Europe · 391 Days · 98 Moments · April 2018

Our house on wheels


24 May 2019

Dit huis op wielen bracht ons al veel vreugde 😍

7 January 2019

De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat is ook werkelijk zo. De man of vrouw die deze spreuk uitvond was een wijs mens. πŸ™„ Nu ons huis WEER binnen is in de garage (hopelijk niet voor lang) kunnen we alvast 1 zeer koud hoofdstuk afsluiten.. Het huis van Moe is officieel leeg (op enkele dingen na), onze spullen zijn daar weg maw daar moeten we niet meer zijn. Gedaan met wonen op 3 verschillende adressen. Oef! Nu, hop naar een nieuw rijdend hoofdstuk. Duimen jullie mee dat ons huis snel weer de nieuwe ouwe is!?

5 January 2019

Onze eerste nacht in ons huis op wielen was kort maar zeer krachtig EN gezellig, zo dicht tegen elkaar. We sliepen als een roosje. We waren nog even aan het nagenieten van het kampvuur tot we bezoek kregen van Eva en Jonas, Sanne en Thomas. We kunnen dus 'met gemak' 4 mensen ontvangen in ons huisje. Hoeraaa! Ons ontbijt aten we om 14u en ons avondeten rond 20u. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ We waren al helemaal in vakantiesfeer. De opkuis verliep vlot en nacht 2 bood zich heel snel aan. Lichtjes uit en dan maar weer slapen gaan.

4 January 2019

We hielden een kampvuur voor familie en vrienden. Het was hartverwarmend om iedereen hier bij elkaar te krijgen want hier, in het huisje van Moe, ontstond ons plan om de wereld rond te reizen. Het plan was er al ergens in ons achterhoofd maar moest nog net dat kleine duwtje in de rug krijgen. Hier werd er hard gewerkt aan onze droom en hier zullen we nog met veel liefde aan terug denken. Bedankt aan iedereen die er wel en niet kon bij zijn! Jullie zitten allemaal in ons hart. Veel liefs, Steff en Sfie

3 January 2019

De zon begint weer te schijnen als we zien dat onze gids is aangekomen. Onlangs kreeg ik een tip van Fleur om dit boek aan te schaffen. Als je lid wordt, kan je met je camper gratis bij boeren/farmers in Frankrijk overnachten. Je krijgt bij de gids een sticker om op je voorruit te kleven en een pasje dat je telkens moet laten zien. Alles samen heeft dit ons €24,- gekost. Echt een geweldig initiatief! Nu begint het toch echt te kriebelen om te vertrekken hoor.

2 January 2019

Eerst en vooral een gelukkig, avontuurlijk nieuwjaar gewenst aan iedereen. Laat 2019 een poepje ruiken (dat heeft Steffen letterlijk genomen toen hij z'n eerste πŸ’© los liet in de composttoilet), geniet van de kleine dingen, wees dankbaar voor wat je hebt, verlies datgene wat je dierbaar is niet uit het oog en durf beslissingen nemen want die leiden je gegarandeerd naar mooie bestemmingen. Voor ons is het nieuwe jaar alvast avontuurlijk begonnen. We reden naar de kampeerwinkel in Lille om nieuwe roosters voor de buitendeuren, een nieuwe cilinder voor ons slot, een hoes voor onze fietsen, nog enkele pannen, een tuinslang enz... We vertrokken met een piepende band naar huis. Eerst viel het niet erg op me de muziek die uit de onze boksen galmde maar toen we naar Lebbeke reden, werd het steeds erger. 😱 We besloten ons huis bij Steffen z'n ouders achter te laten en morgen voor dag en dauw terug te keren om het te bekijken. Het huilen stond me nader dan het lachen 😭 Wat nu weer?

30 December 2018

Na een hele namiddag poetsen, is ons leefgedeelte weer spik en span. πŸ› Belangrijke stickers werden op de kast bevestigd en lichtjes werden in de cockpit geplaatst. We vonden ook een verzekeraar die ons een jaar wil verzekeren. Dank je wel Allianz! πŸŽπŸŽ‰πŸΈ

28 December 2018

Mannen en hun speelgoed. 😁 Drie dagen werden gespendeerd aan het installeren van deze geluidsinstallatie. Het liep niet meteen van een leien dakje. Er werd gevloekt en de hersenen serieus gepijnigd net zoals hun vingers maar als vader en zoon de handen in elkaar slaan kunnen ze alles aan! Op de laatste foto zie je dat ons leefgedeelte opnieuw in een werf veranderde. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈπŸ™„ Oja en onze overige rommel, de rommel die we houden, werd properkes opgeborgen op de zolder van mijn schoonouders.

23 December 2018

Omdat mijn zus me heeft omgekocht 😜 blijven we tot na de feestdagen in BelgiΓ«. Wat krijg ik ervoor in de plaats? - een dagje shop plezier in A'pen - cava bij de vleet - €100,- shopbudget - een zak vol spullen en nog meer cava πŸ™ƒ - een gratis 7 gangen menu Niet slecht hΓ© zo een zus hebben die steeds dingen wint. Hopelijk mag ik ook meeprofiteren als ze ooit de lotto wint. πŸ˜‚ Thanks siss voor de super fijne dag. Onvergetelijk!

21 December 2018

We besloten om de spullen die niet meteen verkocht raken, stop te zetten want er ging heel veel tijd naartoe en ik ben super moe. We mogen alles stockeren bij Steffen zijn ouders dus dat gaan we doen. Net voor sluitingstijd reden we nog een keer met een gevulde wagen naar het containerpark πŸ™πŸΌ en daarna op bezoek bij vrienden om het drollenspel te spelen en de camper te showen. 🍾

20 December 2018

Spannende dag vandaag want onze camper moet de weegbrug op. Tromgeroffel πŸ₯ Joepie! Hij weegt 2780kg dat wil dus zeggen dat we nog 420kg mogen laden. Super goed nieuws!

18 December 2018

Elke dag werken in ons huis op wielen werpt eindelijk z'n vruchten af. De kasten worden gevuld en antislip-matjes op maat geknipt. We kunnen nu beginnen dromen van onze eerste nacht in dit gezellige nestje.

