Around The World · 175 Days · 216 Moments · November 2018

Zuid Amerika 2.0


15 May 2019

Home sweet home.

14 May 2019

Rond 7 uur al in Houston, sta ontzettend lang in de rij om door controle heen te komen. En dan begint de 10 uur lange wachttijd tot mn volgende vlucht. Ik loop maar wat rond en ik kijk 2 en een halve film. Ik eet wat en dan is het weer tijd om te gaan. Op naar Nederland.

13 May 2019

Een laatste afscheidsrondje door Lima... Alleen even langs de kust gelopen van Baranco naar Larcomar en terug. Heerlijk warm weer vandaag. En savonds is het dan toch echt tijd om te gaan... :(. En dus ook tijd om afscheid te nemen van m reisgenootje. 3 maanden samen gereisd, 6 vd 12 landen van zuid Amerika bezocht. Het was een heel avontuur. En al die tijd goed gegaan samen. Heel jammer dat we niet nog samen verder kunnen. Ik ben rond 22.30 op het vliegveld en alles loopt heerlijk spoedig, binnen een half uur zit ik al bij mn gate. Om 00.30 vlieg ik naar Houston.

12 May 2019

Gezellig uit eten geweest bij Mangos in Larcomar met Peruaanse vrienden van Annis' ouders. Heerlijk gegeten en daarna ze wat kaart spelletjes aan ze geleerd en nog wat drankjes gedaan. Heel gezellig avondje.

11 May 2019

We ziiten in een rustig buurtje in Lima genaamd Baranco. We voeren erg weinig uit, we lopen wat rond en slapen lekker uit. Savonds zijn we naar de bioscoop geweest, naar Avengers endgame. Dit waren we in Cusco al van plan maar daar waren ze alleen in het Spaans omdat ze hier alles dubben... Gelukkig in Lima dus wel in het Engels.

9 May 2019

Bus Cusco -> Lima
Vandaag slapen we een beetje uit, halen ontbijt en kopen nog de laatste souvenirs om mee te nemen naar Nederland. De zon schijnt heerlijk en we lopen nog wat rond om afscheid te nemen van Cusco. Om 14.00 hebben we de bus naar Lima. Nu begint de reis toch echt tot zn einde te komen...

8 May 2019

De wekker gaat vroeg en om 5.30 zijn we de deur uit. Vandaag is Machu Picchu dag. We klimmen een uur lang stijle hoge trappen op en komen rond 7 uur bij de ingang. We gaan in de rij staan en komen aan bij machu picchu voor mij natuurlijk de 2e keer maar voor de anderen nog heel indrukwekkend. Het blijft natuurlijk een plaatje. Gelukkig hebben we geluk met het weer en schijnt de zon in de ochtend. Na rustig rondje te hebben gelopen door het hele bouwwerk heen en daarna nog even rustig op een grasveldje te hebben gezeten lopen we de trappen weer af. En dan nog 3 uur langs het spoor.... Verdomd vermoeiend weer allemaal. Bij aankomt in Hidrolectica zijn we dan ook weer bekaf en bestellen we snel nog wat eten voor we in de bus terug gaan naar Cusco. De grote wedstrijd van Ajax speelt op dit moment dus kunnen we nog een klein stukje meekijken. Helaas komen we er in de bus achter dat ze net op het laatste moment nog verliezen. Het duurt 6 uur in de bus voor we terug zijn in Cusco. Doodmoe.

7 May 2019

Vandaag een erg saaie wandeling... van ons kamp naar Hidrolectico en vanaf daar nog de treinspoorwandeling naar Aguas Calientes. Ik ben zo blij dat ik dit niet nog gister hoefde te doen na al de hele ochtend te hebben gewandeld. Het is vandaag super zonnig en warm en we komen rond 14.00 aan bij Aguas Calientes. Natuurlijk is ons hostel ook nog boven aan een stijle straat. Kon er ook nog wel bij. Na allemaal heerlijk te hebben gedouched onder een warme douche gaan we op zoek naar pizza. We delen met zn 3 1 pizza en spelen wat kaartjes en lopen wat rond. Savonds krijgen we weer ons maaltijdje en gaan we weer optijd slapen. Morgen weer lekker om 5 uur opstaan om de klim naar Machu Picchu te beginnen.

6 May 2019

Vandaag een warme dag, eindelijk. Dunne shirtjes en korte broekjes, daar hebben we allemaal behoefte aan. Vandaag vind ik de leukste loopdag. Geen grote, drukke paden maar allemaal paadjes over water, langs watervallen, bossen etc. Bij 1 pauze plek krijg ik nog een leuk dood dier in mn handen gedrukt, ook enig. Ook is er 1 pauze plek met een voetbal en een veldje dus maken Annis, Jack, Josh en ik wat extra energie aan om een balletje te trappen. Na nog meer gewandel en een hele lekkere lunch worden Laura, Annis en ik afgezet bij onze 3e nachtplek. De rest rijdt met de auto verder naar Hidrolectica waar zij nog 3 uur over het bekende treinspoor zullen moeten lopen tot Aguas Calientes. Het stadje onderaan de berg van Machu Picchu. Laura, Annis en ik rusten nog even goed uit en worden daarna opgehaald om lekker te badderen in de warmwaterbronnen voor een paar uur. Heerlijk om te relaxen, hierna terug bij het knap eten en we zijn bekaf, rond 21.00 liggen we alweer braaf in onze tentjes

5 May 2019

De afdaling is niet persee heel veel beter qua weer. In het begin valt het allemaal nog wel mee gelukkig maar na nog een uurtje begint het weer doodleuk te regenen. We waren verteld beneden te wachten tot de groep weer compleet was om daarna ergens te gaan lunchen. Nou Annis, Laura, Jack, Lisa en ik weer voorop. Al snel volgen Fe, Josh, Jamie en Helen. Weer zo'n 45 minuten moeten wachten tot Lana ook beneden was... Maar goed, daarna lunch en na lunch nog ongeveer 3 uur naar beneden lopen over een modderpad, en het wordt steeds warmer. We lijden onszelf de eerste twee uur ongeveer af met het spelen van "wie ben ik" het spel. Daarna nog even doorbikkelen en komen we aan bij de tentplekken. Fe koopt een 2liter fles bier die we met zn 8en opdrinken en daarna haalt iedereen nog een rondje. De rest van de dag spelen we weer kaarten eten we eten en kaarten we nog wat meer. Morgen avond moet de groep scheiden want alle anderen doen de 4 daagse tour en Laura, Annis en ik de 5 daagse.
Wat. Een. Dag.... We vertrokken rond 7.00 en het regende al, dus iedereen in alle ponchos in allemaal verschillende kleurtjes. De hele weg naar boven (de eerste 4 a 5 uur) is het alleen maar mist en regen gecombineerd met regen en mist. Ik vraag me bijna de hele weg af waarom ik ook alweer besloot om opnieuw zo'n grote wandeling te maken... Uiteindelijk op de top klaart het lichtelijk op maar is het nog steeds verschrikkelijk koud. Fe en Jamie wisten al dat ze het zwaar zouden krijgen dus die hadden paarden voor zichzelf geregeld, helaas besloot Lana dat het wel zou kunnen. Nou ze kon het ook, dus allemaal blij voor haar dat ze het had gehaald maar aangezien we moesten wachten op de top tot iedereen boven was was het een beetje bittersweet aangezien ze letterlijk een uur later voren aankwam dan de rest van de groep, en het was zo immens koud. Maar goed, we mochten nog genieten van een lawine en een enigszins opgeklaarde lucht.

4 May 2019

Er was nog een tijdje een discussie over de domes aangezien Helen, Josh, Fe, Lana en Jamie wel betaald hadden voor de domes, en hetzelfde kregen als wij. Uiteindelijk heeft de huize hen verteld dat wij "extra" hadden betaald ervoor. Maar goed. Uiteindelijk kregen alle koppels die betaald hadden een privédome en de rest moest delen. Maar al had je mij met alle 9 anderen in 1 dome gegooid, ik was allang tevreden geweest in vergelijking met slapen in een natte tent. We krijgen lunch en na de lunch spelen we met iedereen (behalve Lana en Jamke, as always) de rest van de middag allemaal kaartspelletjes tot het tijd is voor avondeten. Na het avondeten gaat iedereen al snel naar bed, rond 8 uur. Om goede slaap te krijgen, morgen is de langste wandeldag. Het is zo verschrikkelijk koud snachts dat we alleen maar dankbaarder worden voor de domes.
Uiteindelijk aangekomen bij de wandeling naar Laguna Humantay. Deze wandeling heb ik vorig jaar ook al als een dagtour gedaan, maar het blijft natuurlijk een plaatje. Jack, Annis, Laura en ik zijn de eerste boven. De wandeling valt me minder zwaar dan vorig jaar. Het eerst wat me opvalt is dat er heel wat ijs gesmolten is vergeleken met vorig jaar, dezelfde tijd. Na ongeveer een uurtje boven begint het een beetje te miezeren en gaan we naar beneden. Nu komt het leukste deel. Met de Salkantay tour weet je dat je de eerste 3 nachten in een tent slaapt, tenzij je meer betaalt voor de zogenaamde "domes". Dit is direct 30 dollar per persoon meer dus we hadden eigenlijk direct al besloten die Maar over te slaan. Maar omdat het al op de planning stond dat het blijkbaar de hele nacht zou gaan regenen was de guide zo vriendelijk om ons allemaal een dome te geven! Echt top, gewoon een bed, badkamertje met koude douche etc. Dus lekker met Laura en Annis onze eigen dome. (1/2)
We worden vroeg, rond 5 uur, opgehaald bij ons hostel en in een bussie gedropt. We rijden nog voor een paar uur voordat we bij een ontbijtplek aankomen. Perfect om nog even bij te slapen, of in ieder geval een poging te doen tot. Bij de ontbijtplek zitten we voor het eerst met de hele groep samen aan tafel, dus iedereen begint elkaar een beetje te leren kennen. We zijn met Jack en Lisa (Australië), Josh en Fe (Engels/Frans/Australiaans gemixt, het was erg vaag), Helen (China), Laura, Annis en ik. Nu zijn er nog 2 dames bij, Lana en Jamie, uit Rusland en Australië denk ik, maar de deze 2 mensen zijn veel op zichzelf en mengen zich niet met de groep. Na het ontbijt rijden we nog iets verder en krijgen we de keus of we al 3 uur willen lopen of 5 sol betalen voor een bussie. We besluiten met zn allen lui te doen.

