Brazil · 24 Days · 17 Moments · August 2018

rio de janeiro


28 August 2018

26 August 2018

Gisteren zijn Douglas en ik naar een wedstrijd geweest van Vasco da Gama. Was erg leuk om een keer te zien en meemaken! Vasco heeft gewonnen met 3-1. De sfeer was erg leuk! De mensen hielden niet op met zingen en waren ontzettend blij wanneer er gescoord werd. Het stadion is in Rio de Janeiro. In een redelijk arme buurt. Met favelas en het is toch redelijk gevaarlijk daar. Alhoewel ik er zelf niet veel van gemerkt heb. Het was super leuk!! (Die middelvingers zijn het teken van de supporters van Vasco)

25 August 2018

Sao Paulo, de laatste kiekjes van gisteren. (We zijn weer terug in Rio!) Nogmaals, wat een grote stad met veel diversiteit. (En helaas Willemien is het me niet gelukt een foto te nemen..., sorry!) Douglas en ik zijn een avondje wezen stappen wat erg leuk was. Verder hebben we een gebouw beklommen en vanaf daar het uitzicht bekeken over de immense stad. We hebben internationaal eten gegeten, namelijk Colombiaans en Mexicaans. Heerlijk! Ook hebben we deze dag een foodmarket bezocht. Erg leuk! En wat groot !!! Zoveel verschillende dingen te koop. Waaronder vooral heel veel fruit. Douglas en ik werden steeds aangehouden door mensen die het fruit probeerden te verkopen en dus fruit aan ons lieten proeven. Heerlijk, kom maar door met dat fruit. Ik proef wel. En steeds kochten we niks waardoor de verkopers een beetje boos werden. Het grappige was ook dat Douglas zich echt voordeed als een buitenlander wat voor komische momenten zorgde. Uiteindelijk hebben we de plek verlaten met volle buik!

24 August 2018

Het was hier vandaag warm (32 °), zelfs als het hier winter is in Brazilië. Dus gingen we naar het centrum van São Paulo, waar we door de straten liepen en de meest beroemde kathedraal (Catedral da Sé) bezochten, waar ook een historische plek is voor de stad. Nadat we naar de Japanse wijk gingen. Dit is een interessante plaats, je vindt een hoop dingen uit Azië, de planken in de straat zijn in portugues en in japonese en hebben zoveel oosterse mensen op straat dat je je een beetje in Japan voelt. Was verplicht om het Japanse eten te eten, dus dat hebben we gedaan. Echt goed eten, Douglas is geen grote fan van Japans eten, maar hij at ook. Nadat we naar een park in het midden van de stad gingen, was het een heel goede plek om te ontspannen en een beetje te scapen van de drukke stad. In dit park is een groot gebied om te sporten en een tijd door te brengen met familie, vrienden ... er zijn altijd een aantal festivals en dit weekend heeft dit een geluk. - Geschreven door Douglas 😉

23 August 2018

Vandaag zijn Douglas en ik naar São Paulo gereisd. Ongeveer 6 uurtjes met de bus. We zullen hier 4 dagen blijven. Vandaag zijn we onder andere langs de Paulista Avenue gelopen, een bekende straat in Sao Paulo waar veel business gebouwen langs de kant staan en het is erg druk. Verder zijn we langs een mooi museum gelopen en hebben we daar even gezeten, een soort ‘zitplek’ waar veel mensen genieten van de sambamuziek en kletsen. Verder zijn we langs een van de luxere en duurdere winkelstraten ter wereld gelopen. We kwamen rond de namiddag aan in Sao Paulo dus we hebben natuurlijk nog niet ontzettend veel gedaan. Vanavond even een drankje doen en morgen weer op pad! Mijn eerste indruk van Sao Paulo is dat er veel diversiteit is qua mensen. Ik heb echt serieus een paar keer mensen gezien die helemaal onder de tattoos zaten met heel veel piercings. Ik schrok er eigenlijk gewoon van! En ook wel veel homoseksuele mensen. Mensen zijn hier lekker zichzelf! Verder een ontzettend grote stad!

