Germany, Austria · 6 Days · 23 Moments · September 2017

Liliane's adventure in Wenen, Austria


21 September 2017

Oef oef eindelijk weer vlot verkeer. We hebben ongeveer 3 uren gereden over 80 km. Na veel draaien en keren op de zitstoel zijn we eindelijk om 12uur middernacht in Diepenbeek aangekomen.
Halt ! Stoppen aan de Oostenrijks-Duitse grens ! Al onze paspoorten afgeven, blijkbaar grote controle van de bus, op zoek naar verstekelingen. Maar ja wat wil je met die naam op de bus "de Zigeuner"! Gelukkig iedereen mag de grens over...
Helaas het zit er weer op😢

20 September 2017

Het huisje van Eugène de Savoie. Hij heeft een ferm huis van Theresia gekregen voor bewezen diensten aan de Lage Landen ,oa België.Onze voorvaderen hun belastinggeld zit hier nog in.. Wij brengen onze erfenis mee.
De volgende halte is bij Johan Strauss en het stulpje van Eugène de Savoie. Zelfs hier wordt eeuwige trouw gesloten
Bovenop de toren van de dom. Wat een zicht op 50 m hoogte.
In Wenen eten we natuurlijk de enige echte Sachertorte
Et voila wij zijn weer fris en monter op weg naar de hoofdstad. Deze morgen staat het ...op het programma, daarna gaan we naar het grootste veilonghuis

19 September 2017

Wij zijn terug in het hotel. Maar de gids komt er niet langs, hij zal er eentje moeten geven aan de achterblijvers van de bus in het hotel..
Na 2 uren zoeken met de politie zijn de verloren gelopen schapen terug. Wat er precies gebeurd is, zullen we nooit weten.
Vanavond gaan we bij Stadtheuriger eten. Maar er ontbreken 2 personen, en altijd zijn wij hulpvaardig en wachten onder de paraplu van de gids op hen. Maar helaas...na een halfuur te laat, nog niemand te zien. Amai wie gaat deze schnitzel opeten?
Deze voormiddag hebben we een natte stadswandeling gemaakt. Deze namiddag was heel interessant. Eerst de rondleiding in Musikverein waar jaarlijks het nieuwjaarsconcert wordt uitgezonden. Ongelooflijk hoe de techniek de akoestiek in de zaal kan nabootsen. Daarna was het Sissi-museum aan de beurt. Wat een pracht en praal: van tafelservies tot versiering tot binnenhuisinrichting. En nu.... Is het tijd voor de innerlijke mens te bevochtige.
Een nieuwe dag : vandaag gaan we de ganse dag Wenen verkennen. Maar het zonnetje heeft verdriet en weent. Sissi zit maar treurig te kijken op haar troon.

18 September 2017

Het concert is heel mooi. Heel vlot en lichte muziek zoals Radetzki mars, zevende symfonie van Beethoven,...Als special acts : een sopraan, tenor, balletdansers,...
Op tijd aan tafel want vanavond gaan we naar het concert.
Whaw vandaag goed nieuws gehoord 😂🍾 Nu zijn we op weg naar het kasteel Schönbrun. Olala goed nieuws in het kwadraat vanuit Neeroeteren heeft Wenen bereikt. Het kasteel Schönbrun is prachtig. De tuinen en de vertrekken zijn adembenemend mooi. Helaas mogen binnen geen foto's gemaakt worden.
Weeral op tijd opstaan. Vandaag trekken we naar het Wiener Wald - de groene long van Wenen en Heiligenkreuz. Eigenlijk weinig of niks te zien bij dit klooster - op uitzondering van het standbeeld van de heilige Nepelmok de patroonheilige van de biechtvaders.

17 September 2017

De afsluiter van vandaag was fantastisch. Lekker eten op 160 m hoogte heeft iets. Het restaurant draait langzaam maar duidelijk zichtbaar rond. Je kon Wien by night mooi zien vanuit alle hoeken.
De opera - wat een mooi gebouw. Binnen een kristallen luster van 12 ton. Er werken 300 mensen en iedere dag wordt er één opera opgevoerd. Iedere week opnieuw. Nu gaan we naar het museum van Hundertwasser . Dit is een kunstenaar waar alles schots en scheef mag staan. En voor de kleintjes en ... de kermis Prater. Maar wij hadden te grote dorst...
WENEN here we come !
Bezoek aan het klooster van Melk. Helaas mogen we binnen geen foto's maken. De monniken hadden zeker geen armoede.
Goede morgen vandaag al op tijd opstaan. We vertrekken om 8 uur richting Melk. En niet te geloven : zelfs nonke Néke staat al klaar 😂

16 September 2017

Oef vroeg opstaan vandaag 😤 Iedereen is op tijd klaar. Stipt om 7 uur vertrekt de dubbeldekker vanuit Diepenbeek richting Wenen. Het gaat heel vlot op de autostrade. Nog 170 km voor de boeg en tegen 17.30 komen we aan in Passau. Een stad waar de Donau, de Inn en de Ilz samenkomen. Hier overnachten we om morgen via Melk naar Wenen te reizen. Vlug de stad verkennen en dan lekker aanschuiven aan ons eerste avondmaal.