3 May 2019

Annis en Laura verplicht meegestuurd met een Culturele citytour onder leiding van een van de locals met wie ik hier bevriend ben geraakt.

2 May 2019

Heerlijk (iets duurder) bij Nuna uiteten geweest met Annis en Laura. Altijd weer een succes.
Heerlijk toeristisch gedaan vandaag. De zon scheen dus perfect moment om "het" toeristische kiekje met een babyalpaca te schieten.

1 May 2019

Tijdje met moeders "geshopt". Videobellen in een markt, erg leuke bezigheid. Na ongeveer twee uur denk ik wel eindelijk resultaat en heeft moeders wat tassen kunnen scoren.

29 April 2019

Lunch gehad bij een milieubewust tentje. Erg leuk om te zien dat ze hier al zijn overgegaan op herbruikbare rietjes.

27 April 2019

We komen s'ochtends aan in cusco en slapen eigenlijk een groot deel van de dag. Savonds gaan we uiteten met Erik en Jan die al een weekje in cusco rondhangen. Daarna gaan we nog kort langs bij hun hostel Wild rover een wel bekend feesthostel hier in Cusco. Hier kijken we kort naar een koningsdag feestje maar de vermoeidheid neemt al heel snel over en we liggen alweer braaf voor de klok 12 slaat met de oogjes gesloten op bed.
Bus La Paz, Bolivia -> Cusco, Peru

26 April 2019

En bij aankomt terug in La Paz denk je Jaa de hele dag slapen! Maar nee. We hadden doodleuk direct dezelfde middag een bus geboekt naar Cusco. Dus kort kunnen douchen, 20 minuutjes de oogjes gesloten en door. Op naar de nachtbus naar La Paz.
Na maximaal een kwartier boven te hebben gestaan moeten we weer naar beneden. Blijkbaar is het rond deze tijd van het jaar te warm overdag en is er kans op sneeuwverschuivingen. Vandaar dat we voordat de zon warm wordt allemaal weer naar beneden. De terugweg gaat velen malen sneller. Waarschijnlijk deels omdat je nu iets meer ziet dan alleen je voeten in een klein stukje verlichte sneeuw en het is natuurlijk bergafwaarts. Maar nog steeds 800m hoogteverschil alleen maar naar beneden voelde ik ook wel goed in mn benen, zeker na die hele wandeling. Bij het hutje weer aangekomen sta ik te knikken op mn knietjes. We krijgen allemaal nog wat soep en warme thee, en dan denk je yes lekker uitrusten, maar nee. Na de soep de zware tas weer volladen en weer naar beneden lopen terug naar kamp 1. Dit zag ik al helemaal niet meer zitten. Maar toch moet het weer.. Dus weer voetje voor voetje tot je er weer bent. Beneden eindelijk op een stoeltje zitten en wachten op mn taxi. Helemaal klaar mee.
Uiteindelijk zei mijn gids dat hij dacht dat we het niet meer gingen halen... Ik legde me daar half bij neer en dacht prima, laat ook maar. Toch zet ik weer een paar stappen vooruit, en nog een paar en nog een paar. En dan hoor ik gejuich van boven komen. Ver, maar niet heel ver. De Fransen uit mijn hut hebben het eindpunt gehaald... Nog even doorlopen dan... het wordt weer steiler en smaller. Mn gids zegt nog 3x zigzaggen en je bent er. Ik trek mezelf het laatste stukje nog omhoog. Het begint nu licht te worden en ik kan het eindpunt gewoon al zien. Toch lijkt het nog zo ver weg. Meer en meer mensen halen de top en ik kán gewoon niét achterblijven. Bij elke hoek van de zigzaggen rust ik weer uit totdat...... Ik eindelijk boven ben. Eindelijk. Na mij komen nog 3 mensen boven en dan zijn alle 20 mensen van vandaag boven gekomen. Iedereen is zo opgelucht iedereen feliciteert elkaar. Maar bijna geen tijd om te rusten. Het is foto's maken en weer naar beneden. Maar man wat een overwinning.
Na enige tijd tijdens een pauze is het onbeschrijflijk mooi. We kunnen vanaf waar we zitten naar beneden kijken op La Paz. Alle wolken zijn even weg dus boven ons hangt een super mooie, heldere sterrenhemel. Het is niet vast te leggen op een foto maar het was zo ontzettend mooi dat ik al bijna begon te denken, als ik niet verder kom dan hier heb ik dit tenminste al gezien. We lopen door, het wordt steeds enger.. We komen op hele hele steile stukken terecht waar het pad ontzettend smal is, ik vind het doodeng. Door de spanning let ik minder goed op mn ademhaling en na dit stuk ben ik dan ook echt bekaf. Na een stuk doorlopen nemen we weer pauze en zegt mijn gids we zijn nu op 5700m, de helft. En ik denk in mezelf de helft?!? Ik dacht dat we er al wel bijna zouden zijn. Maar niks was minder waar. Vanaf dat moment wordt het echt heel erg zwaar, bikkelen, strompelen, hijgen etc. Ik dacht echt dat ik het niet meer ging redden... Hier voel ik de hoogte toch echt wel heel erg...
Zei ik dat gister zwaar was? Ha, wat een grap vergeleken met vandaag... Ik denk dat dit echt het zwaarste is wat ik in mn leven heb gedaan. Holymoly. 00.00 gaat de wekker, tijd om in al je gear te stappen en te ontbijten. Nu is mijn maag niet echt ingesteld op ontbijt om half 1 snachts maar ik werk met moeite een broodje jam en een banaan weg, ik zal de energie nodig hebben. Rond 1 uur vertrek ik met mn gids, we gaan gelijk de sneeuw in. We lopen het eerste deel van de gletsjer op en plots, onweer. We zitten midden in een onweerswolk en de donders zijn dichtbij. Mijn gids zegt me dat als het niet snel voorbij trekt we niet omhoog kunnen gaan. Gelukkig vliegt de wolk weg en kunnen we door. Na denk ik een uurtje lopen komen we de Chilenen tegen die even pauze nemen, wij sluiten ons daarbij aan en al snel komen de andere groepjes er ook bij. Er zijn vandaag rond de 20 mensen die een poging doen omhoog te komen. We komen elkaar onderweg meerdere keren tegen.

25 April 2019

Het voelt een beetje raar om na bijna 2 en een halve maand alles samen te doen met iemand opeens weer alleen dingen te doen... zeker met de gedachte dat we dit gewoon weer met zn 2e wilden halen.. Smiddags vliegen de wolken weg en komt de zon nog kort, voordat hij achter de berg verdwijnt, hallo zeggen. Er is 1 paar ski's en 1 van de fransen gaat deze uitproberen. Ik had ook nog wel gewilt, maar inmiddels waren en nog 2 Fransen bij de groep aangesloten en die gingen toen allemaal achter elkaar. Uiteindelijk was de zon weg en dacht ik dat het waarschijnlijk verstandig was om mn krachten te sparen voor morgen. Want hoe leuk het er ook uitzag om even naar beneden te skiën, je bent 15 minuten bezig met omhoog lopen om denk ik 20 seconden te skiën.
De wandeling omhoog is best zwaar maar, het valt me minder zwaar dan ik dacht, zelfs met de grote grote rugzak op. Het is alleen maar omhoog omhoog omhoog en geen moment plat. We lopen hele kleine stapjes. "Paso por paso". En elke keer als ik denk dat we op een hoogste punt zijn aangekomen verschijnt er weer een nieuwe piek... erg vermoeiend. Alleen helemaal op einde als er eigenlijk geen pad meer is en je grotere, hogere stappen moet nemen is het toch wel heel erg pittig en sta ik om de paar meter een paar seconde stil, hier kan ik de hoogte (van inmiddels 5200m) toch echt wel merken. Aangekomen in het kamp is het 15.00. Het is lekker warm binnen omdat er gekookt wordt en alle ruimtes zitten aan elkaar vast. Er zitten 2 Fransen en 2 chilenen aan tafel, ik neem even kort rust en daarna even kaarten met zn allen. Alleen spreken ze allemaal Spaans met elkaar en nu moet ik toch toegeven dat mijn Spaans wel een beetje achteruit gaat als ik zo vermoeid ben.
Slecht geslapen vannacht.. Heel veel wakker geworden en veel pogingen om te slapen, een van de vervelendste dingen die kunnen gebeuren als je zwaar moet wandelen, buikkrampen en alles wat erbij hoort... Het trof Annis helaas nog heftiger. S'ochtends als de wekker gaat voel ik me nog wel redelijk oke alleen Annis is zn bed niet uit te slaan. We besluiten samen met de gids te wachten tot 12 uur (origineel zouden we 9.00 weg) om te kijken of het dan beter gaat met Annis zodat we gewoon met zn allen omhoog kunnen... Het probleem is zodra we na het 1e kamp zijn en dan wil/moet iemand terug, dan moeten we allemaal terug, dus moest er besloten worden of we gaan met zn allen met het risico dat we allemaal terug moeten of Annis gaat terug naar la Paz en ik probeer het alleen met de gids.. Na lang wikken en wegen besluiten we dat Annis terug gaat en ik in mijn eentje verder zal gaan... Erg spijtig en voor beide totaal niet leuk, het is namelijk niet duidelijk of het om hoogteziekte gaat of niet

