Europe, Asia, Australia and Oceania · 167 Days · 203 Moments · November 2016

Juri & Lisa: Down Under


15 May 2017

Dan is na bijna 6 maanden onze reis toch echt ten einde en zijn we op het vliegveld onderweg naar huis.. Wat een enorm raar en dubbel gevoel! Blij om weer naar huis te gaan en iedereen te zien, maar verdrietig dat het avontuur voorbij is! Maar wat hebben we veel gezien en beleefd en wat was het een geweldige ervaring om vier verschillende landen te ontdekken en meer te leren over hun cultuur. Van het gigantisch drukke India, naar het relaxte Australie, het koude maar prachtige Nieuw Zeeland, tot onze laatste dagen in het hete Thailand! We hebben genoten, het was top! Nu op naar Amsterdam! Tot snel!

14 May 2017

Aangekomen op de allerlaatste bestemming van onze reis: Bangkok! Onze laatste dagen brachten we door in deze bloedhete en drukke stad. Wat een verschil met de eilanden waar we de afgelopen dagen waren. Vandaag stond op het programma: Tempels! Een bezoekje aan Bangkok betekent automatisch eigenlijk wel een aantal tempels bezoeken, er zijn er zoveel hier! Ook al werd ons wel 100x een tuktuk aangeboden, wij besloten om de stad eens lekker te voet te gaan bekijken, aangezien alles wel aardig in de buurt leek van ons hotel. Dit viel best wel tegen, maar het is ons toch gelukt om twee tempels te bezoeken en de weg terug naar ons hotel te vinden in deze stad! De tempels blijven bijzonder, maar na zo'n 80 boeddha's wordt het stiekem ook een klein beetje eentoning, maar.. tempels kunnen we in ieder geval ook weer van ons lijstje afstrepen!

12 May 2017

S'avonds is het tijd voor de Full Moon party! Elke volle maan is er een gigantisch feest op een van de stranden van Koh Phangan, dus daar moesten we natuurlijk wel even een kijkje nemen. We beginnen met diner, een drankje en bodypaint om ons klaar te maken voor het feestje! Wanneer we richting Haad Rin beach lopen, waar het feest zal zijn, wordt het steeds drukker en drukker. Overal zijn stalletjes waar buckets worden verkocht of andere feest accessoires. Op het strand zijn mega veel mensen en overal is muziek! Er is zelfs een brandend springtouw waar mensen een poging doen om te springen en hopelijk niet te verbranden... We dansen tot vroeg in de ochtend en kruipen dan heerlijk ons bedje in, morgen een lange reis terug naar Bangkok!

11 May 2017

We worden wakker in onze mega chille bungalow op Koh Phangan! Vandaag even een relaxt dagje! We lopen een beetje rondje in de omgeving van onze bungalow en daarna vinden we dat we wel even een thaise massage hebben verdiend! We weten niet zeker of we het nou heel ontspannen vonden, aangezien al onze botten ongeveer werden gekraakt, maar we zijn in ieder geval weer een ervaring rijker! S'avonds lopen we nog even naar het strand en chillen we in het zwembad!

10 May 2017

YES! We hebben de boot dit keer heelhuids doorstaan en zo zijn we aangekomen op Koh Phangan! Vanavond heerlijk Thais gegeten, jammie!
Vandaag pakken we de taxiboot naar het kleine eilandje Koh Nang Yuan, wat vlakbij Koh Toa ligt. Met ons eigen bootje en privechauffeur deinsen we over de golven en binnen no time staan we op een prachtig strandje, wat helaas wel erg toeristisch is, maar dat mag de pret niet drukken! We klimmen naar een viewpoint en hebben zo een mooi uitzicht over Nang Yuan! Eenmaal weer beneden nemen we nog een verfrissende duik in het water en dan is het wel weer tijd voor een lekker drankje in de bar! Prima leventje zo dus. Na Nang Yuan varen we terug naar Koh Tao om onze spullen op te halen en gaan we op weg naar dezelfde (helse) boot om ons dit keer naar een volgend eiland te brengen: Koh Phangan!

9 May 2017

Prachtig zonsondergangetje op onze laatste avond op Koh Tao!

8 May 2017

Even een terugblik naar onze 4 dagen op Koh Tao: Tijdens ons verblijf in Koh Tao hebben we samen met 4 anderen ons Open Water duikbevret gehaald! Vier dagen lang hebben we allerlei lessen gevolgd en veel geleerd over het duiken. Onze eerste dag was 'Orientation' waar we vooral theorie kregen in een klaslokaal, heel veel informatie dus. Dag 2 gingen we aan de slag met onze scubagear en wanneer we door hadden hoe we deze helemaal op moesten zetten was het tijd voor een proefduik in het zwembad! Hier leerden we alle skills en signs voor onder water. Bijvoorbeeld om je regulator in en uit te doen en je masker af onder water, maar ook bijvoorbeeld om samen zuurstof te delen als je buddy zonder air komt te zitten. Dag 3&4 gingen we eindelijk echt de zee in! We hebben vier keer gedoken, 2x 12 meter en 2x 18 meter. Ook hier moesten we weer een aantal skills doen, bijvoorbeeld hoe te duiken met een kompas. Na dag 4 haalden we officieel ons Open Water duikbrevet!! Het waren top dagen!!

6 May 2017

Na een hele lange dag vliegen kwamen we eergisteren aan in Bangkok! Blij dat we er zijn, maar ook ontzettend schakelen aan de grote cultuur en klimaatverandering. We nemen de taxi naar ons hotel in hartje Bangkok en duiken zo snel mogelijk ons bedje in! Onze wekker staat alweer om 5:00 uur voor onze doorreis naar Koh Tao. Wanneer we wakker worden plenst het van de regen, een kleine wandeling naar waar onze bus vertrekt en we zijn helemaal doorweekt. Na een tocht van 6 uur in de bus is het nog een uurtje met de boot naar het eilandje Koh Tao. Nog even een chil boottochtje dachten we.. maar daar dachten onze magen toch echt even anders over.. het was een helse reis! Eenmaal aangekomen werden we al opgewacht door een taxi die ons naar onze bungalow brengt, gelukkig maar want we zijn echt helemaal gesloopt! Dus weer vroeg naar bed om de volgende ochtend wakker te worden in dit prachtige paradijsje!

4 May 2017

En dan is het tijd om te gaan.. de twee maanden in Nieuw zeeland zijn voorbij gevlogen en wat was het een bijzonder land om te zien! Op onze laatste avond zijn we heerlijk met de hele familie uiteten geweest, super gezellig om dit avontuur af te sluiten en we gaan iedereen zeker missen! Vanochtend stond onze wekker al vroeg en gelukkig was Sas zo lief om ons naar het vliegveld te brengen! Het aftellen is al een klein beetje begonnen, maar het is ook weer tijd voor een nieuw avontuur! Op naar Thailand!

2 May 2017

De afgelopen dagen hebben we dus doorgebracht bij Sas en Blair, wat erg leuk was! Dinsdag gingen we een dagje met Sas en de kids op pad! Het was lekker weer dus we rijden naar Sumner, een leuk wijkje in Christchurch dat aan het strand ligt. We lopen wat over het strand en doen een drankje bij een van de cafeetjes. Daarna neemt Sas ons mee naar het centrum van Christchurch en bekijken we de Cathedral die ingestort is tijdens de aardbeving, en gaan we naar de Restart mall, een klein winkelcentrum dat bestaat uit allerlei gekleurde containers, die geplaatst zijn na de aardbeving om toch weer een soort centrum gevoel te hebben. Het is interessant om te zien hoe hard er gewerkt wordt aan de stad en hoe ze het er op creatieve manieren toch leefbaar hebben gemaakt! S'avonds hebben we afgesproken met Peter en Philip dus rijden we naar Lyttelton voor een drankje! Het is erg gezellig en doordat we hier nu al zoveel mensen kennen beginnen we ons hier langzaam wel een beetje thuis te voelen!

30 April 2017

Zondag gaan we even het centrum van Christchurch in, het valt ons meteen op dat er op heel veel plekken gebouwd wordt en dat de stad zich echt nog aan het herpakken is sinds de aardbeving in 2011. Op de verwoeste gebouwen is veel streetart te vinden, dat maakt de stad een beetje kleurrijker! We bezoeken de exhibition 'Quake city' om meer te leren over de aardbevingen hier. Het is heel indrukwekkend om beelden te zien van voor en na de aardbeving en de schade die het heeft veroorzaakt. S'avonds gaan we samen met Tony en Beitske eten bij Sas en Blair en hun twee kids, super gezellig! Onze laatste dagen in Nieuw zeeland zullen we bij hun logeren!