17 December 2018

Ook de kurkvloer in de badkamer werd geΓ―nstalleerd en een slotje op het spiegelkastje mocht niet ontbreken. Mijn ventje denkt overal aan. β™₯️
Maanden heb ik mijn hoofd gebroken over onze prikbord-kastdeur. Soms moet je ideetjes laten rusten tot de tijd er rijp voor is en vandaag is die dag, mijn idee is eindelijk rijp en mag geoogst worden πŸ˜πŸ˜„. We hadden nog een rest stof over van de gordijnen en ik vond tijdens de verkoop mijn textielverf terug BOEM! πŸ’ͺ🏻 Het grootste vraagteken...een sjabloon van EUROPA maken...hoe en waarmee? Die vraag werd meteen beantwoord toen ik in de living onze gelamineerde scratch map zag liggen. Dat ik daar nog niet eerder aan had gedacht! Geduldig en met veel concentratie sneed ik een deel van de map uit. Daarna kleefde ik de map vast op een proefstofje want het moest maar eens mislukken πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ. Achteraf bekeken was mijn eerste probeersel het beste πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ. Hoe dan ook ben ik best fier op het resultaat. En dan nu pinnen maar!

16 December 2018

Ons EMMA (matras) kreeg ook een goede thuis. Met de nodige lachbuien kregen we haar dan toch in en uit ons huis op wielen.

14 December 2018

Onze aller eerste passagier is ons mama. Ziet haar genieten van de rit 😍 naar Ikea. Het was wel een snelle rit via de autosnelweg maar wel een zeer speciale en dat kan tellen. Zo, even wat ideetjes en geld op doen zodat we morgen opnieuw aan de slag kunnen. πŸ™ƒ

13 December 2018

En dan nu het slechte nieuws! Tijdens het prepareren van ons bed zagen we dat ons nieuwe dekbed toch precies wat te klein is voor ons beide 😝. Dat wordt vechten 😁.
Goed nieuws! De laatste deuren hangen aan de kasten en de handvaten zitten er ook terug op. Wat denken jullie van de handvaten? Toch beter zo hΓ© πŸ˜‰. Het keukenblad werd ook met witte vinyl onder handen genomen of beter gezegd de helft ervan. Tijdens de werken moet er nog tijd zijn om leuke dingen te doen zoals een etentje met deze 2 dames. πŸŽ‰

12 December 2018

We beginnen de dag met een inspirerende Quote. Soms is alleen zoiets klein nodig om ons terug te motiveren. We beseffen dat we het nog steeds proberen met vallen en opstaan. We komen er wel met tijd en boterhammen. Ons oplaadstation werd getest en goedgekeurd 😍. De lelijke bruine handvaten van de laatste deuren die er terug in moeten, werden in het zwart gespoten.

10 December 2018

Naast de verkoop van onze spullen moeten er ook nog andere werkjes van ons ellenlange to do lijstje geschrapt worden en dat kan alleen maar als we de verkoop links laten liggen en ons opnieuw focussen op wat echt belangrijk is, ons huis op wielen! Alleen...het is nu wat te klein geworden om er beiden in te werken. We wisselen dus af πŸ˜‰ om ruzies en ergernissen te vermijden πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ. Steffen is in ons huis een oplaadstation, voor onze multimedia, aan het installeren en ik binnen in het ijskoude huis van Moe de laatste kastdeuren aan het vernissen en een prikbord aan het fabriceren. Kijk zelf maar 😊.

8 December 2018

We hebben weer wat bijgeleerd vandaag. 🍾 Na het plegen van een telefoontje werd ons verteld dat de gaspomp enkel werkt wanneer het tankstation open is. Oeps 😜. We reden er terug heen en met behulp van deze vrouw werd er veilig gas getankt. Volgende keer kunnen we het zelf πŸ’ͺ🏻. Een volle tank van 25 liter kost ons om en bij de €10,-. Nu eens kijken hoe lang we er mee kunnen overleven.

7 December 2018

Een LPG tank voltanken dat kan toch zo moeilijk niet zijn? Toch? πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ In Buggenhout, vlakbij de Kinder, vonden we een tankstation waar we gas konden tappen. Na enkele pogingen, bleek deze pomp niet te werken. We reden half BelgiΓ« rond op zoek naar een ander tankstation waar we gas konden vinden. Blijkbaar is de volgende in Groot-Bijgaarden en daar reden we net niet voorbij πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ. Dan maar wachten en morgen even telefoneren met het tankstation van Buggenhout.

6 December 2018

Onze volgende post was bij campeerwinkel De Wit Schijndel. Waauw! Wat een zalig, gezellige en grote winkel. Je kan er gewoon ALLES vinden. We kochten onze borden en bekers (in plastic natuurlijk), een omvormer en een zeer grote herbruikbare gasfles. Moe, platzak maar zeker wel voldaan keren we terug huiswaarts.
Joepie onze eerste 276 kilometer naar onze Noorderburen is in de sjakosh. We hadden om 11u een afspraak bij Seminautic. Zij zouden een matras voor ons op maat maken. We kregen thee met honing als ontvangst en echt waar iedereen liep er vriendelijk en opgewekt bij. Leuk om te zien. Na het uittesten van enkele matrassen werden de afmetingen in ons huisje genomen. Blijkbaar is ons bed maar 1m31cm breed dus zullen we lekker dicht tegen elkaar moeten liggen. Mmmmm! Tijdens het productieproces van onze matras gingen we bij burger king onze magen vullen want nadien moesten we Ikea trotseren. Daar kochten we een leuk bedovertrek en een badkamermatje 😜. Toen we terug aan Seminautic kwamen, lag onze matras er al in. Was dat even snel gepiept. We kregen er zelfs twee kleine flesjes water bij. πŸ‘ŠπŸ»

5 December 2018

FEEST! ONZE KUSSENS LIGGEN ER IN. DAAR KLINKEN WE OP πŸ₯‚ Ons Lotte en Thomas konden alvast niet wachten om ze uit te proberen. β™₯️β™₯️β™₯️
Alweer een productieve dag achter de rug: - onze lattenbodem gepoetst, - de laatste gordijnen bevestigd aan de ramen - hout voor de rugleuning afgeschuurd - opslagruimte onder het bed gepoetst - de laatste hand aan de badkamer gelegd ... En op de koffie geweest bij Vero en Mel. The final countdown πŸ‘ŠπŸ»

1 December 2018

Leeg, leger, leegst. Nu begint het huis van Moe echt leeg aan te voelen. Onze slaapkamer is verkocht en we hadden nooit gedacht dat het ons zo zou bevrijden. Het einde van deze reis is in zicht en binnen enkele weken kan onze ECHTE reis beginnen. Primeur: door omkoperij stellen we ons vertrek uit tot na de feestdagen πŸ˜…

30 November 2018

Wat een metamorfose, die lichtjes boven ons nog denkbeeldig bed. πŸ˜€ De badkamer waterdicht maken is nog één van de prutswerkjes op het lijstje van Steffen. Een lijstje dat nu steeds korter wordt. Oef. Ondertussen zit ik al 3 volle weken spullen te fotograferen en te verkopen. Om nog gekker van te worden πŸ˜‚. Zijn jullie nog steeds benieuwd naar onze kussens op maat? Ze zitten nog in de plastic. ☺️ Eerst alles poetsen voor ze er in gaan.

