Europe, North America, South America · 51 Days · 42 Moments · August 2015

Thomas & Sanne op reis


7 October 2015

Behoorlijk groggy komen we aan in Quito na onze overstap in Miami. Thomas heeft de hele nacht niet geslapen en ik heb kennelijk vooral liggen knikkebollen tegen de man naast me haha! Ik moet Thomas beloven dat ik een kussentje ga kopen tegen het knikkebollen 😜. We nemen de taxi naar ons hostel (knetterduur, 26$ en dit kan niet goedkoper, stom!) en checken in. We slapen de rest van de dag tot de eigenaar van het hostel vraagt of we klaar zijn voor het free empanada en cocktail uurtje, jahoor! Empanadas zijn deegflapjes van maisdeeg gevuld met van alles, in ons geval kaas die gegeten worden met suiker. Best lekker! We drinken nog een biertje met de andere gasten, allemaal wereldreizigers. Grappig, nu zijn we zelf ook wereldreizigers! 's Avonds eten we Indisch in het restaurant tegenover het hotel (het is niet veilig op straat te lopen na zonsondergang). We zijn de Amerikaanse prijzen gewend en geven dus veel te veel geld uit.. Gelukkig was het eten wel erg lekker!
We stappen in het vliegtuig. Dat was het dan, onze USA roadtrip! Het was te gek, zoveel leuker en mooier en indrukwekkender dan verwacht! We hebben 3497 miles gereden, omgerekend zo'n 5628 kilometers. Flinke afstanden, maar het was zoooo genieten, en heerlijk om zo'n groot avontuur écht met zn tweetjes te beginnen! Nu Ecuador. Best wel spannend, maar vooral heel anders. Van super veilig naar ehm.. iets minder veilig. Van je overal verstaanbaar kunnen maken naar een paar woorden Spaans spreken.. Van een budget van 60$ per dag (je ziet, vandaar het kamperen!) naar 30$ per dag.. Van bang zijn voor beren naar bang zijn voor dieven.. Nu begint het echt! Deel 1 van onze wereldreis zit erop en het was waanzinnig! Het besef dat we niet terug naar huis gaan komt pas als we in Quito zijn.. Maken jullie je geen zorgen, we willen nog lang niet naar huis 😁 P.S. Ook geen zorgen over de auto, het stelt niets voor (iets met een steen die we te laat zagen 😉) en we hebben nog altijd niets gehoord!
Tijd voor sea elephants! Vreemde gewaarwording, in de buurt van San Simeon liggen ze ineens met honderden tegelijk, gewoon te liggen.. Het lijkt onnatuurlijk maar dat is het niet, ze horen hier echt! Ik vind ze leuk, Thomas vindt ze behoorlijk stinken. Ik ben zo verkouden dat ik niets merk, maar goed ook 😉. We stoppen in Morro Bay, een klein kuststadje met een vulkanische rots in het water. Wij hebben geen zin in stad en gaan lekker naar het strand, picknick mee en genieten 😎. Het strand is enorm rustig, omdat er in dit gebied een beschermde vogelsoort leeft, de snowy plover, die -vrij hilarisch- heel goed kan snelwandelen haha. We doen een middagdutje op het strand en rijden dan door naar ons laatste adresje, een VW bus op een boerderij, via AirBnB. De geitjes, kippen, katten en honden lopen los rond. Gezellig! Totdat we willen koken.. Gelukkig hebben we zelf geen huisdieren haha. Wél blij zijn we met het stopcontact, best een uitdaging om te kamperen zonder elektriciteit 😉