19 August 2018

Mensen ! Douglas here !! Today I will take you to Kyra’s Journi. We are in another Brazilian state (Espirito Santo) more to the North of Brazil. Here is also a big city, but more quite than Rio, but have a lot of beaches as well. In the first picture we are eating açaí, it is a typical fruit from the Amazonia and really appreciated by Brazilians and also by Kyra (she already ate it more than 10 times). Today we went to some places in Vitoria, the Capital city of the state, where we spent our afternoon in a beautiful and calm beach. We swam with fishes, according to Kyra, they were big and look like small sharks, but for me they were normal sea fishes. Aah sometimes we also saw some turtles close to us . So at night we ate a lot (unhealthy foods 🙈) and we went to a mall, where we got some snacks to eat while we watch Netflix. Tomorrow is our last day in Espírito Santo, will be around 8 hours by bus to Rio. About 3 days we’re going to São Paulo, the hugest city in Brazil! See you !
Ik ben wat vergeten te vertellen bij mijn vorige post. ;)Vandaag hebben we nog prachtig op een stel rotsen het uitzicht bekeken. Heerlijk. Verder heb ik nog een mededeling: aangezien ik Douglas vaak vertel over de journi’s die ik schrijf, wil hij dat ook graag, dus gaat hij de aankomende doen ;)
Vandaag hebben we Vila Velha verkend. We zitten in Vila Velha wat ongeveer een kwartiertje rijden van Vitoria af is, waar we morgen heengaan. Douglas en ik zijn naar een mooi kerkje geweest bovenop een kleine berg. Vanaf hier een erg mooi uitzicht over Vila Velha. Bergopwaarts, naar het kerkje, hebben we weer wat aapjes gezien (zie foto). Dit begint voor mij langzamerhand ‘normaal’ te worden, aangezien je ze op veel plekken in de natuur hebt. ‘S middags hebben we nog even heerlijk gezwommen in de zee. Nu, ‘s avonds ergens even lekker eten en dan morgen op naar Vitoria !

18 August 2018

Ik heb de afgelopen dagen niet heel veel gepost ivm veel activiteiten! Een groffe beschrijving van de bezigheden: ik heb gebowld samen met de vrienden van douglas, erg leuk! Ze hadden het nog nooit gedaan! En ook om ze weer te zien! Verder hebben we gefietst rond Copacabana en Ipanema beach. Daarna een stuk wezen hiken de berg op + uitzicht (zie mijn vorige post!) Vandaag zijn we richting Vitoria (Vila velha) gereden met de bus. Het is een wat kleinere gezellige stad richting het noorden aan het strand. We zullen hier 3 dagen blijven en de stad gaan verkennen en (hopelijk) lekker aan het strand liggen! Ik vond het weer hier namelijk tot nu toe in Rio nog een beetje tegenvallen. Hopelijk wordt het hier beter! We hebben 9 uur gereden om van Rio naar Vitoria te gaan. Ongeveer 500 km. Hierbij heb ik ook de foto’s geplaatst van de landschappen waar we langs zijn gereden. Erg mooi en anders, veel platteland met ‘heuvelbergen’. Snel zal ik meer posten over mijn activiteiten in vitoria!

17 August 2018

14 August 2018

11 August 2018

Leuke dingen gedaan!!
Santa tereza / botanische tuin

9 August 2018

Ik ben in de afgelopen dagen 1 keer meegeweest met Douglas naar de les op zn universiteit. Verder naar een shopping mall met douglas’ familie omdat hij moest werken. Volgende week heeft hij vakantie. Verder hebben we nog een interessant museum bezocht!

8 August 2018

Deze foto’s zijn van gisteren en vandaag. Gisteren was het slecht weer en ik ben meegewerkt naar douglas’ werk. Veel mensen kenden me daar al dus dat was wel leuk. Het valt me dan wel weer tegen dat er redelijk weinig mensen Engels spreken, alhoewel ik wel met ze kan communiceren in het Portugees. Vandaag is het weer wat mooier, dus zijn we gaan wandelen langs de Copacabana en ipanema. Daarvan ook wat foto’s. Verder logeer ik nu samen met Douglas in het huis van z’n broer die ook een dochter heeft. Heel schattig, Sofia!! Verder ga ik vandaag mee met Douglas naar zijn universiteit. Aan het eind van deze week is hij dan klaar met werken/colleges. Dus hebben we meer tijd om echt uitstapjes te maken !

5 August 2018

Hallo lieve volgers, Bij deze heb ik er nog wat foto’s op gezet. Ik ben hier natuurlijk nog maar 1 dag dus ben nog nergens heengeweest. Verder een paar foto’s van de straten hier, de buurt waar douglas woont. Zoals je ziet is het anders en wat soberder. Maar ik dacht, ik zet het er gewoon op zodat jullie een beeld krijgen. :) Verder ook lekker gegeten hier vandaag.