North America · 29 Days · 25 Moments · July 2017

Reisje met Ruudje


25 August 2017

Dagje gehad. Het mooie aan Vancouver is dat je om 12u gaat hiken en boven op een berg staat, om 2 uur in een museum bent en 's avonds in een skybar kan zitten. Helaas kan ik dat niet betalen dus wordt een basic barretje

21 August 2017

Genieten van m'n eerste paar dagen Vancouver.

20 August 2017

Gisteren door een koppel die ik tijdens het concert ontmoet heb helemaal van Seattle naar Vancouver gebracht. Fantastische mensen die naar eigen zeggen niet veel anders zijn dan de rest van Vancouver. Klein rondje gelopen door de stad, een mooie levendige stad met veel diversiteit. Doet me een beetje denken aan LA maar dan zonder palmbomen en Chinezen in plaats van Latinos.

19 August 2017

Op m'n laatste dag in de US alweer. Gisteren naar de Boeing fabriek en het Museum of Flight geweest. Daarna een rondje door de stad gemaakt en toevallig langs een theater gelopen waar een van m'n favoriete artiesten bijna op ging treden. Kaartje kopen en naar binnen dus. Bryson Tiller, fantastisch. Straks dus opweg naar Vancouver. 💪

18 August 2017

Gisterenochtend m'n kies laten trekken en het grootste deel van de dag als een boy met kiespijn in het hostel gezeten. S avonds toch nog naar een Seahawks game kunnen gaan, hele vette ervaring ook al was het niveau redelijk slecht gisteren. Midden op de dag nog even wakker gemaakt door het brandalarm en de bijbehorende evacuatie maar het bleek dat er een grapjas aan het alarm has getrokken.

17 August 2017

Zo'n 12u door Seattle gelopen vandaag, stappenteller staat op 29 km. Mooi uitzicht op de stad gehad vanaf Kerry Hill (gratis), Space Needle van beneden bekeken (ipv 50$ en uren wachten voor van boven) en rondgelopen op de markt. In de avond zelfs nog even een sportschool bezocht, vrij roestig na 3 weken. Nu maar vroeg slapen, morgen om half 9 al onder het mes en de knijptang.

16 August 2017

Vanwege een verstandskies die het perfecte moment uitkiest om door te komen weinig van Portland kunnen zien en ook vandaag het grootste deel van de dag in de bus en in m'n kamer in Seattle doorgebracht. Vandaag eindelijk wat aan de infectie gedaan maar aangezien die waarschijnlijk snel weer op komt spelen vrijdag al laten trekken. Helaas dus maar 1 dagje om de tourist uit te hangen om daarna zo snel mogelijk te herstellen. Nouja, heb ik in ieder geval een goed excuus om nog is terug te komen.

14 August 2017

De dag doorgebracht in Washington Park. De rozentuin bezocht, Japanese Gardens bekeken, het Vietnam monument bezocht en een uur of 3 gewandeld door de bossen. Uiteindelijk weer teruggelopen naar downtown en een uur of 2 boeken bekeken bij Powell's city of books. Teller staat op 24km vandaag, weltrusten.

13 August 2017

Heerlijke stad Portland, met gebouwen zoals on San Francisco en een relaxed sfeertje zoals in Los Angeles. Gisteren langs het Portland Arts Museum geweest en het Indian Festival bezocht op Pioneer Square. Daarna even rondgelopen en bij toeval voor City Hall geprotesteerd tegen de gebeurtenissen in Charlottesville (ondanks de goede boodschap wel een hoop gekkies bij elkaar).

10 August 2017

Eugene. Grappig stadje midden in Oregon, veeeel hippies maar vooral ook heel rustig. Aangezien bijna alle jongen mensen die in de stad wonen aan de University of Oregon studeren en nu naar huis zijn voor de zomer is er eigenlijk weinig aan in de stad. Wel mooie wandelingen gemaakt door de parken hier.

8 August 2017

Old Sacramento bezocht en lekker het dagje in het Capitol Park gezeten, vandaag uitchecken in Sacramento en wachten tot de bus van 11u vanavond. Nachtelijk ritje van 9 uur richting Eugene, Oregon voor de boeg.