28 November 2018

Yes! Ze zijn klaar! Voor kussens op maat, ga bij Katleen, zij staat altijd paraat... met een stuk stof en haar schaar zijn ze zelfs in een wip klaar. Je kan ze ook online bestellen. Dus dat kan al wel tellen. Hier is de site: www.kussens-op-maat.be Benieuwd naar het resultaat?

22 November 2018

Draden overal, lichtjes installeren, goede ideeΓ«n en warme stovekes.

20 November 2018

Voila, aanschouw mijn spullen van het onderwijs. Gek toch hΓ© wat ik allemaal heb. Als leerkracht kan je ook gewoon ALLES gebruiken want 'je weet maar nooit'. Daardoor heb je als niet-vastbenoemde leerkracht een hangar nodig om alles te stockeren. Na het lezen van het boek 'vaarwel spullen' en heel wat uitstelgedrag ben ik toch begonnen aan de verkoop. Ik wist dat ik veel gerief had maar besefte niet dat het zo'n zware balast was voor mij en Steffen. We gingen jaren lang op zoek naar een groot huis zodat ik al mijn thema dozen zou kunnen opbergen. Maar een groot huis = grote lening. We werden slaaf van ons materialisme. Door in het huis van Moe te gaan wonen beseften we nog meer dat we een tiny huisje willen. Klein en gezellig. Mijn taak voor ons vertrek: ontspullen. Weetje: het is binnen kouder dan buiten πŸ™ˆ

18 November 2018

Onzen tijger woont nu al even bij ons moeke en het gaat beter dan verwacht. Hij is geΓ―nstalleerd, eet goed en gaat met gemak op z'n toilet. We kunnen hem dus met een gerust hart achterlaten. We reden naar Vlierzele om onze kussens op maat te laten maken. Binnen twee weken mogen we ze afhalen. Wij zijn benieuwd. Jullie ook? Onze zetel werd opgehaald door 2 lieve mensen uit Lebbeke en NederlandπŸ˜‰. Ze gaven ons een campertafel in de plaats. Dank jullie wel, het tafeltje zal goed dienst doen! πŸ‘ŒπŸ»

14 November 2018

Hij is terug van weg geweest. πŸ€— We zaten niet stil in die 2 weken dat ons huis voor groot onderhoud in de garage was. Toch was het zo vreemd om onze oprit op te rijden en de camper niet te kunnen bewonderen. Afkicken dus πŸ˜‰. Hij is alvast goed gesoigneerd in de Fiat garage in Malderen want we horen geen vreemde geluiden meer tijdens het rijden. πŸ™ˆ Nu in enen trok naar de eindmeet.

6 November 2018

Vandaag kwam de dierenarts bij ons langs om Tijgertje zijn vaccinatie te geven. Ons diertje is nogal een angsthaas waardoor de dokter voor hem aan huis komt πŸ˜‰. Morgen is een grote dag voor hem want dan verhuist hij met al zijn spulletjes naar Sint-Gillis. OlΓ© OlΓ©! Onze tuinmeubels gaan ook een jaar op logΓ©. Bye Bye Xx

4 November 2018

Zondag = Aperitieven, onverwachts bezoek van mijn metekindje β™₯️ en werken aan de gordijnen in een lekker warm en gezellig huisje. Het zijn de laatste loodjes van deze week πŸ’ͺ🏻 want morgen gaat ons huis op wielen een week bij de dokter logeren πŸ˜‚.

2 November 2018

Zo fier al op mijn handige Harry! Na een opstoot krabbelt hij terug recht en doet hij verder in een super kleine ruimte waar hij de ene tegenslag na de andere te verduren krijgt. Het is geen opgever die van mij. Terwijl ik me veel te vaak zorgen maak over zijn gezondheid zeker nu zijn MS actief is. Het is ook moeilijk om er met andere mensen, zelfs familie over te praten want je ZIET NIET dat Steff ziek is en dat hij elke dag opnieuw een gevecht moet aangaan. We weten nooit wanneer en wat het volgende keer zal zijn. Gelukkig maakt het ons als team sterker. We krabbelen steeds opnieuw recht en met heel veel doorzettingsvermogen proberen we onze dromen waar te maken. Dat MSbeestje krijgt ons niet klein maar heeft ons wel doen beseffen dat het leven veel te kort is om ongelukkig te zijn. Chasing our dreams πŸ€

1 November 2018

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar wanneer ik me minder goed in mijn vel voel, begin ik op te ruimen en te koken πŸ˜‚. Daar was mijn mama zeer blij mee toen ze de laatste gordijnen kwam afmeten. Een warm soepje en ovenschotel konden we goed gebruiken want het was ijskoud in de eetkamer. De ijspegels hingen aan onze neus te bengelen. Foto 1: de eetkamer begint leeg en opgeruimd te geraken. Foto 2: een ophangsysteem voor de gordijnen zoeken bij De Kinder. Foto 3 en 4: stof knippen en uitdokteren hoe we de gordijnen gaan maken want ik wil weer eens moeilijk doen en niet de gewone klassieke gordijnen omhoog hangen. 😏 Laatste foto's: food baby! Willen jullie zien hoe het met de badkamer gesteld is? Keep πŸ“–! Xxx