30 September 2015

Pacific Highway dag 1: We stoppen om de vijf minuten, zo mooi zijn de views! Als we niet langs de kant staan om fotootjes te schieten zitten we wel keihard te genieten van de rit. Stel je voor: Laura Pausini op maximaal volume, boterham met pindakaas in de hand, voetjes op het dashboard en keihard meeblèren in het enige Italiaans dat we spreken: pizza quattro staggioni, lasagna e tiramisu-u-uu!!! 😄 Genieten! Zonder gekkigheid, de route is echt onwaarschijnlijk mooi! Een woeste rotsachtige kust met blauw water tot aan de horizon. Dit is precies waarom we zo graag deze roadtrip wilden maken.. Mag deze dag nog heel lang duren?
Tijd voor de Pacific Highway van San Francisco naar Los Angeles! Eerst op zoek naar een nieuwe hiking broek voor Thomas aangezien hij op dag 2 al uit zn broek gescheurd was haha! Helaas geen succes bij de The North Face outlet, dan maar fixen met Duct Tape, if all else fails 😎. We rijden eerst naar Santa Cruz, en bezoeken de famous boardwalk. Een beetje vergane glorie, maar wel leuk! De arcade hall is weer het leukst, en gewapend met snoepjes en adresboekje (tja onze prijs voor vijf dollar haha) rijden we weg. Op naar New Brighton State Beach! Super mooie camping, aan het strand. Deze keer geen beren maar wasbeertjes, we zien tientallen lichtgevende oogjes in de struiken. We bbq'en vh laatst (hamburgers, altijd goed) en slapen prima. s'Ochtends begin ik de dag met een rondje hardlopen over het strand, heeeeerlijk! Daarna rijden we weg, vandaag begint de Pacific Highway pas echt!

29 September 2015

San Francisco dag 1! Na een lange rit vanuit Sequoia arriveren we bij ons AirBnB adresje in Alameda, een soort eilandje bij Oakland. Downtown San Francisco is met een ferry te bereiken, en dit scheelt flink in de kosten (SF is duur!!). We rusten uit van de rit aan het strand. Het is er heerlijk rustig, fijn om even bij te komen in bewoond gebied 😊. Ook hebben we eindelijk weer een écht bed en een (eigen) douche, heerlijk hoor! 's Avonds besluiten we naar de drive in bioscoop te rijden die in de buurt ligt (bijna drie kwartier rijden is hier dichtbij haha). We halen pizza (even niet meer onze zelfgekookte prutjes!) en kijken 'The Gift' vanuit onze SUV, met geluid via de autoradio. Het parkeerterrein is hier trouwens met een helling zodat je niet tegen de auto voor je aankijkt, heel ingenieus. De drive in is een super leuke ervaring, weer iets van de bucketlist gestreept!!
Pacific Highway dag 2: Einde middag komen we aan bij Kirk Creek Campground (Big Sur), weer een juweeltje hoor! De camping is wel vrij primitief, een gat in de grond als wc en er is geen water.. Ach ja, onze hygiene standaarden zijn inmiddels zo ver verlaagd (3 dagen niet douchen? Geen probleem!) dat het ons niet deert! Na het opzetten van ons tentje dalen we af naar de kust (de camping staat op een klif) voor de zonsondergang. We blijven drie uur lang kijken naar het moois voor ons, verbaasd dat we niet meer nodig hebben dan dit (ik die niet eens een film kan kijken zonder IMDB op mn 2e scherm!). Zouden we nu dan echt 'los' zijn van ons leventje thuis? Na een koude nacht ontbijten we met een prutje havermout, yoghurt is te koud. Het is niet alleen maar luxe hoor 😉 Dit was ons laatste dagje kamperen en daarom laten we onze tent en luchtbed achter op de camping (voor andere kampeerders). Zucht. Wat was het kamperen LEUK! Thomas is ook om.. Wanneer mogen we weer? Nieuw-Zeeland?

24 September 2015

Laatste dagje USA! Ons VW busje ligt nogal achteraf dus we vertrekken op tijd. Wél tijd hebben we om nog even kort de Los Angeles highlights te checken, de walk of fame en de Hollywood letters. Zwaar gefrustreerd door het verkeer in LA (wat een shitstad!) vinden we eindelijk een parkeerplaatsje: maximaal 1 uur parkeren.. Gaat dat lukken? Ja! Haha. De walk of fame vinden we weinig indrukwekkend, vreemd maar ik voel me niet 'dichterbij' de grote sterren der aarde als ik over hun ster loop. We zien de sterren van Michael Jackson, The Beatles en Ella Fitzgerald, en besluiten dan dat het mooi is geweest. Ik wilde het zien, nou dat is gelukt! Vanuit de auto zien we even later Mount Hollywood, check! Nu op naar de carwash, met toevallig een kringloop waar we onze kampeerspullen inleveren. We werken ons een uur lang in het zweet om de auto netjes te krijgen (de goedkoopste carwash is self service!) en leveren de auto in. Zouden ze merken dat de auto niet 100% schadevrij is? (Ssst! Haha)

