Ecuador · 11 Days · 6 Moments · September 2017

6 October 2017

Tijd voor wat strand, dus op naar Puerto Lopez én Isla de la Plata. Ook wel 'the poor men galapagos' genoemd! Want het echte werk was ons wat te duur, maar geen spijt...het was top! Isla de la plata is een eilandje op 30km van de kust en met vooral heel wat fauna. We zagen bultrugwalvissen uit het water springen en op hun rug met vinnen in de lucht spelen! Waanzin! We zagen blue footed boobies...vogels die gewoon nóg leuker worden door hun naam. We zagen zeeschildpadden met het mos op hun schild en een potige zeeleeuw die even dag kwam zeggen. Nog even snorkelen met de vissen voor we terug moesten en waarbij de bultrugwalvissen zich nog even lieten zien. De dag erna nog een bezoek gebracht aan het nationaal park Machalilla met een wandeling naar 3 prachtige stranden. En voor we het wisten zat onze reis doorheen Ecuador er bijna op. Nog 2 nachten in Las Tunes en dan richting guayaquil waar we de nachtbus namen die ons over de grens naar Peru bracht.

3 October 2017

Baños de agua santa. Wederom een klein dorp omringt door prachtige bergen, die gretig gebruikt maakt van alle activiteiten die de natuur kan bieden. Raften, Zipplinen, canoyingen,klimmen,... Baños ligt vlakbij de zeer actieve vulkaan Tungurahua die vorig jaar nog is uitgebarsten. Het dorp is gelukkig gespaard gebleven. Het voordeel om naast zo een hete vulkaan te wonen? Heerlijke thermische baden ,heel gezond voor lichaam en geest. Maar blijkbaar had baños een ander soort avontuur in petto voor de klungel die ik dan toch blijk te zijn... Één misstap,1 gezwollen enkel, bezoekje aan het ziekenhuis, 1 geraakt (oef) ligament, 3 spuiten in de kont, 1 windel, 1 paar krukken en hopla! We lieten het ons niet aan het hart komen, al lieten we de zotste activiteiten wél aan ons voorbij gaan. Thermische baden dan maar en een bezoekje aan de zoo op krukken. Stappen ging na dag 3 gelukkig beter dus ook een wandeling naar de waterval Pailón del Diablo zat erin! BEDANKT BAÑOS VOOR DE GOEDE ZORGEN!

1 October 2017

Latacunga deel 2: Quilotoa krater meer. Je start bovenaan de krater (3800m) en maakt een afdaling naar beneden tot aan het meer (3500m). De hele tijd heb je een prachtig uitzicht en het meer verandert van kleur als de zon schijnt. De weg naar boven, door het losse zand, was pittig maar de moeite! Gelukkig was er ,no shame, om na elke bocht even halt te houden en op adem te komen... Cotopaxi vulkaan. Deze prachtige dame was bijna overal te zien. (Jaja, het is een vrouw, vanwege haar schoonheid en kracht. Zo gezegd door de gids en dus de waarheid) Vaak gehuld in de wolken maar als ze zich liet zien...echt indrukwekkend. De cotopaxi is nog een 'actieve' vulkaan en het dichtste punt bij de zon dan elke andere plaats op aarde, gezien haar ligging dichtbij de evenaar. Dichtste punt bij de zon? Daar wilden wij ook naartoe. Een jeep bracht ons tot ongeveer 4500m hoogte...de overige 364m moesten we stappen om tot aan el refugio te geraken. Letterlijk en figuurlijk adembenemend.

30 September 2017

Latacunga deel 1: Het is een bruisende stad and Lucky us...er was het Mama Negra festival. Een jaarlijks festival ter ere van 'the virgin' voor het bevrijden van de slaven in Ecuador. Nu is het eerder een verijdeld zuipfestijn/carnaval maar jongens, de sfeer was er. Een ellenlange stoet van verklede mensen met maskers, traditioneel geklede, schattige kindjes verkleed als kipjes?! dansers, muzikanten ,mannen verkleed als vrouwen en een enge heks met een groepje witgemaskerde figuren die je kwamen 'reinigen'. Uiteraard werd ik eruit gepikt...ze liepen rond mij heen en mepte met natte bladertakken en stokken(gelukkig niet hard). Bij sommige zouden ze ook spugen maar dat plezier is mij jammer genoeg ontnomen... Ook liepen er mannen met een soort stalen harnas met daarop een gigantisch varken opgezet met dode kippen,konijnen, cavias, drank en appelsienen...zo een ding weegt kilo's en de drager stond nat in het zweet...hij kreeg gelukkig hulp. Wij kregen snoepjes en drank. Wat een avond!

28 September 2017

Mindo, klein en schattig maar veel te bieden! We kwamen terecht in een mooie hostel met een gigantische kamer. We werden omringt door de prachtige natuur, met de howling monkeys in de achtertuin en kolibries op het balkon. We hadden het slechter kunnen treffen. Die avond het dorp gaan verkennen en een pintje gaan drinken....misschien 2. De dag nadien hadden we aan drukke dag voor de boeg. FIRST up, Zipplinen over 10 verschillende lijnen. Prachtig. NADIEN met een soort louche kabelkarretje naar een andere berg gevoerd voor een stevige wandeling naar de cinqo cascadas. En dat allemaal met een stevige kater aan mijn kant...Toon had het iets beter verteerd😁 De dag daarop nog even langs de vlindertuin vooraleer we weer verder moesten.

25 September 2017

Ecuador...het zou een korte kennismaking worden maar jongens wat voor één! Eens over de grens namen we een busje naar Tulcán, en vandaar uit een bus naar QUITO. Mooie stad met vele verschillende buurten die we zelf allemaal wat ontdekt hebben. Wat blijkt...de mensen hier zijn nog kleiner dan in Colombia...Toon had wat moeite om geld af te halen... Dag nadien een bezoekje aan het midden van de aarde! 00°00'00" Wist je dat, op de evenaar, het water recht naar beneden loopt en je dus geen kolk krijgt? Jep, ik was even verbaasd als jullie nu zijn😄 En sta je links of rechts van de lijn...dan krijg je een kolk die telkens de andere kant opdraait....jahaaaa een beetje wetenschap is mooi. Zeker als je zo een weetje waarschijnlijk ooit wel wist maar het gewoon even vergeten was...top.