North America, Europe · 17 Days · 17 Moments · October 2017

Sam resa i Miami, Florida, USA


5 November 2017

I morgon är Vi på flyget
Nu ska vi gå av båten och flyga.

3 November 2017

[X] Fanns det folk som hade jaguaren som helig? I sånt fall vilket.  Maya dyrkade jaguaren  [X] Varför trodde de att guldet hörde till solen.  Inga metaller. Chichen itza och azteker  [X] Vilket är det farligaste djuret Giftiga ormar, skallerorm   [X] Gick maya i skolan Nej lärde sig sin fars yrke från 8 års ålder  [X] Kunde dom skriva  [X] Hur många gudar. Vilka var viktigast Många gudar för olika ändamål. Sol, regn, fruktbarhet etc. [X] Odlade man? Ris och majs  [X] Hur delade de in året. 19 månader. 18 x 20 dagar och den nittonde med 5 för att hedra gudarna  [X] Kan man förstå alla skrivtecknen  Nej men de hade ett skriftspråk. Vi har inte dechifrerat det  [X] Var de fredliga  Nej krigade med sydliga stammar  [X] Var maya deras eget namn på sitt folk. Vad betyder det? Ja de kallade sig maya men namnet betyder inte något  [X] Har man hittat leksaker? Nej, inget man har hittat.  Spelade boll pokatok 1.6kg - 3kg naturlig gummi boll. 2 lag Man kastade iväg  bollen men sen fick man bara

2 November 2017

[X] Har man hittat leksaker? Nej, inget man har hittat.  Spelade boll pokatok 1.6kg - 3kg naturlig gummi boll. 2 lag Man kastade iväg  bollen men sen fick man bara passa med höften eller underarmen. Bollen skulle genom en ring.  [X] Hade de fjädrar på sig? Ja. sina huvudbonader  [X] Mynt eller byte? Byte men sedan kakaobönor som valuta  Hur trodde maya att människorna skapades  Gudarna behövde någon som tillbad dom för att överleva. De försökte skapa människor av lera men de var sladdriga och fungerade inte. Då försökte man med trä men de hade inget hjärta och ingen själ och dyrkade inte Gudarna så de blev borttagna. Sist blandade gudarna röd och gul majs  (blod och kropp) och det blev människorna. 

1 November 2017

Vi har varit ombord på båten hela dagen. Men våran städerska har gort en liten hund .

30 October 2017

Vi har varit på en spår klubb i dag.
Vi var och snorklade vi såg masa fiskar. Vi såg masa av ödlor vi tror att det är en baskelsk.

29 October 2017

Vi har kommit ombord på båten som heter allure of the seas. Och våra kusiner är på båten.

27 October 2017

Detta är den sista dagen på universal studios. Då såg vi en show med djur som är skådespelare. På eftermiddagen badade vi i vattenlandet igen.

26 October 2017

Nästa dag åkte vi fler karuseller och en av dom gick man tunt i Hogwarts.
Vi har åkt en karusell som heter flykten från Gringotts. Och så såg jag en drake som spruta eld. och så var vi i Jurassic park.

24 October 2017

Vi har varit på en nöjespark som heter Orlando universal studios. VOLCANO bay va vi på i dag som är ett vatten land. Diagongränden ska jag köpte ett trollspö .

23 October 2017

Vi var ute och paddla. Vi såg massor av djur det och var minst femti sköldpaddor. Vi såg också en utter som var vild . Och vi såg en liten alligator. Vi såg också massor av fiskar och och fåglar.
Vi har ridit. Min häst hette Kevin. vi bodde på en gård .

22 October 2017

Dag tre Vi har sett sjökor som va i havet på grunt vatten.

21 October 2017

Havssköldpaddan simmade i en bassäng på en miljöskola. Vi tittade i mikroskop på plankton som rörde sig. Vi såg en fisk som var kammoflerad. Jag fick hålla en hästskokrabba.

20 October 2017

Vi är ombord