30 October 2018

Dit is een korte update van vorige week. Omdat ons huis op wielen nu echt 'te klein' geworden is om er beiden in te werken, liet ik Steff alleen verder doen aan de badkamer. πŸ’ͺ🏻 Er is nog werk genoeg maar hoe dan ook geraakte ik niet in gang. Blijkbaar was ik letterlijk en figuurlijk verlamd van de kou. In het huis waar we wonen is er weinig natuurlijk licht en het is er kouder dan buiten. Daar werd ik heel erg depri van. 😞 Nog even doorbijten. Gelukkig hebben we lieve vrienden en familie die ons lekkere soep brengen en een hart onder de riem steken. β™₯️

27 October 2018

Wat een surprise! De Sint is hier vandaag eventjes gepasseerd. Toen ik hem vroeg waaraan we zijn bezoekje te danken hadden, zei hij 'zomaar.' 'Omdat jullie, jullie dromen proberen waar te maken en dat niet altijd evident is. Voor jullie moed en uithoudingsvermogen.Dat mag wel eens beloond worden.' Die goede, oude Sint toch. 😜 De grootste verrassing zagen we toen we de deur van ons huis open deden om nog wat te klussen. Blijkbaar hebben zijn pieten deze nacht onze tafel geΓ―nstalleerdπŸ™ˆ. Dank u wel Sint en Piet! Wij vergeten jullie van z'n leven niet.

26 October 2018

Dit is wat we allemaal deden op een beautiful friday: - Steff reed naar Van Biesen om de platen voor ons badkamertje op te halen. - er werden nog wat plankjes bestickerd. - de frigo werd eerst met magneetfolie bekleed en daarna met de roze folie. πŸ€— - we installeerden de nieuwe apparatuur voor het zonnepaneel. - de waterpomp en omvormer werden terug vastgezet op de plaat die tussen de 2 banken werd geslagen 😏. De omvormer doet niets meer dus toch maar eens kijken voor een nieuwe. - de stofzuiger deed gelukkig wel zijn werk want hier en daar moest er opnieuw geboord worden wat wil zeggen...DUST everywhere. Dit weekend slapen we eens lekker uit en gaan we vooral rusten want Steff is nog steeds herstellende.

25 October 2018

Donderdag moesten we de werken even stop zetten want Steffen voelde zich niet lekker. De afgelopen dagen, ik denk ook maanden, nam hij te veel hooi op zijn vork en dat moet hij nu bekopen. Hopelijk blijft het bij deze opstoot en voelt hij zich snel terug beter want mijn hart doet pijn om hem zo te zien. Een wortelsoepje op tijd en stond, kan wonderen doen. Beterschap lieverd!

24 October 2018

About woensdag πŸ‘πŸ» Onze zitbanken staan in ons huis en werden vast gezet. Dat was ALWEER geen eenvoudige klus. πŸ‘» Zitbank 1, aan de kant van ons bed, was a pain in the ass want eerst moest de rugsteun terug los gemaakt worden voor we de zitbank over de bouten konden loodsen. Met de nodige kracht van krachtpatser Steff was dat in 2 minuten gepiept. De andere zitbank is/was een ander paar mouwen. Weken geleden hebben we tegen de wand een houten lat bevestigd maar er niet bij stil gestaan dat die misschien te dik kon zijn waardoor de zitbank... jah ik moet er geen tekening bij maken hΓ© πŸ™„, er niet meer in geraakt. Dat probleem werd verholpen met deze quote: 'met slijpschijf en bijtel in de hand geraakt Steffen door die hele plank'. Terwijl Steff onder de wagen kroop om de bouten tegen te houden, moest ik de moeren aandraaien. Eens dat jobke gedaan was, zagen we dat de watertank er eerst in moest πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ. Jep bank terug los en watertank er in. Morgen een verdiende rustdag! πŸ’ͺ🏻

23 October 2018

Hup met die geit. Met een klein hartje rijden we naar een garage van Fiat. We maken een 'klein' omweggetje, volgens Steff zodat de motor kan warmdraaien maar eigenlijk rijden we zoooo verkeerd. πŸ™ˆ Eens aangekomen worden we meteen geholpen. Na lang zoeken zowel onder de motorkap als onder ons huis weet de garagist ons te vertellen dat het waarschijnlijk de katalysator is die voor dat ratelslang geluid zorgt wanneer we in hoge toeren gaan. Oef! Het is niet de turbo. Dan maar een afspraak maken voor een groot onderhoud en dat ratelslang geluid te verhelpen. Eens thuis werd de deur gebricoleerd en er terug in gehangen. Wat een ander zicht. Nu nog wat extra sloten voorzien en gaan plonsen in het zwembad van Lebbeke. Xxx tot snel xxX

22 October 2018

Goed nieuws! We kunnen eindelijk volk ontvangen in ons huis op wielen want we hebben nu een deftige deur. Hihi. We hadden nog net genoeg Afrikaanse stof om onze deur te bekleden. Het was wel een gepuzzel en genaai om alle stukken en stukjes tot 1 groot geheel te krijgen. Zonder mijn moedertje was het nooit gelukt. Zo gingen we te werk met de deur: - de plaat voor deur werd afgetekend (oude plaat die er tegen hing hadden we bijgehouden) op triplex en uitgesneden met figuurzaag. - ter controle hingen we eerst de plaat terug in de deur en dat paste perfect. - er werden gaatjes geboord voor de verluchting. - aan de voorzijde werd schapenwol gekleefd. - de stof werd over de wol getrokken en aan de achterkant van de triplex vast gemaakt met nietjes. - de achterzijde werd met bootvernis ingestreken. Als de plaat droog is mag ze er in. Opnieuw iets dat van onze lijst geschrapt kan worden. Check!

