United States of America · 16 Days · 60 Moments · March 2018

USA-turen 2


3 April 2018

Sidste køretur inden turen går mod Oakland Airport og 11 timers flyvetur mod et - forhåbentlig - lidt varmere Danmark, end mens vi har været væk. Vi tager selvfølgelig foråret med hjem i baggagen. Mindre kan ikke gøre det!😎
Sidste dag her i San Francisco går med at dase, nyde solen og køre ræs på fortovet. Berkeley-området er helt fantastisk dejligt og hyggeligt her i foråret. Her et lille view op af Catalina Avenue, hvor Troels og Audrey bor. En rigtig solskinsgade, hvor hvert hus har sin egen muntre farve...

2 April 2018

Og dermed også farvel til Troels, Audrey, Madeleine, Penelope, Olivia og Freia. De bliver oppe i kulden, mens vi tager tilbage til San Franciscos skønne forårsvarme.
Der er frit fald et par meter fremme, så pylrefaren holder lidt afstand til kanten. Nu pakker vi bilen og kører mod San Francisco inden køreturen hjem.
På trekkingtur til Eagle Rock. Fra toppen kan man se ud over hele Lake Tahoe og de mange bakkedrag og bjerge, der omkredser søen.

1 April 2018

Isabella er også et naturtalent. Allerede på fjerdeturen kører hun slalom som en anden Alberto Tomba... eller noget.
“Flyt jer! Der kommer tog!”
I dag er vi taget til Granlibakken her i Tahoe - et børne- og mere prisvenligt alternativ til de store skisportssteder. Siena er den første på pisterne, og hun viser sig at være en usleben diamant. Ingen styrt, men bare fuld fart frem.

31 March 2018

Nogle gange kan det være en fordel at få køresyge, når man ræser gennem bjergsvingene. For så får man lov til at få ærespladsen i toppen af Onkel T’s amerikanske redneck-cruiser 🤘🏼😎
Olivia og Madeleine har været på skiskole, og Isabella og far er taget op for at overvære prisoverrækkelsen. Faderen vinder en fadøl og Isabella en kold Sprite i varmen.

30 March 2018

Pas på krydsende pelsdyr! Her i Tahoe er der mange sort-bjørne, der går på rov. Man må ikke engang efterlade slikpapir i bilen, jo mindre man vil have den splittet ad. Der har vist været en mor og unge forbi her lige udenfor.
Selvom solen varmer, så er det stadig noget lidt andet end temperaturerne længere sydpå.
På en lille vandring langs Lake Tahoes bredder. Her er skønt og forårsagtigt med små 15-16 grader og en let hvislen og klukken overalt fra sne, der smelter.

29 March 2018

I dag har bare stået på råhygge, bordtennisturneringer og icehockey i kælderen. Her til aften er vi ved at være godt trætte. Læsningen skal dog også holdes ved lige, og det bliver den i den grad også. Isabella elsker at læse, og det er jo kun en gave. Imens bygger Siena Pizzaer :)
Godmorgen fra Tahoe City! 😘

28 March 2018

Køreturen op gennem Nevada har indtil nu taget otte timer eksklusive stop undervejs. Vi har nok et par timer endnu. For hver mile ændrer landskabet sig, mens temperaturen langsomt kryber ned under dynen.
Vi passerer masser af “ghost towns”, hvor faldefærdige, vindbidte træhuse står side om side med bunker af sandslebet skrot. Det kræver sit særlige sind at bo herude i ørkenen.
Vi har gjort holdt i Area 51, som er et hemmeligt militærområde. I 1947 styrtede et udenjordisk objekt ned her i Roswell, og mange mener stadig, at myndighederne har gemt beviserne af vejen her inde bag Area 51’s afspærrede ørkenområde.
På vej mod Lake Tahoe. Her er vi på vej gennem Death Valley, hvor temperaturen let kan nærme sig faretruende 50 grader om sommeren. Det er det laveste punkt (86 meter under havets overflade) og ikke mindst det varmeste sted på jorden (rekorden er 56,7 grader. 😰☠️) Denne dejlige forårsmorgen er her dog kun 23...