29 April 2017

Vandaag gaan we een dagje met zn vieren op stap! Onze eerste stop: Lyttelton, voor een snel bezoekje aan de farmers market! We zijn nog geen 5 minuten in Lyttelton of we komen Peter en Philip (vrienden van Nynja) tegen! Wat een grappig toeval weer! Na de market rijden we via allerlei kronkelweggetjes naar Diamond Harbour, onderweg stoppen we een paar keer voor wat foto's want de omgeving is, zoals we inmiddels gewend zijn hier, weer eens prachtig! We rijden langs het oude huis waar T&B vroeger gewoond hebben en daarna gaan we door naar Little river, een klein dorpje en weer heel wat kronkelweggetjes verder! We lunchen bij het plaatselijke tentje in Little river en bezoeken een art gallery! Al met al een leuk dagje!

27 April 2017

We worden wakker na een heerlijk nachtje in een heerlijk bedje bij Tony en Beitske! Na het ontbijt is het tijd voor de dagelijkse wandeling, dus wij gaan ook lekker mee! We rijden de hills in en parkeren de auto. Zo bizar om zulke natuur te hebben vlak naast de stad! We wandelen naar de top van Mount Pleasant en zo hebben we mooie uitzichten over Diamond Harbour en Lyttelton! En... het zonnetje schijnt nog steeds heerlijk!

26 April 2017

Na een heerlijke douche en fijne warme nacht in ons eigen bedje beginnen we aan de lange rit naar onze laatste bestemming in Nieuw Zeeland: Christchurch! Het is weer prachtig weer en de weg naar Christchurch toe is fantastisch! Als eerste komen we langs Lake Pukaki, een prachtig turquoise meer, en omdat het zo'n heldere dag is kunnen we achter het meer Mount Cook zien liggen!! Daarna rijden we een stukje verder door naar Lake Tekapo. Hier waren we een aantal weken geleden al geweest alleen was het toen heel slecht weer.. dus vandaag een tweede kans! We rijden naar een klein kapelletje vanwaar we een mooi uitzicht over het meer hebben en... zon! Zo fijn! We rijden verder richting Christchurch en als de zon ondergaat krijgen we ook nog een prachtige zonsondergang te zien, wat een topdagje! Begin van de avond komen we aan bij Tony en Beitske in Christchurch, hier kunnen we logeren dus dat is super fijn!! Snel nog even een kopje thee om bij te kletsen en dan lekker naar bed!

25 April 2017

DAG 4: Dumpling hut to Sandfly point (18 km) De laatste dag alweer en dat is maar goed ook want we zijn erg gesloopt. Iedereen in de hut staat vroeg op om de eerste boot te halen, maar aangezien onze bus pas laat in de middag gaat, kunnen we rustig aandoen en een latere boot pakken. We blijven alleen achter in de hut, maken ons laatste ontbijtje en pakken onze backpacks in, die gelukkig al wat lichter zijn dan de eerste dag, en zo gaan we op pad! Het pad is makkelijk en vlak, dus dat scheelt, maar 18 kilometer is nog wel een flink eind! We komen nog langs een aantal mooie watervallen, maar eigenlijk willen we vooral gewoon zo snel mogelijk klaar zijn met lopen! Onze benen beginnen het toch al wel iets minder leuk te vinden na 4 dagen! Na ongeveer 5 uur lopen komen we aan bij het 33.5 mile bordje (53,5 km), we hebben het einde gehaald! Dit was het dan, de Milford track, wat hebben we gave maar ook zware dagen gehad! Het is in ieder geval weer een mooie hoogtepunt van onze reis!

24 April 2017

DAG 3: Mintaro hut to Dumpling hut (14 km) Deze keer een warme nacht omdat ons bedje vlakbij het haardvuur lag! We zijn alweer vroeg wakker voor de zwaarste dag van de track! We beginnen met een klim van 600 meter naar de top van de Mackinnon pass. Naarmate we hoger komen wordt het kouder en mistiger, maar eenmaal op de top klaart het soms een klein beetje op waardoor we de vallei kunnen zien liggen! We drinken wat koffie om op te warmen voor we aan de kilometer lange afdaling beginnen. Onderweg trekt de lucht steeds meer open en de uitzichten zijn fantastisch! We kijken onze ogen uit! Na 12 kilometer kunnen we onze backpacks even af doen voor een sidetrack naar de sutherland falls, de hoogste waterval van Nieuw Zeeland, 580 meter hoog!! Daarna is het nog een uurtje naar de hut! Eenmaal daar aangekomen zijn we helemaal kapot, dus snel eten en naar bed. Dit keer eten we, 'beef and pasta hotpot', weer prima maar stiekem hebben we ook wel weer zin in een normale maaltijd!

23 April 2017

DAG 2: Clinton hut to Mintaro hut (16,5 km) We worden al vroeg wakker van anderen die zich al aan het klaarmaken zijn. Het was een hele koude nacht en we werden verblijd met een koor van snurkende mensen, maar: tijd voor dag 2! Jur bakt scrambled eggs met eipoeder uit een zakje en ik eet oatmeal! Om 09:00 uur zijn we de laatste die vertrekken bij de hut, lekker rustig! De lucht is helaas erg bewolkt maar geen regen gelukkig! We gaan lekker op weg, het is een makkelijk pad door mooie bossen, totdat we bij een open vlakte aankomen, hier zien we voor het eerst de pass die we morgen over zullen gaan en daarnaast een prachtig uitzicht van bergtoppen en watervallen! Ook komen we langs mooie hidden lakes en horen we allerlei vogels zingen. Onderweg halen we allerlei andere wandelaars in en uiteindelijk komen we als tweede aan bij de hut! We warmen lekker op bij het vuur en wagen ons aan onze eerste zak 'dehydrated food', vandaag op het menu: beef teryiaki! Best lekker eigenlijk!

22 April 2017

DAG 1: Glade Wharf to Clinton hut (5 km) Vanochtend pakken we ons laatste spullen in en gaan we op weg! Om 12:15 nemen we de bus vanuit Te Anau naar Te Anau downs en daar pakken we de boot naar Glade wharf, het begin van de track! Tijdens de boottocht hebben we al mooie uitzichten over het lake! En tot nu hebben we een knalblauwe lucht, duimen dat dat zo blijft! Aangekomen bij Glade wharf is het 1,5 uur lopen naar de eerste hut, een makkelijk begin dus! We doen dan ook rustig aan en we kijken nu al ons ogen uit, wat een prachtige omgeving! Wanneer we bij de hut aankomen claimen we een bedje en genieten we nog even van het heerlijke zonnetje voordat het achter de bergen verdwijnt! S'avonds warmen we onze pasta op die we gister alvast hadden klaargemaakt en kletsen we wat met andere wandelaars! Als het donker is maken we nog even een ommetje om wat glowworms te bewonderen en dan kruipen we snel ons bedje in, op naar dag twee!
We zijn in Te Anau een dorpje bij het Fiordland national park! De afgelopen dagen hebben we ons klaargemaakt voor de Milford track en vandaag gaan we beginnen! Spannend! Een vierdaagse wandeling van in totaal 53 kilometer waarbij we zullen slapen in verschillende hutten tijdens de tocht! En zo gaan we op pad met onze volbeladen backpacks met eten, kookspullen, kleren en slaapspullen voor vier dagen! We hebben er zin in!

20 April 2017

S'avonds lopen we nog een rondje door de Queenstown gardens. De lucht achter de bergen wordt steeds meer roze wanneer het donkerder wordt en dit geeft een prachtig uitzicht met het Wakatipu meer ervoor. Wanneer we verder van de stad aflopen zien we Queenstown oplichten in de donkere vallei. Stiekem ben ik wel een klein beetje verliefd op Queenstown want wat is het hier prachtig!
Van vele mensen hadden we al gehoord over de famous 'fergburger' van Queenstown! Het zou een van de beste burgers ter wereld zijn en elke dag staat er een lange rij van mensen die er eentje willen proeven. Wij als echte burgerliefhebbers konden deze kans natuurlijk niet laten schieten dus stonden we om 17.00 uur, in de toen al best wel lange rij, voor zo'n famous burger! We hadden verwacht dat het heel lang zou duren, maar het viel ons mee en drie kwartier later zaten we heerlijk aan het water onze burger op te smikkelen! En hij was zeker lekker!! De allerlekkerste ter wereld daar moeten we nog even over nadenken, maar hij komt zeker in de buurt! Jammie!
We verlaten Arrowtown weer en rijden door naar de Queenstown Hill! Even een korte wandeling om alvast wat in te lopen voor de Milford track die we vanaf zaterdag gaan doen! We lopen langs een redelijk steil pad naar boven door de bossen en naarmate we hoger komen wordt het opener en zien we steeds mooiere uitzichten over Queenstown! Wat een prachtige omgeving!
Vanaf Bluff rijden we via Invercargill weer verder naar boven het binnenland in. We rijden een prachtige weg langs Lake Wakatipu richting Arrowtown. We kijken ons ogen uit want het zonnetje schijnt en de bomen hebben adembenemend mooie herfstkleuren! We komen aan in het kleine goudzoekers dorpje Arrowtown wat voornamelijk uit 1 hoofdstraat bestaat! We ontbijten bij een van de leuke tentjes en lopen nog wat door het schattige dorpje! Het is er leuk maar ook wel erg toeristisch!

