rog! Ondanks de harde wind is het echt heerlijk weer en eindelijk tijd voor de korte broek! Na de boodschappen gingen we door naar het park. De cabin waar we in logeren is heel mooi en heeft een veranda waar we heerlijk hebben gekletst en 's avonds nog spelletjes gespeeld. Morgen Revanche!

11 November 2018

Na een onrustige nacht waar ik de slaap niet echt kon vatten ben ik vanmorgen met de bus vertrokken richting het National Museum. Het was een mooi museum met veel spullen. Na een lekkere saucijzenrol weer naar buiten om terug te gaan naar de stad om daar het Canbarra museum te gaan. Canbarra zou Canbarra niet zijn als hier ook een deel werd verbouwd dus ik was snel buiten. Daar lekker in het zonnetje gezeten. Toen met de bus terug en heb ik voor het eerst buiten in het park met een korte broek gezeten. Heerlijk een boek gelezen en na wat boodschapjes terug in het hostel. Nog even relaxen, koken en tas inpakken. Morgen weer een nieuw avontuur!

10 November 2018

Voor vandaag had ik wat meer rust gepland. Om 11 uur vertrok ik richting de Botanic Gardens. Bij het busstation kwam ik erachter (dankzij een lieve dame) dat bussen in het weekend een stuk minder vaak rijden. Het busstation en de BG liggen vlakbij elkaar. In theorie is het te lopen, ik deed er een uur over... Hij nam nogal een omweg... Maar goed nadat ik de route had gekregen door de Botanische tuin ging ik opweg naar de Telstra Tower (Telstra is het KPN van Aus). Ik had mij best vergist want het was nog een flinke en stijle tocht. Eenmaal boven was het uitzicht wel heel gaaf. Je kon heel Canbarra zien! Ik was op de 66,1 meter. Gelukkig was er een lift in de toren! Haha. Ik had nog een flinke blaar op mijn kleine teen van gister, dus die vond even rust wel fijn. Dus met een wel verdient ijsje achter de kiezen weer terug naar de tuin. Daar heb ik nog even gewandeld voor ik de bus terug naar het hostel nam. Nu uitrusten. Morgen de laatste dag in de hoofdstad van Australië!

9 November 2018

Ik vertrok vandaag al op tijd met de bus richting de stad. Daar opzoek naar de fietsverhuur, nadat ik die eindelijk vond accepteerde de machine mijn creditcard niet😨 gelukkig kwam de manager en die zei dat dat vaker gebeurde en kon ik toch een fiets huren. Toen op weg naar de musea, ik starte bij het National Portret Gallery, dat is voor mij het beste museum. Daarna naar het Questagon, een techniek museum. Maar meer gericht op kinderen. Even goed heel leuk! Daarna nog even naar de bieb er waren daar twee exposities. Toen de fiets terug brengen en lopend naar het War Memorial. Wat is dat museum mooi opgezet! Toen met de bus terug naar het Hostel en koken. Want daarna naar We Will Rock You the musical! Ik zat op een fantastische plek! De musical was super gaaf! Heel erg in het nu en makkelijk te begrijpen. Ik zat naast een heel lief stel, die mij uiteindelijk terug naar het hostel hebben gebracht. Met de bus zo laat vonden ze geen goed idee. Zo ontzettend lief!

8 November 2018

Vandaag geen foto's gemaakt. Maar wel veel gedaan. Vanmorgen voor het eerst genoten van mijn "gratis" ontbijt. En toen opzoek naar de supermarkt. Die kon ik niet vinden. Dus ben ik maar naar de stad gegaan met de bus. En naar het VVV-kantoor. Daar wat informatie over de stad gekregen en toen in het zelfde gebouw naar de National Capital Exhebition. Interessant om de geschiedeis van Canbarra te zien. Toen naar de National Gallary of Australia. Een enorm gratis museum. Toen ik daar weg ging kwam ik een NL meisje tegen die ik in de Greyhound had ontmoet. Samen zijn we naar het Australian War Memorial gegaan. Ze wilde het niet bezoeken maar wel van buiten zien, dus ik ga morgen nog evenheen. Toen richting de stad om wat te eten. Zij vertrekt vavavond met de bus weer naar Sydney. Dus lekker warm gegeten, toen ben ik naar de bieb gegaan om mijn kaartje te printen voor We Will Rock You. En toen nog even het winkelcetrum in. Naar de bus terug flink verkeerd gelopen! Toen terug naar het hostel.