21 October 2018

Zaterdag en zondag zijn dat 2 dagen? Want daar hebben we niets van gemerkt. Deze dagen vlogen voorbij. Het fijne aan dit weekend waren de eetfestijnen. We moesten 2 dagen geen eten voorzien en daardoor konden we goed doorwerken zowel in de mobilhome als in het huishouden. Onze lakentjes waren bijvoorbeeld eens aan verfrissing toe. 😝 Er werd al 1 zitbank met vinyl bestickerd, niet zo moeilijk maar concentratie en af en toe gevloek hoort erbij. Steffen hing blauwe isemo aan het plafond want daartegen komen latjes met spotjes in verwerkt. Er werd ook gesoldeerd EN de composttoilet is af! We kunnen dus ... als het echt moet. πŸ€“ Morgen is de 2de zitbank en tafel aan de beurt en hopelijk kunnen deze dinsdag terug in ons huisje geplaatst worden. Spannende dagen! Geniet nog van jullie zondag. Wij gaan dat doen met een filmpje en grote zak popcorn. Xxx

19 October 2018

Alweer een vrijdag en Steffen geeft niet op. Hij schildert een eerste laag op de kasten in de badkamer terwijl ik nog een keer 'van juffrouwke' speel in het 2de leerjaar. Bij thuiskomst zie ik dat de vinyl voor onze banken geleverd werd. Deze hebben we besteld via de site: www.plakfoliewebshop.nl. Nu kunnen we een heel weekend doorwerken. Jeej! Na een werkdag in het onderwijs ben ik toch wel moe en duik ik ons bad in met de homemade advocaat van mijn collega Carla. Mmmm heerlijk. Maar DE perfecte afsluiter van de dag krijg ik voorgeschoteld door mijn ventje: pasta met champignons in truffelolie. My god was dat lekker zeg. Fijn weekend allemaal!

17 October 2018

Hoi iedereen, De stofzuiger is mijn beste vriend. Bij jullie ook? Ik heb graag alles stofvrij en vandaag kon ik voor de eerste keer onze kurkvloer stofzuigen. Heel speciaal πŸ˜‚. We zijn ook erg fier op dat gordijn tussen de cockpit en leefruimte. Het geeft al wat meer voldoening, sfeer en gezelligheid. In het kleinste kamertje willen we PVC platen tegen de wanden dus was Steffen ongeveer 2 dagen bezig met de opmetingen. Het is zeer moeilijk om iets goed op te meten aangezien NIETS recht is. Hopelijk zijn het de juiste afmetingen en kunnen ze er bij Van Biesen een beetje aan uit πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ. Na een telefoontje aan den Brico waarbij ik 5 verschillende mensen aan de lijn kreeg, want niemand weet wat vinyl stickers zijn, reden we toch daarheen. Blijkbaar is het niet zo makkelijk om vinyl stickers te vinden πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ. Op NLsites kan je ze terugvinden onder die naam maar bij ons vraag je beter naar self-adhesive deco foil πŸ™ƒ. Benieuwd naar welke we uitkozen en waarvoor we ze gaan gebruiken?

16 October 2018

Amai! Is het al zΓ³ lang geleden dat we iets gepost hebben over onze Journi? Dat moet ik dan toch even kort toelichten. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ Vorige week mocht ik nog eens 3 dagen 'van juffrouw'ke' spelen in het Puzzeltje bij mijn favoriete collega's en kids. Daardoor moest Steffen de werken in z'n eentje verder zetten. Ocharme den duts. Het weekend zat vol feestjes, een stemverplichting en als kers op de taart werd ik ziek en moest ik verplicht rust nemen. KleuterbacteriΓ«n meegenomen of slaat de vermoeidheid keihard toe? Waarschijnlijk beide. πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ Maar veel tijd om te rusten was er niet... want: 1. Er stond een groot onderhoud van onze bovenkamer gepland πŸ‘©πŸ»β€βš•οΈ wel romantisch om dit samen te doen eigenlijk. 2. De grote gordijn werd afgewerkt en geplaatst door de liefste (schoon)moeke van de hele wereld. 3. We moesten inkopen doen. (Hema my favorite) 4. We gaven enkele rondleidingen in ons huis πŸ˜€πŸ€£ 5. En zo was de dag om voor we het wisten. Benieuwd wat er morgen op de planning staat?

9 October 2018

Vandaag werd de stof voor het grote gordijn afgemeten en op maat geknipt. Mijn mama nam het mee naar huis om alles aan elkaar te naaien want er was te weinig tijd om het samen te doen. Thx mam! Steffen kleefde de kurkvloer vast in ons huis en er kwamen ook meteen 2 lagen vernis over. Tussen elke laag moeten we 5 uur wachten dus...veel geduld hebben. De 3de laag is voor morgen samen met de topcoat. Daarna mogen we er 48 uur niet op lopen. Gelukkig is er nog werk genoeg dat niet in de mobilhome moet gebeuren. Ons vloertje ziet er alvast mooi uit. πŸ€— Omdat onze deur ook in een nieuw jasje wordt gestopt werd er, tussen het vernissen in, al een paneel uitgesneden. Dat gaan we bekleden met schapenwol en overtrekken met stof. Heerlijk knus en zacht. Er komt ook een 2de slot op de deur. πŸ” Tot snel Xxx

8 October 2018

Lieve vrienden en familie, De afgelopen dagen verscheen er geen verhaal op onze Journi omdat we het ontzettend druk hadden met spullen verkopen en andere prutswerkjes. Maar hier zijn we weer met een update πŸ˜‚. Mijn mama en ik vonden een tweede stofje voor de andere gordijnen in het leefgedeelte en dan nog wel aan de helft van de prijs. So happy! Terwijl ik op de lappen was, hield Steff zich bezig met het leggen van onze kurkvloer. Jammergenoeg hebben we te weinig kurk besteld om ook nog onze garage (onder ons bed) te doen maar dat ziet niemand πŸ˜‰. Omdat er gisteren kopers onze eetplaats kwamen halen, moesten alle kasten leeg gehaald worden. Mannekes, er kwam gerief uit de kasten die ik nog nooit had gebruikt. Verkopen dus op de rommelmarkt in Heizijde want daar deden we ook aan mee. Buiten een platte band waren er geen andere tegenslagen, alleen nog meevallers want er werd heel wat rommel verkocht. Het zonnetje scheen en dankzij Inne was het een TOPdag. Groetjes Steff & Sfie

2 October 2018

Hoi allemaal, Dit gebeurde er vandaag! πŸ€— Je ziet het goed... de kastdeuren hangen er terug in maar het was niet op 5 minuten gepiept. Steffen ging piepkleine moeren en bouten halen bij de Kinder (waar we nu een abonnement hebben) omdat de oude er op de deurtjes niet meer in wilden. Ze stribbelden nogal tegen. Het goede nieuws: de kasten hebben terug deuren. Het slechte nieuws: de bouten van de handvaten leunen op de kast zelf waardoor de verf er mee af komt als je ze open en dicht doet. Daar moeten we een oplossing voor vinden. Iemand een idee? Er hangt nu ook al 1 zonnewering rond de ramen. We dachten deze er niet meer in te hangen maar dit (lelijke) ding is eigenlijk wel erg handig. Als we een raam open willen laten staan dan kunnen we het vliegennet omhoog doen of als we het binnenin gezellig donker willen maken dan kunnen we de zonnewering laten zakken. Ze gaan er dus gepoetst en wel terug in. Nog 2 te gaan! Vannacht tel ik kastdeuren in mijn slaap. Slaapwel en tot morgen