19 April 2017

Na een heerlijk paasweekend gaan we maandag toch weer op pad! We gaan nog even snel Dunedin in om te lunchen bij een van de leuke tentjes die we eerder al hadden gespot en rijden daarna langs de zuidkust! We rijden mooie wegen en komen langs prachtige plekjes en het zonnetje schijnt heerlijk! We komen aan bij Nugget Point waar een mooie vuurtoren staat waar we naartoe wandelen en we spotten wat spelende zeehondjes! We rijden door het Catlins National Park naar het stadje Bluff. Waar we vrij aan het begin van onze trip door Nieuw Zeeland bij Cape Reinga, het meest noorderlijke punt van het land, waren, zijn we nu aangekomen bij Stirling Point, het meest zuidelijke puntje! Wat hebben we alweer veel gezien en meegemaakt in de tussentijd! Het blijft bijzonder!

16 April 2017

Vandaag mocht ik met Eric mee op jacht naar herten in de Blue Mountains! Het is normaal om 'longjohns', een soort pyjama broek, te dragen met daarover heen een korte broek. Het ziet er grappig uit maar het is lekker warm en het droogt snel op! Na een afdaling en het oversteken van 2 stroompjes komen we uit bij een heuvel die we voorzichtig beklimmen. Terwijl we sluipen horen we opeens geritsel achter ons en zien we het eerste hert zich uit de voeten maken, helaas! We nemen een korte koffie pauze en gaan dan weer verder op jacht. Nog geen 10 minuten later zie ik in de verte een hert lopen. Mijn neef ziet haar nog niet, dus ik fluister naar Eric en wijs naar het hert... KNAL... KNAL... Het eerste hert is gevloerd. Eric haalt zijn mes te voorschijn en snijdt ter plekke de stukken vlees van het hert. Uiteindelijk vinden we ook nog een tweede hert waarna we met de buit naar huis gaan. Een bijzonder avontuur!
Terwijl Jurs wekker vanochtend om 05:15 uur stond omdat hij een dagje met Eric mee gaat met jagen, draai ik me nog even lekker om! Heerlijk uitgeslapen heb ik met Tony, Beitske en Jo een rustig dagje! S'middags rijden we naar een mooie plek voor een wandeling met de hond! Het eerste stuk gaat door het bos waar prachtige paddenstoelen staan, we lopen verder door het bos en komen zo steeds dichterbij het strand, een aantal meter voor de zee zien we een gigantische sealion in het bos liggen! Zo gaaf! We wandelen een stuk over het strand en nog een stuk omhoog naar een uitkijk, het was prachtig en de zon scheen volop! Wanneer we weer richting de auto lopen is een deel van het pad flooded door de vele regen van de afgelopen dagen.. dus schoenen uit en hup door het koude water! Terug bij het huis wachten we vol spanning op de terugkomst van de jongens! Benieuwd naar hun dag en natuurlijk naar de vangst!

15 April 2017

De volgende ochtend worden we lekker uitgeslapen wakker en staat het ontbijt alweer voor ons klaar: hot cross buns! Een echt Pasen ontbijt, heerlijk! Daarna gaan we richting de farmers market in Dunedin, naast het railway station staan allerlei kraampjes met verschillende soorten etenswaren. We kijken ons ogen uit, terwijl vooral Eric en Beitske allerlei lekkere dingen inslaan! Na de farmers market lopen we nog een rondje door Dunedin en wat is het een leuke stad zeg! Allerlei mooie oude gebouwen en we zien veel leuke koffietentjes! Als we weer terug zijn in Port Chalmers eten we eerst een heerlijke lunch met spullen van de market, jammie! Daarna ploffen we lekker even op de bank om wat te chillen, wat stiekem wel heel lekker is na al die dagen kamperen (in de regen)! En s'avonds staat er natuurlijk weer een heerlijke maaltijd op de tafel! We boffen hier maar, we worden zo goed verzorgd!

14 April 2017

Van Omaru rijden we verder langs de oostkust naar Port Chalmers, een voorstadje van Dunedin. Hier woont Jur's neef Eric en zijn vriendin Jo! We zullen het paasweekend bij hun logeren en Jur's oom en tante, Tony en Beitske, zijn er ook! In de regen kloppen we aan bij hun schattige huisje boven op een heuvel. We worden hartelijk verwelkomt en de openhaard staat aan dus het is heerlijk warm in huis! We pakken de speculaas en gevulde koek erbij en gaan lekker aan de koffie en thee om bij te kletsen! Als we een beetje zijn opgewarmd gaan we een stukje wandelen met hond Bella, die tijdelijk bij hun logeert. De omgeving is prachtig waar ze wonen! Helaas begint het alweer te regenen dus snel weer binnen! Langzaam wordt het avond en staat er binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel met hertenvlees die Eric zelf heeft geschoten! Daarna kruipen we lekker ons warme en droge bedje in!
We rijden verder en toevallig rijden we langs de Moeraki boulders waar we ooit over hadden gelezen ergens, maar eigenlijk alweer vergeten waren! We besluiten een kijkje te nemen en wonder boven wonder is het ook nog eens droog! De Moeraki boulders zijn een heel aantal bijzondere stenen die een beetje doen denken aan dinosaurus' eieren ofzoiets! Bijzonder om te zien dus!
Helaas regent het nog steeds.. We zitten daarom veel in de auto dus maken we heel wat kilometers! Gisteren kwamen we aan bij Lake Tekapo, maar ook daar kwam het water met bakken uit de lucht vallen en was er door de mist weinig te zien, dus besluiten we verder te rijden! We komen aan in het plaatsje Timaru, wat uiteindelijk nog best wel een grote stad blijkt te zijn! We spenderen de middag warm en droog in de plaatselijke bibliotheek, waar we facetimen met de jarige Nynja! Van Nyn horen we dat er in het volgende plaatsje Omaru, een schattig bakkerijtje zit met een Nederlandse eigenaar dus dat is voor de volgende ochtend onze bestemming! We eten heerlijke pies en daarnaast hebben ze gevulde koeken en speculaas, zo lekker!! Een hele goede aanrader dus!

12 April 2017

Na de glaciers rijden we nog een stuk via de westkust naar beneden tot aan het plaatsje Haast, daarna gaan we landinwaarts langs een adembenemend mooie weg door het Mount Aspiring Nationaal Park, naar het plaatsje Wanaka. Hier ligt een prachtig lake en de bedoeling was om hier even te blijven, maar doordat het erg slecht weer is besluiten we toch door te rijden.. Zo komen we een aantal uur verder eigenlijk bij hetzelfde national park als waar de glaciers in liggen maar dan precies aan de andere kant! Het weer is nog steeds niet geweldig, maar toch wagen we ons aan de Hooker Valley track! Het miezert en het is koud dus we lopen flink door. We lopen door een prachtig alpine gebied en aan het einde van de track ligt het mooie Hooker Lake! Het water is niet alleen ijskoud, er liggen ook daadwerkelijk grote blokken ijs in, een bijzonder gezicht om te zien! Na een aantal uur komen we terug bij de auto en rijden we naar een gratis kampeerplek, snel eten en ons bedje in om op te warmen!