7 November 2018

Vanmorgen vroeg vertrokken uit het hostel. De beste man achter de balie wist mijn naam gewoon nog! (Hij was er gister niet toen ik incheckte) hij weet dat van bijna alle gasten zei hij. Toen naar de Greyhound. Het was vrij druk al in de tram. Dus ik was ultra voorzichtig met twee grote tassen. Toen 8 uur in de bus met 1 tussenstop. Mooie landschappen gezien, vooral geel haha, heel anders dan Tasmanië, daar is alles groen. Je ziet toch nog best wat van de Engelse invloeden in AUS! Eenmaal in Canbarra moest ik 3km lopen naar het hostel en toen nog 3 trappen op. Toen ik in mijn kamer kwam leken alle bedden bezet. Ze ging voor mij kijken en met een half uurtje zou het geregeld worden, even afwachten. Mijn eerste indruk van Canbarra: het is geen mooie stad er word onwijs veel gebouwd en verbouwd en alles wordt dan hermetisch afgesloten dus je kunt niets zien. Ook zijn ze bezig met een tramlijn dus alles is afgehekt. Ik ben wel benieuwd naar de rest van de stad. Morgen op onderzoek uit!

6 November 2018

Gisteren heb ik mijn reis verder gepland Dionne heeft voor mij een Greyhoundpas geregeld (jeej bedankt!!) En ik heb mijn busreis en slaapplaatsen geregeld. Morgen vertrek ik naar Canbarra. Blij dat ik uit de naar oude voeten ruikende kamer kon ben ik vanmorgen weer (veel te vroeg) naar het vliegveld gegaan. Rennend naar de Skybus was ik rond half 10 op het vliegveld 11:05 checkte ik via de online paal in. Er kwam alleen geen boardingpas uit. Dus toen maar in de rij. Lekker gekletst met ern Australisch stel en toen weer door de douane. Ik werd er dit keer uitgepikt voor de explosieven controle (met 3 anderen). Gelukkig ging dat ook goed. Toen in het vliegtuig flink wat bacillen verzameld. Alle kinderen waren aan het hoesten... Mijn tas kwam gelukkig wel op de lopende band en toen weer met de Skybus verder. Zo zonnig als het was toen in het vliegtuig uitstapte zo stort regende het toen ik in de bus zat. In de tram met Ellen en Tom gebeld. We gaan elkaar zien in Camberra! Tot snel!

4 November 2018

Vanmorgen alle spullen ingepakt en klaar gemaakt voor de laatste dag. Het was een super leuke week, maar het is ook fijn dat het over is hoor! Onze eerste stop was in Richmond waar we de huidige gevangenis en een heel "oude" brug bekeken hebben (ruim 200 jaar is relatief jong nog vind ik😊😉) en toen gingen we naar Devils Kitchen, waar we prachtig uitzicht hadden op de rotsen. Toen naar Port Arthur! Dat is een hele oude gevangenis welke in 1750 werd gesloten. Heel indrukwekkend en veel informatie. Daarna zouden we naar de Chocolade Fabriek gaan. Deze was helaas gesloten omdat door de harde wind van de afgelopen dagen er problemen met de stroomvoorziening waren. Dus toen gingen we in plaats daarvan een kleine wandeling maken met gaaf uitgegroefde stenen. Deze groeven komen door het zout en het water maar lijkt hand gemaakt. Nu weer in het hostel waar ik twee nachtjes slaap voor ik terug naar Melbourne vlieg. In deze dagen wil ik mijn vervolg plan bedenken!