27 March 2018

Hard Rock Café Hotel er lige sagen for de små rockelskende tøser. Her kan man spille luftguitar og skeje ud, uden at nogen lægger mærke til én. Det er et formidabelt held, at vi ikke har tendens til astma. Luften er nemlig tung af parfume, som de sprayer ud over casino-området for at overdøve tobakslugten fra gamblernes smøger og ‘garer. Rock on! 🤘🏼
Blingbling-tøserne har shoppet det halve af Nevada og er parat til den danske sommer. Vi nyder varmen her i “Syden”, inden vi i morgen kører mod Lake Tahoes snelandskaber. Efter 2 meters snefald de foregående par dage burde der efterhånden være åbnet for passage.

26 March 2018

Så er vi på vejen igen for at ramme lidt varmere vejr, inden turen går mod Tahoe City og 2 meter nyfalden sne. De skal dog lige have ryddet passene, inden vi kommer. Imens besøger vi de tre stater: Utah, Arizona og Nevada på mindre end en time her på Interstate 15. Og det går lige ud. Helt lige ud :)

25 March 2018

Endelig fremme ved Higher Emerald Pools. Pigen, der tog billedet, formåede ikke rigtig at få søerne med, men har til gengæld klippet benene af os. Om ikke andet kan man da se vandet, der smyger sig ned foroven som svalende støvregn på en sommerdag...
Isabella er godt træt her med to hundrede meter til toppen, mens Siena er fyldt med energi oven på tre store skumfiduser. Heldigvis varmer solen godt her i dalen.
Næsten halvvejs...og det kan da kun fejres med et superhop.
Goddaw, lille ven! 😛Ud over egernet her er vi også stødt på hjorte, fasaner, ørne og bjerggeder. Vi har endnu til gode at møde vædderne, ulvene og pumaerne, der også lever i området her.
Foråret er på vej her i dalen. Alle træerne har knopper, så her vil måske være endnu smukkere om en måneds tid, selvom det er svært at forestille sig.
I dag er vi taget på hiking til Emerald Pools, som er emeraldgrønne skovsøer, dannet af smeltevandet foroven. Vejret er flot, men koldt i skyggerne af de røde klipper. Turen starter ved broen her og går så opad.

24 March 2018

Grilltid i cowboyhytten inden en dypper i aftenspa’en. 👌🏻
Zion Nationalpark set lidt fra oven i panoramaview. Vi bor heroppe i 1.200 meters højde, hvor det er noget koldere. Turen ned til supermarkedet går gennem hidsige hårnålesving, hvor der er frit fald ned langs de lodrette klippesider, hvis ikke man holder tungen lige i munden. Hvad man ikke gør af indsats for en god bøf og pølser!!! 😍
Zion Ponderosa Resort Ranch. Dagen i dag stod på aktiv-dag med klatring, hopperi og et drabeligt slag minigolf, hvor Heidi på forunderlig vis løb med sejren.

23 March 2018

Endelig. Den frygtede Dilophosaurus og et par artsfæller har afsat spor. 190 mio år gamle, men helt tydelige kløer. Med målet nået kører vi nu videre ind i Zion Nationalpark og vores cowboy cabin. 👨🏻‍🌾🏜🏕
Her er dejligt varmt, så Siena går med mavsen bar og nyder det. Faren har kæmpehovedpine (måske pga. for mange bobler i går - måske pga. for lidt væske i dag), men kan da vise et smil, når det bliver tid til familieselfie.
Så er vi kommet til Utah - og vi er straks taget på dino-jagt. Området her var fyldt med de store krabater, og hvis man går et stykke ind blandt klippemassiverne kan man finde flere spor fra fortidens kæmpe kæmper.
2 timer endnu...
On the road again... Efter 5 dage i Las Vegas og omegn er kursen sat mod Utah og Zion Nationalpark. Nu rammer vi endelig vidderne og kører på smukke motorveje - sprængt ud i bjergmassiver.