11 April 2017

Terwijl we opstijgen laten we onze zenuwen beneden achter en komt in plaats de adrenaline, we hebben er zin in!! De vlucht zelf is al gaaf, prachtige uitzichten over de glaciers en de tasmanzee! Maar dan gaat het deurtje open, tijd om te gaan! Jur springt eerst, en voordat ik het weet hang ik ook met mn benen buiten het vliegtuig te bungelen! 'Remember scream and banana' zegt mn buddy en daar gaan we! We maken een freefall van zo'n 50 seconden voordat de parachute uitgaat, wanneer je je armen opengooit voelt het echt alsof je vliegt, een heerlijk gevoel! Daarna klapt de parachute uit 'Welcome to my office' zegt mn buddy terwijl we over de glaciers zweven! Wat een uitzicht! De tijd gaat veels te snel en voor we het weten zijn we al aan de landing begonnen! Beentjes omhoog en sliden over het gras, we made it! Wat een topervaring!
WE ZIJN UIT EEN VLIEGTUIG GESPRONGEN! Hoog op onze bucketlist stond altijd al skydiven en vandaag was het eindelijk zo ver! Eigenlijk stond het voor gisteren op de planning, maar helaas werd het door het slechte weer gecancelled. Gelukkig zei de meneer dat er voor de volgende ochtend een klein kansje was dus pinden we daar onze hoop op vast en bleven we nog een dagje in het dorpje hangen! Wanneer we wakker worden zien we vooralsnog een bewolkte lucht en al is het wel iets beter dan gisteren we hebben er nog niet zoveel vertrouwen in dat het nu wel door zal gaan.. Maar toch staan we vroeg op en gaan we op weg, met de hoop dat we vandaag toch kunnen springen! Als we aan komen rijden zien we anderen zich klaar maken voor de sprong, dus weten we, er wordt vandaag gesprongen!! Snel vullen we wat formulieren in en voor we het weten heisen we ons al in ons pakkie en krijgen we een 'buddy for life' waar we voor de komende tijd aan vast zitten! Ready to go, op naar het vliegtuigje!
Geen verkeerd uitzicht om mee wakker te worden! We zijn van de Franz Joseph Glacier doorgereden naar de Fox Glacier!

9 April 2017

Via de Westcoast zakken we steeds verder af en komen we aan bij de Franz Joseph Glacier, een gigantische gletsjer! Wat is Nieuw Zeeland toch een veelzijdig land qua natuur!

8 April 2017

Een dagje Lakes bekijken vandaag in het Nelson Lakes National Park! We reden naar Lake Rotoiti en Lake Rotoroa, wat een plaatjes om te zien!

7 April 2017

Na een aantal dagen storm kwam vandaag dan eindelijk weer de zon! En daar moesten we natuurlijk goed gebruiken van maken dus huurden we een kayak, om een dagje op zee langs de vele stranden van het Abel Tasman National Park te kayakken! Als eerste kayakken we naar Adele Island en vinden we een klein verlaten strandje waar we eventjes stoppen voor lunch, daar zien we 3 kleine zeehondjes spelen met elkaar vlak voor onze voeten, heel schattig! We kayakken verder langs de kust van het park en stoppen nog een keer bij een strandje om even heerlijk van de zon te genieten! Na een volle dag kayakken zijn we kapot maar hebben we super genoten van de zon en al het moois wat we weer hebben gezien!

3 April 2017

Nadat we met de ferry aangekomen zijn in Picton, rijden we door de prachtige Marbourlough sounds helemaal door tot aan het puntje, French pass! Kleine kronkel grindweggetjes leiden ons langs kuddes overstekende koeien en schapen tot aan een heel klein campingkje aan het water! Op het eerste gezicht heel idyllisch maar de camping man vertelt ons dat er storm op komst is, zo liggen we die avond in onze tent met zulke harde windhozen dat we hopen niet weg te waaien! Gelukkig houdt onze tent het, maar volgende keer toch liever een iets minder winderig plekje zoeken!
Met de Interislander ferry van Wellington naar Picton! Doei Noorder-eiland, Hallo Zuider-eiland!

2 April 2017

Na de pinnacles rijden we terug naar Wellington en spenderen we de rest van de dag in de stad! We lunchen in een leuk tentje in de Cuba street en slenteren wat door de stad, s'middags duiken we nog even het Te Papa museum in, wat ook wel hét museum van Nieuw Zeeland wordt genoemd, niet te missen dus! We stuitten op een war expositie die ons aanspreekt en leren zo over gevechten waarvan we niet wisten dat ze bestonden, erg indrukwekkend en een hele mooie expositie! Aan het einde van de dag zetten we onze tent weer op ergens net buiten de stad en duiken we lekker vroeg ons bedje in, morgen nemen we de ferry naar het zuider-eiland!
Nadat we gisteren nog even in de grote stad waren zijn we de volgende dag alweer vol in de natuur, we rijden een weg langs de prachtige kust en komen aan bij de Putangirua Pinnacles! Naast dat het een mooi verschijnsel is, is het ook een van de filmlocaties geweest van de derde Lord of the Rings film! We maken een kort wandelingetje (voor de verandering) om de pinnacles van dichtbij te bewonderen!

1 April 2017

Terwijl we Wellington voor nu weer even achter ons laten en nog verder naar het zuiden rijden stoppen we even langs de weg om deze bizar mooie zonsondergang te bewonderen!
Na heerlijk uitgeslapen te hebben na de zware klim van gisteren, pakken we onze spullen weer in en vertrekken we naar het zuiden richting de hoofdstad van Nieuw Zeeland: Wellington! Wanneer we daar aankomen is onze eerste stop de Weta Cave. Weta is een Nieuw Zeelands bedrijf wat film props maakt voor onder andere Lord of the Rings en Narnia. We krijgen een tour door hun workshop en zien daar allerlei props uit de verschillende films!! Helaas mochten we geen foto's maken binnen, maar het was heel gaaf om meer te leren over hoe ze props maken en om ze ook daadwerkelijk te kunnen zien!!

30 March 2017

Na een aantal dagen uitrusten van onze vorige klim rijden we door naar het Egmont National Park, waar we Mount Taranaki willen beklimmen! We overnachten bij het visitor centre gelijk naast het begin van de track en zo kunnen we ons met het uitzicht op de vulkaan alvast mentaal voorbereiden op de zware klim die ons te wachten staat. Vroeg in de ochtend gaan we op pad, we moeten een afstand van 6,4 kilometer afleggen en een hoogteverschil van 1,6 kilometer klimmen, geen makkie dus! We gaan weer vol goede moed op pad, het is zwaar maar na 4 uur en 20 minuten staan we op de 2518 meter hoge top met een laag sneeuw onder ons en wolken als uitzicht! In de verte zien we de toppen van Tongariro en Ngauruhoe, die we de vorige keer beklommen, boven de wolken uitsteken, gaaf om te zien! Na van het uitzicht te hebben genoten begonnen we aan de tocht naar beneden, wat ook nog een zware opgave blijkt te zijn! Helemaal kapot komen we eind van de middag aan, maar het is ons toch weer mooi gelukt!

28 March 2017

Blij dat het zware klimmen achter de rug is, lopen we terug naar onze oorspronkelijke route. Wanneer we zien dat het nog steeds een flinke 13 kilometer lopen is, weten we dat het zware nog niet voorbij is... We krijgen gelijk nog een klim voorgeschoteld en dat vinden onze benen al iets minder leuk... Gelukkig krijgen we er ook prachtige uitzichten voor terug en staan we met open mond te kijken naar hoe mooi het hier is! Langzaamaan lopen we steeds meer kilometers eraf maar nog steeds is het echt een verre tocht en raken onze lichamen op! Net voor het donker komen we aan bij de auto en zijn we de laatste die wegrijden. Als we heerlijk onze schoenen uit kunnen trappen kunnen we de schade optellen: op elke teen een blaar, au! Maar het was het helemaal waard, wat een bijzonder stukje wereld was dit!
We besluiten dus af te wijken van de route en richting de berg te gaan. De klim wordt steiler en steiler en het is zwaar, maar we zetten door! Het is zeker geen ongevaarlijke klim want terwijl wij omhoog klimmen horen we mensen naar beneden hard schreeuwen: 'rock', waarmee ze andere klimmers waarschuwen dat er een steen hard de berg afrolt. Dat is voor ons een latere zorg wanneer we weer gaan afdalen, want eerst moeten we nog naar de top... De stenen veranderen van kleur hoe dichter we bij de top komen, van grijs, naar oranje, naar pikzwart... Na 2 uur klimmen bereiken we de top van 2291 meter en hebben we het gehaald! En wat is het mooi! Maar dan moeten we nog naar beneden, met de schreeuwende mensen nog in ons achterhoofd proberen we een goed pad te vinden. Echter is het zo steil dat gewoon lopen echt geen zin heeft, waardoor we een soort skiënd afdalen. Eenmaal beneden zitten onze schoenen volledig vol met stenen en zijn we wel 20 keer gevallen, maar we did it!
Vandaag zijn we in het Tongariro National Park waar we de 19,4 kilometer lange Tongariro Alpine Crossing gaan wandelen. We parkeren onze auto bij het eindpunt en pakken de shuttlebus naar de start van de track. We beginnen vol goede moed met lopen, het landschap is prachtig en in de verte zien we de toppen van Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe. Na 2 uur hebben we de eerste 6,4 kilometer erop zitten en komen we steeds dichterbij Mount Ngauruhoe. Van te voren hadden we al gelezen over het beklimmen van deze vulkaan, een detour van 3 uur en een extra klim van 700 meter. Nu we er zo dichtbij staan weten we het zeker: we willen hem beklimmen!

