Australia and Oceania, Asia · 155 Days · 132 Moments · January 2017

'Aan de andere kant van de wereld' reis 2017


7 June 2017

Na samen de Rinjani beklommen te hebben, elkaar ook weer even gezien op grote hoogte in Kuala Lumpur! Kleine reünie met Martin.

6 June 2017

Laatste avond is niet zomaar iets... Helibar Kuala Lumpur, Malaysia

5 June 2017

Van Singapore weer terug naar Maleisië. Maar nu zoek ik het wat hoger op... Na een 13 uur durende busreis aangekomen in de Cameron Highlands.

1 June 2017

Kleine reünie met Gilles na vijf dagen!

30 May 2017

Singapore, Singapore.

29 May 2017

Starend naar de landkaart van Maleisië, zag ik dat Singapore toch wel heel dichtbij was. Wat bleek; het is maar drie uur rijden met de bus vanuit Melaka! Eerst volgende bus gepakt en voor ik het wist stond ik in Singapore... Met Maleisisch geld en geen money exchanger op het busstation. Feitje: je kan in Singapore niet betalen met Maleisisch geld. Gelukkig was ik niet alleen op het busstation en voordat ik het wist had ik m'n Maleisisch geld al omgewisseld voor Singaporese dollars en 'n tour gekregen door het bus - en metrostation.

28 May 2017

De award voor 'meest verrotte hostel' gaat naar Big Step Guesthouse in Melaka!!

27 May 2017

De laatste week nog zoveel mogelijk zien van Maleisië, op naar Melaka!

26 May 2017

Kuala Lumpur, Maleisië.

25 May 2017

Zittend in een cafeetje op het vliegveld in Lombok, met cappuccino en een taartje, nadenkend over de afgelopen weken... De tijd vliegt en daar ben ik me heel bewust van. Vanaf het moment dat ik uit het vliegtuig ben gestapt in Denpasar, tot dat ik hier nu zo weer in een volgend vliegtuig stap, wat me naar Maleisië brengt, m'n reis in Indonesië heeft alleen maar hoogtepunten gehad. Dit hoofdstuk heeft me wederom laten zien dat dit avontuur alleen maar beter wordt door alle mensen die ik tijdens de reis heb leren kennen... Het liefst wil ik ze allemaal mee naar huis nemen en dan nog heel lang en gelukkig leven, maar ik weet dat dit onrealistisch is en niet gaat gebeuren. Plan voor de komende weken: geen plan en optimaal genieten in Maleisië!

24 May 2017

Bintang o'clock.

23 May 2017

Surfen, goed eten en zonsondergang op het strand, in een woord, genieten!
De vraag die ik afgelopen maand het meest gehoord heb; 'Kom je echt uit Nederland?' 'Ben je echt 100% Nederlands?' 'Geen klein deel Indonesië?' 'Maar je hebt geen typisch Nederlands uiterlijk, weet je het zeker?' 'Ja, ik weet het zeker.' 'Nee ik kom echt uit Nederland.' '100% zeker.'

22 May 2017

Mijn laatste dagen in Kuta Lombok doorgebracht met Gilles en Patrick, twee jongens uit de groep waarmee we de Rinjani beklommen.

20 May 2017

Hoelaat is het? - Bintang time!

19 May 2017

Heb je geen goede bergschoenen nodig voor het beklimmen van de vulkaan...? Nja, zowat omlaag gesurfd in de losse gravel bovenop de top, met dank aan m'n Allstars... De porters, die met ons meeliepen met 25 kilogram op de rug, droegen slippers. Conclusie: Nee het gaat prima zonder!

18 May 2017

In de ochtend, voor zonsopgang, de top gehaald!
Lombok, Rinjani. Van m'n 'diepste dieptepunt onder water' naar m'n 'hoogste hoogtepunt op de vulkaan'... De Rinjani is, met het hoogste punt op 3726 meter, de op een na hoogste vulkaan van Indonesië. Met zes anderen drie dagen gehiked richting de top...

15 May 2017

Sama Sama, reggaebar.
Gili Trawangan. Met de fiets het eiland ontdekt!

