Oman, United Arab Emirates · 8 Days · 12 Moments · November 2018

Un passeig per Arabia


9 November 2018

Ahir a la nit vem arribar a Dubai. Una ciutat enooorme! Molts edificiis alts i extravagants, moltes llumenetes per tot arreu. La zona de la palmera, Palma Jumeirah, és una alta extravagància: moure la terra per a que tingui la forma de palmera, i omplim les fulles d’aquesta palemra de cases luxoses, a peu de mar, on no sigui fàcil xaferdejar ni tenir visitants que passin per aquí, vigilant amb barrera...

8 November 2018

Canvqi de país! S’acaba la Vida tranquil.la d’Oman, passem a la hipercivilitzada Abu Dhabi! Gratacels enormes, el luxe de l’Emirates Palace, la sotpresa del Louvre d’Abu Dhabi...

7 November 2018

Camí de Muscat per agafar el vol que ens durà als Emirats, passem per Nizwa, antiga capital. La torre circular del seu fort, la més gran del país, ha estat inspiració per a les altres cosntruccions, més modestes, qie hem anat trobant al llarg del viatge. La ciutat, un enorme oasi en mig del desert i les muntanyes.

6 November 2018

Estada al desert. Dues nits en una tenda (amb llit!), passeig en camell, caminades per la sorra i surfeig en 4x4 per les dunes!! Un retrobament amb la natura original.

5 November 2018

Diumenge dia tranquil a Al Hadd. El temps era dolent i les barques no van sortir; per tant, no hi ha excusrió per veure dofins! Vem aprofitar per anar fins a Sur, però, a part del passeig vora el mar, “la corniche”, gaire cosa més. El poble, com gairebé tors per aquí, no tenen una plaça central com els nostres. Tenen una disposició una mica més lineal (seguint el mar, en aquest cas; en general, l’espai que tenen per extendre’s és ilimitat), sense centre. Les cases bastant aïllades, moltes zones sense asfaltar i, per aquí i per allí, quatre cabretes mossegant tot el que troben.
Avui, matinada per anar a veure tortugues a la reserva de Ras Al Jinz. En aquella platja les tortugues posen ous a la nit, protegides per la foscos, i just quan surt el sol se’n tornen a l’aigua. Les petites tortugues que en neixen, encara amb els ulls tancats, corren instintivament cap a l’aigua. Encara que algunes no hi arriben mai.

3 November 2018

Vista al Najm park,amb banyadeta inclosa

2 November 2018

Arribada a Oman, o més exactament, el Sultanat d’Oman. Muscat, la seva capital, sembla una ciutat nova, disposant de moolt espai que va guanyant a les roques. El centre, el que es coneix com Old Muscat, és de casetes blanques, carrers amplis i molta flor. Potser és per les dates: el 18 de novembre és la festa nacional, i la ciutat s’hi prepara. Arreu es veuen els tres colors de la bandera del país: vemell, blanc i verd. Fins i tot les plantes de la valla del palau reial segueixen aquesta cadència... Seeb, a uns 30 km de Muscat, és una ciutat gran, que viu molt de la pesca. La vida aquí és tranquila, especialment avui que és divendres, dia festiu. Les famílies s’asseuen a la gespa del parc, en estores o cadirs plegables, i fan el gran parament amb cassoles i neveres portàtils. A Seeb la gent baixa fins l platja a jugar, menjar un pinxo, o buscar petxines quan es retiren les onades. I si cal, esfiquen a l’aigua...vestits, no hi fa res!
Seeb, ciutat veïna. Divendres a la tarda, dia de festa en els països musulmans. Les famílies surten a paseejar per la platja o a menjar un pinxo...
Mucat, la part vella de la ciutat, però, no obstant, d’aspecte nou i renovat. El palau del sultà, un edifici acolorit i voltat d’arbres, flors i gespa.

1 November 2018

El souq de Mutrah, el mercat. Per tot arreu, imatges del sultà.