Italy, Spain · 7 Days · 16 Moments · December 2017

Rok's voyage in Madrid, Spain


11 December 2017

Na dan odhoda nisem imel kaj veliko casa, da bi hodil na okoli. Sem pa spoznal prijatelja Diega, s katerim sva imela prav prijeten cvek in definitivno bova ohranila stike. Mardid rulz, velika verjetnost da ga malu ponovno obiscem

9 December 2017

Pa se nekaj njami hrane...poizkusil sem se velio vec kot jo je tu videti...spanija je dezela tapasov, paell in drugih dobrot,ki so res okusne.
Ce te vsaj malo zanima umetnost,predavem bolj novodobna, ne smes izpustiti muzeja Reina Sofia, ljer so med drugim tudi dela Pavla Picassa, Dalija in stevilnih drugih umetnikov. Med drugim pa so imeli tudi zacasno razstavo Neue slowenishe kunst-Laibachov, katero se si s ponosom ogledal.
V madridu sem se srecal s slovenko Evo,ki zivi in dela tu ze kar nekaj let. Po super tapasih me je peljala na short walking trip po Madridu ter mi dala nekaj koristnih nascetov. Eva,tnx ;)

8 December 2017

Po tripu v Toledo sem si zvecer, po 18.uri, ko so nekateri muzeji zastonj, ogledal.znameniti muzej Prado, kjer se nahaja ogromno umetniskih del najrazlicnejsih artistov.
V petek sem se odlocil, da grem na enodnevni izlet v Toledo,mesto,ki je bilo se do leta 1561 predstolnica Spanije. Mesto je slikovito in vredno ogleda. Tu naj bi tudi prvi izumili marcipan.

6 December 2017

Kolega, ki sem ju spoznal v hostlu,brazilec Ives ter nemec Giesmann sta me prepricala, da sem sel z njima na nogometno tekmo Real.Madrid - Borusia Dortmund. Seveda je bilo to posebno dozivetje in to na stadionu, kjer je bilo med 80.000 in 90.000 ljudi
Po FWT sem hitel do Temple of Debodo,ki dejansko predstavlja darilo Egipcanov Spancem. Tu naj bi bili zelo lepi soncni zahodi in res je bilo tako;)
Ponovno sem se udelezil free walking toura, ki ga je organizirala druga agencija in je bil odlicen,kljub temu da so se seveda znamenitosti v primerjavi s prvim fwt malce prekrivale.
Sredo sem zacel z obiskom svetega mesta za tapase - Mercado de San Miguel

5 December 2017

Nocni sprehod po mestu, pivo ter nekaj za pod zob...njomi
Se isti dan, v torek, sem obiskal Real Academia Bellas Artes de San Fernando, ki ima na vrhu zgradbe teraso ter bar s precudovitim razgledom na mesto. Res vredno ogleda. Vstopnina je 4eur.
Sledil je obisk se ene super lokacije z mega razgledom.na mesto, in sicer Palacio de Cibeles, kjer je bila tudi umestniska razstava.
Prvi dan v Mardidu sem sel na free walking tour,ki me do sedaj se ni razocaral, pa sem jih obiskal ze kar precej, in tako je bilo tudi tokrat. FWT je organiziral Sandeman, ki organizira FWT v 80 mestih po svetu. Za prvi vtis o mestu ter orientacijo in osnovne nasvete je bil ta tour odlicen.
V Madrid sem prisel v torek zgodaj zjutraj, okoli 01 ure. Okoli check ina v hostlu sem imel nekaj zapletov, zato sem nasel drug hostel v katerem sem prespal. Super,ampak ce bi sobe le bile vsaj ogevane, tako pa ne vem kdaj na zadnje me je tak zeblo:), ampak sem prezivel:)

4 December 2017

Na poti proti Veroni, kjer ob 21:30 poletim z Ryanirom proti Madridu. Pot do tja je bila ob soncem zahodu TOP...ze za to se je splacal peljati v Verono 😃