23 September 2015

Ik ben weer online! Super stom, mijn iphone deed het niet meer door een nachtje in een plasje water in ons tentje.. De volgorde klopt niet meer, maar hier nog even een stukje over Bryce Canyon. Hier waren we voor Zion NP. Bryce Canyon is prachtig maar wel een beetje k-k-k-koud!!! Overdag is het hier zo'n 30 graden, maar 's nachts zakt het kwik tot 4 (!) graden, brrrr! We zijn 's ochtends bibberend van de kou maar in onze pyjama's gaan wandelen, top oplossing toch? Gelukkig maakte de wandeling alles goed, het was zoooo mooi! De rode rotsen leken in het ochtendlicht nog roder. In Bryce Canyon zijn door erosie allemaal hoodoo's gevormd, een soort pilaren van steen in allerlei kleuren. Doordat onderliggende steenlagen sneller eroderen blijft er soms een hele grote kei op een dun steeltje over, 'Thor's hammer' bijv. Heel gaaf om te zien! Als het na twee uur wandelen knétterheet wordt weten we niet hoe snel we alle laagjes af moeten pellen.. Oeps, haha!
San Francisco dag 2: We mogen fietsen lenen van onze hosts en daar maken we goed gebruik van! 's Ochtends de ferry naar SF, na een dik ontbijt bij Pat's Cafe fietsen we naar de Golden Gate brug. Kleine teleurstelling als blijkt dat we geen tijd hebben om de brug over te fietsen en weer op tijd terug te zijn voor de baseball wedstrijd waar we tickets voor hebben (luxeprobleem hoor!). We racen weer terug de stad door, berg op berg af, en zijn op tijd bij het SF Giants stadion. SF beleeft een hittegolf als wij er zijn dus van de befaamde 'fog' zien we niets, clear sky! In het stadion is het nauwelijks uit te houden.. Iedereen kruipt op elkaar gepropt naar de rand waar wel schaduw is. De lemonade en slush puppies verkopers doen goeie zaken! Dan de wedstrijd.. Er gebeurt weinig. Pas na anderhalf uur wordt het eerste punt gescoord. Ondertussen loopt iedereen voortdurend naar beneden om eten te halen, enorme hotdogs, halve liters cola, pizza en volledige maaltijden. De porties zijn HUGE!!
Vervolg San Francisco dag 2: Net als we willen gaan wordt er een homerun gescoord, yeah voor de Giants! Toch vertrekken we voor het einde. Het is HEET, de wedstrijd duurt 3 uur.. en is toch niet zo spannend als voetbal (onze mening!). We fietsen naar de Latino wijk 'the mission'. Onderweg stoppen we voor limonade bij een hip streetfood park, tof! Aangekomen bij een taqueria eten we goddelijk Mexicaans.. Echt het lekkerste eten ooit! Voor 6/7 dollar heb je een joekel van een burrito met alle mogelijke sausjes, genieten! Daarna fietsen we door richting Twin Peaks en het Golden Gate Park. In eerste instantie gaat het per ongeluk omdat we op de kaart geen hoogte kunnen zien, maar dan wordt het een sport de allersteilste hellingen (auto's moeten verplicht haaks op de weg worden geparkeerd, zo steil!) uit te kiezen, we can do this! 💪 We worden flink uitgelachen door de locals die ons zien ploeteren, maar we hebben zoveel lol, ons maakt het niet uit!! Of toch wel? Oeps, dead end haha!
San Francisco is geweldig!! We dromen een beetje, zouden we hier niet ooit kunnen wonen? Al is het maar voor even? We vallen van de ene in de andere verbazing.. Het is autovrije zondag en als we midden over de autoweg door het Golden Gate Park fietsen komen we langs een rollerdisco. Mensen van alle leeftijd, afkomst en status staan samen te dansen op hun rolschaatsen.. Zelfs een man die met zijn stoïcijns kijkende hondje op de arm voortdurend rondjes rijdt haha. Heerlijk dat álles kan in deze stad! Helemaal moe gefietst (we hebben letterlijk de hele stad rondgefietst!) komen we aan bij de Golden Gate Bridge, op tijd voor zonsondergang. 😍 Wat een dag!