14 May 2017

Nina ontmoet op het vliegveld in Bali. Omdat het hostel wat ik geboekt had veel te ver van het vliegveld was, was ik druk aan het zoeken naar een nieuw hostel dichterbij. 'Ik ga naar Kuta, we kunnen wel 'n taxi delen?' 'Oke top, ik ben voor.' Nina bleek een duikinstructeur te zijn op Gili Trawangan en wat een toeval, ik wilde graag m'n open water cursus op de Gili eilanden beginnen. Je voelt het al aankomen, 1+1=2. Elkaar op Gili Trawangan opgezocht en goed wat tijd onderwater doorgebracht tussen de schildpadden, haaien en barracuda's.

11 May 2017

Nachtmarkt Gili Trawangan
Oversteek van Bali naar de Gili eilanden.

10 May 2017

Goa Lawah, padangbai

7 May 2017

Some random pictures.
Zonsopgang, Lovina

6 May 2017

FunkyPlace, Lovina
AlingAling waterval

5 May 2017

Alleen op pad in Bali.

4 May 2017

Taman Uyan, Mengwi

3 May 2017

A glance of Ubud

2 May 2017

Luwak koffie brouwen, Ubud
Samen een scooter huren, met z'n twee en een grote backpack achterop richting Ubud, bij iedere kruising de weg vragen omdat we geen idee hadden hoe we er moesten komen. Uiteindelijk gestopt door een man die gewoon een praatje met ons wilde maken en geëindigd in z'n favoriete koffiehuis!

1 May 2017

Kuta, Indonesia

30 April 2017

Volgende stempel is binnen!!
Het wordt een gewoonte, alleen maar niet echt alleen op het vliegveld te zitten. Ik kan niet wachten te beginnen aan hoofdstuk drie: Indonesië!!
Australie, Australie. Het is me gelukt het land te verlaten zonder kangaroos, emu's, koeien, schapen, geiten of zelfs kamelen te raken met de auto. Het is me gelukt om niet gebeten te worden door giftige spinnen, kwallen, slangen of andere beesten. Ik ben niet verdronken, heb al m'n armen en benen nog en ben alleen wat verstand verloren. Australie heeft indruk gemaakt, dat is iets wat vast staat. Zoveel gezien maar nog steeds zoveel te ontdekken!

24 April 2017

Laatste zonsondergang van de trip!
We gingen naar Exmounth om te zwemmen met whale sharks en wouw. Dat is eigenlijk het enige woord voor deze ervaring. Whale sharks zijn haaien en kunnen tot 18 meter lang worden. Het stippen patroon op de rug is uniek evenals de kieuwformatie. Ze kunnen zelfs duiken tot 2000 meter diepte. Dit waren de feitjes over whale sharks. Nu een subjectief feitje: ZE ZIJN GEWELDIG! We zijn zes keer het water ingesprongen om een duik te nemen met deze haaien. Tussendoor heb ik ook zo ongeveer zes keer de vissen gevoerd met mijn ontbijt. Achteraf hoorden we dat dit een van de beste dagen van het seizoen was tot nu toe. De meeste dagen konden de mensen een a twee keer zwemmen met de whale sharks.

23 April 2017

'Do not follow a path, make a trail.'
Je ziet het bijna niet, maar als je goed kijkt zie je een grote vlek: dat is een haai. Hij was groot.

22 April 2017

Je vraagt je nu waarschijnlijk af: Waarom snorkelt ze met een broek en shirt met lange mouwen? Goede vraag! De week voor we in Exmounth aankwamen, zijn er twaalf mensen naar het ziekenhuis gebracht omdat ze gestoken waren door urikanji. De urikanji is een doorzichtige, kleine kwal die gruwelijk giftig is. Hoewel ik m'n tijd graag in het ziekenhuis doorbreng, laat ik deze 'kans' aan me voorbijgaan...
Maar er zijn niet alleen vissen: ER ZIJN OOK SCHILDPADDEN!!!!!!!

21 April 2017

Het Ningaloo reef is niet voor niks een World Heritage Area. Dit gebied is 290,000 hectare groot en 300 kilometer lang. Het is een van de twee riffen in de hele wereld, die zich heeft gevormd aan de west zijde van een continent. Je vindt er meer dan 500 soorten vissen, inclusief de grootste vissoort, de whale shark.

