Malaysia · 4 Days · 24 Moments · July 2017

Marianne's adventure in Malaysia


30 July 2017

Koitin hitchhikee, lopulta sain kyydin mopedin selässä. Oli mukavaa. Sitten kamat kasaan, heipat hostellille ja bussiasemalle. Nyt matkalla Kuala Lumpuriin. Hyvin menee.
Dutchleidi löys ällöä seuraa,keikku sen olkamailla koko matkan. Pysähdyttiin matkalla ostamaan superhalpoja ja hyviä hedelmiä, kuten rambutan ja mangostaan. Tea plantation ja mielettömät näkymät. Superhyvä juustokakku ja teetä. Kardemummatee oli maailman herkullisinta! 😍 myös intialainen mahala chai tms oli oikein hyvää. Normi musta teekin hyvää, vaikkei samalla lailla herkullista. Sieltä mut lähtee jungle trailille, mä palasin hostellille.
Hostellilta meitä lähti 7 hlön poppoo: Dutch pariskunta, germaani, Unkarilainen, yks aussi(?) , ja yks vissiin irkku. Hauska poppoo. Syötiin aamupalaa rotia ja germaanille ei tahdottu antaa ruokaa. Dutchmies väitti salmiakin olevan hollantilaista, kunnes uskoi ettei olekaan ja mulla oli niin kaikki sai maistaa. Lähdettiin käppäileen 3 km päähän Cameron valley tea plantationille.

29 July 2017

Dinner. Roti, curry chicken ja vegetables. Hostellissa dormi. Sänky ei kyllä ollut hyvä, ei voinu liikkua kun karmea vingunta. Kun alapuolella oleva jäbä liikku, niin tuntu kuin joku olisi ottanut sängyn jaloista kiinni ja ravistanut. Mutta nukku kuitenkin. Niin ja ötököitä joka paikassa. Iso lehden näkönen perhonen, jäätävän kokonen kuoriaisen ja heinäsirkan risteytysotus, yöperhosia kaikkialla. Illalla taas notski ja paljon ihmisiä, hengailu ja jutskailu.
Kiva tie matkalla päättymispaikasta kaupunkiin. Tanah rata siis kyseinen city.
Lounas (nam teriyaki lohta!) ja seuraan liitty kaks engelsmannijäbää jotka jeni oli edellisenä päivänä kadulla tavannut. Lähettiin yhdessä tekeen jungle trekkingiä. Trail 10, osoittautui odotettua haastavammaksi. Jumalaton nousu. Oli kyl siisti full viidakko ja ylhäällä komiat näkymät. Siellä oli myös yks engelsmannimies joka oli ollu eksyneenä viidakossa 4 h. Rikkonut ipadinsa näytönkin. Huhhuh. Reitit oli kyllä huonosti merkattu. Sitten jatketaan viidestään, alaspäin, ei onneksi niin jyrkkä, kunnon hyvä viidakko kyllä. Loppuu kummalliseen paikkaan jossa voimala ja koiria. Taksi kaupunkiin. Siellä kaljalle/muulle juomalle ja sitten vielä dinneriä yhdessä.
Next mansikkafarmi. Vähän kämänen, mutta saipahan mansikoita. Ihan hyviä, vaikka ei suomen mansikoiden veroisia.
Boh tea plantation. Näki myös factoryn, oli jepa. Pitkä jono kahvilaan, mutta superhyvä persikkajäätee. Vähän käppäilyä teeplantaasilla.
Mossy forest.
Vuorelle missä mossy forest. Ihanan fresh ilma, ja viileä. Liikaa ihmisiä. Maailman vanhimpia metsiä. Kolmen metrin sammaskerros, sitten vielä muuta moskaa kunnes maaperä 12 m syvyydellä. Matkalla pois auto-ongelma, rengas juuttunut.
Ensimmäiseksi meijän huvittava kuski vei täyden automastillisen meitä perhosfarmille. Isoja perhosia, mutta myös maaoravia, liskoja, ainakin viittä lajia käärmeitä, kalkkunoita, kanoja, ankkoja, hamstereita, marsuja, kuoriaisia, Skorpioneja, tarantelloja... Ja kukkiakin.
Samalla bussilla hostellin työntekijä, kiivettiin yhdessä mäelle hostellilla. Kiva paikka. Puitteet huonot mutta vibe hyvä. Notski minkä ääressä istuttiin. Samana päivänä englantilainen mutta Australialassa nyt asuva Jeni, jonka kanssa koitettiin saada tour seuraavalle päivälle. Ei saatu. Nukkumaan. Seuraavana aamuna kaupungille Jenin kanssa, saadaan buukattua half-day tour ja sit banaanipannariaamupala nassuun.

28 July 2017

Ei menny ihan niinku piti, kolmen tunnin odotus bussiin ku aiemmat täynnä. Lounas asemalla, sekaan donitsia ja kahvetta. About 5 h matka, josta kaks viimeistä tuntia pätkään ylettömän mutkaista tietä.
Grab-kuski on hauska tuttavuus. Bussiasemalla vaikea löytää lippupisteet, ja kun löytyy niin niitä on monta eri. Ostan lipun vartin päästä lähtevään. Mutta bussia ei näy eikä kuulu. 10 min sen jälkeen kun sen piti lähteä se kurvaa paikalle, vieläpä väärälle laiturille.. No nyt bussissa ja kaikki hyvin. Matkalla ensin Kuala lumpuriin, pari tuntia, ja sitten olisi tarkoitus jatkaa cameron highlandseille suorilta.
Viimeinen aamu malakassa koittaa. Hyvät aamupalasetit taas, ja vähän höpötystä muiden kanssa. Sitten kamat kasaan, grab alle ja bussiasemalle.