Vanuit Yosemite rijden we naar Sequoia, het park met de hoogste bomen ter wereld. Onderweg zien we overal bordjes langs de weg met 'thank you firefighters!'. Heftig om te zien als je weet dat er al maandenlang enorme bosbranden woeden die al veel slachtoffers hebben gemaakt (vooral firefighters). Als we vervolgens horen dat het Kings Canyon Park (dit ligt direct naast Sequoia) de dag ervoor is afgesloten omdat het vuur door een safety zone is gegaan is dat even schrikken.. Het plan om Kings Canyon te bezoeken kan meteen worden doorgestreept. Als we Sequoia binnenrijden staan er politieagenten en militairen om mensen tegen te houden, maar onze weg is gelukkig nog wel veilig en we mogen door, yes! Het is al 4u dus we besluiten eerst het park te ontdekken en dan pas ons tentje op te zetten. In 2u tijd zien we alle highlights: general sherman (grootste boom), crescent meadow (griezelig sfeertje, we zijn alleen en bang voor beren!) en moro rock (adembenemend mooi!!).
Yosemite! Ons kampeerplekje in Curry Village is het grootst van allemaal, voor één piepklein tentje haha, toch wel grappig als je anderen ziet hannesen met hun rijdende villa's (RV's ter grootte van ons huisje in A'dam, not kidding!). De nacht op de camping is wel spannend.. We horen om de zoveel tijd geschreeuw, herrie en gesuis van de rubberen kogels van rangers die beren op de camping verjagen.. We hebben het overleefd 😉 De volgende dag starten we met de hike naar mirror lake, maar helaas is er door droogte nul meer over, ai! Daarna doen we de mist trail naar Vernal Falls, normaal gesproken een gordijn van water van 20+ meter breed, nu maar krap één meter. Ach ja, mooi is het wel door de vele regenbogen! Daarna naar Glacier point om Half Dome goed op de foto te zetten. Topdagje! P.S. Vergeet ik bijna te vertellen dat Thomas gisteren zijn telefoon langs de tioga pass had laten liggen.. Als een gek terug gereden, lag hij er nog! Bijna 2 telefoons in 1 dag kwijt, oeps!
Na ons bezoekje aan Bodie rijden we door richting Yosemite National Park. We nemen de Tioga Pass, een 'naar het schijnt' schitterende weg hoog door de bergen die maar een paar maanden per jaar geopend is, van begin juni tot eind oktober, wanneer de eerste sneeuw valt. Gelukkig ligt de weg voor ons open, top! Onze verwachtingen zijn hoog gespannen.. Maar wat is het waaaanzinnig mooi!! We zien hoge rotsen, naaldbomen, meren als spiegels.. Wauw!! Iedere foto die we nemen is prachtig, er is geen kunst aan zo. Wat een geluksvogels zijn we dat we dit mogen meemaken, écht een geluksmomentje! Dikke tip voor als je in de buurt bent: neem deze weg, echt doen!! Als we aankomen in Yosemite, vinden we het stiekem jammer dat de rit voorbij is.. En dan te bedenken dat wij de gelukkige bezitters zijn van een camping plekje in het park (plekjes zijn 5 mndn vantevoren in minuten uitverkocht, zo gewild zijn ze!). 😁😁😁
Het regent en stormt de hele nacht bij June Lake, veel slapen we niet. Als ik mijn telefoon wil pakken voel ik dat ons tentje doorweekt is, en mijn iphone dus ook.. shit!!We besluiten ons er niet druk over te maken, jammer dan, we hebben een volle dag voor de boeg! Als we snel inpakken zien we dat anderen op de camping het ook koud hadden: ik zie ineens een kofferbak opengaan waar iemand uitspringt, goeiemorguhh! Haha, in je kofferbak slapen kan natuurlijk ook 😜. We rijden eerst naar Bodie, een spookstadje uit de goudzoekers tijd. We rijden drie kwartier over een zandpad de bergen in om er te komen maar het is de moeite waard. Het stadje is door de koude winters zeer goed bewaard gebleven (Bodie is de koudste plek in de VS!) en het lijkt alsof de bewoners halsoverkop zijn vertrokken, alle meubels, vuile vaat en etenswaren staan er nog. Ook zien we op veel plekken nog kogelgaten waar vroeger shootouts plaatsvonden. Alsof we in een western rondlopen! 😎