3 November 2018

Vandaag gingen we naar Bruny Island. Met de Ferry. Een Teso in het klein haha! We starten bij de vuurtoren van het eiland. Spierwit en super mooi! Het waaide vandaag weer super hard! Maar het was super gaaf. Daarna gingen we naar een lief chocoladewinkeltje waar we heerlijke fudge mochten proeven. Toen starte onze grote wandeltocht naar Adventure Bay. Op het hoogste punt was het uitzicht fantastisch! We waren meer dan twee uur aan het wandelen, maar het was heel gaaf! Daarna lekker lunchen met een enorme hamkaas croissant! Toen door naar een kaasproeverij. We kregen 3 plankjes en broodjes. Het was best oke, maar niets kan op tegen onze kaas! Toen terug naar de ferry waar het water erg hoog omhoog golfde. Ik vond het erg gaaf! 's Avonds hebben we met de groep indiaans gegeten was heerlijk.

2 November 2018

Vanmorgen vertrokken naar Freycinet Penisula Waar we een prachtig uitzicht hadden over the wine glass bay. Na een pittige wandeltocht (van ruim 2 uur) naar en van het strand (spierpijn!) gingen we naar Devils garden, waar we prachtig uitzicht hadden over de wijnvelden niet alleen vanaf de grond, maar ook vanuit de uitkijktoren. Er was ook een wijnproeverij! Hmmm! Het waaide vandaag heel hard, op een gegeven moment moest ik mijn bril vasthouden! Daarna gingen we naar Kate's berry's waar ze verschillende soorten bessen telen en jam van maken. Ze maken daar ook chocolade dus ik heb heerlijk chocolade ijs gegeten! Daarna weer naar Hobart. Waar we onze gids gedag hebben gezegd, want morgen krijgen we een nieuwe! We hebben heerlijk hamburgers gegeten! Morgen 7:40 vertrek (vroegertje dus!)

1 November 2018

We hadden vandaag een wat rustigere dag. We startte onze rit naar een kaasboerderij. Waar ik de beste cheesecake ever heb gegeten. En verschillende kazen heb geproeft. Na het kaas proeven reden we door lang een klein dorpje hele oude bomen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de eerste wereld oorlog waren omgetoverd tot houten kunstwerken. Zodat de bonen niet gekapt hoefte te worden. Daarna gingen we door naar een oesterboerderij waar je oesters kon kopen. Die we op het witte strand met een super blauwe zee konden opeten. Ik heb het maar niet geprobeerd. Ik dacht dit is niet het juiste moment. Haha. Daarna gingen we naar een wildlife senctuary. Waar een Tasmaanse duivel werd gevoerd en ik een wombat mocht aaien. Er waren zoveel loslopende dieren! En als de dieren beter zijn gaan ze naar een reservaat en als ze het daar goed doen mogen ze terug het wild in! Toen door naar het hostel. In de pub een drankje. Eten koken en slapen. Morgen weer om 8 uur op pad!

31 October 2018

Om half 8 moesten we klaar staan. Omdat het huis je van de organisatie zelf was moest eerst al het beddengoed gewassen. Toen gingen we naar Cradl Mauntain om een pittige maar ontzettend gave wandel/ klimtocht te doen. We hadden het uitzicht op de hoogste berg van Tasmanië en waren 1.220 M omhoog geklommen. Daarna gingen we naar Sheffield om te lunchen. We zaten in een park vol met schilderingen. Elk jaar is een wedstrijd waar ze een kleine schildering mogen insturen en de winner mag een grote maken. Daarna door naar Paradise, daar gingen we naar een honingproeverij. Gerund door Nederlanders het was daar heel mooi en netjes. Toen door naar de zalm en gingseng proeverij dat was nog best lekker! En toen door naar Launceston waar ons hostel was. We hebben daar samen gekookt. Rijst met groente en het was heerlijk!! Morgen 8 uur vertrek!

30 October 2018

Vanmorgen vroeg gingen we op pad. Een wandeling van meer dan 2,5uur naar een gave waterval met coole loopbrug van ijzer. Daarna gingen we lunchen in een havendorpje Straham met een heel gaaf uitzicht. En toen door naar Zeeham waar hele hoge zandduinen waren gemaakt door de natuur we ging verspringen naar beneden. En heerlijk gezeten ondanks de lichte regen. Hier is het weer een beetje zoals in NL. Fris, winderig en regen. Maar dat hoort bij dit gedeelte van Tasmsnië. Gister hadden we veel geluk met het mooie weer!