19 April 2017

Blowholes, Quabba station.

18 April 2017

Waar het een eindigt, begint het ander. S'middags terug van de ene roadtrip, s'avonds weer begonnen met de volgende! Ik heb Stacey leren kennen in Adelaide. 'Als je in Perth bent, moet je echt mee naar Exmounth.' 'Oke, deal!' Samen met Stacey en David eerst een gigantische playlist gemaakt voor in de auto. Wat bleek, we hebben precies dezelfde muzieksmaak. Ik had Stacey bijna overgehaald om mee te gaan naar Rock Werchter.

16 April 2017

We dachten eens even rustig op de vroege ochtend dolfijnen te gaan kijken... Superleuk natuurlijk, maar we waren vergeten dat het de drukste dag van het jaar was: Paaszondag. Als iets toeristisch is, is het dat. Starend naar het water, tussen al die mensen, en kijken of we dolfijnen konden zien. Jazeker, ze waren er! Mensen met heel veel geluk mochten ze zelfs voeren. En wat bleek: ik heb extreem veel geluk. 'Meisje met het witte shirt, wil je Puck (de dolfijn) voeren?' 'Euhm JAAAA!?!??'

15 April 2017

Deze foto heeft geen verdere uitleg nodig...
Shell beach, Shark bay

14 April 2017

Kalbarri National Park
Pink lake, Gregory

13 April 2017

Pinnacles, Cervantes
Sandboarding, Lancelin
Out of my comfort zone... Tot nu had ik de luxe te kunnen kiezen met wie ik wilde reizen. Het is best belangrijk te weten dat je goed met elkaar overweg kan als je 24/7 bij elkaar in de buurt bent. Een paar dagen over voordat ik aan een andere roadtrip begin, wat te doen? Ik besloot een meisje last minute te contacten die, samen met een paar anderen, een paar dagen richting Sharkbay gingen, ongeveer 800 km ten noorden van Perth. Om tien uur s'avonds kreeg ik te horen dat er nog een plekje over was in de auto!! Zeven uur s'ochtends, de volgende dag, begonnen we met de eerste kilometers. In de auto stappen met drie vreemden, om vervolgens zes dagen 24/7 bij elkaar in de buurt te zijn. Dat was redelijk out of my comfort zone en daar was ik naar op zoek! Let the roadtrip begin!

11 April 2017

Wat ronddwalen in Kingspark. Iemand van het onderhoud stopte en vroeg of ik verdwaalt was. 'Nog niet' was m'n antwoord. Uiteindelijk aan de buurt geraakt, mee rondgetoerd in de Kubota en het park rijdend gezien in plaats van lopend.

10 April 2017

AQWA! Fi-fa-fish, Je zou zeggen dat we in de dierentuin waren, gezien onze kledij, maar dat was echt gewoon toeval!

8 April 2017

Fietsen met helm op.
Joe's juice point

7 April 2017

Nummer twee

6 April 2017

Voetbaltraining, South Perth United
Perth. We waren eerder in Perth aangekomen dan ik verwacht had. Dit zorgde ervoor dat ik voor het eerst in drie maanden een beetje overweldigd was door alles. In m'n hoofd was Perth mijn eindbestemming in Australie, maar dat bleek niet zo te zijn. Gelukkig is Australie zo groot dat er nog veel meer te zien is, dus besloten om het gebied boven Perth te gaan verkennen de komende weken.

5 April 2017

Laatste avond kamperen met z'n twee. Perth was ineens veel dichterbij. De laatste nacht moest goed gevierd worden dus we zochten een camping op waar we een kampvuurtje konden maken. Eindigend op een camping midden in de bossen, met wiet rokende en bier drinkende hippies die daar woonden, voelden we ons als een vis in het water. Wat hout bij elkaar gesprokkeld en toen alles goed en wel gekapt was, kwamen we andere backpackers tegen en zijn we ons eigen kampvuur vergeten... Je weet dat het een goede avond is als je om half vier besluit nog maar een houtje op het vuur te gooien.