15 September 2015

Tijd voor Death Valley, de heetste plek op aarde! Je ziet hier overal bordjes: 'prevent boil-over, turn off air-conditioning', dus het is warm, heel warm! Zodra je de auto uitstapt is het alsof iemand met een föhn in je gezicht blaast. We stoppen bij Zabriskie point (1e foto). Dit lijkt net een buitenaards landschap, onwerkelijk, zo mooi! Zwaar onder de indruk rijden we verder. De afstanden zijn groot, en buiten de top sights is het landschap overal hetzelfde, dor en droog. Tsja, woestijn he? Omdat we vandaag een fikse afstand moeten afleggen rijden we door naar June Lake, onze laatste stop voor Yosemite. Het landschap verandert ieder uur lijkt het wel, van een droge woestijn naar bergen, rotsen, naaldbomen en meren. Het begint te kriebelen, morgen Yosemite waar we al maanden naar uitkijken! Met June lake zijn we ook voor het eerst in berengebied. Stiekem toch spannend, zeker omdat ons camping plekje wel erg afgelegen is.. Geen buren te zien, wel zien we een wasbeertje, tof!

14 September 2015

First stop: Hoover dam! We willen geen 10$ betalen en parkeren daarom achter de dam. De dam is toch niet zó groot en indrukwekkend.. Hmm, misschien hadden we toch de $10 moeten betalen? Haha! We rijden door, niemandsland in. Bijzonder hoe snel je na Las Vegas in volslagen uitgestorven gebied bent. We zijn gewaarschuwd dat onze tank vol moet zijn, en dat is maar goed want we rijden miles en miles en zien helemaal niets en niemand. Als Amargosa Valley aangegeven staat (hier ligt ons hotel) is het al half vijf. Te laat om nog verantwoord Death Valley in te rijden, dus dat bewaren we voor morgen. Ons hotel is een beetje vreemd, maar wel leuk! Een hotel/casino dat zijn beste tijd wel heeft gehad, een kruising tussen een western saloon en rokerig casino in de jaren 70. Ons maakt het niet uit, wij zijn blij, op-de-bedden-springen blij 😁. We maken top foto's, winnen 0,20$ met blackjack, skippen dinner (nog steeds geen honger na de brunch!) en doen administratie (incl fles wijn, yum!). 👍
Brunchen bij Bellagio! Even niet op ons budget letten (budget is niet belangrijk na Whitecastle 😉), we gaan gewoon genieten!! 😃 En genieten is het zeker, bij het buffet zijn er eindeloze rijen met heeeerlijk eten! Niet zomaar eten maar echt het lekkerste van het lekkerste: verse crab, gekarameliseerde appeltjes, red velvet waffles, bread pudding, een omelet cooking station, petit fours en taartjes.. Alles! Ik eet drie borden leeg, Thomas zelfs vier, zoals het hoort. Het geld voor het buffet moeten we er immers wel uithalen, toch? Tonnetje rond verlaten we het casino, vandaag weer on the road richting Death Valley, zin in!

13 September 2015

Vegas dag 2! We beginnen met uitgebreid ontbijt bij Denny's, alles erop en eraan. Daarna checken we uit bij ons cheapass hotel (op zaterdag op de strip slapen was te duur, prijzen verschillen enorm per dag!) en gaan we voor de real deal, het Excalibur hotel & casino! We wagen een gokje in Luxor, Mandalay Bay, de MGM Grand en ons eigen Excalibur. Veel succes hebben we niet, ik eindig met +2$ en Thomas met -3$.. Naar de Arcadehal dan maar? Daar heb je altijd prijs! We vermaken ons uitstekend 😁. Thomas hit de jackpot en gaat naar huis met bellenblaas, een armband, snoepjes en een plastic spin. Yeah, score! We besluiten daarna op zoek te gaan naar Whitecastle, een burgertent waar zelfs een film over is gemaakt (moet goed zijn, toch?). Na uuuren lopen (de héle strip af, oeps!) hebben we enorme honger. Het moet hier toch ergens liggen? Uitgeput komen we aan, net als in de film. De burgers blijken écht heel vies, klef en niet eens een blaadje sla 😖. Dat moeten we morgen goed maken!