24 April 2019

We komen sochtends aan bij het kantoortje vanaf waar we vertrekken. Hier laten we al onze spullen achter en worden onze rugzakken gevuld met al het gear dat we nodig gaan hebben. We komen naar 2 uurtjes rijden ongeveer aan base camp, we zitten hier op ongeveer 4800m. Hier zullen we de eerste nacht doorbrengen en de eerste dag oefenen. Het is super mistig, we kunnen niet heel veel verder dan 20m kijken... We hopen maar dat het in ieder geval morgen nacht beter gaat zijn... Na de lunch vertrekken we voor het oefenloopje / acclimatiseerloopje. Onze gids legt vanalles uit over hoe we moeten lopen over ijs en we lopen 4x op en neer om goed aan te passen aan de hoogte. Zelfs klimmen we een verticale gletsjer op, wat best nog een beetje lastig was maar het was wel veel plezier. Savonds als we terug zijn in base camp eten we snel wat en rond 20.00 naar bed. Morgen ochtend lopen we naar "Campo alto" 5200m.

23 April 2019

Plots kregen we een whatsappje van Laura (ons reisgenootje in el Calafate en el Chalten) dat ze ook was aangekomen in La Paz! Savonds even met haar gegeten en ze probeerde ons nog mee te laten doen aan wat drankjes drinken, dit hebben wij heel verstandig afgewezen en zijn op tijd naar bed gegaan. Morgen de start van een zwaar avontuurtje.
Vandaag heel lang niks gedaan. Lekker uitgeslapen, bij een lokaal tentje ontbeten/gelunched en daarna wat agency's binnen gelopen om te "huayna potosi tour" te bekijken. Annis had deze op de fotos gezien en Wilde dit toch wel graag doen. Ik kwam er vervolgens achter dat een reisgenootje van vorig jaar van mij dit ook had gedaan en hij was ook erg enthousiast. Hij zei dat het het zwaarste was wat hij ooit had gedaan maar dat het ontzettend mooi was geweest. Dit hebben we toen vervolgens geboekt voor de komende 3 dagen... lets see how it goes...

22 April 2019

Lekker dagje over de deathroad gecrossed. Het begon "rustig" op een asfaltweg en na een half uurtje gingen we over in het "echte" deel van de deathroad. Ontzettend mooie landschappen en diepe afgronden. Dit wordt de deathroad genoemd omdat dit vroeger de enige weg van noord naar zuid was, trucks, auto's, brommers, alles ging hier over heen. Zodra 2 trucks elkaar moesten passeren ging het nog wel eens regelmatig fout... 300 doden per jaar. En nu is het een toeristenattractie, en gaan er nét iets minder mensen dood. Ik vond het een hele vette ervaring. Na 3 uur lang naar beneden racen kregen we smiddags nog lunch en een zwembadje.

21 April 2019

We waren gewoon een gezellig hostel ingelopen om lekker te gaan eten vanavond, wat bleek? Game of thrones specials! Wij als game of thrones fans werden zeer blij verrast toen aflevering 2 hier om 21.00 live werd afgespeeld. Daarna direct het bed ingedoken, morgen... Deathroad...
Vandaag was het "teleferico dag". Sinds 2014 kun je door heel la paz "vliegen". Het is een gewone public transport dus duur is het ook zeker niet. Vandaag een groot deel van de dag rondjes gevlogen boven het mooie La Paz. En gelukkig at vandaag het weer ook nog mee.

20 April 2019

Heerlijk uitgeslapen tot 5 voor uiterlijke ontbijttijd (09.55). Hierna rustig door de stad gelopen en tours gekeken en direct de very famous "deathroad" geboekt.

19 April 2019

We komen aan en pakken zo snel als we kunnen een taxi naar de busterminal. Hier komen we er achter dat we om 11 uur al een bus kunnen pakken naar Oruro, Bolivia om daar direct over te stappen op een bus naar La Paz. Dit besluiten we te doen Maar natuurlijk doet een grens overgang er weer langer over dan verwacht. 2 mensen uit onze bus hadden een goede poging gedaan 3 tassen vol met schoenen mee te nemen... die werden gesnapt, alle tassen ingenomen maar mochten wel verder mee de grens over. Uiteindelijk na, natuurlijk, uitloop kwamen we rond 0000 aan in La Paz. Direct naar ons hostel gegaan met de taxi en na even zoeken waar die nou eigenlijk zat gevonden, gedouched en geslapen.
Nog nooit zo weinig van een vlucht meegekregen ik val al in slaap als we nog op de luchthaven zijn en word wakker als we al in de lucht hangen. Ik realiseer me dit en val direct weer in slaap. We hebben de 3 stoelen voor onszelf dus prima om te dutten. Ik word nog 1 keer wakker wanneer het licht wordt, ik schiet een foto en slaap weer verder. Ik word wakker als opeens iedereen opstaat en de spullen pakt... Precies niks gemerkt van de landing. Prima we zijn er al.

18 April 2019

Nog nooit in mn leven op zo'n trieste manier geslapen maar we moeten toch iets... Rond 22.00 doen we een poging tot slapen, tot de kou door de dekentjes komt en mn heup voelt als een blok beton. Ik heb wel eens betere bedden gehad.. Rond 2 uur kunnen we echt meer liggen en besluiten we maar op te staan en hopelijk kunnen we inchecken. Inchecken kan gelukkig kort daarna dus gaan we snel door alle security en slapen we op de net iets comfortabelere bankjes bij de gate verder voor nog een uurtje. Om 5 uur kunnen we dan eindelijk boarden.
We komen rond 8 uur aan in Santiago, Chili. We hebben direct de volgende ochtend vroeg een vliegtuig naar Iquique. We besluiten de eerste paar uur van deze dag in een Starbucks te gaan zitten en vooral erg weinig uit te voeren, behalve Wi-Fi tappen. Rond 13 uur vonden we dat we de stad ook nog moesten bekijken en zijn we lopend naar het centrum gegaan. Dit was wel ongeveer een uur lopen maar goed, Chili=duur. Dus geen geld voor taxi's. Eindelijk in het centrum zien we een grote groep oude mannen lekker schaken en zien we veel vrouwen op het plein lopen die volgens ons niet veel meer verkopen dan zichzelf. Uiteindelijk naar een soort oud paleis iets gelopen boven op een berg om nog even iets van een uitzicht te zien. Prima stadje dit, alleen heel duur en 1 dagje is meer dan genoeg. We gaan rond 8 uur naar het vliegveld... getting ready to spend the night there...

17 April 2019

Bus Mendoza, Argentinië -> Santiago, Chili
Laatste dagje Mendoza, naar warme waterbronnen gegaan. Een korte zipline vooraf en heel kort raften achteraf, stelde beide bijna niks voor maar leuk voor het "extraatje". Tussendoor wel een paar uur lekker liggen weken in baden met verschillende temperaturen. Waarvan 1 die 53°C is. Nou dat bad heb ik even links van me laten liggen, dat werd me wat te warm. Verder prima vermaakt de hele dag. Savonds snel gedouched en helaas afscheid genomen van Dani. Op met de bus naar Santiago!

15 April 2019

tot mijn spijt hele dag het foto's maken een beetje verwaarloosd. Vandaag eigenlijk de hele dag door de stad mendoza gelopen. Én voor ons heel belangrijk, naar Starbucks om de nieuwste aflevering van Game of thrones the kijken!! Savonds een heel gezellig straatje gevonden waar we zo goedkoop mogelijk hebben geprobeerd te eten. Daarna nog met Dani een drankje gedaan in een bar en daarna lekker naar huis gegaan.

14 April 2019

Dag 2 in Mendoza. Met zn allen komen we pas rond 12.30 uit bed. Iedereen had zn slaap nodig. Toen is Flor direct naar haar huis gegaan om wat spullen en haar hond op te halen en daarna zijn we lekker gaan picknicken bij een meer. Deze hond (Alfonso) was helaas nog een beetje heel jong, namelijk 1, en daarom nog ontzettend druk. Hij rende overal heen en over onze zitlakens en wilde niet in de achterbak zitten maar bij iedereen op schoot. Heel fijn wat herinneringskrasjes bij gekregen. Maar het was overall toch wel weer heel erg leuk. Savonds gingen Dani en flor bij de ouders van Dani eten en toen hebben annis en ik gewoon een pastaatje thuis gemaakt en lekker optijd naar bed. Eindelijk een pasta waar we zout, peper en groenten in konden gooien! Het was erg fijn voor de verandering na al die maaltijden met alleen maar pasta en plain tomatensaus.

13 April 2019

We komen vroeg aan in mendoza, rond 7 uur s'ochtends. Direct boeken we de bus voor een paar dagen later naar Santiago Chili, zodat we verzekerd zijn van goede plekken. Daarna werden we opgepikt door Dani bij het busstation, dit was super fijn. Direct naar zijn huis gereden en daar eerst lekker bijgekletst en daarna allemaal even een powernapje doen. Na de welnodige powernap stond Dani al klaar bij de barbecue. Een echte Argentijnse bbq met de wijn van zijn eigen wijngaard, heerlijk! Na goed eten en een paar glaasjes wijn gingen we fietsen huren om een rondje te fietsen door de natuur rondom Mendoza, iets wat Dani met regelmaat met een maatje doet. Af en toe bijna vallen in een cactusplant, maar spanning hoort er bij 😉. Savonds (na nog een nap) ook de vriendin van Dani (Flor) ontmoet en naar een verjaardagsfeestje geweest. Al met al een zeer geslaagde eerste dag.