29 October 2018

Vanmorgen half 8 haalde onze gids Craig ons op. En begon onze trip dwars door Tasmanië. De landschappen zijn prachtig en we hebben schitterend weer gehad. We zijn van Hobart dwarsaf omhoog gegaan. Langs het National Park, Hamilton, Tarrahleah, st Lake Clair, Queenstown nar Tullah. Morgen 8 uur weer vertrekken!

28 October 2018

Vanmorgen rond kwart over 9 vertrokken uit mijn hostel. Weer een fijne tijd die je achter laat. Alhoewel ik de snurkers absoluut niet ga missen! Toen op naar het vliegveld! In een lege tram ingestapt en bij het station in een volle tram moeten uitstappen was een kleine uitdaging! Gelukkig waren er lieve mensen die mij hielpen. En toen in de rode Skybus. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet te vroeg zou zijn. Dus daar zat ik 4 uur voor vertrek al op het vliegveld🙈. Ik heb heerlijk spelletjes gespeeld toen eindelijkingecheckt door de douane en naar de gate. Uiteindelijk had het vliegtuig vertraging. In het vliegtuig zat ik naast een NL jongen. Het was gek om weer NL te praten na zoveel Eng! Op het vliegveld in Hobart was mijn tas (met vele anderen) niet meegekomen. Die kwam met het volgende vliegtuig mee. We kregen een voucher van 8 dollar om wat lekkers te kopen en na ong. een half uur was ie er gelukkig. Toen met de Skybus naar de stad en naar het hostel. Morgen om 7:30 begint de trip!

27 October 2018

Taylor Swift was heel gaaf! Ik moet nog wat wennen aan haar nieuwe stijl, maar ze was steengoed! Vandaag geprobeerd rustig aan te doen. Ik heb mijn tas gepakt, de was gedaan en alles uitgezocht voor Tasmanië. Wat vind ik het spannend, maar wat ben ik blij dat ik het doe! Toen ik alles rond had heb ik gelunched en heb ik bij de bieb nog even mijn vliegticket geprint! (Aaaaahh😨). Toen met een enorme omweg (iets met tram gemist, lang wachten, over stappen, afgezette weg en verkeerd lopen) aan gekomen bij de Botanishe tuin bij Claire en Cody en samen met hun heerlijk gewandeld en gezeten. Als het zonnetje scheen was het warm. Maar zonder zon is het steenkoud (ja, nog steeds blauwe vingers🙁) daarna toch maar een sjaal gekocht. Ik had hem thuis gelaten, maar ik kan niet zonder! (Tasmanië wordt nog kouder brrrr)!!!

26 October 2018

Vanmorgen gingen we naar de bibliotheek helaas was het coole deel van de biebbgesloten wegens onderhoud. Dus gingen we (Natascha, Claire en ik) vrij snel weer naar het volgende gebouw. Het parlement van de staat Victoria, waar ook nog 26 jaar het Australische parlement heeft gezeten voor Canberra werd opgericht. (En door de Goldrusch zit er veel goud verwerkt in het pand😱) Daarna door naar het gebouw waar tijdens de Goldrusch al het goud werd opgeslagen. Maar we merkten algauw dat dat te veel cultuur was op een dag dus na een wat snellere blik zijn we eruit gegaan. Toen ben ik richting het hostel gegaan om mij klaar te maken voor Taylor Swift!! Ik was iets te vroeg dus toen samen met Dionne een trip naar Tasmanië geboekt! Je kunt het beste vliegen zei ze dus vliegtickets en alles geregeld. Ik vind het ongelooflijk spannend, dus morgen alles goed gaan voorbereiden!

