Norway · 110 Days · 18 Moments · August 2017

Erasmus i Oslo


25 November 2017

Roy in Oslo 🤗!

19 November 2017

Roadtrip Lofoten 😍😍😍

11 November 2017

Verlaat verjaardscadeautje van Anna en Suleyman, eten bij Oslo Mekanisk Verkstad met Jildou en eindelijk bij dat super schattige bankje geweest, genieten van de mooie zonsopgangen en ondergangen hier en stappen!

3 November 2017

Genieten van zonsondergang bij Ekeberg, halloweenfeestje met mensen van EDU4100 en meisjes uit Uppsala hier!

23 September 2017

Wat van mijn eigen foto’s van de Besseggen hike een hele tijd terug. Eerste stap in Journi weer bijwerken! :) Dit was een mega toffe hike en een heel gezellig weekend met super leuke meiden. De dag ervoor nog de auto gehuurd, dus was allemaa heel spontaan wat het misschien wel extra leuk maakte. Ook wel een gek weekend gezien wat er daarna is gebeurd, en ik daar tijdens de hike heel veel aan heb gedacht en zorgen over heb gemaakt. Bijzondere herinnering!

21 September 2017

Elvelangs 2017: alle lichten rond de Akerselva rivier die door Oslo loopt waren uit, vervangen door kaarsjes/fakkeltjes aan de rand van het pad dat langs de rivier loopt. Elke zoveel meter stond er een nieuw cultureel iets: concerten, beelden, lichtprojecties, dj, koor, vuurspuwers, gitarist... Het was alsof Into the Woods zich naar Oslo had verplaatst (maar dan zonder de drugs 😉), heel gaaf! 😍
Laatste college van EDU4100 Comparative and International Education vandaag gehad. Jammer dat dit vak nu al is afgelopen! Nog even flink aan de slag voor de take home exam (10 pagina paper), maar dan zit dit eerste vak er al weer op. Nog een keer lunchen met de andere master studenten die na dit vak gewoon samen verder studeren. Gek idee! In de avond een tripje naar Jotunheimen gepland voor dit weekend (lekker last minute) & warme choco gedronken met Jildou. Het wordt al koud... ❄️☃️

18 September 2017

Vergeten een foto te maken van ons eerste huisdiner... Dan maar een foto van het opruimen 😉 Was gezellig, hopelijk lukt het om dit vaker te doen!

13 September 2017

Oslo is zo mooi! Deze week college gehad (interessant!!) en een tour door het Noble Peace centre gehad. Vond dit echt een hele mooie plek, de expositie over Colombia vond ik heel indrukwekkend. Vrijdag was er Kulturnatt in Oslo: naar Astrup Fearnley museum geweest, Domkirke, Opera house, Oslo Popcentre, hamburgers gegeten en uit geweest met Jildou en Annika. De haven blijft een van mijn favoriete plekken. De ruimte en de mooie luchten maken alles nog mooier!

8 September 2017

Overige foto's van mooie plekjes in Oslo

6 September 2017

Nog wat foto's van Jil&Nien's nieuwe huis, de eerste warme chocolademelk van het jaar, second hand shopping in Grünerlokka, hiken in de regen naar Kolsåstoppen want 'there's no such thing as bad weather, only bad clothing' en eigenlijk was het uitzicht met wegtrekkende mist nog mooier, een grote kop koffie als beloning (eindelijk goede koffie!!) en een foto van de bloemetjes in Karl Johans gate omdat die langzaam verdwijnen nu het kouder wordt... Drukke mix aan foto's, matcht mooi met de drukke mix aan dingen die ik hier doe :)

2 September 2017

Ultiem gelukkig op deze prachtige plek. Voelde me alsof ik op een avontuur zoals in Lord of the Rings was 😅 De betere foto's staan op FB, hier dus wat andere nog niet geplaatste foto's.

1 September 2017

De overnachtingsplek en autorit was zo veel mooier dan verwacht 😍

31 August 2017

Treinreis naar Bergen en verblijf in schattige Airbnb! Overdag in Bergen de auto opgehaald en rondgereden, rondgelopen in de sta (vismarkt, Bryggen) en mount Fløyen 'beklommen'. Bergen was leuk en mooi, maar een dag was voldoende. Op naar Trolltunga!!

23 August 2017

Weer de zonsondergang bekijken bij Sognsvann met Jildou, tripje naar Trolltunga gepland (toch met eigen groep ipv gekke FB groep😅), eilandhoppen met Knutepunktet, Norwegian Folke Musuem bekeken met een mega koude spontane duik in het water aan het strand van Bygdøy (foto volgt) en genieten van de mooie uitzichten en het lekkere weer!

13 August 2017

De buddy week is begonnen! Helaas heb ik nogal pech met mijn buddy groep: we zitten bij een stel Noren die continu Noors praten, en na dag 1 niet meer zijn komen opdagen. Samen met Jildou (meisje uit Nederland die in mijn buddy groep zat) en Bente (die ook een stomme buddy groep had) hebben we daarom zelf maar het programma gevolgd. Heel veel feestjes, mijn eerste hike ever (Vettakollen!) en nog meer stad (Vigelandpark!) &eilanden&Melafestivalen ontdekken. Met een groep die ik kende van de eilandentocht zijn we naar Sognsvann gegaan voor de prachtige zonsondergang. Was een leuke week met weer veel grillen en goed weer. Niet helemaal zoals ik het had verwacht, maar toch tof!

10 August 2017

Eerste dagen: stad en de schiereilanden rondom Oslo ontdekken met Nederlandse meiden en huisgenoot Ryan en nog een bezoekje aan Ikea. Iedereen stelt vanalles voor op FB om te doen, zo zijn we bijvoorbeeld met een groep van 80 studenten op een zonnige zondag naar eiland Hovedøya geweest om te chillen en grillen (Noren zijn gek op bbq: massaal haalt iedereen de wegwerp bbq en goedkope worstjes en grillt op de gekste plekken). Iedereen staat heel erg open om mensen te ontmoeten! Voor zover is Oslo een hele mooie stad, heel ruim en veilig maar levendig gevoel! Op wat evenementen vanuit uni georganiseerd al wat mensen leren kennen :)

7 August 2017

Eerste nacht in Oslo: na een ingewikkeld avontuur naar de Ikea in de regen en een lege telefoon, het toch nog kunnen redden om te skypen met thuis. Al 2 huisgenoten ontmoet, ziet er allemaal goed uit :)!