Europe · 5 Days · 15 Moments · May 2018

Tsjechië


11 May 2018

Weer thuis!
Zo nog even benzine tanken in polen voor 1,22 per liter en dan op naar huis!

10 May 2018

Laatste dagje! Morgen weer op naar huis. Vandaag zijn we naar liberec zoo geweest. Weer veel heuvel op en af! Dit waren een aantal zeer intensieve dagen! Merken we allemaal aan onze spieren in onze lichamen! Ferenc zei al, mijn lichaam voelt zich zo moe, alsof ik hard getraint heb. Nou dat is absoluut waar! Veel gezien in korte tijd.

9 May 2018

Zulke lekkere dingen kun je hier eten, maar de mannen gaan voor de KFC. Kay en ik wat dingetjes besteld en samen gegeten! Jummie!
He! Onze foto vergeten!
Net op het moment dat we aan de terugtocht willen beginnen komt Ferenc erachter dat hij zijn telefoon kwijt is!! Ik denk ik bel gewoon even, ja hoor, een nederlands sperekende Belg nam de telefoon op! Zo kwam Ferenc zijn telefoon weer terug in zijn broekzak. Beneden aangekomen zagen we een restaurantje, uitgedroogd ernaar toe en..... GESLOTEN!!! gelukkig daarna iets gevonden wat wel open was. Daarvoor moesten Elroy en ik alleen even op en neer voor naar de pinbank. Ondertussen de kaart proberen te ontcijferen... geen suc6 nadat de vertaling aangaf: verwijde kutjes..?? Hebben we besloten om allemaal maar veilig een bord friet te bestellen! Nu aangekomen in het hotelletje, waar we meer geluk hebben, heeeeeerlijke bedden!!
Vandaag een beetje een pechdag. Vol goede moed vertrokken naar de lidl van Turnov met de belofte van heerlijke berliner bollen, donuts en broodjes. Bij aankomst bleek dat de lidl dicht is i.v.m. verbouwing. Naja dan naar een andere supermarkt en daar wat minder lekkere broodjes gehaald. Daarna zijn en gestart aan een prachtige hike naar het kasteel. Flesje drinken mee en gaan. Boven op de berg aangekomen met lege flesjes en een lege maag bleek dat we niet konden pinnen bij het eettentje daar en de contanten? Die lagen beneden aan de berg in de auto..... Dan maar op naar het kasteel... daar vond op dat moment ook een renovatie plaats en konden we ook niet pinnen 😭. Al onze moed bijeen geraapt en terug naar beneden.
We staan achter een auto die stil staat voor het groene stoplicht. Ik: TOET. Waarop de auto voor ons toevallig gaat rijden. Kay: he, hoorde jullie die toeter?? 🤣🤣🤣🤣🤣

8 May 2018

Ons hostel, aan de karlsbrug midden in het centrum van Praag. Een ruime kamer met 5 bedden, erg gezellig 🤣. Het dakterras is wat spannender, wij zijn allang blij dat ons uitzicht vanuit de kamer op het straatje is. Natuurlijk ook in Tsjechië even naar de Mac. Een stuk leuker afrekenen als in Nederland bij de Mac. Kay iniedergeval blij met haar grande sundea.
Lekker warm in Praag! Leuk he? Ook wij op de foto, waar? Daar, achter Damiën zijn duim.

7 May 2018

Heeeeeerlijk gegeten!
Lekker warm hier! Eerst in Terezin geweest, nu even lekker wat kouds drinken bij het pension.
Aangekomen bij Terezin!
Gaat lekker! Ff beentjes strekken en dan nog 200km!
Zo de eerste 300 nog wat kilometers zitten erop!