Spain · 10 Days · 18 Moments · August 2015

Reisverslag van Matthijs en Anouk


29 August 2015

En we zitten weer in het vliegtuig!

28 August 2015

Vandaag de laatste dag hier op gran Canaria. Morgen om 9:55 vliegen we terug naar Groningen. Vandaag nog even uitrusten bij het zwembad en op het balkon.

27 August 2015

Heerlijk op een catamaran wezen varen voorbij Mogàn. Hier zijn we wezen varen op een speedboot naar grotten waar we hele grote rode krabben zagen, wezen snorkelen en heb ik gestaan op een, jawel, flyboard!

26 August 2015

Filmpje pakken bij de 'moonlight cinema' in Maspalomas. Een bioscoop onder de sterren, nu nog wachten op de sterren voordat de film begint. Ohja, we kijken de film 'home'.
Lekker gegeten bij een steakhouse aan zee. Prachtige omgeving. Zwaardvis met een sausje voor mij en reuze garnalen voor Anouk. En als toetje heerlijke honing rum en een dikke sorbet voor Anouk.

25 August 2015

En de laatste stop, voorlopig, bij een familie bedrijf. Onder andere een koffie plantage en woonboerderij. Hier 3 heerlijke wijnen geproefd en een dessert wijn, een typische kanarische saus voor bij de aardappeltjes en verse koffie mogen proeven en dit allemaal onder het genot van lekkere tapas. Super mooi bedrijf dat ook zelfvoorzienend is qua water, dit dankzij een eigen stuwmeer.
Volgende stop in een dorpje helemaal gebouwd in Griekse stijl! Wit blauwe huisjes. De lunch was een beetje mwah. Ook heb ik hier een fles honing rum gekocht.
Stop 4 bij cenobio valéron. Hier zijn grotten in de berg van de vulkaan, ontstaan door gasbellen. Deze werden gebruikt als graan opslag en om in te leven.
Stop 3 is bij Arugas. Een stadje die bekend staat om zijn rumfabriek en om de prachtige kerk gemaakt uit het lava gesteente, ook bekend als blauwsteen.
Eerste stop was bij een aloë Vera plantage. Hier hebben we gezien hoe de Aloë Vera plant wordt gebruikt voor crème en sap. Daarna doorgereden naar Teror. Een plaatsje in het noorden van Gran Canaria. Hier staat de enige basiliek en bedevaartsoort van het eiland. Prachtige straatjes met allemaal kleuren en uit de hand gesneden balkonnetjes. De heilige van de basiliek is de heilige van 'el pino', oftewel de pijnboom. Deze boom mag enkel nog geplant worden op het eiland. Anouk heeft stress.
Goedemorgen! Op tijd uit de veren om de geheimen van Gran Canaria te ontdekken! Vorige 3 dagen gerelaxt bij het zwembad en aan het strand.

21 August 2015

Met de veerboot naar Puerto de Mogàn gegaan, ongeveer 20 minuten varen. Prachtig dorpje met hele mooie huisjes. Een hele grote markt met veel hetzelfde maar ook veel handgemaakte producten.

20 August 2015

Na het eten maar even wezen kijken vanaf waar de boot morgen naar Puerto de Mogàn vertrekt. Een trap van meer dan 700 treden tot aan het strand.. De trap af is nog niet zo erg, maar de trap weer op... Gelukkig zijn we jong!! En dan ook nog kakkerlakken bij het hotel ! Morgen om 10:30 de boot naar de markt in Puerto de Mogàn, ook wel bekend als 'klein Venetië'.
Een korte samenvatting van de middag: Regen, bezoek van een duif en luieren.
Het is erg bewolkt geworden 😭 vandaag eerst maar even wachten op de reisorganisatie.
Boodschapjes gedaan en vooral drinkwater ingeslagen, lees 3,75 liter. Nu eerst een plons in het zwembad want het is WAAAAARM
Vanmorgen wakker geworden met een prachtig uitzicht. Eerst maar even ontbijten en dan even bekijken wat we gaan doen

19 August 2015