Netherlands · 2 Days · 4 Moments · August 2018

Test weekend zonder stroompaal


12 August 2018

Al vroeg gaat de wekker. Harry gaat de Bauke Mollematocht rijden en ik stap de bus/trein in om naar Ineke te gaan. We gaan een wandeling maken en rond tweeën staat er een high tea klaar bij het Schathoes Menkemaborg. Het is heerlijk om te wandelen en het Groninger landschap is mooi. Na 16,8km komen we weer thuis. Even douchen en dan op naar de high tea. Het zonnetje komt er inmiddels door en we zitten heerlijk op het terras. Harry arriveert om 18.00 in Uithuizen, moe maar voldaan. Totaal 178km in de benen. We eten nog bij Harrie en Ineke en vertrekken dan weer naar Ens. We hebben genoten van deze korte vakantie.

11 August 2018

Uitslapen staat er vandaag op het programma. En dat lukt aardig, rond half 9 wakker, nog even dommelen en dan om 9.00 uur opstaan. Na het ontbijt nemen we de stadsbus naar de Grote markt. Gezellig met z’n tweetjes de stad in, wat rondneuzen en lunchen. Rond drieën terug bij de camper waar ik in de nieuwe kooktrommel (soort oven) een brood bak. Terwijl het brood bakt, Harry toezicht houd, loop ik een rondje door het beijummerbos. Aan het begin van de avond kunnen de stoelen nog even naar buiten en genieten we van de zon, tapas en een wijntje.

10 August 2018

Na beide vandaag nog te hebben gewerkt, vertrekken we na het eten naar Groningen. Het was nog even spannend of we wel zouden vertrekken, het regelkastje voor het stroom zou vandaag retour komen. Gelukkig had Moustafa hem tegen de middag in de postkast gelegd en kon Harry hem in de middag plaatsen. Het wordt een 2 daagse zonder stroompaal, een test of we in Noorwegen ook vrij kunnen staan zonder dat we in de problemen raken. We gaan overnachting bij Kardinge in Groningen.