4 April 2017

Lek geprikt in Bunbury.

3 April 2017

Margaret river, onze volgende stop... Bij toeval bleken hier de surf kampioenschappen bezig te zijn. WoW, ze hebben ook altijd geluk, zou je denken. Jammer genoeg was de zee zo rustig die dag dat er geen golven waren om op te surfen. 'Dan wachten we gewoon nog een dag!!' En wat denk je? Volgende dag, gigantische golven! Grapje, de zee was nog rustiger dan de dag ervoor. Geen surf kampioenschappen voor ons maar wel een paar prachtige strand dagen!

2 April 2017

Black head walk, Albany.

1 April 2017

Ochtendduik in de zee om zeven uur, want dat kan hier!

30 March 2017

Quagi beach, Esperance.

29 March 2017

'Hakuna matata, What a wonderfull phrase, Hakuna matata, Aint no passing craze, It means no worries, For the rest of your days. It is a problem free philosophy, Hakuna matata.'

28 March 2017

De Nullarbor. Het is de crossing van oost naar west Australie en betekent letterlijk: 'geen bomen'. (Er staan geen bomen omdat wij ze allemaal gekapt hebben voor ons kampvuur natuurlijk). Met goede muziek en veel groente en fruit begonnen aan de paar duizend kilometers die we moesten maken om in Perth te komen. Hetgeen wat we eigenlijk al wisten, werd tijdens deze oversteek nog bevestigd: we zijn groot fan van meezingers en karaoke. Zelfs de kerstnummers worden met volle borst meegezongen! Waar we niet aan hadden gedacht, was de grenscontrole. 'Ja al jullie groente en fruit moet weggegooid worden.' 'Shit, helemaal vergeten, mogen we ze ook opeten??' Best een grappig gezicht, twee meiden bij de afvalbak fanatiek aardbeien aan het opeten omdat er al een andere auto staat te wachten. Ps. De aardbeien waren lekker.
Nederlandse les bij het kampvuur.

27 March 2017

Agree!
Na een GE-WEL-DIG weekend was het tijd om terug te gaan naar Adelaide. In de avond nog eens alle foto's bekeken met z'n vijven en erachter gekomen dat mijn mimiek blijkbaar heel grappig is als ik aan het waterskiën ben of bijna van de tube achter de boot val. Dit laatste gebeurde best vaak al was ik zelf van mening dat dat niet zo was.

25 March 2017

Dirtbiken met Stacey, MurrayRiver

24 March 2017

Waterskiën, MurrayRiver
Adelaide. Anne had een huisgenoot die uit Adelaide kwam maar momenteel in Canada zat. Ze gaf Anne het nummer van haar ouders en die gaven aan dat we bij hen konden blijven slapen. Eenmaal aangekomen bij het huis, nodigden Greg en Debbie (de ouders) ons uit mee naar hun vakantie huisje te gaan voor weekend. 'Euhm ja, is goed, ofcourse!' Wat een weekend ronddwalen in Adelaide zou worden, eindigde in een weekendje aan de MurrayRiver met waterskiën, jetskien, dirtbiken, bbqen, poolen, karaoke en een heleboel gezelligheid. Ik kan alleen maar zeggen dat we ongelofelijk veel geluk hebben met het ontmoeten van deze geweldige mensen!

23 March 2017

Wijnproeverij Alpha Box & Dice, McLaren Vale.

22 March 2017

Creatief met bekers.

21 March 2017

Random feitje: we hebben een nieuwe bijl en hij heet Jack.
Na een paar dagen Tasmanië waren Anne en ik het er al over eens: wij gaan samen naar Perth! Onze roadtrip begon met een emotioneel afscheid van twee gekke Erpenaren, die heel erg van de Titanic houden. Ze hadden nog net niet 'My Heart Will Go On' van Celine Dion opstaan terwijl ze langzaam wegreden. De eerste dag dat Anne en ik samen op weg waren, was het weer niet echt geweldig. Zeg maar gewoon slecht... Dit resulteerde in koken op de invalide toilet omdat het te hard waaide buiten. We hebben er dus voor gezorgd dat de toilet naar rijst met groene curry rook. De rest van de camping heeft ons niet eens bedankt voor deze geur upgrade...

