Africa, Europe · 11 Days · 11 Moments · April 2018

Reisverslag Tanzania Ralph & Chantal


4 May 2018

Na zes vluchten en iets meer dan 25uur zijn wij veilig thuis aangekomen! Tijdens de laatste vlucht zijn wij over Bergen op Zoom en Hoogerheide gevlogen! Super leuk om het van boven te zien! Wij hopen dat jullie deze journi leuk vonden om te volgen! Wij vonden het in ieder geval super leuk om dit verhaal met jullie te delen! Moe maar voldaan kijken wij terug op een super mooie reis. Bedankt voor alle leuke reacties en het meelezen! Tot de volgende keer! #Lapland2019

2 May 2018

Vanmorgen met een taxi richting Stonetown gereden. Het oude gedeelte van Zanzibar stad, dat sinds 2002 op de Unesco erfgoedlijst staat. We begonnen bij de slavenmarkt. Op deze markt kan je echt alles kopen! Van fruit, kruiden, levende kippen, dode kippen tot slaven...Ow nee dat was in ons vorige leven😜 Die slaven liepen er wel...Ow nee; dat zijn de huidige bewoners! Alle gekheid op een kippenstokkie. Heel bijzonder om te zien hoe mensen daar hun levensmiddelen kopen. Deze markt is er iedere dag! Hygiëne hebben zij nog nooit meegemaakt. Vervolgens door de smalle straatjes richting de woning van Freddy Mercury gelopen. Freddy heeft daar tot aan zijn 6e gewoond. Na onze trip hebben wij nog wat gerelaxt aan het strand. Vanavond onze laatste avond alweer!! Morgenochtend worden wij om 09:00 uur opgehaald! 1e stop: Dar es Salaam, 2e stop: Kilimanjaro, 3e stop: Amsterdam, 4e stop: Brussel (4mei)

1 May 2018

Vandaag was het erg slecht weer! Verplichte rust kan je het ook wel noemen. Gisterenochtend zijn wij samen met Captain Henri (of moet ik Captain Jack Sparrow zeggen?) op een traditioneel bootje gaan snorkelen. Erg leuk, maar niet extreem bijzonder met betrekking tot de visjes. Het boottochtje was daarentegen wel heel erg grappig! Na een korte strandwandeling zijn wij verder gaan relaxen!

30 April 2018

Dagje Zanzibar Door eb en vloed is er een enorm verschil in waterhoogte. Traditionele bootjes liggen bij eb op de bodem van de zee. De zeewierplantages zijn ook goed zichtbaar. Het zeewier wordt gebruikt voor cosmetica artikelen en medicijnen. De traditionele bootjes worden gebruikt voor snorkel-excursies. Voor de rest lekker gerelaxt en al aardig wat verkleurd!

29 April 2018

Vandaag alleen maar aan het strandje gelegen en heel weinig gedaan. Ondertussen hebben wij de Nikon foto’s nog eens bekeken om na te genieten! Deze kiekjes willen wij graag met jullie delen...

28 April 2018

Vanmorgen vertrokken uit Hhando Lodge, midden in de jungle. Na een snel ontbijtje zijn wij door de lokale dorpjes richting Arusha AirPort gereden (of moet ik Seppe zeggen?) Na een bijzonder in-check ritueel, zijn wij vertrokken richting Zanzibar. Na iets meer dan een uurtje vliegen kwamen wij aan. Aangekomen op het vliegveld bleek het één grote hal te zijn. Alle koffers stonden in de hal en iedereen moest zelf zijn koffers en tassen zoeken (lees: veel mensen in paniek). Na een korte zoektocht alles gevonden en richting ons verblijf gereden voor de komende 5 dagen. Even helemaal niks en alleen maar ontspannen bij ons mooie verblijf!

27 April 2018

Na een gebroken nacht, door brullende hyena’s rond onze tent, maken wij ons klaar om de Serengeti achter ons te laten. Met tal van mooie indrukken vertrekken wij richting het Ngorongoro gebied. Een geïmplodeerde berg waar volop leven is. Van olifanten tot aan de neushoorn. Die laatste maakte onze big 5 compleet! Na 4 dagen meer dan 10 uur per dag in de auto zitten, zijn wij toe aan wat rust! Morgen vertrekken wij richting Zanzibar!

26 April 2018

Serengeti day 2 😻

25 April 2018

Vanmorgen vroeg uit de veren! Er stond een lange dag op ons te wachten. Vanaf onze lodge zijn wij via het beschermd gebied Ngorongoro richting de Serengeti gereden. Wat ons daar te wachten stond overtrof al onze verwachtingen. Het landschap, de Massai bevolking en de wilde dieren in één oogopslag, adembenemend mooi. Van giraffen, zebra’s, gnoes en gazelles (de grote trek), tot aan leeuwen met welpjes, cheeta’s, struisvogels, gieren, arenden, buffels en een luipaard in een boom. Na een dag vol mooie indrukken kwamen wij aan bij ons verblijf voor de komende twee nachten; bush camp. Met jankende hyena’s aan de andere kant van de tent, gaan we proberen te slapen. Morgen weer een dag in de Serengeti.

24 April 2018

Vanmorgen wakker geworden door hevige regenbuien! De bizarre weg, waarover wij gisteren aankwamen, bleek omgetoverd te zijn in een wilde rivier! Onderweg bleef het flink regenen, met af en toe een zonnetje. De wegen en landschap zijn adembenemend. Met her en der aapjes, jakhalzen en heel veel vee langs de kant van de weg. Aangekomen bij Lake Manyana kregen wij te horen dat de toegangsbrug was weggespoeld door de hevige regenval. Enkele bezoekers zaten zelfs vast in het park! Om toch invulling te geven aan de dag zijn wij op bezoek gegaan bij de locals. Bijzonder om te zien onder welke omstandigheden zij moeten leven. Bananen en kunst zijn hun bron van inkomsten. Na het proeven van bananenbier, wat niet eens zo vies was, zijn wij doorgereden naar ons verblijf. Met een mooi openhaardje gaan wij ons opmaken voor poging 2, de Serengiti!

23 April 2018

Iets rond de klok van 04u ging de wekker! Pffff dat is vroeg, maar het is voor een goed doel! Alles ingepakt en richting Brussel. De reis begon dit keer een stuk beter, gratis upgrade voor de vlucht Brussel-Amsterdam! In een Cityhopper een lekkere vlucht gehad, inclusief Goodie Bag, over BoZ en Neeltje Jans richting A’dam. Na 30 minuten stonden wij in A’dam. Gelijk doorgelopen en na iets meer dan 8 uur vliegen aangekomen in Kilimanjaro. Wat een temperatuur! Buiten aangekomen werden wij opgewacht door onze gids, die ons de aankomende 5 dagen gaat begeleiden. Na een pittige rit over bizarre wegen aangekomen bij ons eerste verblijf! Mooie kamer en nu snel slapen! Morgen wacht er een rit van 2,5 uur op ons, waarna wij zullen aankomen bij Lake Manyara, onze eerste game drive!