27 March 2017

Vanaf Taupo rijden we de volgende dag door naar Te Kuiti een dorpje waar vlakbij de Waitomo caves liggen. We hebben een Cave Rafting tour geboekt, spannend! S'ochends heisen we ons in ons wetsuit, klimharnas en 'sexy pants' (zie foto's). Om in de cave te komen beginnen we met een 27 meter abseil naar beneden en daarna lopen we door het ijskoude water steeds dieper de cave in totdat we geen daglicht meer kunnen zien, de hoofdlampjes gaan uit en we zien honderden glowworms hangen boven ons, adembenemend mooi en bijzonder, maar helaas moeilijk op de foto te krijgen! De uurtjes daarna hebben we nog meer cave exploring gedaan door middel van te raften op onze tubes en door te klimmen door allerlei smalle gangetjes! Wanneer we het daglicht weer kunnen zien staat ons nog een uitdaging te wachten, 20 meter omhoog rock climbing om de cave uit te komen, Jur is de held van de dag met zijn snelle tijd van 1 minuut en 3 seconden!

26 March 2017

Wanneer we Nyn op de bus hebben gezet naar Auckland, verlaten wij ook vrij snel het stinkende stadje Rotorua en rijden we door naar Taupo. Taupo is een stadje dat ligt aan het Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw Zeeland. Een populaire vakantie bestemming voor kiwi's maar voor ons niet, er was alleen maar regen en nog meer regen. Gelukkig hebben we ons vermaakt met facetimen in de Mc Donalds en koffietjes drinken in hipster koffietentjes!

24 March 2017

En dan is het alweer ons laatste avondje met zn drietjes, wat vliegt de tijd!! Maar we laten deze natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan dus rijden we richting Rotorua om daar heerlijk te eten in het Abacadabra Café!
Nadat we al deze thermische wonderen hebben bekeken willen we eigenlijk zelf ook wel even lekker badderen! Gelukkig zitten er in de buurt een resortje met thermal pools, waar we ook nog kunnen kamperen, perfect dus! Heerlijk een middagje luieren in badjes die zoals gezegd werd, heeel goed voor je huid zijn, we gaan het meemaken! Maar in ieder geval eventjes lekker chillen dus!
We overnachten ergens op een gratis campingtje en de volgende dag rijden we door naar Wai-O-Tapu. We weten wanneer we dichter bij onze bestemming komen door de stinkende geur van zwavel. Wai-O-Tapu is een thermisch gebied met ingestorten kraters en overal kokend water en stoom in allerlei kleuren! Aan het begin van de dag zagen we hoe de Lady Knox Geyser 21 meter hoog spuit, heel vet om te zien!

23 March 2017

Vandaag reden we naar Matamata om een bezoekje te brengen aan de Hobbiton movieset!! Heel gaaf om zo tussen de Hobbit Holes door te lopen en dingen te herkennen uit de Lord of the Rings films! En natuurlijk ook nog even een biertje gedronken in The Green Dragon!

22 March 2017

Het is heerlijk weer! We maken een kort wandelingetje naar de prachtige Cathedral Cove en nemen daar een duik om af te koelen en heerlijk wat te zonnen!
Lekker onze eigen jacuzzi scheppen op de Hot Water Beach! Heerlijk allemaal ons eigen warme badje om in te badderen!

21 March 2017

Nyn is hier!! De komende dagen gaan we lekker met zn drietjes roadtrippen! Maar eerst eventjes lekker ontbijten:)

18 March 2017

Na een nachtje slapen in de hut stond onze wekker alweer vroeg voor dag twee. Nog gebroken van de 16 kilometer op de eerste dag zagen we op tegen de weg terug naar de auto. Gelukkig zijn onze backpacks wat lichter doordat we het eten en water van gister al op hebben, maar nog steeds voelen ze als een blok beton op onze rug. Toch beginnen we aan de weg terug. Net zoals gister op het einde was het begin nu vreselijk zwaar, maar eenmaal een beetje ingelopen te zijn voelen we dat het wel beter gaat en bikkelen we kilometertje voor kilometertje verder. 7,5 uur later komen we aan bij onze auto en hebben we er toch een goeie 32 kilometer op zitten en zijn we zo blij dat we onze backpacks weer lekker op de achterbank kunnen gooien! S'avonds trakteren we onszelf op spareribs en biefstuk, want dat hebben we wel verdiend vinden we zelf!

17 March 2017

Vrijdag begonnen we aan een grote uitdaging, de Cape Brett Track. Een tweedaagse trekking van in totaal 33 kilometer lang met steile hellingen, smalle paadjes langs gigantische kliffen en onze zware backpacks op de rug. Vol goede moed begonnen we aan de 16 kilometer die we de eerste dag moesten lopen tot aan het einde van de kaap, waar de hut stond waar we zouden overnachten. Vanaf het begin voelden we al dat we het hadden onderschat en werden de hellingen steeds steiler en onze backpacks (voor ons gevoel) steeds zwaarder, er leek geen einde te komen aan de kaap en we raakten steeds verder uitgeput. Na 6 uur bikkelen kwam dan toch eindelijk het eindpunt redelijk in zicht en was er nog 1 berg die ons verwijderde van de hut. We zijn er bijna, dachten we. Echter bleek dit nog de zwaarste klim te zijn die ons te wachten stond, fijn dat ze die voor het einde bewaarden... Na nog een laatste uur klimmen en een pijnlijke wespensteek kwamen we eindelijk bij de hut aan! We made it!

16 March 2017

Omdat we maar niet genoeg krijgen van dat 'fourwheelen' besluiten we ook nog even door de Te Paki Stream te rijden, een 3 kilometer lange creek! Lekker scheuren door de modder met onze 4x4!
Vanaf Cape Reinga zagen we ze al de gigantische sanddunes van Te Paki, opnieuw een super gave en warme plek!!
Cape Reinga, het meest noordelijke puntje van Nieuw Zeeland, het einde van de wereld! Wat een topplek! Een hele mooie autorit naar boven bracht ons naar deze bijzondere kaap!

15 March 2017

Met onze eigen Honda scheuren we over de ninety mile beach naar het hoge noorden van Nieuw Zeeland!
In het Waipoa Forest zagen we de Kauri Trees! De Tane Mahuta is met zijn 51 meter hoog en 14 meter breed de grootste levende boom van Nieuw Zeeland en wordt daarom ook wel de 'Lord of the Forest' genoemd!

14 March 2017

De eerste stop van vandaag was Piha Beach, een zwart strand zo'n 45 kilometer van Auckland! En... het zonnetje schijnt, heerlijk!!

13 March 2017

We zijn back on the road again met onze nieuwe auto!! Vanochtend verlieten we Auckland en zijn we omhoog gereden richting the Northland, waar we de komende dagen zullen spenderen!

12 March 2017

Auckland is gebouwd op 50 'slapende' vulkanen en wij besloten er eentje, Mount Eden, te beklimmen! Weer een mooi uitzicht over de stad en zo konden we ook goed de vele andere vulkanen zien die in de stad liggen!
'Drinks with a view' vanaf de Skytower middenin het centrum van Auckland! 222 meter hoog met een mooi uitzicht over de stad!

11 March 2017

Omdat we na meer dan 100 dagen van huis te zijn geweest, toch wel echt de 'zaterdag patatdag' hebben gemist, nemen we de bus naar de andere kant van de stad waar eigenaar Willem een Nederlands restaurantje heeft! Lekker genoten van patat met een frikandel en natuurlijk fristi!
Even een koffie met een brownie naar binnen werken in ons favoriete tentje en daarna gaan we naar het Auckland Museum, ook deze keer kunnen we gratis omdat we 'Auckland residents' zijn omdat we bij Andrew en Katie inwonen, altijd fijn voor ons Nederlanders!

10 March 2017

Deze week is het Auckland Arts Festival en omdat Andrew werkt in de industrie kregen we van hem gratis kaartjes voor een voorstelling! Lekker een avondje warm binnen in het theater, na alle regen van vandaag hier in Auckland!