18 March 2017

Harpoenvissen met Stef, great ocean road.

17 March 2017

Een nieuwe favoriete feestdag ontdekt. Niet dat ik al echt een favoriete feestdag had, maar als ik nu moest kiezen zou het zeker Sint patricksday zijn! Met een Guinness in de hand, twijfelachtig mijn hand opsteken voor een Ierse danswedstrijd in de pub. En hoe kan het ook anders, jij met de witte shirt, kom maar naar voren. Feitje: ik heb geen idee hoe je Iers moet dansen... Uiteindelijk niet gewonnen van de ervaren Ierse dansers die dus gewoon uit Ierland kwamen dus wel beter moesten zijn dan een Hollander die niet kan dansen, maar toch.

14 March 2017

Na een paar dagen geleefd te hebben als een Tasmaniër, is het tijd om de reisbubbel van Tasmanië door te prikken en het eiland te verlaten. Terug naar Melbourne met de Ferry. Eenmaal aangekomen in Melbourne op de vroege ochtend, kwam Stef me oppikken van de Ferry. Samen naar Luc gegaan en voor de komende drie dagen weer herenigd. Ik heb zo gelachen met deze jongens en ben heel blij dat ik de beslissing heb gemaakt naar Tasmanië te gaan. De dag voor Sint patricksday naar een Ierse pub gegaan waar een heavy metal band speelde. Niet echt mijn muzieksmaak, maar je kan natuurlijk niet alles hebben. Met maar 10 mensen die in de pub staan, heb je een groot voordeel: heel veel dansruimte. Hier de hele avond goed gebruik van gemaakt!

11 March 2017

Samen met Andy en Anne overgebleven in Tasmanië. 'We moeten nog even een camping zoeken voor n paar dagen..!' 'Klopt klopt.' 5 minuten later: Anne ging haar post ophalen bij een vrouw die ze ontmoet had op de Ferry. De vrouw was op vakantie maar heeft de huissleutel achtergelaten voor ons zodat we daar kunnen blijven slapen!!!! We hebben nu dus gewoon een eigen huis, met warme douche, tv en koelkast...
Afgelopen nacht gekampeerd bij een AFL sportveld omdat Luc en Stef vanochtend vroeg terug gingen naar Melbourne met de Ferry. In de ochtend wakker geworden met sportende kinderen en 'n wedstrijd AFL. Goedemorgen goedemorgen!

9 March 2017

Mnt Cradle, Cradle national park, Tasmanië

7 March 2017

Hiken, hiken, hiken. Weer iets geleerd over mezelf: ik ben een echte berg geit! Samen met Luc en Andy Mnt Rufus beklommen en in slaap gevallen boven op de top. Gebleven tot zonsondergang en het resultaat zie je hier!

6 March 2017

Love these crazy people!😍😍😍

5 March 2017

'Don't stop me now, I'm having such a good time!'
Tassen mee, Allstars aan en gaan. Mnt Eliza beklommen en blijven slapen in de hut op de berg. Dit eindigde in een karaoke avond. S'ochtends voor zonsopgang naar de top geklommen en een van de beste zonsopgangen tot nu toe gezien! 100% genieten!

4 March 2017

'Look daddy, I can chop wood!!!!!'
'Brrrr, toch wel koud...!' 'Oke oke, volgende waterval!!' 'Brrrrrr, deze is ook koud!' 'Oke, nog een waterval dan!' #bikkels

2 March 2017

Living the camping life..

28 February 2017

Diner, kaarsjes, wijn, zonsondergang, speervissen met tentstokken, slapen op het strand en 3 brabo's... Zo zag de eerste avond op Bruny Island eruit!