30 September 2018

Normaal is zondag een rustdag. Bij ons was dat zaterdag want de batterijen waren empty. Als mijn batterijen leeg zijn dan ben ik een echte blijtkous. Gelukkig voor Steffen zijn ze terug opgeladen. Gisteren stond het stoffenspektakel in Wieze gepland. Mijn mama, een ervaren naaister 😜, kwam de oude gordijnen afmeten en samen bekeken we hoeveel meters stof we nodig hebben voor de nieuwe gordijnen. In de oktoberhallen vonden we in het rek op foto 5 wat we nodig hadden. Ra ra ra welk stofje hebben we gekozen? De lederen riemen zullen dienen als handvaten voor de kastdeuren. Daar werden 2 gaten in geslagen en een moer door gestoken. We konden er bestellen via internet maar dat zou ons €60,- gekost hebben. Met een oude riem en nog geen €4,- aan moeren en bouten hebben we dus €56,- uitgespaard. We maakten ons eerste vuur bij onze mobi. Dat gaf ons meteen een warm gevoel vanbinnen en vanbuiten. Met de takken kunnen we nu ook aan de slag. Benieuwd wat het gaat worden? Stay tuned!

28 September 2018

Weggooien...het doet toch echt deugd hoor. The place to be om een lading afval te dumpen is het containerpark natuurlijk. Wat dachten jullie wel? πŸ™ˆDat wil dus zeggen dat er nu terug meer plaats is in onze garage want buiten schilderen is geen optie meer. Te veel kans op regen en opvliegend stof. Steffen's werkplaats werd opgeruimd en stofvrij gemaakt zodat ik onze kastdeurtjes appelblauwzeegroen, of hoe kleuters het zouden zeggen groenappelblauwzee, kon schilderen. Eindelijk zien jullie de kleur πŸ™ˆ. Ondertussen werden de scharnieren gepoetst en opnieuw in de kasten gedraaid. Als alles goed gaat dan mogen de kastdeurtjes volgende week ook terug in ons huis en daarna ook onze kurkvloer. Ben ik ongeduldig?

27 September 2018

Gisteren in de vroege ochtend brachten we een bezoekje aan De Kinder in Buggenhout. Je kan die winkel vergelijken met een snoepwinkel maar dan voor handige Harry's. Je vindt daar echt ALLES (behalve snoep) en ik was er zelfs nog nooit geweest *bloos*. We kochten: - bouten en moeren voor de lederen handvaten - een koppelstuk voor onze plastuit - super lijm om het koppelstuk op de tuit te bevestigen Op de middag werden alle stukken en meubeltjes die vernist, afgewassen en geschilderd moesten worden opnieuw buiten gelegd en tegen de avond kreeg alles nog een lik vernis. De kurk voor op een kastdeur, want die gaat dienen als prikbord, werd geleverd en Steffen bevestigde het koppelstuk op de plastuit. Binnen enkele dagen is onze composttoilet af. Ohja en onze wielkast werd geΓ―soleerd met X-trem. Zo, morgen een nieuwe dag en hopelijk nieuwe energie want de vermoeidheid begint stilaan de overhand te nemen.

26 September 2018

Deze ochtend besloten we om een stuk van de laatste kast te zagen. Alleen dan zou ze passen tussen de 2 wanden. De postbode kwam langs met een lang verwacht pakje en moest lachen toen hij ons zag sukkelen om de kast op de juiste plaats te tillen. Zo zei Steffen: "Schat! Zet uw schouders daar nu es onder! Ge kunt toch hoger?". Waarop ik riep: "maar ik ben te klein!" Want wat Steffen niet zag: IK STOND AL OP MIJN TENEN EN DE KAST KWAM NOG NIET AAN MIJN SCHOUDERS πŸ™„. Nadat de kast op zijn plaats hing, gingen we in de gamma onze 6de pot witte verf πŸ™Škopen. Eens thuis vlogen we er opnieuw in. Er werd geschilderd aan de lopende band en Steffen begon met het waterdicht maken van onze pombak-helm. Hij gebruikte Epoxy hars om er een plastic laag over te zetten zodat de helm niet gaat roesten tijdens het gebruik. Je kan de hars bestellen op polyestershoppen.nl. Spannend! De plakband mocht van de ramen en wauw wat een prachtig zicht nu alle kasten er in hangen. Daar klinken we op!

25 September 2018

Vandaag scheen het zonnetje nog eens, maar amai wat was het berekoud vanmorgen, dus de uitgelezen moment om alles wat nog niet wit is ook te schilderen. Steffen met de spons en toernavies in de aanslag en ik ... de kwasten natuurlijk πŸ˜‚. Raad eens wat er nu in ons huis geplaatst werd? Het tussenschot! Jeeeeej! Ook 's avonds na het avondeten werd er nog wat geknutseld want mijn oude riem krijgt een 2de leven. Tot morgen beste lezers. πŸ’‹

24 September 2018

In juli zagen we bloed, in augustus was er heel veel zweet en in september zijn er tranen gevallen. Geen tranen van geluk maar van misΓ©rie en misschien toch ook wat van vermoeidheid. πŸ€·πŸ»β€β™€οΈ Waarom tranen? Let me explain... Niet omdat de hoekkast er vandaag in ging want daar stonden we beiden voor te springen. Wel omdat we deze er niet meteen in kregen en met 'niet meteen' bedoel ik dat het meer dan een uur duurde. Onze hersenen kraken nog door het vele gepeins en gepieker. Steffen kreeg het geniale idee om de bombastische kast via de garagedeur naar binnen te loodsen. Dat was poepsimpel maar eens binnen kregen we ze niet op haar plaats. We probeerden vanalles! Er werd zelfs een millimeter van de kast gezaagd. Op een gegeven moment stond de kast verticaal gekneld tussen de muur, plafond en vloer. Wat we ook deden het ging catastrofaal aflopen. Ik kon het gekraak van de kast niet aanhoren maar mijn ventje bleef volharden en zoals je ziet op de foto's: EIND GOED AL GOED!