8 March 2017

We zijn inmiddels alweer 2 dagen in Auckland, Nieuw Zeeland! We verblijven in huis bij Andrew en Katie, een super aardig stel die ons vanalles verteld over Nieuw Zeeland en wat we allemaal kunnen zien! Het is heerlijk om weer even in een echt huis te verblijven en we voelden ons gelijk al thuis! (Jur heeft al wat uurtjes samen met Andrew op de playstation doorgebracht!) Daarnaast zijn we vooral bezig met het plannen van onze reis, het kopen van een auto en warme kleren (het is hier koud!!) en struinen we hippe koffietentjes af, want die hebben ze hier in ieder geval genoeg!

6 March 2017

Wanneer we Tasmanië verlaten betekent dit niet alleen het einde van deze 8 mooie dagen hier, maar ook het einde van onze tijd in Australië! Na 90 dagen gaan we dit bijzondere en veelzijdige land verlaten, het doet een beetje pijn, maar we hebben ook zin in ons nieuwe avontuur.. Goodbye Australia Hello New Zealand!
Vroeg op voor een laatste hike naar de Fluted Cape! Weer een aardige klim omhoog met uitzicht over mooie klifs! Daarna is het helaas toch echt tijd om weer richting het vliegveld te gaan..

5 March 2017

Onderweg naar onze slaapplek komen we nog een mooi parelwit strandje tegen, dat is natuurlijk altijd een reden om even te stoppen voor wat fotootjes!
Na 'the Neck' te hebben bewonderd rijden we door naar het einde van het eiland waar een van de oudste lighthouses van Australië staat.
Met de ferry gaan we van Kettering naar Bruny Island, een klein eilandje in het zuiden van Tasmanië. Bruny bestaat uit twee gedeeltes die samengevoegd worden door een heel smal stuk land wat 'the Neck' genoemd wordt.

4 March 2017

Lekker pannenkoeken eten terwijl we de zon onder zien gaan op Lake Pedder, een prachtige plek om onze tent op te zitten en de nacht te spenderen!
Mooie uitzichten vanaf de 140 meter hoge Gordon Dam!
In het Mount Field National park zien we een aantal mooie watervallen, klein wandelingetje gemaakt want we waren nog een beetje moe van de klim van gisteren!

3 March 2017

Eenmaal aangekomen op onze kampeerplek ligt er nog een cadeautje op ons te wachten... Er loopt zomaar een Wombat langs onze tent!!
Na een nog veel zwaardere en steilere klim dan de eerste helft, met letterlijk omhoog klauterend van rotsblok naar rotsblok en niet teveel naar beneden kijkend, bereiken we de top van de Cradle Mountain! Na 600 meter te hebben geklommen op onze 'hippe sneakertjes' zijn we toch best wel heel trots! (en willen we stiekem nog wel even terug naar dat mevrouwtje in het visitor centre om ons gelijk te halen)
Na een redelijk zware klim komen we aan bij de eerste stop Marions Lookout op 1223 meter hoogte. Hier hebben we al een fantastisch uitzicht maar al uitkijkend op de Cradle Mountain begint het toch te kriebelen.. We gaan verder!
Van tevoren hadden we al gelezen over het beklimmen van de Cradle Mountain op Tasmanië, een 1545 meter hoge berg en een steile klim van zo'n 600 meter. Eenmaal aangekomen in het visitor centre werd het ons door een medewerker sterk afgeraden om deze zware klim te doen, omdat we volgens haar niet 'geared' genoeg waren en we het niet zouden redden met onze sneakertjes en outfitjes, best wel een teleurstelling dus! Maar zo eigenwijs als we zijn besluiten we toch maar op pad te gaan om te kijken hoever we zouden komen!

2 March 2017

We zijn aangekomen in de stad Launceston in het noorden van Tasmanië, zelfs rondom de steden genieten we van de mooie natuur hier in het Cataract Gorge Reserve een park vlak naast de stad!
Weer een eindje verder kwamen we aan bij de fantastische Bay of Fires! Wat een geweldig bijzonder stukje kust hier op Tasmanië

1 March 2017

Na de klim naar boven voor het uitzicht klimmen we naar beneden naar de baai, waar we een prachtig strand voor ons zien liggen met bizar hoge golven en een parelwit zand!
We zijn inmiddels in het Freycinet National Park en klimmen naar boven voor een uizicht op de Wineglass Bay, een van de mooiste stranden van Tasmanië!

28 February 2017

We hebben meer geleerd over het verschillende dieren die voorkomen op Tasmanië en voor het eerst een Tasmaanse duivel gezien! Deze beestjes zijn een bedreigde diersoort doordat 90% van de Tasmaanse duivels sterft aan een besmettelijke vorm van kanker, wat ervoor zorgt dat er bijna geen gezonde duivels meer leven op Tasmanië! Erg bijzondere beesten om te zien!
Na een prima nachtje is de volgende dag onze eerste stop 'the Remarkable Cave', eerst een prachtig uitzicht van bovenaf en daarna gaan we de grot zelf in!

27 February 2017

Tijd voor onze eerste nacht in ons nieuwe stekkie!
Nadat we ons autootje hebben opgehaald rijden we door naar Mount Wellington, een berg dichtbij Hobart! Hier krijgen we alvast een voorproefje van het landschap van Tasmanië!

26 February 2017

De zon komt op boven Tasmanië als we s'ochtends vroeg landen in Hobart. Snel de stad in voor een heerlijk brak ontbijtje en wanneer we s'middags in ons hostel aankomen kruipen we snel ons bedje in na deze lange nacht!
Nachtje doorhalen op Melbourne airport voor onze vroege vlucht naar onze volgende bestemming: Tasmanië!

25 February 2017

Lunchen in een van de schattige cafe laneways in Melbourne!
Oepsie.. Tijdens ons bezoek aan de Melbourne Gaol, een oude gevangenis werden we gearresteerd en in een cel gegooid! Gelukkig mochten we er snel weer uit!!

24 February 2017

Na nog een middagje struinen door de leuke winkelstraatjes van Melbourne pakte we de trein om even uit te waaien op Brighton beach, en om alle leuke gekleurde strandhuisjes te bewonderen!

23 February 2017

Tijdens onze tour door Melbourne kwamen we heel wat toffe streetart straatjes tegen, met leuke verborgen cafeetjes en veel verschillende stijlen van kunst op de muren!
Vandaag deden we een 'free walking tour' door Melbourne, een hele leuke manier om van een local meer te horen over de stad! En wat is Melbourne een super leuke stad met al z'n kleine cafe straatjes en alleys vol met streetart!

22 February 2017

Even cheersen op het feit dat we onze auto hebben verkocht door heerlijk te eten bij het steakhouse in Melbourne!
Aangekomen in Melbourne moeten we met een beetje pijn in ons hart afscheid nemen van ons fijne busje! Maar stiekem ook wel erg blij dat we hem binnen een dag verkocht hebben met winst! We gaan weer op weg met onze backpacks!

20 February 2017

Vandaag rijden we richting Melbourne via The Great Ocean Road, een 240 kilometer lange weg in Australie die ons langs allerlei bijzonder rotsformaties brengt, we hebben weer onze ogen uitgekeken!

19 February 2017

We doen een aantal hikes naar verschillende lookouts, waar we telkens weer bewonderd staan te kijken naar de prachtige uitzichten die the Grampians ons laat zien!
Onze eerste stop in the Grampians: MacKenzie Waterfalls!

18 February 2017

Na de drukte van de stad hebben we de rust weer opgezocht en zijn we doorgereden naar The Grampians National Park, we kwamen aan op deze prachtige plek waar we een nachtje hebben gebivakkeerd!

17 February 2017

Als laatste maken we een uitstapje naar Glenelg Beach, een klein leuk badplaatsje bij Adelaide! Even weer wennen om weer bij de zee te zijn na al dat rode zand en al die droogte in het binnenland!
We spenderen onze middag in the Central Markets, een soort foodhallen in het centrum van Adelaide! Heel veel winkeltjes met organic producten en ook heerlijke taartjes en koffie!
We moeten even wennen wanneer we in Adelaide aan zijn gekomen, de temperatuur is namelijk van 37 graden in Alice Springs, gedaald naar 17 graden hier aan de kust in Adelaide! Dus hop lange broeken aan en het centrum verkennen! Een leuke overzichtelijke stad met veel oude gebouwen, beelden van varkens en rondzwemmende zwarte zwanen!