27 February 2017

Tasmanië... Voordat het eerste vliegtuig me naar Nieuw Zeeland bracht, ging het er al over. Luc en Stef, twee vrienden van thuisthuis, gingen een jaar naar Australie en vertrokken op ongeveer dezelfde tijd als ik. 'Zou wel skon zijn als we daar elkaar kunnen ontmoeten he?!' 'Jaa dat zou echt heel leuk zijn.' Zo gezegd, zo gedaan! Ik in Melbourne, Stef en Luc in Tasmanië. In Australische begrippen ligt dat best dicht bij elkaar... Conclusie: de eerst volgende Ferry naar Tasmanië gepakt! Eenmaal op de Ferry aan de praat geraakt met Jason, een oudere man die me wel naar de andere kant van het eiland wou brengen, omdat Stef en Luc daar zaten. Uiteindelijk samen ontbeten, gebuurt en fanatiek meegezongen met de radio! Volgende stop: Bruny Island, Tasmanië!!!

25 February 2017

Melbourne Victory - Adelaide

24 February 2017

Melbourne.

23 February 2017

Manja shelter, Halls gap, The Grampians

21 February 2017

Vanuit Warrambool doorgereden naar The Grampians. Hier was de Total fire ban niet van toepassing en hadden we de kans een kampvuurtje te maken. Deze kans grijpen we met 2 handen aan, dat snap je natuurlijk wel!! Subjectief feitje: Smores zijn echt veel zoeter dan gewone spekjes! (Wel lekker zo'n suikerbom..) Na de suikerbom in slaap gevallen bij het kanpvuurtje en in de nacht wakker geworden. Eenmaal in de tent m'n oren op scherp gezet. Tripel tripel tripel.. Nee het is niet het paard van Sinterklaas... HET ZIJN KANGAROOS!!!!! Wat bleek, twee Kangaroos en twee walibies waren zo'n drie meter van onze tent af aan het grazen. Dan slaap je echt tussen de Kangaroos.

19 February 2017

Elkaar in Nieuw Zeeland leren kennen en nooit meer kunnen vergeten. Ik noem hem Sjaak. Wat lief dat ie helemaal naar Australie is gezwommen omdat ie me niet kon missen!

18 February 2017

Sydney -----> Melbourne Let the road trip begin, THE GREAT OCEAN ROAD! (Let vooral op de kakatoe, of nouja, je brood...)

13 February 2017

Twee daagse hike tocht door het blue gum forest, blackheath.

12 February 2017

Blackheath was de eerste stop. Hier vanuit het station met m'n hele hebben en houden naar het heritage centre gewandeld. Onderweg een oude vrouw, genaamd Jenny, tegengekomen en die kon ons vertellen dat er een Total fireban in het park was uitgeroepen. Dit had een aantal gevolgen. 1. Niet kunnen koken en dus al dat gewicht mee blijven dragen. 2. De slangen komen op het water af en laat het toeval zijn dat de hele walk langs het water was. 3. Ik hou niet van giftige slangen die super territoriaal zijn. 4. Nee wacht ik hou sowieso niet van slangen die giftig zijn. Uiteindelijk bleek Jenny een geweldige tourguide en heeft ze ons het hele dorp laten zien.

9 February 2017

Vanuit thuisbasis Sydney naar The Blue Mountains afgereisd. Even een kanttekening: the blue mountains zijn dus niet blauw maar gewoon bruin met groene bomen... Was dit een teleurstelling, vraag je je nu waarschijnlijk af? Nee natuurlijk niet!! Dit nationaal park is prachtig en is de moeite waard een paar dagen te verkennen!

8 February 2017

M'n bril thuis laten liggen, hier maar een nieuwe gehaald!

6 February 2017

'Sydney by night'
Manly beach, Sydney

4 February 2017

'Als we het doen, doen we het goed!' Eerste avond in Sydney afgesloten op een rooftop party met uitzicht op het operahouse...
Sydney, Australie... Van het rustige Nieuw Zeeland, naar het overweldigende Sydney! Het beste plan wat ik had, was geen plan. Niets geboekt alleen de vlucht. Wat een toeval was het dat dit weekend alle hostels vol zaten vanwege een rugby toernooi. Lucky me! Hostel nummer 5 had gelukkig een bedje over! Ik heb redelijk snel m'n weg gevonden en tot nu toe genoten van musea, verstopte barretjes en de stranden die deze stad compleet maken.