22 March 2018

Nå ja... og så fik forældrene da også langt om længe papir på hinanden. 😘😎 En både corny, sød og alligevel helt igennem romantisk oplevelse på Lucky Little Chapel, Las Vegas.
Senere går turen til The Piercing Shop, hvor piercerne har fået implanteret horn i panden og sataniske femstjerner på håndryggen. De er dog pivdygtige... Isabella får nemlig sit største ønske opfyldt, og det endda uden nævneværdig smerte.
Fødselsdagsbarnet har bestemt, at vi skal på hotellet ved navn: “Circus Circus”. I underetagen har de selvfølgelig en hel forlystelsespark gemt under et lilla plexi-glastag, så vi prøver både 4d-biografer og actionfyldte rutschebaner.

21 March 2018

Mere aftenstemning og musikalsk vandballet inden turen går hjemad.
Vegas-blingbling på The Strip. Selv lastbilerne er oplyste.
City lights. På aftenbesøg på The Strip.
Det er anden gang, vi besøger The Venetian. Første gang var kopi-hotellet i Macau, så det er næsten som at være hjemme igen. Også kun næsten, for her på originalen er selv pissoiret halvvejs lavet af guld. Ps: Og ja... himlen er bare malet på.
På vej mod centrum og The Strip støder vi på dette lidt... særprægede bygningsværk. Nok mere specielt end kønt.
Efter formiddagsturen står den selvfølgelig på grillede hamburgere på grillen og kolde, kolde øl.
På tur rundt i nabolaget og heldigvis finder vi en legeplads i nærheden af et minibjerg. Vejret ved Lone Mountain er solrigt, varmt og lige tilpas til en klatretur. Isabellas feber har fortaget sig, så vi er fyldt med energi igen :)

20 March 2018

Så er der åbent i baren inklusive en aftenbader til Siena. Isabella har fået lidt feber, så hun bliver opvartet af Mor, mens Far sætter kulørte lamper i 🤘🏼🎄
Udsigt til verdens ende... Bag mig skuler Dragens Øje.
Siena tager en lille tur ned ad en klippe, men heldigvis er det kun benet, der får en skramme. Heldigvis kan man slappe lidt af bagefter på den indbyggede Fred Flintstone-seng.
Alle tre tøser er vovehalse - dog ikke lige så meget som pigen på billede nummer to 😬
Der bliver kigget og kravlet til den store guldmedalje...
“Kom bare herned,” råber Siena. Små sprækker og huler gemmer sig overalt. Isabella er ikke helt tosset med de smalleste passager... det har vist nok noget at gøre med, at faderen kom til at sige, at vi skal holde øje med klapperslanger og skorpioner i de små sprækker :)
190 millioner år gamle sandsten udsat for skiftende vindretninger og rigelige mængder jernoxid har skabt de fantastiske mønstre.
🌵 Welcome to the Wild Wild West 🌵 Vi er taget til Red Rock Canyon for at bestige de ildrøde klipper. Vejret er svalt, men perfekt til lidt familieklatring.

19 March 2018

Vandhundene i fuldt vigør. Forældrene daser og gør klar til en enkelt Dark and Stormy ved poolkanten. Der er købt STORE bøffer til grillen. Og så endda til 1/3 af prisen i DK.
På vej mod The Strip - og vores allesammens Donald byder velkommen. Faktisk så tabte Trump til Clinton her i delstaten, men mandens pimpede, gyldne Trump Tower knejser stadig stolt i horisonten.
Sodavand klokken 9 om morgenen. Se, det er da American Style. 😎
Fjollemorgenmad fra det klassiske fugleperspektiv. Pølser, bacon og pålægschokolade derhjemmefra. Ferie...

18 March 2018

Landet i Las Vegas en halv time foran schedule. Flyveturen var den bedste nogensinde - helt uden turbulens eller anden ramasjang. Nu skal vi bare kæmpe os gennem sikkerhedskontrollen, finde en lejebil og dernæst vores pool house 😘