12 April 2019

Weer het erg stoere idee om te gaan liften naar Mendoza om geld te besparen opzij gezet... We hadden berekend dat we dan op zn minst als alles gladjes zou verlopen 2 overnachtingen ergens nodig zouden hebben en weer 3 dagen eten. Toen maar besloten om toch maar weer de iets te dure bus te pakken naar Mendoza. Zodat we zo snel mogelijk daar zouden zijn. In mendoza heeft annis een oud reisgenootje zitten waar we bij mochten komen overnachten. #geldbesparing Dus wat hebben we vandaag weer gedaan? Precies ja! De hele dag echt nacht in de bus. Feest.

11 April 2019

In eerste instantie wilden we met de bus naar de stoeltjeslift om die lekker lui te pakken naar boven om van een mooi uitzicht te genieten. Helaas was, wat te verwachten viel, de stoeltjeslift weer veel duurder dan we wilden. Nu wisten we dat er ook een pittige wandeling omhoog was, maar die hadden we liever ontweken. Maar bij gebrek aan geld een de aanwezigheid van geldbesparing werd het toch lopen... Dus na een pittige wandeling van ongeveer een half uur alleen maar stijl omhoog omhoog omhoog lopen kwamen we uit bij een heel mooi uitzicht. Na deze toch wel erg pittige wandeling (waar we onderweg nog een aardige Duitse jongen waren tegengekomen) vinden we dat we wel recht hadden op een lekker biertje. Want dat is het geld dan wel weer waard. We waren van plan nog meer te gaan wandelen ergens anders maar toen we daar zaten met onze lekker koude biertjes en mooi weer en prachtig uitzicht besloten we dat we het zo wel mooi vonden. Heerlijk een paar uur in de zon gezeten.

10 April 2019

Hele nacht en dag weer lekker in een bus gezeten. Begint bijna mn favoriete activiteit te worden. Doordat er iets met een weg scheen te zijn waar we niet meer overheen konden moesten we omrijden en daardoor kwam er weer 3 uur bij de reis. Dit zorgde ervoor dat we rond 22.30 uiteindelijk aankwamen in Bariloche. Bij gesbrek aan genoeg eten heel schandelijk bij de goedkoopste en dichtsbijzijde plek die we konden vinden gaan eten... een lekkere McCombo del día.

9 April 2019

Vandaag van plan om voordat we met de bus gingen nog een stevige wandelingen te maken naar Laguna de las Tres. Een poging gedaan ver te komen maar helaas was Annis erg verkouden/ziek geworden dus toen maar terug gelopen en uitgerust voor de busrit.

8 April 2019

We waren van plan een 40km wandeling te maken vandaag maar toen we wakker werden werden we verrast door een wit landschap... die hadden we net niet aan zien komen. Toen er voor gekozen om een dagje te relaxen. Hele dag kaartjes gespeeld en een klein rondje door het dorp gelopen om bustickets te checken. We hadden alle drie besloten dat het ons hier echt te duur is en dat we allemaal zo snel mogelijk weer naar het noorden willen, naar de goedkopere landen. De tickets zijn zo ongelooflijk duur dat we nog overwegen te gaan liften naar Bariloche. Enige probleem was dat tussen el Chalten en Bariloche erg weinig zit en de kans dat we dan een goede lift zouden vonden we te minimaal. Dus met pijn in ons hart de tickers gekocht voor morgen avond. Nachtbus nummer 100... zin in

7 April 2019

Na aankomst in El Chalten direct spullen gedumpt in het hostel en daarna direct gaan wandelen. We waren bij het informatiecenter langs gegaan en gevraagd wat het beste was. Zij zeiden dat we niet heel veel tijd meer hadden omdat je wel echt voor zonsondergang terug moest zijn. Dus we hebben een korte wandeling (+/- 2 uur omhoog) naar Lago Fitz Roy. De twee Braziliaanse meiden hadden een net iets veel slechtere conditie dus die lieten we al snel achter ons en toen zijn we met zn drieën omhoog gelopen. Ontzettend mooie uitzichten onderweg en ook bij aankomst. Half uurtje boven gezeten en daarna weer omlaag gesneld in de hoop de Brazilianen nog even tegen te komen om ze te bedanken voor de lift. Maar die hadden blijkbaar al veel eerder opgegeven en waren al weg tegen de tijd dat wij beneden aankwamen. Savonds poging gedaan tot eten te vinden maar de prijzen zijn zo verschrikkelijk hoog dat het uiteindelijk droge ravioli met tomatensaus is geworden. Alles om een beetje geld te sparen
De twee meiden hadden helaas niet bedacht dat ze hadden moeten tanken met de nieuw gehuurde auto... Hierdoor kwamen we er halverwege de route achter dat de benzine leeg was. Nou die dames direct in de stress en wilden bij elk kleinste huisje dat ze tegenkwamen vragen om benzine terwijl ik vrij zeker was dat we met een lege tank er ook nog zouden komen want dan kun je nog wel wat kilometers. Nou na veel overleg zijn de dames uiteindelijk heel rustig met 80km per uur doorgereden tot El Chalten omdat daar de eerste tankstation weer zou zijn. En drie keer raden, no problemo hebben we het gewoon gehaald.
Vandaag was dan de dag dat we voor het eerst zouden gaan hitchhiken met zn drieën naar El Chalten, zo'n 2 uur van el Chalten vandaan als je beetje doorrijdt. Het ging zo goed dat we het hostel nog niet uit waren en al een lift hadden. Ik zag namelijk bij ons in de lobby 2 meiden zitten met een autosleutel.. Dus ik natuurlijk heel subtiel vragen wat hun plannen waren met die auto en ze wilden eigenlijk morgen naar El Chalten gaan maar ze wilden hun planning wel een beetje omgooien en met ons naar el Chalten rijden.

6 April 2019

Deel 2 van de tour, de minihike op het ijs. Hier hadden we dan toch heel wat centjes voor neergelegd dus we hadden hoge verwachtingen. Helaas waren deze verwachtingen een beetje te hoog. Wij hadden gedacht dat we verder het ijs op zouden gaan maar het bleef bij een anderhalf uur rondje lopen redelijk aan de zijkant van de gletsjer. Desalniettemin nog steeds schitterend. Ontzettend indrukwekkend om dit zo allemaal van dichtbij te kunnen zien.
Eerste deel van de tour, de balkonwandeling. We hadden hier 2 a 3 uur de tijd om de gletsjer van veraf te bewonderen. Af en toe hoor je een harde knal en hoop je daarna het ijs te zien vallen, maar dat gebeurd maar erg zelden. We hebben het 2 keer goed kunnen zien alleen toch een te late reactie om het vast te kunnen leggen. De Perito Moreno Gletsjer is een van de weinige gletsjers die nog dagelijks groeit, met zo'n 2 meter per dag. Ook is het een van de laatste die nog deels van de ijstijd afkomt.

5 April 2019

Omdat het hier toch wel heel duur is om eten te krijgen zelf weer de aanplakpannen van het hostel moeten gebruiken. De materialen die we krijgen zijn stuk voor stuk aan vervanging toe maar we hebben een poging gedaan er wat van te maken...
Zo snel als we eigenlijk konden onze was weer ergens ingeleverd, zo min mogelijk aangezien de prijzen hier goed omhoog zijn geschoten. Bij de wasserette afgesproken met Laura, een vriendin van thuis van Annis. Met haar lekker in haar hostel gezeten en gebabbeld en daarna maar op tourjacht gegaan. Waren meerdere opties op de famous "Perito Moreno Glaciar" te bekijken. Met een beetje pijn in mn hart voor de wat duurdere gegaan zodat we een minitrekking kunnen gaan doen op het ijs.
Om 4.30 opstaan, altijd leuk. Vlucht naar el Calafate. In de eerste foto maar even het leven van de vrouw samengevat. Volgens mij spenderen wij meer tijd met in de rij staan voor een wc dan dat we ooit op een wc zitten maar goed, deze rij maar even aan me voorbij laten gaan (warengewoonnogmeerwcsalsje100meterdoorliep).

4 April 2019

3 April 2019

De ochtend rustig in de zon doorgebracht met "Media lunas" (nee Dit mag je geen minicroissant noemen, want het is echt niet gekopieerd van de fransen en het smaakt echt totaal anders). Net als dat de helft van de gebouwen in deze stad totaal niet gekopieerd is uit Frankrijk en deze stad wordt ook niet het Zuid Amerikaanse Parijs genoemd... Maaaaar goed, Bij gebrek aan iets beters een poging gedaan mee te gaan met de middag city tour (die gaat langs andere dingen dan de ochtendtour die we hadden gedaan). Maar na 5 minuten ongeveer vonden we het dametje erg vervelend praten dus zijn we afgehaakt en de tour zelf maar afgelopen op een sneller tempo (route stond online). Hierdoor hadden we alle tijd om op het eindpunt (Plaza de Mayo) nog even heerlijk op het gras te zitten in de laatste zonnestraaltjes van de dag.
Meneer Annis is altijd erg geïnteresseerd in de casino's, dus ook maar even aan een bootcasino een bezoekje gebracht. Dit casino is op een boot gevestigd omdat het officiële illegaal is om op het Argentijnse land een casino te plaatsen dus hebben ze hem maar op het water gelegd. Even erg gefascineerd rondgelopen en annis nog een poging gedaan iets binnen te halen met pokeren, helaas geen succes.