3 February 2017

En toen was ik alleen. Maar hoe alleen ben je op een vliegveld vol chinezen? Precies, je bent nooit echt alleen! Gesetteld midden in de drukte om de komende uren mensen te kijken. Ik dacht eens te gaan genieten van een blauwe bevroren Fanta van de MAC (net als vroeger de slushpuppy!). Hij kostte maar een dollar dus ik had toen al moeten weten dat het geen goed idee was... Het vervolg is dat ik nu vooral buikpijn heb. Nu is het wachten op het vliegtuig wat me naar bestemming nummer twee brengt, Australie!
De laatste nacht in Nieuw Zeeland. We hebben na 6123 kilometer afscheid moeten nemen van Henk en zijn geweldige muziek, waar Rick niet zo kapot van was... Ik daarentegen wel, zo plusminus 80% ook fanatiek meegezongen. (Ik gok dat Rick hier ook niet zo kapot van was, al heeft ie dat niet echt gezegd.) Rick en ik hebben een kleine wereldreis door een land mogen maken en zo voelt het ook echt. Van gletsjers tot witte stranden en vulkanische gebieden, je valt hier van het een in het ander. 'Wees een spons' is tot nu toe het beste advies dat ik heb gekregen en ik denk dat ik best een goede spons ben! Nieuw Zeeland was voor mij de inleiding van het boek, waarin Australie het volgende hoofdstuk gaat zijn...

2 February 2017

Just some random pics..

28 January 2017

Cave huka falls, Taupo
Zelfs de borden naast de weg klinken aardig; 'Others make mistakes, slow down.'
Lake Taupo. Watervallen, geweldige camping en vulkanisch gebied met gele, groene en oranje wateren. In een woord: genieten!

27 January 2017

Deze man naast me heet Brad. Dit is voor dit verhaal belangrijk want: Brad heeft me uit een vliegtuig gegooid maar er ook weer voor gezorgd dat ik veilig op de grond terecht ben gekomen!

26 January 2017

Jaaaaa de onderwaterstand op de camera werkt en de camera doet het nog steeds!!!

23 January 2017

Blenheim, het laatste plekje van het zuider eiland waar we echt even stoppen. Na twee dagen wild kamperen op zoek gegaan naar een camping. Onderweg iets heel anders gevonden: EEN VLIEGTUIG. Dit vliegtuigje kon twee mensen meenemen, en wat toevallig: WIJ ZIJN MET Z'N TWEE!!!!!! Gaan we het doen? Ja?! Ja!! Dit 74 jarige vliegtuigje heeft ons verbaasd, evenals de piloot die wel even zijn vliegkunsten wou laten zien en vervolgens drie loopings maakte.

21 January 2017

Wandeling door de wijngaarden van Waipara.

19 January 2017

Dunedin, Portobello. Je zou zeggen dat we champignons zouden gaan bekijken maar niks is minder waar. Pinguïns, die moest en zou ik gaan zien. Ja hoor, deze 1 kg zwaargewichten zijn blauw en de kleinste van hun soort... Even geduld moeten hebben tot ze klaar waren met vissen maar dat was het zeker waard!

18 January 2017

Milford sound, fjordenland

15 January 2017

I did it! The Kepler track, een van de negen Great Walks in Nieuw-Zeeland. 60 km, 2,5 dagen, 10 kilo bepakking, 1600 meter omhoog en weer omlaag en dat helemaal alleen! Op m'n Allstars, aangezien ik geen plek meer had in m'n backpack voor fatsoenlijke wandelschoenen.. Beetje jammer om met windstoten van 90 km/h op een bergtop te staan en net niet omver geblazen te worden, maar een kleinigheidje blijf je houden!

12 January 2017

Vanuit Abel Tasman 'even' 500 km gereden naar de Franz Josef gletsjer... the Robert's track gelopen en op 605 m de gletsjer bekeken💪🏻

11 January 2017

'Kijk Rick, een super groot gat in de grond!!' (Harwoods hole, 70 m breed, 356 m diep.)