25 October 2018

Na een iets onrustigere nacht (waar is mijn oordopje? O, daar...) Heb ik vanmorgen mijn nieuwe broek uitgespoeld en boodschappen gedaan (mijn Nutella was bijna op😱) Daarna hebben Natacha en ik de hele dag in het Melbourne museum vertoeft. Eerst het gewone museum met een rondleiding van vrijwilliger Les, welke heel zacht praatte (maar was al wel 10 jaar vrijwilliger!) En toen zelf op pad. En daarna nog naar de Nelson Mandela tentoonstelling! Dat was heel indrukwekkend. Na een wandeling in het Carlton Park ben ik naar het Hostel gegaan om te koken. En daarna afgesproken met Claire en Natacha opnieuw naar de Rooftop Bar. Optijd weer naar huis want morgen gaan we naar de bibliotheek, waarschijnlijk ga ik daarna nog even kijken bij het Parliament house en 's avonds naar Taylor Swift!

24 October 2018

Vanmorgen opnieuw afgesproken met Natacha uit België en een Richie uit Melbourne en Claire uit Frankrijk na een kleine zoektocht waar ze waren heb ik ze gevonden en hebben we een kleine tour door de stad gedaan. Ondanks dat het groot lijkt is veel wel te wandelen. Daarna zijn we (Claire Natacha naar het NGV Australia geweest waar veel schilderijen hingen. Claire moest werken en na de lunch zijn we naar het ACMI gegaan een museum voor beeld en geluid. Qua grootte een stuk kleiner dan de onze, maar we hebben er uren vertoeft. Toen nog in het park Skip-bo gespeeld! En toen op zoek naar bar Cookie want dat zou volgens Richie leuk zijn. Dat viel wat tegen omdat het bijna niet te vinden was hebben we veel van de stad gezien😂 toen zijn we naar Queen Victoria Market gegaan. Op woensdag avond is daar een hele happening. Veel eet kraampjes, live muziek en souvenir kraampjes. Al met al dus een volle dag!

23 October 2018

Nadat ik best goed geslapen had ben ik om 8 uur opgestaan om rond half 10 ben ik richting het centrum gelopen richting het VVV kantoor. Onderweg kwam ik verschillende demonstraties tegen. Het gaat om mensen rechten en lonen in Australië wat ik begreep. Dat was best indrukwekkend en ondanks dat het mij toch de kriebels gaf, waren de mensen heel aardig. Na een pittige zoektocht naar het VVV vond ik die eindelijk ik het midden van de straat. De aardige man (Jan, maar was zijn NL niet zo best doordat hij zo lang in AU woonde) gaf mij een kaart en omcirkelde de high lights. De trams in de binnenstad zijn gratis! Dus ben ik per tram naar Queen Victoria Market gegaan. Het is een oudgebouw met veel heel veel kramen. Daarna naar de oude gevangenis gelopen en ook daar een tour gedaan en door het museum gewandeld. Na het eten ben ik in ouderwetse City Tour Tram die om de stad gaat gestapt en maakte ik contact met Natacha uit België. Samen hebben we het culturele deel van Melbourne ontdekt.

22 October 2018

Vandaag het laatste deel gedaan van de Great Ocean Road, het was zo ontzettend gaaf! Vanmorgen vroeg tijdens zonsogang zijn we eerst gestopt bij een prachtige verscholen waterval waar ook vogelbekdieren leven. We zagen ze niet maar wel gaaf idee. Nog een aantal keer gestopt bij verschillende mooie punten (echte koala's gezien) daarna zijn we naar Loren gereisd en hebben voor de laatste keer een "barbie" gebruikt. We aten heerlijke steaks on bread. Daarna gingen we naar het strand en heb ik de winkels bezocht. Jules (de gids) heeft ons laten kennis maken met TimTams een Australisch koekje, super lekker! Die in de bus uitgedeeld en (met een gave stop waar we kakatoe's en psagaaien voerden)door naar Melbourne, nu een soort van cultuurshock aan het doorstaan! Moet wel weer even wennen alleen!