2 April 2019

Free city tour nummer 2 Om in deze gigantische stad alle highlights te vinden vonden we toch wel beetje lastig op dag 1 dus nog maar een tourtje meegepakt. Het was de eerste 2 uur nog gezellig mee te doen maar daarna duurde het ons echt te lang en zijn we afgehaakt. We hadden ook echt een gigantische groep wat ook lastiger maakte om goed bij de les te blijven, maar wel mooie plekjes van de stad ontdekt.

31 March 2019

Ready voor een hele dag en nacht trein! Feest

30 March 2019

Vandaag besloten maar eens wat cultureels te doen, aka een freewalkingtour door de stad. Was best een leuke tour alleen duurde hij net iets te lang, maar doordat we een leuke tourguide hadden hebben we het vol kunnen houden 😉 O.a. het smalste huis van zuid Amerika bewonderd (qua diepte).

29 March 2019

S'ochtends aangekomen in Cordoba met de bus en direct een hosteltje geregeld, snelle powernap gedaan en naar buiten. Direct naar de treintickets gekeken aangezien die een stuk goedkoper zijn dan de bussen hier. In Argentinië vonden ze het leuk om de prijzen dan de bustickets te verviervoudigen vergeleken met de rest van zuid Amerika voor een een of andere reden. De tickets naar Buenos Aires al redelijk snel geregeld en toen nog een huppeltje gemaakt door de stad. En savonds zo goedkoop mogelijk restaurantje gezocht voor een pastaatje.

28 March 2019

Weer een "dagje niks". Geluncht met de jongens en we wilden daarna met de telefería (de kabelbaan) omhoog gaan, maar die bleek toen best duur (400Arg) te zijn, dus toen besloten om niet te gaan. Veel van de rest van de dag wezen kaarten met zn 4en. Savonds moesten Annis en ik een bus hebben om 21.30 naar Cordoba en Erik en Jan om 00.30 naar Chili. Samen bij de terminal bij een foodtruck een goedkope hamburger gegeten. En toen ook afscheid moeten nemen.

27 March 2019

Het was vandaag niet zo heel mooi weer, dus we hebben zo rustig mogelijk aangedaan in Sucre. Lang uitgeslapen en daarna nog een huppeltje door de stad gemaakt, savonds in het hostel van Erik en Jan nog afgesproken om samen avond te eten, daar bleef het ook wel ongeveer bij voor deze dag.

26 March 2019

Rustigaan gedaan in de ochtend. Teresa wilde vanaf hier met de bus naar tucuman gaan op vervolgens naar medoza door te reizen. Dus haar hebben we afgezet bij het busstation. Vervolgens zijn de boys en ik teruggereden naar Sucre via weer de schitterende route 68. Maar dan nu vanaf de andere kant. Ik had de eer deze hele route te rijden omdat je jongens een beetje last hadden van de wijntjes van gisteren 😉. Geen probleem natuurlijk. Aan het einde van de dag nog door heel wat stortbuien gereden maar daardoor hadden we tenminste een schoon autootje om in te leveren. Terug in Sucre hebben zijn Annis en ik bij het hostel afgezet en reden Erik en jan nog even door naar de autoverhuur voor het terugbrengen. Gelukkig was de auto nog helemaal in orde dus geen extra kosten gelukkig. Erg geslaagd autotripje is dit geweest!

25 March 2019

Roadtrippp dag 3 Vroeg vertrokken vanuit juyjuy om hopelijk optijd aan te komen in cafayete. Rond 12 uur kwamen we hier dan ook aan na een rit over de prachtige "route 68". En ook de ruta del vino. Even spullen gedumpt in ons familie appartementje en daarna direct dorpje in gelopen. Vooral alle bodegas bewonderd, daarmee bedoel ik vooral veel wijn geproefd. Ook nog even met zn allen wat flesjes ingeslagen die we gezellig savonds met zn allen hebben genuttigd.

24 March 2019

Roadtripppp dag 2: We waren op tijd op pad gegaan om naar de Cerro de Catorce Colores te gaan (geen hele originele naam, alleen deze keer waren het veertien verschillende kleuren). Al snel zagen we de in onze ogen grootste cactus van de regio, dus hebben we foto’s gemaakt. Helaas wilde onze huurauto minder graag naar de gekleurde berg. Toen we zelfs in de laagste versnelling nauwelijks vooruit kwamen en de motor wel erg warm was besloten we weer naar beneden te gaan. Hierdoor ontstond er ruimte in ons schema om Nederland - Duitsland te kijken, die door het tijdsverschil om 16:45 begon. We zijn naar een sportbar in San Salvador de Jujuy gegaan om de wedstrijd te kijken. Ondanks de eerste interlandgoal van Matthijs de Ligt was Teresa de enige die blij was met de einduitslag. Savonds hadden we, zonder dat we er echt bewust van waren, een ontzettend mooi en groot appartement tot onze beschikking. Dat was blijkbaar de goedkoopste optie. Helaas hebben we hier niet veel tijd door gebracht.

23 March 2019

Roadtrippp dag 1 Begonnen in Salta, geen van de andere 2 bestuurders durfden in de stad te rijden dus ik nam de "last" maar om mn schouders (vanbinnen was ik aan het juichen dat ze mij gewoon lieten rijden). We begonnen met naar het noorden rijden, de twee boys hadden nog geen zoutvlakte gezien Dus die wilden graag naar Salinas Grandes. Ze waren erg onder de indruk, voor Annis, Teresa en mij was het natuurlijk een slap aftreksel van Uyuni. Erik kwam met het idee "geen Spaans te kunnen" en het bordje dat zei: "alleen te betreden met gidsen" even niet te kunnen lezen. Dus wij gingen even snel voor de foto met de huurauto op de zoutvlakte en binnen 1 minuut 2 mannetjes naar ons toe die dat een wat minder plan vonden. Savonds in een hostel nog een Amsterdams meisje en een Brabander tegengekomen, daarmee met zn allen uit eten geweest en nog wat drankjes gedaan savonds. Wat een skitterende dag.

22 March 2019

Zo laat mogelijk ontbijt, 5 minuten voor tijd nog even binnen komen zetten. Rest van de dag rustig rondgelopen door Salta, leuk stadje alleen meer dan een dag heb je niet nodig. Savonds waren we voor de lol even een autoverhuur winkel binnengelopen om toch maar even te vragen voor de prijs. En toen liepen we 2 Nederlandse jongens een een Duits meisje tegen het lijf die hetzelfde aan het doen waren. Toen waren we opeens met 5 mensen opzoek en dan worden de prijzen toch opeens een stuk lager. Bij de volgende autoverhuur plek die nog een auto had voor de komende vier dagen direct geboekt en nu random met 3 onbekenden een auto gehuurd.. We gaan zien hoe dat gaat zijn.

21 March 2019

Ja we zouden om 20.00 aankomen in Salta. Niet dus. Net voor 00.00 eindelijk bij Salta aangekomen. We hadden geen hostel geboekt nog omdat we niet wisten wanneer we aan zouden komen. Met 2 andere Nederlanders meegelopen naar hun hostel en daar was gelukkig nog een 2 persoonskamertje vrij voor ons ook. Zo snel mogelijk ingecheckt nog even eten gescoord en slapen!
Bus La Quiaca -> Salta, Argentinië
Bij de grens van Argentinië uit de bus om over de grens te lopen en daar een nieuwe bus te pakken die naar Salta gaat.
Bus Uyuni -> Villazón

20 March 2019

Tour, dag 3: Nóg meer mooie uitzichten, flamingos, arbol de piedra, meren en ga nog maar even door.

19 March 2019

Een Syrisch meisje van een andere groep in het hostel had zware last van hoogteziekte. (Niet gek op 4500m). Nu bleek dat ik de enige in heel dat hostel was dat Spaans en Engels sprak. Nu werd ik dus ingezet als talk tussen dat meisje en Spaanstalige guides. Ze wilde graag een zuurstoftank maar de guides zeiden dat ze dat niet nodig had en bla bla bla zo ging het nog even door. Duurde even, nog niet gegeten maar ze waren me uiteindelijk erg dankbaar, daar doe je het dan voor.
Tour, dag 2: Warmwaterbronnen, geisers en mooie uitzichten, dat somt dag 2 wel ongeveer op.

18 March 2019

Na de lunch in Uyuni opnieuw vertrokken naar de zoutvlakte met een tussenstop bij een treinenkerkhof, wat niet heel indrukwekkend was. Zonsondergang ook nog even meegepakt op de zoutvlakte waar weer hele mooie foto's te maken waren. Met mooi verkleurde schoenen aan het einde van de dag.
Na het ontbijt maar een paar uur lang fotoshoots gedaan om deze ontzettend leuke fotootjes te schieten.
Het was het absoluut waard om zo ontzettend vroeg met deze tour mee te gaan. Hoef hier verder denk ik geen woorden aan vuil te maken, dit was zo ontzettend mooi.
4 uur s'ochtends... We stappen uit de bus in Uyuni. We worden direct aangevallen door 3 vrouwtjes die ons proberen te strikken voor hun "most amazing" tours. Stiekem hoopten we hier op omdat we expres niks hadden geboekt omdat we dachten dat we het wel zo goedkoper zouden kunnen fixen. Dit bleek gelukkig ook zo te zijn. 1 dame kwam met de aanbieding voor een 3 daagse tour en we zouden om 5 uur s'ochtends ook al vertrekken om ook de zonsopgang ze zien vanaf de zoutvlakte.. Dit heeft ons uiteindelijk overgehaald. Helemaal bekaf met haar meegegaan naar kantoor en om 5 uur vertrokken we dus richting de zoutvlakten.