14 February 2017

We zijn weer onderweg! Volgende bestemming: Adelaide! Onderweg kwamen we deze hilarische borden tegen, helaas nog geen kangaroe op een skateboard gespot!
Vandaag stond de Kata Tjuta op het programma, nog een enorme rotsformatie zo'n 40 kilometer van de Uluru af. We deden de Valley of the Winds walk van 7,4 kilometer met opnieuw prachtige uitzichten!
Vandaag stond onze wekker weer om 04:45 voor de sunrise van zowel de Uluru als de Kata Tjuta, het blijft mooi! (Jur was wel nog een beetje moe zoals je kunt zien)

13 February 2017

We besluiten de Uluru base walk te lopen, een wandeling van ongeveer 10 kilometer die ons om de hele rock heenbrengt. Elke hoek is wel weer anders en heeft een ander verhaal, zo leerden we onderweg heel wat over de cultuur van de aboriginals!
Op dag 2 staan we vroeg op om ook de sunrise bij de Uluru te kunnen bewonderen. Heerlijk ontbeten met wederom een prachtig uitzicht!

12 February 2017

Opnieuw een hoogtepunt op onze reis: Ayers Rock! Wat een bijzondere plek. Op onze eerste avond hier bekeken we de zonsondergang en zagen we de Uluru oplichten en veranderen van kleur, heel tof!
We overnachten vlakbij Kings Canyon en de volgende ochtend gaan we vroeg op pad voor een hike van 6 kilometer. Eerst een zware klim omhoog maar dan komen we terecht in deze prachtige Canyon en was het 3 uur lang alleen maar plaatjes schieten, adembenemend mooi!

10 February 2017

Alice Springs, het hart van Australie, we made it! De afgelopen dagen hebben we heel wat kilometers gemaakt en een hele andere kant van Australie gezien, wat een verschil met de kust! We hebben gezwaaid naar elke tegenligger die we tegenkwamen, geslapen langs de weg in de middle of nowhere, allerlei wildlife gespot en vooral heel lang rechtdoor gereden!

9 February 2017

Na zo'n 1300 kilometer hebben we de grens bereikt en ruilen we definitief Queensland in voor The Northern Territory, waardoor ook de klok voor ons weer een halfuurtje terug gaat. Outback here we come!

8 February 2017

Nog even een middagje chillen bij de Lagoon aan de Esplanade in Cairns en dan moeten we toch echt gedag zeggen tegen de kust... We zijn onderweg de outback in!
Laatste dagje in Cairns en net dit heerlijke ontbijtje achter de kiezen!

7 February 2017

Jur wist vandaag vroeg z'n bed uit te komen (terwijl ik nog heerlijk lag te slapen) en zag een super mooie zon opkomen boven Cairns!

5 February 2017

We hebben wat vertraging opgelopen, wat te maken had met ons busje en de garage (niks ernstigs gelukkig), maar daardoor hebben we iets meer tijd gehad om Cairns en haar omgeving te verkennen! De afgelopen dagen zijn we dan ook landinwaarts gegaan naar de Tablelands, waar we ons weer vermaakt hebben met het zien van heel wat watervallen, maar ook wilde schildpadden en wilde vogelbekdieren!

3 February 2017

Vandaag hebben we in Tjapukai meer geleerd over de cultuur van de Aboriginals! We weten nu hoe je een didgeridoo moet bespelen, een boomerang en een speer moet gooien en te dansen als een aboriginal!

2 February 2017

In de omgeving van Cairns bezoeken we ook nog de Barron Falls!

1 February 2017

We zijn aangekomen op het meest noorderlijke puntje van onze reis: Cape Tribulation. Een bijzonder plaatsje waar het Daintree Rainforest en The Great Barrier Reef elkaar ontmoeten. We sliepen een nacht middenin het regenwoud, gingen op een crocodile cruise en zagen vooral heel veel regen!

30 January 2017

Een hoge klim met de Toyota naar de top van de Wallaman Falls, de hoogste waterval van Australie en daarna een zware klim met de benenwagen naar de onderkant, maar wat een uitzicht!

29 January 2017

Dit super schattige kleine koala'tje zagen we vandaag in het wild tijdens onze hike. Magnetic Island heeft de grootste populatie koala's van Australie en na ongeveer 2 uur alle eucalyptusbomen te hebben afgespeurd vonden we deze cutie!
Vandaag pakken we vanuit Townsville de ferry en spenderen we onze dag op Magnetic Island, mooie baaitjes, uitzichten en rock wallabies!

28 January 2017

Na de Whitsunday's gingen we weer de weg op met onze campervan en zijn we sinds gister in Townsville! Vanaf Castle Hill, een hoge berg middenin de stad bekeken we weer een prachtige zonsondergang, weliswaar niet helemaal vanaf de top want de Toyota raakte oververhit, maar desonsdanks een top uitzicht!

27 January 2017

Dag 3: Laatste keer snorkelen in Blue Pearl Bay en daarna vertrekken we weer richting de haven van Airlie Beach! Wat een geweldige dagen hebben we gehad!

26 January 2017

Einde dag 2: Zonsondergang 2.0!
Dag 2: S'ochtends vroeg onze tweede duik in the Outer Reef, waar we 12 meter diep gingen en een prachtig mooie onderwaterwereld hebben gezien,inclusief een zeekomkommer, schildpad en twee sharks!

25 January 2017

Einde dag 1: De zon gaat onder boven de Whitsunday Islands!
Dag 1: Snorkelen in Luncheon Bay en onze eerste keer duiken in het Great Barrier Reef! Wat een super ervaring! En op het einde van de dag hebben we nog gezwommen met een gigantische rog!
Dag 1: Whitehaven Beach❤

24 January 2017

De afgelopen drie dagen hebben we doorgebracht op het zeilschip Anaconda III en vaarden we langs de Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef!

22 January 2017

We verbleven de afgelopen dagen op het land van een superlief boerenstel en vandaag mochten we hun surfboard lenen om weer een dagje het water op te gaan! Dus weer wat surffoto's deze keer!

21 January 2017

Bij Yeppoon kamperen we boven op een berg met een prachtig 360 graden uitzicht, wat een leven dit!

20 January 2017

In Town of 1770 waren we voor een dagje super badass en scheurden we als echte bikers door de bergen van Agnes Water!

19 January 2017

Dag 2 Fraser Island: Lake McKenzie, het mooiste meer van het eiland!

18 January 2017

Kamperen op het strand onder de sterrenhemel op Fraser Island!
Dag 1 Fraser Island: Lake Birrabeen, Maheno Wreck en Indian Head
De afgelopen dagen hebben we onze campertje ingeruild voor een 4x4! En scheurden we met deze Suzuki over het prachtige Fraser Island!

17 January 2017

Strandwandeling op Rainbow beach!
Nog even een laatste luxe ontbijtje in Noosa voordat we weer de weg op gaan!

16 January 2017

Sunsetje en lekker uiteten in Noosa!
We gaan steeds verder omhoog de eastcoast op en zijn nu in het badplaatsje Noosa, ook in Noosa schijnen goede golven te zijn dus dat werd weer een dagje op onze plank in het water!

15 January 2017

We hebben weer even lekker geknuffeld met onze grote vrienden in de Lone Pine Sanctuary in Brisbane!

13 January 2017

Op de Mount Coot-tha Lookout hadden we een mooi uitzicht over Brisbane, inclusief zonsondergang en de opkomst van de maan achter de skyline!
We zijn inmiddels in de volgende metropool aangekomen: Brisbane! Het is hier bloedheet dus we doen een beetje rustig aan, alleen een klein citywalkje gedaan vandaag!

11 January 2017

Na drie dagen vroeg ons bed uit, spierpijn en kapotte knieen zijn we toch wel een beetje verliefd geworden op Surfers paradise en het surfen! En kunnen we inmiddels ook al wel aardig wat golfjes pakken!
Net iets te laat voor de zonsondergang, maar alsnog een mooi uitzicht op het strand en de skyline van Goldcoast!

10 January 2017

Naast onze activiteiten zijn we natuurlijk ook nog steeds lekker aan het kamperen! Onze Toyota is een toppertje!
Aangekomen in Surfers paradise waar we onze dagen voor een groot deel op een surfboard zullen doorbrengen! Vandaag onze eerste les!
We hebben New South Wales achter ons gelaten en zijn aangekomen in Queensland, de sunshine state! En zonder dat we het door hadden is de klok hier weer 1 uur terug gegaan, 9 uur tijdverschil nu dus! Korte hike vandaag naar deze prachtige waterval!

8 January 2017

We besloten om einde van de middag nog even een ritje te maken, dit werd uiteindelijk 30 kilometer recht omhoog op onverharde wegen en rondrennend wildlife! We made it back safe en kwamen wel uit op dit prachtige plekje!
We overnachten vlakbij Nimbin, een leuk kleurrijk hippie dorpje!
Streetart in de straten van het stadje Lismore!