27 July 2017

Kotiin päin. Kaksi aukeaa, jotka pimeän tullen ovat täynnä lintujen liverrystä. Siis se on niin kovaa, täytyy olla satoja lintuja puissa. Pysähdys syömään, tällä kertaa jännää pannarimaista juttua. Myöhemmin sitä mieltä, että ei olisi ehkä kannattanut, kun meni sitten vatsa sekaisin aika pahasti... Nojaa näitä sattuu. Hostellille ja taas saa paijata pikku pehmopentua.
Löytyy myös hauska pikkupuisto Heikki-patsaineen😁 Jonker streetiltä käännyn takas päin menevälle harmony streetille. Nimi tulee siitä, että siellä on niin moskeijaa, kirkkoa, kiinalaista temppeliä kuin hindutemppeliäkin elämässä harmoniassa, kuten Malesian ihmisetkin. Vähemmän liikkeitä, ja monet vissiin jo sulkeneet ovensa. Enemmän antiikkiliikkeitä. Kiva katu. Lopussa löytyy apinarakennus, sekä, kun tie päättyy joelle, pätkä puiden ja värikkäitten seinien kera, sekä taitava katumuusikko. Siitä jatkan joen vierustaa, on niin kiva paikka että päätän pysähtyä oluelle. Testaan niiden erikoista homemade pineapple beeriä. On jännittävä. En kyllä ottaisi uudestaan 😁 Mutta siinä on kiva istua kaikessa rauhassa, hörppiä ananasolutta, kuunnella musiikkia, katsella kun alkaa pimenemään ja seurata paikan vissiin omistajan ehkä portugalilaisen touhotusta.
Ensin tappelu sim-kortin saamiseksi. En siis saanu vielä eilen koska tarvitsee passin.. 🙄 ja nyt ei kyllä myyjät osaa mitään. No lopulta kuitenkin onnistuu. On muuten tosi iso ostoskeskus, ja näyttää kivoilta hyviltä vaatteilta, ja edullisilta. Nyt kuitenkin reppureissailu ei salli shoppailua ja oon kyllä väsynytkin. Käyn yli 100-metrisessä näköalatornissa. Näkee aika komeasti kaupungin. Tällänen pikku kaupunki, puoli miljoonaa asukasta. Eli Helsingin kokoluokkaa. Sitten jonker streetille joka tunnettu antiikkikaupoista. Siel on tosi kiva tunnelma, vaikka monet antiikkikaupat väistäneet turistiliikkeitten tieltä. Löydän vähän vahingossa monta tosi kivaa paitaa. Ja Curaçao jäälatte, niin hyvä! Varsinkin siihen kuumuuteen.
River cruise on kyllä hyvä. Ei maksa paljoa ja vie jokea ylös ja sit takasin alas selostuksen kanssa. Joenvierus on niin kaunista! On erilaisuutta, matalia taloja ja sit joitain pilvenpiirtäjiä, vanhoja ja rähjäsiä, sekä uusia hienoja. Mutta suurin osa on maalattu, siis täyteen hienoja kuvia! Erilaisia mutta hienoja ja värikkäitä. Tykkään. Ja kasveja kanssa kaikkialla. Sen jälkeen käväsen museossa joka kertoo Malakan historiasta, merenkulusta ja hollantilaisten ja brittiläisten valtakausista. Sisällä vanhan laivan replicassa. Ihan hauska. Ja hetken hengähdys, on niin pirun kuuma päivä.
River cruise on kyllä hyvä. Ei maksa paljoa ja vie jokea ylös ja sit takasin alas selostuksen kanssa. Joenvierus on niin kaunista! On erilaisuutta, matalia taloja ja sit joitain pilvenpiirtäjiä, vanhoja ja rähjäsiä, sekä uusia hienoja. Mutta suurin osa on maalattu, siis täyteen hienoja kuvia! Erilaisia mutta hienoja ja värikkäitä. Tykkään. Ja kasveja kanssa kaikkialla.
Indonesian osaamisesta hyötyä, malesia melkein samaa. Vain pieniä eroja. Kaupan tyyppi sano että malesia smooth kun taas Indonesia töksähtelevä. Ulos Käppäileen. Heritage kaupunginalue. Vanhan kirkon edessä, ja paljon muuallakin, monta trishaw-kulkupeliä. En jaksa kävellä joten tulenpa vähän huijatuksi. 16 kohteen kaupunkikiekka, sisältäen river cruisen, tinkaan 50 ringgitistä 35. Eli noin 7€. Lopputulos: ihan hauska vehje, mutta tour kestää puoli tuntia ja river cruise ei ole included vaan pitää ostaa lippu. Saatana taas ne teki sen. Ei oo malesialaiset sen parempia kuin Indonesialaiset...

26 July 2017

Väsynyt, siispä vain vähän ulos haukkaamaan dinneriä. Naan-leipää ja jotain kanaketta, sekä mil-o ice eli kaakao joka jäähdytetään jäillä.
Nätin oloinen kaupunki Malakka. Pitää vähän metsästellä että löytää hostellin, mutta löytyyhän se. Eikä kannata alkaa ulkonäön hämätä - oikein hyvä hostelli, yote flashpackers. Ulkoilmavessat on back. Ei paljoo asukkaita, mun neljän hengen tyttödormi on näköjään mun yksityishuone nyt. Ja koiranpentu chiki! Maailman sulosin, 3 kk.
Bussilla mennään