17 March 2019

Bus Sucre -> Uyuni
De meiden hadden gelukkig hun bus gehaald en annis en ik hadden nog even rustig de tijd om te douchen hapje eten te pakken en savonds om 8 uur ook onze bus te halen richting Uyuni.
Met Puck, Paula en Annis op avontuur. Er scheen een leuke watervallen wandeling te zijn niet te ver van Sucre. We werden helaas door een taxi chauffeur nét verkeerd afgezet. Aka compleet aan de verkeerde kant van de watervallen.. Hierdoor werd het een erg avontuurlijk wandelingetje zonder pad van boven naar beneden de watervallen afklauteren. Nu kan ik wel enigszins een beetje klimmen alleen de andere 2 meiden hadden er net iets meer moeite mee wat het voor mij wat enger maakte. Daarbij kwam ook dat we optijd weer in de bewoonde wereld moesten aankomen omdat de dames een bus moesten halen richting la paz om 6 uur savonds. Na veel stress uiteindelijk een zandweg gevonden waar ik een heel vriendelijke oudere man had gevraagd of hij ons kon helpen met zo snel mogelijk bij een bus komen, aangezien de tijd nu wel begon te dringen. Gelukkig was deze man ontzettend behulpzaam en bracht hij ons naar de dichtstbijzijnde bus met zijn auto. Nog een vriendelijke tip gegeven

16 March 2019

Dag(re)tourtje naar Potosí, hoogste stad van de wereld. Grootste zilvermijnen van Amerika. Even uurtje in rondgelopen, erg blij met de gids kan me voorstellen dat je hier goed kan verdwalen

15 March 2019

Weer rustig huppeltje gemaakt door de stad, vooral lekker lui geweest, heerlijk.

14 March 2019

Vlucht heel rustig verlopen, rond 11.00 in het hostel aangekomen. Rest van de dag erg rustig aan gedaan en lekker door de stad gewandeld.

13 March 2019

Dagje rondgelopen in Santa Cruz, had er betere verwachtingen van. Was prima om paar uurtjes door te wandelen maar daar bleef het ook wel bij. Ook redelijk regenachtige dag. Morgen vroeg vliegen we naar Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia.

12 March 2019

In de meest slechte bus die ik tot nu toe in heel zuid Amerika heb gehad, 27 uur (!) doorgebracht. We zouden om 17.00 aankomen vandaag in Santa Cruz maar om 18.00 nog niet eens in de buurt van de stad... Snachts voor de grens van Bolivia 3x uit moeten stappen voor tassencontrole. Eind 10 uur s'ochtends bij de grens van Bolivia, dit ging nog wel enigszins smooth. Paar keer onderweg gestopt voor redenen die mij nog steeds onbekend zijn. 21.30 savonds.... buspech.... We gaan niet meer verder, we zullen 2 uur moeten wachten op een bus die vanuit santa Cruz komt om dan vervolgens over te stappen en dan nog 2 uur naar Santa Cruz rijden.... Gelukkig waren er nog wat mensen in de bus die een kleinere bus (collectivo) hadden geregeld waar wij gelukkig nog bij konden. Hierdoor de schade nog een beetje weten te beperken.. Uiteindelijk rond 23.00 in ons hostel... bekaf

11 March 2019

Bus Asuncion, Paraguay -> Santa Cruz, Bolivia
6 uur aangekomen in Asuncion. Direct een bus gekocht om naar Santa Cruz te gaan. Deze bus gaat helaas pas om 19.00 vanavond.. Dus een park opgezocht om nog een beetje bij te slapen en mn fotoskills proberen te onderhouden.

10 March 2019

Bus Foz do Iguaçu, Brazil -> Asuncion, Paraguay
Parque de Aves.

9 March 2019

Bezoekje aan 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen. Cataratas do Iguaçu. Heel indrukwekkend, helaas zat het weer net niet mee maar dat mocht de pret niet drukken. Ook nog even vrienden gemaakt met een neusbeertje.

7 March 2019

Sao Paulo, Brazil -> Foz do Iguaçu, Brazil

6 March 2019

Rustig dagje gehad, grootste carnaval festiviteiten zijn voorbij. We hebben een trippeltje gemaakt door het grootste park van de stad en daarna met Vania, de dame van mijn klas, geluncht. Zij had een uur de tijd tijdens de pauze van haar werk en gezellig samen geluncht. Helaas geen fotootjes geschoten maar het was erg gezellig. Savonds had Annis me als verjaardagscadeautje naar een heel chique, heel hoge skybar meegenomen. Hier uitzicht over een heel groot deel van de stad en even een drankje gedaan. Was zeker een geslaagde verjaardag.
Mijn tienerjaren achter me laten! Vandaag dan officieel 20 jaren jong.

5 March 2019

Niet gelogen er waren inderdaad ontzettend veel mensen. De groep homo's hadden zich verslapen dus we zouden allemaal gescheiden naar het feest gaan. En ik weet niet hoe, tussen al die duizenden mensen, maar we kwamen ze gewoon weer tegen in de mensenmassa. Was ontzettend leuk en zeker even een feestje mee kunnen bouwen. Na enige tijd ging het voor de eerste keer echt hard regenen, maar dan ook echt hard, binnen enkele minuten was iedereen compleet doorweekt, maaaar the show must go on, iedereen bleef lekker door feesten 🎉🎉

4 March 2019

Savonds de parade met immens grote en indrukwekkende karren, heel veel mensen en hele mooie kostuums. Ongelooflijk hoe veel werk hier in wordt gestoken 😱
Heel veel tijd besteed tijdens de dag om buskaartjes te regelen naar Iguazu voor na de carnaval. En daarna heel lang lopen zoeken naar een plek waar we eventueel nog kaartjes konden kopen voor de carnavals parade van vanavond. Is uiteindelijk allemaal gelukt en daarna nog een poging gedaan om een "bloco" op te zoeken. Dit feestje liep helaas al net tegen het einde aan maar we kwamen wel een ontzettend leuke groep jongens tegen (allemaal homos 😉) en met hun afgesproken om morgen met zn allen naar een hele beroemde dragqueen te gaan, Pablo Vittar. Ik kende hem/haar zelf niet maar schijnt heel bijzonder te zijn en ook weer meer dan 100 000 man te komen, dus wij dachten, dat doen we gewoon.

3 March 2019

De carnavals gekte van day 1. Naar 1 van de grootste "blocos" gegaan. Hier waren meer dan 100 000 man op straat aan het feesten met een dj car die dan een bepaalde route reed. Een en al gekte, zo immens veel mensen.
Bus kwam 2 uur te vroeg aan in Sao Paulo. Om 4 uur ipv 6 uur. We zouden opgehaald worden door een dame die bij mij in de Spaans klas zat en in Sao Paulo woont, maar we hadden haar afgezegd en met een taxi naar ons hostel gegaan. Hier met enigszins wat moeite eindelijk binnen gekomen en direct even bijgedut zodat we direct daarna nog naar de stad konden gaan om de carnaval te bekijken!

2 March 2019

Lekker in de nachtbus onderweg naar Brazilië!
Bus Asuncion, Paraguay -> Sao Paulo, Brazilië

1 March 2019

Vanmorgen Annis aangekomen in het warme asuncion. Even kort bijgeslapen en daarna dat je rondgehuppeld door de stad. Het is ongelooflijk warm. Denk dat het de hele dag wel boven de 30 graden was, als het niet meer was.

27 February 2019

Aangekomen in Asuncion, Paraguay. Eindelijk warmte! Ik kwam om 3.00 al aan op het vliegveld. Tas ophalen en stempel krijgen ging allemaal erg snel. Toen een plekje opgezocht om te wachten tot het licht werd. Rond 9 uur, na informatie te hebben verzameld en geld te hebben geregeld, eindelijk onderweg naar mn hostel. Gewoon maar weer een local bus gepakt de richting van mijn hostel op. Het was nog best een tijdje in de bus, ik denk een half uur. Paar keer bijna in slaap gevallen maar met moeite wakker gebleven. In het hostel heb ik eigenlijk alleen maar geslapen de hele dag. Ik zal morgen wel even om me heen proberen te kijken.

26 February 2019

Flying away from Lima in the night 🌟

25 February 2019

Soort laatste avondje in cusco voor de komende 4 weken. Lekker op het balkonnetje gezeten bij Norton met Annis. Daarna ook nog met puck en Paula uiteten geweest.
Mooi uitzichtje over de San Blas plaza onderweg naar weer een lekker goedkoop lunche in de markt.

24 February 2019

Na de Salineras ook nog naar Moray geweest aangezien dat toch om de hoek was. Hier was ik zelf ook nog nooit geweest. Maar onze privé buschauffeur, die ik toevallig tegen was gekomen, had ook even hele goeie korting voor ons geregeld om daar nog naar binnen te kunnen. Scheelde ons 60(!) Sol per persoon! Dus daar waren we allemaal heel blij mee.
Leuk bezoekje aan de Salineras met de kinders.
Vandaag tourguide gespeelt. De lieve kinders even meegenomen naar de Sacred valley. Kwam hun heel goed uit dat ik wist waar we welke bussen we waar konden vinden. Eerst naar Pisac voor de mega grote souvenirs markt. Ik met Paula en puck, de meiden, lekker wezen rondlopen en de boys gingen voor een koffietje. Daarna doorgegaan naar Calca voor een lekkere lunch bij een voor mij al bekend plekkie. Daarna nog weer door naar Urubamba omdat de kinders wel naar de Salineras wilde.

23 February 2019

Heerlijk rustig uitslaapdagje en eindelijk een prachtig mooie dag met bijna de hele dag zon!