22 September 2018

Ons huis heeft binnenin overal een beschermlaag gekregen. Vanavond komen er vrienden eten en morgen een verdiende rustdag. Maandag vliegen we er opnieuw in. To be continued.

21 September 2018

Na 2 maand verbouwingswerken is TEC 7 is onze beste vriend πŸ™ˆ...
Kleurtje kiezen voor onze kastdeuren πŸ€—. Ben je benieuwd? Nog even geduld πŸ˜‚

19 September 2018

De 2 kasten werden geschilderd en vernist. Volgende week kunnen deze schatjes er ook terug in. Tip: er gaat niets boven een goed stuk Bananenbrood tijdens de werken. πŸ‘ŒπŸ» #homemade

17 September 2018

Ons dak blinkt nu zo hard dat het pijn doet aan je ogen 😜. Wat een ruwe diamant. Binnenkort kunnen we een afspraak maken om hem te wrappen in een ander kleurtje. πŸ€— Spannend!

15 September 2018

Ziek, hoofdpijn en een neus vol snot maar we geven niet op en zetten die 3de laag op de keukenkasten.

14 September 2018

Vrijdag is normaal een rustigere dag om niet TE vermoeid aan het weekend te beginnen. Wel, bij ons niet echt πŸ˜…. Het tussenpaneel boven de cockpit werd gisteren vernist en mag er vandaag eindelijk terug in. Ik zat al enkele dagen op hete kolen alleen al daarvoor. Soit, we dachten dat het zo gepiept ging zijn maar het was niet vanzelfsprekend. De grote kast moest verschoven worden en we deden zo veel standjes met dat paneel dat het nog grappig was ook. Hoe we het er juist in kregen...ik kan het niet zeggen. Het belangrijkste: HIJ ZIT ER WEER IN! Hoera! Les van de dag: hout buigt niet 😁. Weetje: de cockpit werd door mij gepoetst deze namiddag want blijkbaar vond Steffen het niet nodig om in augustus tijdens de schuurwerken de cockpit af te schermen. Het was net alsof we in een zandstorm terecht gekomen waren. Je kan je wel inbeelden dat de vrouw des huizes niet zo blij keek toen ze dit ontdekt had. Maar Steff heeft het goed gemaakt met ne spaghetti. Vergeven ja maar vergeten nog n

12 September 2018

Dit kamertje ziet er steeds meer als een badkamer uit. πŸ› Het was niet makkelijk om een gat in de legerhelm te boren maar het is Steffen en de schoonpapa toch gelukt! Binnenkort kunnen we onze handen wassen in onze originele geupcycelde wasbak.

11 September 2018

Yes! Mijn zus heeft een dagje vrij en komt ons helpen. Mijn taak: mijn zus aan het werk houden en haar niet meer laten gaan πŸ˜‰. Ons Dorre wil het liefst van al schilderen maar er moeten ook nog minder leuke klusjes gebeuren zoals de gaatjes dichten, de kast stofvrij maken, opschuren en dan pas schilderen. Sorry sis. Steffen het gras aan het maaien, ik aan het schilderen in de camper en mijn zus buiten aan het werk. Lekker gezellig met de muziek vollenbak. Het leven kan toch ook zoooo schoon zijn. 😜 In de late namiddag mag het resultaat gezien worden. We hebben hard gewerkt vandaag. Bedankt zus!

10 September 2018

Afplakken en schuren! Ik doe het NIET graag hΓ© maar het moet gebeuren want morgen krijgen we bezoek/hulp. Het heeft 5 uur geduurd om elk mogelijk draadje en plastic doosje, die aan de keukenkasten bevestigd zijn, af te plakken. Ik zou haast zeggen WE did it but sorry Steffen I did it. πŸ˜‚πŸ˜Ž Ook het tussenschot voor boven onze cockpit werd ondertussen wit geverfd. Het was alweer een productieve dag.

9 September 2018

Terwijl ik de keet stofvrij probeer te maken, werkt Steffen naarstig door aan de badkamerverlichting. Wat zou ik toch doen zonder mijn handig ventje? Kaka doen in een donker kot... πŸ™ˆ

6 September 2018

No rain today! Het is opgeklaard en opnieuw lekker weer om er tegenaan te gaan. Op de planning: de binnenkant van de kast wit krijgen.

5 September 2018

Ohjeee wat een regenbui krijgen we nu over ons heen? Natuurlijk wel goed om eens te kijken of ons huis op wielen waterdicht is. Dankzij grondige inspectie, tijdens de zondvloed, ontdekken we dat er aan de linkerkant nog wat water binnen drupt. In de gietende regen klom Steffen op een ladder en spoot siliconenkit over de hele camper. Wat een stoere beer! Jammer dat ik er geen foto's van heb. Hij zal het nog eens moeten over doen! πŸ˜… Hopelijk is het voorlopig opgelost tot we de buitenkant laten plastidippen.

31 August 2018

Schilderwerken Sofie gaan ongestoord verder. Kast nummer 1 kreeg 3 lagen verf.
Bij een eco huis op wielen horen niet alleen schapen maar ook een kurkvloer. Makkelijk in onderhoud en zeer milieuvriendelijk. Volgens Steff ook lekker warm aan de voeten πŸ˜…. Belangrijk! We hadden ons vloertje graag meteen meegenomen maar ach wat zijn 3 weken wachten nu? We hebben nog hoooooopen werk te verrichten.

30 August 2018

En dan nu! Le moment suprème 😍 de nieuwe rubbers, die we via internet en opnieuw na lang zoeken besteld hebben, mogen er in samen met de spik en span gepoetste ramen. Eindelijk is ons huis wind en regendicht.

29 August 2018

Vandaag werd er tot in de late uurtjes nog gewerkt en geschilderd. De schilderwerken neem ik tot mijn rekening dus vanaf vandaag zal ik ook elke dag in ons huis op wielen te vinden zijn. Steff heeft al veel meer uren op zijn teller staan. De eerste pot verf is er zelfs al door. We kochten net voor sluitingstijd in de Gamma een 2de pot witte verf van Sigma. Die verf is niet goedkoop maar je krijgt echt kwaliteit voor je geld.