12 September 2015

's Avonds rijden we naar Fremont Street, het is zaterdagavond. Hoewel het 24u per dag feest is hier, is dit dé uitgaansavond. We zien cocktails in gekke glazen (een meter lang en heel dun), coverbandjes die cowboy rock spelen, een indoor kabelbaan en veel, héél veel blote mensen.. Mannen in string met Kiss-schmink, vrouwen in naughty politie uniform, afijn, je kent het 😜. Sowieso hebben alle serveersters hier gigántische decolletés. Het zijn niet altijd mooie vrouwen hoor, vaak zijn het 50+ vrouwen met raspende rookstem, maar toch, die borsten moeten essentieel zijn voor fooien, dat is duidelijk! We komen nog langs de heart attack grill, waar hele dikke mensen gratis mogen eten 😳 (er is buiten zelfs een weegschaal). Heel bizar concept. Thomas wil wel iets drinken, maar als een blik op de prijs ons leert dat deze toko zijn winst moet behalen op ons dunne mensen, lopen we door. Na een potje blackjack om $0,05 (ai, $1,- verloren!) vallen we vermoeid in slaap. Je komt hier ogen tekort!
Vegas baby! Hoe leuk het weekje kamperen ook was, wanneer we vanuit Zion naar Las Vegas vertrekken kunnen we niet wachten tot we bij ons hotel zijn (douchen! Airconditioning! allebei ons eigen kingsize bed waaahhh!). Kriebels in onze buik wanneer we na een paar uur droge woestijn ineens de skyline van Las Vegas zien opdoemen 😍. De eerste dag in Vegas besteden we meteen goed, we lopen de hele strip af (geen idee hoe ik onder woorden moet brengen wat ik ervan vind: het is een zwaar vermoeiende maar te gekke freakshow, zowel qua casino's als qua mensen.. We gaan op zoek naar de Shake Shack. Hier moeten ze de lekkerste burgers (bacon please!) ooit hebben, dus hier wil ik zeker naartoe! De burgers stellen niet teleur, na dagenlang onze eigen prutjes te hebben gegeten is dit heeeerlijk! 😁 Op de terugweg pikken we nog de Bellagio fonteinen show mee, op 'Lucy in the sky with diamonds'. Gaaf om te zien!
Schat, jij ook een kopje champignonsap? 😂 We worden wakker in ons 30 seconds tentje (geen kunst aan, dit kunnen wij zelfs!) op onze camping bij de Grand Canyon en maken ontbijt. Liefie, haal jij even de instant koffie? Dat kunnen we wel gebruiken na een koud nachtje incl. thermo leggings & onze vestjes van een gemengde fabric van teddy & badstof 😆. Thomas is er in geslaagd de allergoedkoopste instant koffie uit het rek te trekken bij de Walmart van het merk 'price first', dat belooft wat :). Trots op ons zelfgemaakte kopje nemen we een flinke slok.. De smaak is exact zoals een potje champignonnen op sap, echt NIET te drinken! Price first? Taste FOURTH! Haha! Ik dacht slim te zijn en nam in plaats daarvan het zakje koffie wat we eerder stiekem hadden meegenomen bij ons motel, ha! Ik had er zoooo zin in, had al visioenen van dampende kopjes échte koffie.. Oeps, bleek het filterkoffie te zijn, pfrtt haha 😝. Inmiddels geïnvesteerd in nescafe instant koffie á 6 dollar. Wat een luxe!

11 September 2015

In Zion National Park slapen we weer op een waanzinnig mooie camping, Watchman campground. Zoooo mooi! Helaas vonden de wespen dat ook.. Koken blijkt bijna onmogelijk en nadat we met veel moeite een broodje hamburger (met avocado, tomaat en sla, yum!) in elkaar hebben geflanst worden we zo belaagd (de wespen hier zijn helemaal gek op VLEES! Kun je het je voorstellen? Evil meatloving creatures zijn het, getver!) dat we maar ons snikhete mini-tentje in vluchten om er niet meer uit te komen.. Niet helemaal het relaxte bbq-met-hamburgers-en-corona avondje wat we in gedachten hadden na het koukleumen in Bryce Canyon. Zwaar hebben we het, he? Haha 😉
Hiking Angel's Landing! Vooraf zijn we flink bang gemaakt door alle borden onderweg en waarschuwingen in onze gidsjes (strenuous and difficult hike / not for those with a fear of heights / 6 people have died here since 2004 etc., de Amerikanen winden er geen doekjes om!) dus we beginnen 's ochtends om 7u een beetje zenuwachtig aan de klim. Het is rustig onderweg dus voor we het weten zijn we al voorbij het 'chicken out' point, waar veel mensen het voor gezien houden.. Wij niet, wij gaan door! Het is veel klimmen en klauteren naar boven langs een ketting op een smalle richel. Er is nul beveiliging dus als je valt.. Jammer dan! Brrrrrr, toch wel spannend 😢 In volle concentratie bereiken we de top, high five!! We maken geniale foto's waarop het lijkt alsof we alleen waren (ehm, niet bepaald haha!) en beginnen dan aan de klim naar beneden die eigenlijk nog enger is. Eenmaal beneden zijn we super trots dat het gelukt is, dit was zeker een bucketlist dingetje. 😎 Yeah!!

