Portugal, Netherlands · 8 Days · 40 Moments · April 2018

Madeira Spring break


21 April 2018

Geland met twee uur vertraging. Wachten op de bagage.
Helaas twee uur vertraging wegens extreme weersomstandigheden op Madeira

20 April 2018

... en de avond op de juiste manier afsluiten
De verwoestingen van de bosbranden in 2016 zijn overal in Funchal nog duidelijk te zien.
Na met de kabelbaan weer naar boven te zijn gegaan hebben we de auto weer opgepikt en via een avontuurlijke rit bovenlangs de stad zijn we weer teruggekeerd naar ons hotel, aan de rand van de stad. Vandaag veel zeer zonnige🌞 momenten, maar ook een paar flinke buien 🌧
Het startpunt van de Mand slee oftewel Toboggan met 2 “Carreiros” aan je zijde
Uitzicht vanuit de kabelbaan, jammer genoeg regen.
Festa do flor. Straat mozaïeken. Deze worden gesponsord.
Nog een dagje Funchal. Met de auto naar het kabelbaan station op Monte. Vanaf daar, met de kabelbaan dus, naar het centrum. Vandaag is het Festa do Flor gestart.
Somewhere over the rainbow. Vanmorgen tijdens het ontbijt

19 April 2018

Ook in ons hotel doet men mee Festa do flor.
Het meest oostelijke deel van Madeira is relatief actief vulcanisch. Volgens de boekjes valt er ondanks dat ook daar wel eens een wolkje overtrekt nauwelijks een druppel regen. Vandaag is dat een uitzondering. Als het net droog lijkt te worden dient de volgende bui zich weer aan. Wandelplannen opzij geschoven en terug naar Funchal. Hier blijkt de zon volop te schijnen. Wel prachtige foto's kunnen maken op het oostelijke schiereiland.
Het weer líjkt nog niet zo slecht ondanks de voorspellingen. Zwembad bij het hotel.
Funchal en ook het hotel bereid zich voor op het Festa do Flor, bloemenfestival. De openbare ruimtes in het hotel zijn voorzien van de mooiste bloemstukken.

18 April 2018

Aangeschoven aan het buffet in het hotel
Ook weer véél bloemen
Rietgedekte huisjes in Santana. Zo was het ooit eens.
Mooie vergezichten in het noorden, soms met zicht op de noordkust,
Eenvoudige maar mooie wandeling langs een oude levada
Geen beren maar schapen op de weg
Respect voor het rieten mandje
Na een dagje bussen weer op weg met de auto. De wandelschoenen aan. Een mooie rit via de oostelijke helft van het eiland naar de noordzijde. Verschillende tussenstops gemaakt. O.a. in het plaatsje Camacha waar alles draait om het rietvlechten.

17 April 2018

Funchal
Madeira bloemeneiland, doet zijn naam eer aan
Dagje Funchal. Reizen met de bus is altijd weer een feest 🤔 In de hoofdstad van Madeira hebben we o.a. de kleurrijke markt bezocht. Ons toch weer laten verleiden tot de koop van enkele Agapanthus planten.
Markthal Funchal

16 April 2018

Na onze wandeling, op de route terug, het mooie dorp Porta do Sol bezocht, aansluitend naar een uitzicht platform 580 m boven zeeniveau. Mimosabossen langs de weg
Brug bij Ponta do Sol. Vroeger maakte deze brug onderdeel uit van een oude weg. Nu niet meer voor te stellen hoe dit eruit heeft gezien
Wandeldag vandaag. Met onze huurauto naar het binnenland en van daaruit gewandeld. Pittig! Langs de levadas. Route met watervallen en bronnen. Water in overvloed op Madeira. Kuitenknijpende trappen op de route maar de moeite waard.

15 April 2018

Zonsondergang na een mooie dag
Door de natuur gevormd zwembad bij Porto Moniz
Porto Moniz
Selfie time. Aan de noordkust waar de Atlantische oceaan buldert.
Cristiano Ronaldo overal.
Vandaag vanuit Funchal, het eiland overgestoken naar de noordkust. Wat een diversiteit aan landschappen.

14 April 2018

Voor het gemak hebben we vanavond maar in het hotel restaurant gegeten. Niks mis mee, erg goed eigenlijk wel. Een buffet met van alles. Vanuit het hotel heb je een mooi uitzicht op de baai.
De landing is ingezet. Bijna zijn we op Madeira. Vanuit de lucht ziet het er veelbelovend uit.
Vliegen we hier over de Pyreneeën? We zijn al wel even onderweg. 6:20 uur vliegen, zucht... Altijd wel even een ding dat vliegen, zeker zo vroeg. Op Schiphol hebben we collage Janny en haar man Gerrit, die daar ook tijd aan het doden waren, een fijn vakantie gewenst. Zij naar Mallorca, wij naar Madeira 🌞