10 January 2017

Op dit moment zijn we op het zuider eiland. Nee, Henk kan veel, maar niet zwemmen dus we zijn netjes met de Ferry naar het zuider eiland gegaan, om 6 uur s'ochtends. Dit betekende dat we de zonsopgang nog konden zien op de boot, en jazeker, hij is het waard! Abel Tasman, die valt hier niet weg te denken in het Abel Tasman park. Dit stukje paradijs is naar hem vernoemd en hij mag er trots op zijn. Een deel van de baai ontdekt met de kajak, toevallig een privé gids gekregen en baby zeehonden gespot. Echt een geweldige dag gehad en zelfs Charlie, de alarm plastic kip van onze gids, gered van verdrinkingsdood... Zo maak je het mee!
Ferry naar zuider eiland / Abel Tasman

7 January 2017

Vanuit de Bay of Islands naar beneden gegaan, richting de Waitomo grotten. Beeld je in dat je in een grot staat en het net is alsof je een hemel vol sterren ziet als je omhoog kijkt! (Het zijn eigenlijk wormen die licht geven... wouw!) Hierna naar het Tongariro national park gegaan en daar een actieve vulkaan beklommen. Het was een hele klim, maar we hebben de top gehaald!

5 January 2017

Onze nieuwste aanwinst voor 5 weken is Henk. Henk is oud maar heeft karakter, Henk is mooi blauw met deuken, Henk houdt alleen niet van bulten... Laat je die nu net veel hebben in Nieuw Zeeland. Na Auckland zijn we richting de grootste bomen van Nieuw Zeeland gegaan, ik denk dat we er wel 20000 keer inpassen! Feitje: de grootste boom is 4000 jaar oud. De max speed is hier 100, ook in s-bochten op een berg waar je vrij makkelijk omlaag kan donderen. Op dit moment zijn we in the bay of islands. Omdat er geen plek meer was op de camping, hebben we Henk gewoon ergens naast de weg gezet en daar ons tentje opgezet, want dat kan hier gewoon! Aan de buurt geraakt met de buren, die waren bezig met hun wereldreis, heel interessant!
Mangrove, hakuru falls, bay of islands

4 January 2017

Eenmaal in Beijing hadden we 1,5 uur overstap tijd. Dit werd al snel minder toen we een half uur op de douane stonden te wachten en de koffers opnieuw moesten inchecken. Toen we bij de bagage banden aankwamen, vertelden ze ons al dat de vlucht was omgeboekt naar een van een uur later. Met hulp van iemand van het vliegveld waren we net op tijd om te boarden en hebben we wederom het vliegtuig gehaald! Toen we in ghaungzhou aankwamen, werden we begeleidt naar het volgende vliegtuig, die ons uiteindelijk naar Auckland zou brengen. Ik heb zo ongeveer de hele laatste vliegreis geslapen. Toen ik wakker werd, gingen we zo ongeveer bijna landen. Het eerste wat ik uit kon brengen toen we op de grond stonden was: 'WAT EEN MOOIE BOMEN!!!!' En hier begint mijn, voor de eerste 5 weken ons, avontuur.
1 januari 2017. 'Ben je er klaar voor?' 'Jazeker!' 'Heb je alles?' 'Geen idee, check check dubbel check, ahhhh ik merk het vanzelf...' Op naar Schiphol... Samen met Rick de rij in voor de bagage check-in. 'Mevrouw u mag uw ticket daar printen..' Hmmm stoel SBY, wat gek dat heb ik nog nooit gehad. 'Ohh mevrouw, meneer maakt u zich geen zorgen , het komt vast goed, het is nog maar net 2017, kin omhoog!' Dit waren de eerste woorden van de stewardess die ons begeleidde naar een aparte balie. Wij hadden geen idee wat ze bedoelde en liepen rustig naar de balie. Wat bleek, KLM had het vliegtuig overboekt en wij hadden nou net pech, we stonden standby. Het gevolg hiervan was dat we pas bij de gate wisten of er plek was voor ons in het vliegtuig. Zo niet, moest alles worden omgeboekt. Op dit moment werd het spannend, tot nu toe had ik de kriebels nog niet echt gevoeld. Maar ja, we konden mee! Beijing, here we come! Er is een woord voor het vliegveld in Beijing: chaos!