8 September 2015

Op de foto met Ted, de campground host! Als we maandag aankomen bij onze site is die al bezet.. Ik schiet meteen in de stress (deze camping is al 4/5 mndn volgeboekt!), ook omdat t bijna donker is. Thomas blijft relaxed, gelukkig maar! We zoeken de campground host op, een leuke man die wat weg heeft van santa claus, zeker in zijn park ranger pakje 😜. Ted gebiedt ons rustig te gaan zitten, hij regelt het wel. Of we een glas wijn lusten? Ted komt terug met rode wijn (uit de koeling dus ijskoud, maar smaakte fantastisch op dat moment haha). Twee glazen wijn later -zei ik al dat het zo goed smaakte?- komt Ted terug. Geregeld, we hebben ons felbegeerde plekje! 😃 We kletsen nog wat en als we afscheid nemen nodigt Ted ons de volgende dag uit for dinner.. Super leuk! Dinsdag heeft hij Italiaanse pasta gemaakt, met wijn uit California. Het eten is heerlijk en we hebben een top avond. Inspirerende man! Zijn motto: 'leave everyone with a smile!', dat gaan we zeker onthouden! 😊
Actief dagje vandaag, 20km gewandeld in Arches National Park 😎. We beginnen s' ochtends vroeg met de Devil's Garden trail, veel klimmen en klauteren, maar het voelt goed ons lekker moe te maken. We nemen terug de primitive trail ("warning: difficult hiking ahead"), ervaren hikers als we zijn 😉. 's Middags wordt het hier knetterheet (denk: eitje-bakken-op-de-motorkap heet!) en na terugkomst zoeken we de schaduw op voor een dutje. Grappig dat we er hier echt een opa-ritme op na houden, om negen uur ons bed in en om vijf uur opstaan is heel normaal voor ons, booooring haha! Als we aan het eind van de middag genoeg energie hebben verzameld gaan we weer op pad, we lopen de delicate arch trail. Flinke klim maar we zijn op tijd voor zonsondergang bovenop de berg. Prachtig is het, maar wel érg druk. Ter illustratie: er is een rij om onder de arch op te foto te mogen. Treuzel je? Dan begint de menigte meteen te joelen dat je plaats moet maken.. Ach ja, weer een top attractie afgevinkt!

7 September 2015

Mooiste camping tot nu toe! 😍 We worden 's ochtends wakker midden in het Arches National Park, met het uitzicht op de laatste foto.. Hier blijven we twee nachten, echt te gek! Dat er geen douches zijn en geen warm water is nemen we maar voor lief..
Awesome coffee break for dummies: Stap 1: men neme een skôn verlaten landschappie, langs de kant van de US191 van Arizona naar Utah is bijveurbeeld een uitstekende keuze. Verdere benodigdheden: instant koffie (alles behalve 'price first' koffie!), gasstelletje, pannetje (NIET de allergoedkoopste bij de Walmart nemen zoals wij) stoeltjes en veel geduld. Stap 2: put the fire on! Uiteraard allemaal veilig en blabla. Stap 3: vul je pannetje met water. Met een beetje geluk is jouw pannetje wél groot genoeg voor een kwart bakkie pleur :) Stap 4: zet je pannetje op het vuur. Nu wachten. Nog even geduld. Nog even. Geduld. Geeeduuuuuuld. Wachten... Stap 5: jaaaa, het water kookt! Schenk in (ohja kopjes heb je natuurlijk ook nodig, lekker handig!) en GENIET van de most amazing coffee break you ever had!! Zoals jullie zien, wij vermaken ons hier wel 😉
Chillen bij lake powell. Vroeger een canyon, nu een joekel van een meer door de dam die ze in de jaren 50 hebben gebouwd, toch een beetje zonde. Fijn is het wel hier, het is lekker warm en we genieten van de zonsondergang aan het meer. Afgezien van alle drukte op de camping -het is vandaag labor day dus Amerikanen trekken er massaal op uit om het meer op te gaan met hun dikke boten- slapen we heerlijk. Dat wil zeggen, na de grootste fail tot nu toe qua avondeten haha! Het firewood is op dus we kopen briketten, werkt alleen voor geen meter 😆. Om tien uur hebben we nog steeds geen vuur en is het pikkedonker. We gooien de worstjes van ellende maar in de pan, alles half rauw en half verbrand.. Ach ja, smaakt het eten ons morgen extra goed!
On the road! Super mooie route gereden van de Grand Canyon naar Page.