7 January 2017

We zijn weer terug bij de kust en spenderen onze tijd in het relaxte plaatsje Byron Bay! Lekker chillen op het strand, hiken naar de vuurtoren, smoothies, pizza's, en af en toe s'avonds een regenbuitje voor de afkoeling!

5 January 2017

Hiken en overnachten in het Gibraltar National Park!

4 January 2017

We zijn vandaag begonnen aan de Waterfall way van Urunga naar Armidale, we reden in de stromende regen en hoge hoogtes door het regenwoud, zagen wilde kangaroes en gingen langs vele watervallen!
In Port Macquarie bezochten we het Koala Hospital waar blinde, verbrande en/of zieke koala's worden behandeld en opgevangen!

3 January 2017

We hebben weer wat kilometers afgelegd met ons busje en zo kwamen we laat in de avond aan bij een gratis campingplek, vanavond ons eerste nachtje in de Toyota!
Dagje doorgebracht in de Nelson Bay! Eerst naar de top van Mount Montaree en daarna een strandwandeling op Fingal Beach!

2 January 2017

Lekker eten in de Darby street in Newcastle!
Mooie zonsondergang bij een van de bekende stranden van Newcastle: Nobby's beach!
We zijn onderweg met onze bus! Vandaag de eerste 200 kilometer gereden naar onze volgende bestemming: Newcastle! Een beetje bewolkt hier en lekker rustig vergeleken met Sydney, maar nog steeds niets te klagen!

31 December 2016

HAPPY NEWYEAR! Wat een spectaculaire jaarwisseling was dit, om 8 uur s'ochtends zetten we ons tentje op, aan het dan al bijna overvolle Blues Point reserve! En dan om 12 uur s'nachts was het eindelijk zover: het vuurwerk! De Australiers hadden er niet over gelogen, het was prachtig!

29 December 2016

Vandaag zijn we de trotse eigenaren geworden van dit pareltje! Nog een paar daagjes en dan gaat onze roadtrip met deze Toyota beginnen!

28 December 2016

Last minute tickets bemachtigd voor de voorstelling 'Circus 1903' in het mooie Opera house! Het was een spectaculaire show en een gouden kans om het Opera house ook van binnen te kunnen bewonderen!

27 December 2016

Met de trein naar de Coalcliff bridge, mooie uitzichten over het water en daarnaast een duikje genomen in de Rock pool!

26 December 2016

Op Boxing day (tweede Kerstdag), gingen we naar de Moonlight openlucht cinema! Lekker buiten op een kleedje 'Fantastic Beasts and where to find them' gekeken!

25 December 2016

En dan zitten we op Christmas Day met 35 graden in Australie! Dat is een beetje wennen voor ons, zo waren we een klein beetje vergeten dat wellicht de supermarkten dicht zouden zijn, gelukkig bij een 24/7 geopend winkeltje wat kunnen inslaan en zo nog een heus kerstdinertje in elkaar geflanst!

24 December 2016

Op kerstavond hebben we een kerstnachtdienst in Sydney's cathedral bezocht en daarna genoten van de prachtige projecties op de St. Mary's Cathedral!
We deden vandaag de Spit to Manly walk, ze kunnen dit beter de 'lizard walk' noemen, zoveel hagedissen kwamen we tegen! Na 10km kwamen we aan bij Manly beach en namen we vanaf daar de ferry terug naar Circular Quay!

23 December 2016

Vandaag gingen we weer de hoogte in om vanaf de Pylon Lookout weer wat mooie uitzichten te spotten van Sydney! Dit keer maar 200 trappen, dus een eitje natuurlijk!

21 December 2016

We're on top of the World! Vandaag beklommen wij door middel van 1300 treden, de 131 meter hoge Sydney Harbour Bridge! Wat een hoogtepunt!

20 December 2016

We krijgen maar niet genoeg van de hikes! Vandaag een extreem zware hike gedaan in het Royal National Park van Otford naar de Figure 8 Pool! Een super mooie plek met natuurlijke zwembadjes en in het bijzonder een badje met de perfecte vorm van het getal 8!

19 December 2016

Lekker eten in Sydney!

18 December 2016

Met de trein naar het plaatsje Katoomba, een dorpje middenin het Blue Mountains National Park waar we een hike hebben gedaan van 14 kilometer met heel veel mooie uitzichten en watervallen!

17 December 2016

Vandaag stond de Bondi to Coogee coastwalk op de planning! Een 6 kilometer lange hike langs de kust van Sydney!

16 December 2016

Zo ver weg van Nederland!!! Gelukkig begint Australie al steeds een beetje meer als ons thuis te voelen:)

15 December 2016

Stadswandeling door de regenachtige straten van Sydney! Een groot verschil met de 40 graden in Perth en weer een hele andere sfeer, maar we vermaken ons nog steeds prima!

14 December 2016

Na een nachtje doorhalen in het vliegtuig en weer wennen aan het tijdverschil zijn we aangekomen in ons appartementje in Sydney! We voelden ons al helemaal thuis tijdens het boodschappen doen, dat belooft veel goeds!

13 December 2016

En daar gaan we weer! Volgende bestemming: Sydney!
Op ons laatste dagje in Perth namen we de ferry naar Rottnest Island, een eiland waar je wel foto's kan blijven maken zo mooi! Op de heenweg hebben we wilde dolfijnen gespot en op het eiland zelf zijn we dikke vrienden geworden met de lieve quokka's!

12 December 2016

Een rustig dagje vandaag, lekker uitgeslapen en geluncht en het havenstadje Hillarys bezocht!

11 December 2016

Vandaag hebben we met onze huurauto een roadtripje landinwaarts gemaakt naar het plaatsje Hyden waar we de 'Wave rock' hebben bekeken en een hike hebben gedaan onder de 40 graden zon!

10 December 2016

Sandboarden in de duinen van Lancelin!
In het Nambung National park hebben we 'the Pinnacles' bewonderd, 200 hectare vol met rotsen gemaakt van limestone, erg bijzonder om te zien!
Vanochtend hebben we kangeroes gevoerd en koala's geknuffeld in het Caverham Wildlife park! Onze eerste ontmoeting met deze Australische dieren en zeker niet de laatste, wat een cuties!

9 December 2016

Vandaag een uitstapje gemaakt naar het rustige havenstadje Fremantle met veel hipster winkeltjes en streetart! En omdat het zo warm was ook nog even met onze voetjes in de zee geweest!

7 December 2016

Met de trein naar Rockingham en vanaf daar de ferry naar Penguin island! Een eilandje waar wel 1000 pinguins en andere vogels leven plus een lekker dagje uitwaaien bij de zee!
Van het drukke India naar het relaxte Perth, wat een verschil! Onze eerste indruk van Australie is top, aardige mensen, heerlijk weer en een goeie sfeer, so far so good!

6 December 2016

Perth is in zicht!☀️
Gaan we weer✈️✈️
Na Agra zijn we weer terug aangekomen in New Delhi, op ons laatste dagje in India hebben we nog heel wat mooie dingen gezien in deze hoofdstad en nu is het tijd om weer richting het vliegveld te gaan voor onze volgende bestemming: Perth, Australia!

4 December 2016

Vandaag bezochten we het Agra Fort, het voormalige paleis van de Maharadja, een keizer van India. Daarna hebben we samen met onze gids door de kleine straatjes van Agra gewandeld en veel gezien van het echte pure, maar ook heel armoedige India.

3 December 2016

Vandaag reden we van Jaipur naar Agra, de stad waar een van s'werelds mooiste wonderen staat: de Taj Mahal!

1 December 2016

We zijn inmiddels Delhi onvlucht en aangekomen in 'the Pink City' Jaipur. Vandaag hebben we met een lokale gids het Amber Fort, the City palace en the Water Palace mogen bezoeken en veel geleerd over de cultuur en geschiedenis van India!

30 November 2016

Wat een avonturen! Met een rikshja door het gigantisch drukke en onoverzichtelijke Delhi om er achter te komen dat heel India, inclusief wij, zonder cashgeld zitten omdat alle pinautomaten leeg zijn! Uiteindelijk 2000 roepies (27 euro) bij elkaar gesprokkeld om de komende dagen mee door te komen en s'avonds alvast gesmikkeld van de Indiase keuken!
Veilig het land binnengekomen en nu op naar het centrum van Delhi!

29 November 2016

✈️✈️✈️
Daar gaan we! Onze eerst vlucht is naar Parijs en daarna zullen we doorvliegen naar New Delhi✈️✈️ DOEI!