22 February 2019

Leuk avondje uit gehad met ons groupie
Trotse eigenaar van mijn Spaans Certificaat, level: Avanzado. 🇵🇪🇪🇸
Met het klasje en docent Rodolfo uitstapje naar een café, wat mij erg goed uitkwam aangezien ik geen tijd had gehad voor mijn ontbijt. Daar wat leuke Spaanse oefeningetjes gedaan

20 February 2019

Na het bezoekje aan meneer Cristo Blanco in de middag wachten tot Annis klaar zou zijn met zijn middaglessen (ik heb ochtendlessen). Zijn klas ging, met mijn favoriete docent, naar het coca museum. Rodolfo (de docent) vroeg Paula en mij gezellig mee, dus toen nog even een extra lesje meegepakt in het coca museum.
Na de lunch ook maar even bezoekje gebracht aan meneer Jezus bovenop de berg. Toch wel een heftige klim altijd op deze hoogte, maar het was weer skitterend.
Met Paula en Puck (Nedelands) naar San Blas geweest voor weer een heerlijke (goedkope) lunch.

19 February 2019

Regen onze favo!!! Paula even een nieuw piercinkje laten zetten 💎

16 February 2019

15 February 2019

Rustig middagje gehad na school

14 February 2019

Vandaag dan zowaar de paardrijtour gedaan na school samen met Annis. (Ontzettend romantisch op valentijnsdag). Heel erg geluk met het weer ook, voor het eerst in tijden hadden we een zonnige dag en heel lsuk paardje gehobbeld. Was echt een super gezellige dag en na afloop nog samen even naar Limbus geweest.
Van school super schattig valentijnscadeautje gekregen. Een zakje vol met snoepjes, maar het gaat om het idee.

13 February 2019

Met Max (Duitsland) en Annis (Nederland) een heleboel trappen en een heuvel opgeklommen naar Saqsayhuaman. Was hier al die tijd nog niet geweest dus ik wilde wel mee. Boven aangekomen bleek dat de entree 70 soles kost, en dat vonden we allemaal toch wel wat duurder dan verwacht en hebben toen besloten het toch niet te doen. Daarna kwam er een man naar ons toe die ons een paardrijtour aanbood met bezienswaardigheden onderweg. Annis vond dat best een leuk idee dus hadden we besloten dit maar te gaan doen in plaats van Saqsayhuaman. Helaas kon Max niet mee omdat hij een allergie heeft voor vacht. Toen we bij de paarden waren aangekomen kwam er opeens een hele hele heftige hoosbui. Nadat we deze hadden afgewacht hadden we besloten de tour maar naar morgen te verschuiven, omdat het licht en de warmte nu niet echt meer waren zoals we zouden willen. Maar gelukkig hebben we daarvoor nog van het uitzicht genoten.
Uitje met het klasje naar het chocolademuseum.

11 February 2019

Even wat mensen van mijn school naar Nuna meegenomen. Lena (Duitsland), Britta (Zwitserland), Leyla (turkije), Ela (Zwitserland), Jesper (Denemarken).
Vandaag tassen kijken, tassen kijken en tassen kijken. Markt aan het einde van avenida del sol. En nog geslaagd ook

8 February 2019

Met mn super schattige klasje naar een klooster geweest als wekelijkse uitstapje

7 February 2019

Making myself some delicious pizza
Machu Picchu museum met het klasje.

6 February 2019

3 February 2019

2 February 2019

29 January 2019

Super leuke live band bezocht. Beetje laat geworden deze nacht maar was heel erg leuk!

27 January 2019

Vandaag bestond mijn dag uit een erg vermoeiende wandeling naar en van de supermarkt. En het was verdomde warm. Daarna heerlijk mijn standaard juice gemaakt 👌🏼. De rest van de dag heerlijk lui geweest. Hou ik van.

26 January 2019

Super leuk om mn Argentijnse boys weer te zien! Menu del dia meegepakt in "el encuentro" vegetarisch restaurant in calle Tigre. Daarna heerlijke ijsjes gehaald bij "Cucharitas". Om vervolgens ook nog maar even een chocoladechocoladetaart te halen bij "Greenpoint" in San Blas. Ze spreken ook geen woord Engels dus ontzettend goed voor mij om weer even Spaans te oefenen. Graadje extra moeilijk omdat Argentijnen ook nog praten alsof het een wedstrijd is... Na al onze eetfestijnen moest seba iets regelen, weet niet precies wat, en toen heb ik met José lekker rondgelopen in Wanchaq area. Ontzettend leuk marktje met dansende mensen en precies 0 toeristen. Heerlijk.
Doe tegenwoordig aan yoga. Schijnt goed voor je te zijn. 🧘🏽‍♀️🤸🏽‍♀️

23 January 2019

Op aanvraag van la mami wat foto's van het dagelijkse (straat)leven. Geniet ervan

21 January 2019

Regenachtig rustdagje. Perfect om thuis te blijven en tot rust te komen van afgelopen week 😌

20 January 2019

11.15 klaar voor vertrek en nu helaas ook afscheid nemen van Paula. Hector en Paulina gaan ook naar cusco terug voor een korte periode, dus samen met hun terug in de bus. In Paucartambo weer een korte stop voor snacks en rond 18.00 weer terug thuis in Cusco. Onderweg werden we verwelkomt door prachtige regenbogen. Prachtige tijd gehad hier in de jungle.
Rond 10 uur maar uit bed gegaan en de schade om me heen bekeken. Het water overal was echt een stuk hoger dan normaal. Na het ontbijt was het tijd om dan toch echt mn spullen in te pakken en me klaar te maken voor de terugweg naar cusco.
Toen het eindelijk licht was kon er gecontroleerd worden hoe het er voor stond beneden. En om 7 uur mochten wij dan ook eindelijk weer terug naar het kamp. Ben direct mn bed weer ingedoken en poging gedaan om weer te slapen.. maar nu lukte dat natuurlijk niet meer. Na zo'n onrustige nacht had Paula blijkbaar ook behoefte aan was gezelschap dus die kwam lekker bij me liggen.
De nacht van de storm. Ik had savonds al enige moeite met in slaap komen, geen idee waarom. Het regende de hele nacht en ik lag maar wakker.. Toen ik, voor mijn gevoel, net lekker sliep werd door veel bewegende lampjes gewekt. Evacueren. Het had steeds zo hard geregend dat de rivier erg gegroeid was en richting het kamp begon te komen. We konden de grote, echt grote, stenen zelfs horen. Die verplaatst werden door het sterke stromende water. We moesten voor de zekerheid naar een hoger gelegen deel. Hier was een klein huisje op de helling met wat houten bankjes waar we dan lekker op mochten wachten tot het licht werd... Nou daar zit je dan in het donker, in de kou, moe te wachten op de zon...

19 January 2019

Smiddags toen ik op bed lag uit te rusten bracht Paula me weer een bezoekje. De lucht is inmiddels erg betrokken en rond 16.00 begint het dan ook voor de rest van de dag heel hard te regenen.
Dag 6. Na het ontbijt breng ik een bezoekje aan de waterval. Het is heel rustgevend en heb hier denk ik wel 2 uur gezeten met alleen maar de natuur om me heen. Op een rots heel casual wat yoga uitgevoerd en lekker weer gezwommen. Uiteindelijk werden alle vliegjes en beetjes me een beetje te veel en ben ik terug gegaan naar de lodge.

18 January 2019

Dag 5. Ik doe vandaag verdomd weinig. Voel me nog erg zwak van de ceremonie gister dus ik neem een goed ontbijt en de rest van de dag zit ik in de zon, lees ik een boek en rust ik uit. Hector is vandaag de hele dag weg, geen idee waar naar toe. Na de lunch speel ik met Paulina een veel te lang durend potje schaken. Zo lang dat zij helaas uiteindelijk niet meer verder wil en opgeeft. Beetje jammer want had het gevoel dat ik niet over al te lange tijd zou gaan winnen 😉. Ik ga deze avond ook lekker op tijd slapen.

17 January 2019

Savonds doe ik mijn 2e ayahuasca ceremonie. Deze keer doet Paulina ook mee. Deze ceremonie was nog heftiger dan de eerste en na deze besluit ik dat ik er, voorlopig in ieder geval, even klaar mee ben. Hierna (rond 1 uur snachts) ben ik uitgeput en wil ik alleen maar slapen.
In de middag neem ik een heerlijk middagdutje en wordt ik gewaakt door Paula, mijn nieuwe beste vriendin. Paula is de huisaap die gewoon los en vrij is maar altijd bij de lodge in de buurt hangt en graag het gezelschap van mensen opzoekt.
Dag 4. In de ochtend doe ik weer een kambo ceremonie. Hierna rust ik weer een uurtje uit helaas deze keer geen gitaar die mij wakker speelt. Het is rustig in het kamp.. Er is nog een andere groep maar omdat deze mensen een speciaal dieet / ceremonies volgen mogen wij geen contact met ze hebben. Ik mis mn vier drukke jongens een beetje. Ik lees eigenlijk de hele ochtend tot 14.00 een boek met mn voeten in een beekje naast de lodge. Ik heb denk ik nog nooit zo snel en geconcentreerd kunnen lezen. Wat heerlijk dat leven zonder elektriciteit en internet en alles. Ik sla de lunch weer over omdat ik mij weer klaarmaak voor een ayahuasca ceremonie.