7 August 2017

Gistermiddag in Sacramento aangekomen. In contrast met LA en SF heeel rustig, schoon en de meeste mensen hebben een dak boven hun hoofd.
Gisteren m'n laatste dag in San Francisco een beetje door de stad gelopen en met de daklozen gechillt. Over een paar uur met de bus naar Sacramento, waarschijnlijk mijn laatste stop in California voor ik naar Oregon ga.

4 August 2017

Met een maatje uit Parijs een dagje door de stad gelopen. Chinatown, financial district en de Bay Bridge gezien, daarna afscheid genomen van m'n vrienden uit Venice die allemaal weer hun eigen weg op gaan. Later op de dag naar een Giants game geweest, oprecht de saaiste sport ooit.
Een kleine selectie van de foto's die ik vandaag gemaakt heb. Een uur of 5 door de stad gelopen. Lombard Street, Fisherman's Wharf, Pier 39 en the Coit Tower gehad. Daarna door wat vrienden uit Venice opgehaald en naar de Golden Gate Bridge gereden. Stappenteller van m'n telefoon staat inmiddels op 36.000 dus ik vind het tijd voor een beerpong toernooi in het hostel. 🙌

3 August 2017

Gisteren de hele dag in een bus van LA naar San Francisco doorgebracht. 's Avonds aangekomen in het hostel en wat gedronken met wat vrienden uit Venice die in de straat waren. Straks maar is wat van San Fransisco zien.

2 August 2017

Laatste dag in Los Angeles afgesloten in de LA Zoo en Downtown. Nu even een filmpje kijken en een klein drankje doen in het hostel, morgen 8u in de bus richting San Fransisco. Maar terugkomen ga ik sowieso doen, LA is nog niet van mij af!

1 August 2017

Naar Griffith Observatory gelopen vandaag. Vanaf Hollywood Boulevard maar drie kwartier de heuvel op en je hebt het beste uitzicht over de stad. Waanzinnig.
Vanochtend een bezoekje gebracht aan The Grove in Beverly. Even gewinkeld en heerlijk Indonesisch gegeten op een food court op een farmers market ernaast. Later op de middag bij het Los Angeles County Museum of Art geweest. Een uur of twee tussen de schilderijen en beelden gelopen voor ik weer met de metro naar het hostel ging. Even gauw lunchen en dan straks naar Griffiths Park en Observatory.

31 July 2017

Vandaag door Koreatown gelopen en heerlijk Indonesisch gegeten (Saté met Nasi Goreng en wat groeten omdat ik nu al weet dat mama het me gaat vragen). Leuke buurt met hoge kantoorgebouwen en willekeurige kerken en tempels ertussen. Stuk minder druk dan Hollywood ook. Al met al weer een goede 6 uur in de stad gelopen. Nu in de avond popcorn night in het hostel, zit nou ook niet in een buurt waar je 's avonds de tourist wil uithangen.

30 July 2017

Laatste dagje in Venice heerlijk doorgebracht met vrienden aan het strand. Bizar hoe je na 3 dagen al zoveel mensen ontmoet en leert kennen. Nu in een hostel in Hollywood, Melrose Avenue. Hollywood Boulevard gezien, iets te touristic voor mij smaak maar wel een must-see. Mensen in dit hostel zijn ook weer super relaxed, dit gezegd hebbende pak ik nog een biertje. Cheers!

29 July 2017

Om 7u op om naar Gold's Gym te gaan. Geweldige ervaring om daar is wat te tillen, Arnold was trots op me. Gezien het goede weer de rest van de dag aan het strand gelegen en wat gevoetbald. In de avond nog even richting de Venice Canals gegaan. Heerlijk rustig, mooie architectuur en het deed me denken aan de Nederlandse slootjes.

28 July 2017

Een uur of 5 door Santa Monica gelopen gisteren. Natuurlijk de pier bezocht en verder rondgelopen op de eindeloze boulevards en promenades. Later op de middag maar is even de tijd genomen om op het strand te liggen, ben ten slotte wel op vakantie.

27 July 2017

Nu de eerste 24u erop zit kan ik met zekerheid zeggen: Wat een leipe stad is dit.
Heel snel. Halve dag LA erop zitten, iedereen op Muscle Beach laten zien hoe het moet, nu snel eten met medereizigers. Doei!