27 August 2018

Nu we elk vrij uurtje in onze camper doorbrengen, zien we eindelijk vooruitgang. Het was misschien veel te optimistisch om te zeggen dat we in september willen vertrekken. Maar kijk, uitstel is geen afstel. Slagroom spuiten dat kunnen we goed. πŸ’ͺ🏻

26 August 2018

Dan mogen vandaag onze Hollandse schaapjes tegen de X-trem gekleefd worden. De schapenwol is zacht en isoleert onze dunne wanden tegen de kou en de hitte. Ons huis op wielen elke dag een beetje meer zien veranderen doet immens veel deugd.

25 August 2018

De X-trem hangt! Jipikajeeeeej peeps!

24 August 2018

Er is iemand blij want onze 2de laag isolatie is per post aangekomen. Wij gaan voor een eco huisje op wielen dus kozen we schapenwol. Het is makkelijk om naar een schapenboer te gaan en wol te vragen maar Steff vond een goede Nederlandse site die geperste schapenwol op rol verkoopt. Er hangen dus binnenkort Hollandse schaapjes tegen onze wanden 😜. Wat zullen onze Nederlandse vrienden blij zijn πŸ˜πŸ˜†. Ze zullen zich rap thuis voelen in ons huisje.

23 August 2018

Nu de volgende stap, isoleren. Maar welke materialen gaan we gebruiken? Na lang opzoekwerk op internet besloten we om X-trem als eerste laag te gebruiken. Dit zou geluiddicht en vochtwerend zijn. Perfect dus. Alleen hoe geraken we aan dat X-trem gedoe? Een mijlpaal in het leven van dit huis op wielen want na een lange tocht naar een camperwinkel in Lille vonden we wat we nodig hadden en kan de opbouw verder gaan.

22 August 2018

Uitstapje naar een camperwinkel in Lille. Wat brengen we mee naar huis?

21 August 2018

Het houten skelet hangt. Well done baby!

17 August 2018

Nog zo een lastig werkje: siliconen verwijderen aan de buitenkant van de ramen. Het koste me 24 uur van mijn leven om 1 raam siliconen vrij te maken. Verdorie 24 weg gesmeten uren πŸ˜‚πŸ˜‰ Ondertussen is Steff volop bezig met het bevestigen van de houten latten/de opbouw. Manusje van alles. β™₯️

15 August 2018

Ik denk dat Fé met ons meegaat op Europatrip. Zou het veilig zijn om haar te laten rijden? 😁

4 August 2018

Rommelmarkt in Dendermonde! Weg met onze bezittingen, wij worden minimalist. Dat FΓ©'tje (op de laatste foto) hebben we gehouden πŸ˜‰β™₯️.

2 August 2018

Tussen het opruimen, weg gooien en verkopen van onze spullen gaan onze werken verder. Terwijl ik foto's neem van onze vele bezittingen, want wat een mens allemaal bij elkaar koopt ongelooooofelijk, neemt Steffen helemaal alleen de afbraakwerken van de 2de wand voor zijn rekening en dat doet hij goed. β™₯️

1 August 2018

Ja, ik ben behoorlijk kwaad op die rotte, achterlijke, veel te vast plakkende, tiny little house wand!

26 July 2018

En we gaan gewoon door. Het is echt prutswerk en het gaat geen millimeter vooruit, al zeker niet in deze hitte. Het rotte deel ging er makkelijk uit. Fieuw! Al de rest? Ma jongens toch dat plakt vaster dan vast. We doen het werk met een beitel en een houten hamer dwz dat het arbeidsintensief is. Ik ben best geduldig maar als het niet vooruit gaat dan word ik pissig πŸ™ˆ. Doch wanneer Steffen deze woorden uitspreekt: Rome is ook niet gebouwd in 1 dag hΓ© schatje, vind ik toch 5 minuten troost. Die 5 minuten en een tobbe met fris verkoelend water zijn goud waard. Waar zijn wij aan begonnen!?

25 July 2018

De schade opmeten en inderdaad zoals we dachten rot, rotter, rotst. Dan maar alles uitbreken tot op de aluminium wand. Challenge accepted πŸ’ͺ🏻

24 July 2018

Vandaag halen we alles uit ons huis op wielen. Het is erger dan een sudoku-puzzel oplossen. πŸ™„ Gelukkig hebben we een grote garage waarin we alles kunnen stockeren. Even pauzeren met een verkoelend drankje want het is warm deze tijd van de zomer.

23 July 2018

Wat een leuk werkje al die scharnieren er af prutsen. Zeker als het 30 graden is buiten EN binnen EN je boormachine niet tussen de scharnier en de wand past. Dan maar in bikini en met schroevendraaier prutswerken. Volgens mij waren het er welgeteld 100!

22 July 2018

Oh boy, nu wilde ik net aan de binnenkant beginnen schuren en schilderen. Ontdekken we dat de wand rond 2 ramen rot is. Alles er uit dan maar.

20 July 2018

Schilderen het heeft iets rustgevend. Misschien daarom dat ik het graag doe.

19 July 2018

De kastdeuren werden van de kasten gehaald. Ze waren erg vuil en konden een poets en schuurbeurt gebruiken. *bloed zweet en enkele nagels heeft me dat gekost* Tip: de ontvetter St Marc is een zeer aangenaam product met lekkere geur om kastdeuren proper te krijgen πŸ‘πŸ» (zelfs vliegenscheetjes gaan er zonder moeite meteen af)

13 July 2018

De badkamer πŸ€— in wording. Zoooo groot! πŸ™ˆ

5 July 2018

Dit vreemde kasteeltje is onze badkamer in wording. Fier op mijn ventje. 😍

2 July 2018

Mijn ventje maar werken en ik... genieten van het uitzicht. Nog even uitrusten van een zware maand juni waarin schoolfeest en eindwerk werden verwerkt. #afgestudeerd #imagostylist #teacher

29 April 2018

Our camper before the restyling 😏 Dit is ons huis op wielen toen we hem kochten. Binnen enkele maanden hopen we een totale make-over achter de rug te hebben. Laten we deze uitdaging aangaan. Hopelijk verloopt alles vlot en zonder kleerscheuren. Challenge accepted 🀜🏻