16 January 2019

Dag 3. Na het ontbijt maak ik met Carlos, Joaqin, Seba en José een wandeling naar "de" waterval. Het is ongeveer 10 minuten lopen over een heel smal pad dwars door de jungle. We moeten wat beekjes en modder door maar het is allemaal prachtig. Hier hebben we met zn allen een heerlijke frisse duik genomen om daarna weer terug te wandelen. Helaas moeten Joaqin en Carlos hun spullen inpakken en zij vertrekken rond 12.00 weer naar de bewoonde wereld. Op dat moment ga ik met José, Hector en Paulina (Hectors vriendin) naar het dichtstbijzijnde dorpje om hier inkopen te doen voor onze lodge. We waren Hector en Paulina eigenlijk al heel snel kwijt, achteraf bleken zij naar een internet café te zijn gegaan. Ik heb met José 4 immens grote zakken aan eten en voorraden opgehaald voor de lodge. Hierna drinken we nog een verse jus en gaan we weer met zn 4en terug naar het kamp. Tot mijn grote verdriet moet ik savonds ook afscheid nemen van José en Sebastián die de avondbus terug namen naar Cusco..

15 January 2019

Na de wandeling geen lunch en geen avondeten. Ik rust voornamelijk uit om me klaar te maken voor deze avond. Deze avond ga ik voor het eerst een Ayahuasca ceremonie doen. Hector is onze begeleider en ik doe het samen met José en Seba die het nu voor de 2e keer doen. Het was een hele interessante en heftige ervaring...
Na het ontbijt maak ik met bijna alle jongens een wandeling door de jungle. Met José en Sebastián (Argentina), Hector (Chili) en Joaqin (España). Carlos (España) bleef in het kamp. We lopen naar een prachtig plekje in de jungle waar we in een riviertje kunnen zwemmen. Dit hebben we ongeveer een uurtje gedaan en heerlijk afgekoeld. Hierna nog met Seba, José en Joaqin "Magic mushrooms" (in NL beter bekend als Paddo's) gezocht (en gevonden!). Na toch wel ruim 4 uur gewandeld te hebben terug gegaan richting het kamp over de "hoofd(zand)weg". Tot onze grote dankbaarheid konden we meeliften met een vrachtwagen tot we bijna bij het kamp waren (op de foto kun je nog een beetje mijn frogface zien). Zo'n lange wandeling op rubberen laarzen is toch niet het meest comfortabele om te doen.
Na het ontbijt maak ik met bijna alle jongens een wandeling door de jungle. Met José en Sebastián (Argentina), Hector (Chili) en Joaqin (España). Carlos (España) bleef in het kamp. We lopen naar een prachtig plekje in de jungle waar we in een riviertje kunnen zwemmen. Dit hebben we ongeveer een uurtje gedaan en heerlijk afgekoeld. Hierna nog met Seba, José en Joaqin "Magic mushrooms" (in NL beter bekend als Paddo's) gezocht (en gevonden!). Na toch wel ruim 4 uur gewandeld te hebben terug gegaan richting het kamp over de "hoofd(zand)weg". Tot onze grote dankbaarheid konden we meeliften met een vrachtwagen tot we bijna bij het kamp waren (op de foto kun je nog een beetje mijn frogface zien). Zo'n lange wandeling op rubberen laarzen is toch niet het meest comfortabele om te doen.
Dag 2. Ik begin de dag om (om 6 uur) met een kambo ceremonie. Kambo is een poeder dat gemaakt wordt van de groene gifkikker. Het wordt van zn huid afgeschraapt en de kikker wordt hierna weer vrijgelaten en mankeert niks. Door de ceremonie word je vanbinnen gereinigd. Bij effect is dat je een "frogface" krijgt. Dit betekent dat je lippen en oogleden goed opzwellen het het een beetje lijkt alsof je hele foute botox hebt laten zetten. Hierna wordt aangeraden een uurtje op bed te rusten. Na dit uurtje wordt ik prima gewekt door Sebastian die gitaar aan het spelen is. Hierna gaan we met zn allen ontbijten.

14 January 2019

Ingepakt en klaar voor om een week naar de Jungle te gaan. In een klein busje vanaf cusco ongeveer 6 uur. We maken een korte stop in paucartambo na 2,5 uur om even wat snacks te halen en de benen te strekken. Na dit dorpje ruilen we het asfalt al snel in voor een hobbelige zandweg. Nu verandert het landschap ook redelijk snel van lege graslandschappen naar steeds meer bomen en uiteindelijk begint het steeds meer op de jungle te lijken. Naar mate de bus al lager kwam en dieper de jungle in ging voelde je het ook opwarmen binnen. Van alle mensen in de bus ben ik de eerste die uitstapt bij de de lodge. Eindelijk wat frisse (en warme) lucht! Ik loop het pad naar beneden naar de rivier, zoals me is verteld en wacht bij de gondel tot iemand me spot en mij komt helpen. Hector haalt me daar op en brengt me naar mijn bed in de gedeelde slaapkamer, zonder muren(!), letterlijk slapen in de jungle. Inmiddels is het 16.30. De rest van de dag rust ik voornamelijk uit en ga op tijd slapen.

12 January 2019

11 January 2019

Churro time 😍

7 January 2019

⚡⚡⚡

2 January 2019

Eigen gemaakte pizza. Ja, ik ben trots. 🍕😍
Begin langzaamaan een pro te worden op de rivier. Deze keer in een kataraft.

1 January 2019

Kiekje van en mooi straatje in Cusco
Op 7 hoog, over de stad Cusco, naar het vuurwerk kunnen kijken. Overal om ons heen werd een enorme hoeveelheid de lucht ingeschoten, erg bijzonder om een keer te zien. Voor betere beelden zal alleen het filmpje gezien moeten worden. 🎆✨🎉
GELUKKIG NIEUWJAAR 🍾🎉 2019

29 December 2018

Vegetarische sushi avond Nom nom nom

26 December 2018

25 December 2018

Lima -> Cusco

24 December 2018

Kerstmis at de familie Lozano. Lekker groot diner met de hele familie (met mijn trots eigen gemaakte Tequeños). Hier om middernacht groot vuurwerk festijn en dan worden alle cadeautjes overhandigd.

22 December 2018

Boot- / surf- / zon- dagje

21 December 2018

De uitgedroogde landen tussen Trujillo en Lima
Huanchaco/Trujillo -> Lima

20 December 2018

Dagje in Trujillo rondgelopen

19 December 2018

Weer heerlijk dagje surfen gehad en mijn poging sportfotograaf worden voortzetten 😂

18 December 2018

Huaca del sol y de la luna - Moche / Trujillo

17 December 2018

Lobitos -> Trujillo / Huanchaco

16 December 2018

Lobitos voor 1 dagje
Mancora -> Lobitos

15 December 2018

I like to pretend that I can surf

14 December 2018

Strandavondje

13 December 2018

Veggiesushi voor dinner 👌🏼 super vet lekker

12 December 2018

Ook de zonsopgang maar even meepakken

11 December 2018

Prachtige zonsondergang op het strand bewonderd
Nieuwe vrienden gemaakt

10 December 2018

Rustig ochtendje. Duik genomen in de heerlijk zee en daarna lekker (goedkoop) geluncht bij de markt.
Lima -> Mancora

9 December 2018

Heeeeeeelijk rustig strandmiddagje gehad op een bijna verlaten deel van het strand. 😍 Was genieten
Lima -> Mancora

8 December 2018

Vandaag met een bootje naar een "privestrand" gegaan waar geen weg meee naartoe gaat omdat die te gevaarlijk was. Dus 40 minuten op een hobbelbootje om bij een speciale surfplek aan te komen. Was lache

7 December 2018

Voor de verjaardag van meneer David eerst dagje rondgezworven door de stad en savonds met Chalo en Selene uiteten geweest bij chili's.

6 December 2018

Rustig dagje in Lima gehad. Dag begonnen met beetje surfen en foto's maken van surfende David. Daarna met zn pa geluncht en beetje bij het strand rondgehangen. So far nog niet verbrand! 💪🏼

5 December 2018

Cuzco -> Lima

4 December 2018

2 December 2018

Lekker uiteten geweest bij Jardin Organico in San Blas waarvan de eigenaar natuurlijk een vriend is van David (aka gratis toetjes 😏) Daarna met die vriend en een meisje dat we leerden kennen daaro nog even wandeltje door het donkere maar nog steeds prachtige Cusco gemaakt.
Als je van thee houdt is een bezoekje aan een Peruaanse supermarkt zeker aan te raden.

30 November 2018

29 November 2018

Een heel rustig en warm souvenirshop dagje. (Ja, nu al) Op straat nog een docent van mn spaanse school tegengekomen en heel kort bijgepraat. Nu met een heerlijke verse "jugo de naranja" in de heel langzaam ondergaande zon zitten op plaza de armas.

28 November 2018

27 November 2018

Tochtje gemaakt met de mooie VW bus van een oude bekende, Marco. Meerdere plaatsjes bezocht in de Sacred valley, o.a. Pisac, Calca en Urubamba. Ook zelf nog even een poging gedaan niet van de berg af te rijden. Op de terugweg nog een heel mooi museum bezocht over de geschiedenis van Peru en alle stammen met hun gewoontes.

26 November 2018

Rustig dagje gehad, heerlijk uitgeslapen en daarna rondje gelopen door het mooie Cusco.

25 November 2018

Omdat Melissa vond dat ik bij de groep moest blijven ook overgehaald om toch nog een keertje te gaan raften met ze, wat natuurlijk wel weer erg leuk was.
04.00 opstaan om vroeg te vertrekken naar de rainbowmountain. Deze keer geen sneeuwstorm! Nog net niet helemaal aangepast aan de hoogte (wat een verrassing) dus van 0 naar 5000 meter was toch best zwaar, maar ik heb het gehaald!

24 November 2018

De reis meteen maar even goed aftrappen met een dagje raften

23 November 2018

22 November 2018

Afscheid van le parents en kiekjes van Groenland en het prachtige (?) platte land van Amerika.

21 November 2018

Klaar voor vertrek!