4 September 2015

We leven nog! Super leuk hier, vanaf LA lekker doorgereden in onze gloednieuwe Dodge Journey naar the Grand Canyon. Onderweg al heel wat must do's afgetikt, burgers bij de In 'n Out, naar de Walmart (alle cliché's zijn waar! Check peopleatwalmart even voor het bewijs 😉), overnachten in een fout motel, nog meer burgers haha 😄. Nu time for camping! Met een tentje, kookstelletje en een kampvuur redden we ons wel. Geen idee dat we dit in ons hadden haha! Ohja, geen foto's van the grand canyon nog, want telefoon leeg en geen elektriciteit.. Oeps! Wel mooie foto's gemaakt met de spiegel reflex, die volgen nog want het is echt waaaaaanzinnig mooi!!!!

2 September 2015

Overnachten in een hostel gevestigd in een jumbo jet op het vliegveld in Stockholm. Voor alles een eerste keer, toch? Heel grappig eens mee te maken, al krijgen we er weinig van mee. We zijn bekaf, het afscheid hakte er behoorlijk in. Waarom wilden we ook alweer een jaar op reis? Op dit moment lijkt het idee om alles en iedereen achter te laten volkomen belachelijk, en we kiezen er zelf voor.. Het gaat helemaal fantastisch worden, de ervaring van ons leven, écht. We weten het, maar zo voelt het nog even niet.
Of we het erg vinden om bij de nooduitgang te zitten? Ehm, neuhhh!
We zijn weg!!! Meer dan dat hebben we na de tranen van zojuist niet te vertellen.. To be continued!

1 September 2015

We maken er een feestje van! Bubbels (hele speciale zelfs!), vuurwerk en nachos! Genieten van het gezelschap en alvast dromen over plekken die we gaan zien, dingen die we gaan doen en meemaken, zucht.. We gaan beginnen!
Verhuisd! Keihard gesjouwd, gepoetst, gesleept en gesleurd.. Tyfuspleuris nog aan toe, wat een WERK! Overweegt u om te verhuizen? We raden het ten zeerste af! Haha! Maargoed, weer een vinkje op ons to do lijstje! 😃

31 August 2015

Afscheidsfeestje! Wat een top dag was het!! Bedankt allemaal voor alle lieve woorden en gelukswensen!

26 August 2015

Dagje verhuizen. We zijn verbaasd hoeveel zooi je kunt verzamelen in een paar jaar tijd.. Vier vuilniszakken van Max voor de 'net-nietjes', zeven vuilniszakken voor de 'zeker-nietjes' en een stuk of vijftien verhuisdozen voor de 'zeker-welletjes'. Packed, sealed en bijna delivered!

21 August 2015

Alvast een voorproefje voor straks.. Lekker chillebillen op het strand! Middagje bij Mathijs in Den Haag / Scheveningen.

20 August 2015

Genieten.. Ontbijten in de zon op ons balkonnetje, heerlijk! Vandaag gaan we proefpakken, even checken we of we écht alles hebben (ik weet het antwoord al: nee!). Een goed excuus om te shoppen ;)

18 August 2015

Nog twee weken! De volle impact van wat we gaan doen komt nu pas bij me binnen. Ik voel kriebels.. heb ik cold feet of is het gewoon gezonde spanning? Gaat het wel echt zo fantastisch worden als we denken? Kunnen we dat wel, een heel jaar lang niet werken maar gewoon genieten zonder doel? En wat als we straks weer terug in Nederland zijn, zonder geld en zonder werk? Ik blijf piekeren. Dan besef ik dat we juist dit gepieker even een jaartje achter ons willen laten.. Who am I kidding! Natuuuurlijk wordt het fantastisch!! Dit wordt het beste jaar van ons leven :D De gedachte dat ik de wereld ga ontdekken en dat ik dat mag doen samen met de liefste, grappigste, leukste en mooiste persoon die ik ken maakt me zó gelukkig! Halleluja, wat een lucky basterds zijn we!!