21 October 2018

Vanmorgen was het erg vroeg (en ben ik ook niet erg fotogeniek🤔) maar wat was het gaaf! Na een goede nachtrust zag ik fantastische uitzichten gigantische bergen en bossen. Tegenover ons hostel was een museum en informatie centrum over Aboriginals en daar nog een super mooie wandeling gemaakt. Daarna verder richting de Great Ocean Road waar we verschillende keren hebben gestopt om mooie uitzichten te bekijken en tussendoor nog even geslapen. Toen was het lunchtijd en hebben we heerlijke burrito's gegeten van de bbq in Tower Hill. Er zijn hier gemeentelijke bbq's waar iedereen gebruik van mag maken. Toen verder met de auto richting de Great Ocean Road. Daar verschillende keren gestopt om adembenemende uitzichten te bekijken. Toen we bij het volgende hostel aankwamen gingen we snel (bij het restaurant aan de overkant) pizza eten zodat we door konden naar een super zonsondergang) en kijken naar de kleine puingïngs die terug op het land kwamen. Morgen gaat om 5 uur de wekker weer!

20 October 2018

Vandaag gestart met de weg naar de Great Ocean Road. We hebben zulke fantastische natuur gezien en dan zijn we er nog niet eens! Een paars meer enorme bergen en een waterval! Ook heb ik wilde kangoeroe en emoes en herten gezien! Morgen vroeg eruit (5 uur) en om 6 uur de eerste wandeling. 😃

19 October 2018

Vanmorgen langs de telefoonwinkel gegaan. En mijn Nederlandse nummer blokkeert mijn Australische nummer. Dus maar overgestapt op alleen Australisch. Daarna met mijn kamergenootje Felix naar de bibliotheek en naar het museum geweest. En rond 14:30 gingen we in het hostel lunchen. Het plan was 's middags alleen naar de botanische tuin te gaan en daarna 's avonds de zonsondergang bekijken op het strand. Alleen ging dat eerste niet door doordat Dionne met een coole trip aankwam. Dat te regelen duurde even en de musea sluiten om 17:00 dus er was geen tijd meer. Felix en ik heben gister eten gekocht om vandaag samen avond eten te maken dus dat voorbereiden. Daarna gingen we (zwartrijdend🙈) naar het strand van Glenelg de zonsondergang bekijken. Nou ja het was er niet heel zonning maar het was mooi! Daarna (tip van Daan) frozen yoghurt gegeten en toen naar huis om onze aardappelpuree, wortels, champions en Steak te eten! Morgen vroeg op voor de volgende trip! 3 dagen door de Great Ocean Road!

18 October 2018

Vandaag boodschappen gedaan en een australisch nummer gekocht, maar die werkt (nog) niet. Daar ga ik morge achteraan. Gisteren een free walkingtour gedaan en een stukje van de stad gezien! Daarna heb ik hem alleen ook nog even gelopen om foto's te maken. Dat was ik de eerste keer vergeten🙈 toen bij de subway avondeten gehaald en toen naar huis gegaan. Waar ik s avonds met mijn kamergenootje Mama Mia 2 heb gekeken. Morgen museum bezoeken en de botanischetuin!
Nu op dubai overstappen. Gereden in een trein zonder machinist om naar de gate te komen. Op naar de volgende uurtjes!

17 October 2018

We (kangoeroe en ik ;) ) zijn er!!! In het hostel gearriveerd en geïnstalleerd. Nu even bijkomen, opfrissen en naar bed!
Armbandjes om, broodjes gesmeerd. Door de douane nu op naar het vliegtuig!!

15 October 2018

Het spannendse deel! Heb ik alles? Niets vergeten? Zal ik dat toch maar niet meeenen? En als ik het straks nou toch nodig heb? Nog 1 nachtje slapen, morgen begint het avontuur!! #spannend!

1 October 2018

Soms gaat het ineens heel snel! Niet alleen vertrek ik over 15 dagen naar de andere kant van de wereld, maar als ik mu mijn voordeur uitstap zie ik de wereld een beetje anders. De naam van de reis is eigenlijk niet helemaal meer correct... vanuit Schagen zal ik naar Australië vertrekken! Welkom mooi uitzicht!

11 June 2018

Samen met Soraya geboekt! En gelijk geshopt, de dag tas is binnen (nee niet die van de foto☺) Stiekem ben ik al zenuwachtig!