Germany, France · 8 Days · 13 Moments · January 2018

Wintersport Les Coches Paradiski


20 January 2018

We vertrekken na een goede nachtrust en ontbijt mooi op tijd om half 9. Au revoir Les Coches. 1200 km voor de boeg, schone wegen gelukkig. Onderweg nog mooie besneeuwde toppen bij Albertville, meer van Annecy en tot in Zuid Duitsland waar het de heenweg nog niet wit was. We komen d'r weer aan.

19 January 2018

Laatste dagje vandaag. Rustig weer, wel koud - 10 gr. Gebied La Plagne weer verkennen daar zijn de liften tot 2300 m. open verder bovenop niet. Teveel sneeuw, en overal horen we explosies om lawines te veroorzaken. Zware pistes door de dikke sneeuw en onze benen die beetje op eind van latijn zijn. Mooie witte daken in Belle Plagne. Op terugweg bij Plan Bois komen de wedstrijd sledehonden in teams voorbij voor de Grande Odyssee, hun 6e van de 10 dagen in de bergen. Gaaf om te zien. We drinken nog wat met lekker taartje en pakken dan de laatste afdaling naar Les Coches. Pfff we zijn moe en voldaan. 38 km vandaag. Totaal zo'n 190 km geskied deze week. Heerlijk en top gebied!

18 January 2018

Terug in 'ons skigebied' Montchavin Les-Coches nog 2 afdalingen. En in het dorp de raclette met heerlijke kaas en vlees ophalen. Lekker eten in ons appartement met de gesmolten kaas en stokbrood. En daarna relaxen en boekje lezen.
En we kunnen weer skiën yeahhh, wel naar de overkant naar Les Arcs waar meer open is. Veel sneeuw weer vandaag maar weinig wind. Mooie pistes met soms heerlijke klein laagje poedersneeuw over geprepareerde piste, vooral de Mont Blanc piste vanaf 2250 m. Heerlijk glijden. Er is hier overdag wel een halve meter bij gevallen. 46 km vandaag geskied bij zo'n - 5 gr. en tegen 4 uur met de lift weer naar de overkant.

17 January 2018

Ander dagje vandaag, nu is door de vele sneeuw en storm alles dicht, dus geen skilatten onder vandaag. Maar na relaxen en Spaanse les doen we de sneeuwschoenen onder en maken we eind van de middag als het weer iets rustiger is een mooie sneeuwwandeling vanuit onze Les Coches naar het lager gelegen Montchavin. En weer teruggekomen in après-ski bar vlakbij appartement een gezellige nazit!

16 January 2018

Witte wereld vandaag, soms geen hand voor ogen te zien, met windvlagen op 2425 m. hoogte in Les Arcs. Veel pistes en liften dicht hierdoor. Veel verse sneeuw dus andere skitechniek om erdoor te komen. Gelukkig ook mooie bospaden in de luwte. Halve dag en zo'n 22 km, was genoeg ;-) Ook ff kunnen relaxen en boekje lezen voor het skiën aan. 's avonds lekker ff eten en de wind raast om ons appartement heen, brrr het wordt kouder en er komt veel sneeuw, Wintersport!!

15 January 2018

Heerlijke dag, als 1 van de eersten over de vers geprepareerde pistes. Gebied Les Arcs met volop hoogtepunten, dag in de zon tot 3226 m hoogte op de Aiguille Rouge met uitzicht op de Mont Blanc. Dag om in te lijsten! Ook pittige stukken vanaf de top met een mooie snoekduik van Sasker. En tussendoor lekker genieten van de omgeving met zn twee in de zon. Moeie beentjes maar dat mag ook weer na dik 40km.

14 January 2018

Vanavond nog ff gezellig op het dorpsplein vin chaud gedronken en daarna in de lobby van ons appartementencomplex was er een welkomspraatje en hebben we een potje poolbiljart gespeeld
Heerlijke lange 1e dag op de latten van 9 tot 4uur. Prachtig groot skigebied, 42 km gedaan vandaag in gebied van La Plagne tot 2750m. hoogte. Gaaf halo licht boven de bergen. Tussendoor een heerlijke lunch in Belle Plagne in het zonnetje. Wat een lange brede pistes, het ging top, genieten!!

13 January 2018

15.00 uur na wat hoogtemeters aangekomen in Les Coches, mooi plaatsje en groot appartementencomplex en heerlijke kamer. Skipassen en skihuur geregeld en daarna lekker eten en proost op ons balkon met top uitzicht. Genoeg sneeuw!
We zijn er bijna besneeuwde bergtoppen in zicht na het meer van Annecy
Goed geslapen. Om 8.00 uur ontbijt, maar er is nog niemand alles donker beneden in restaurant. Ff bellen, eigenaren hadden zich verslapen, en kwartier later gelukkig toch aan ontbijt.

12 January 2018

Vertrokken richting het zuiden, half 5 in Bahlingen am Kaiserstuhl in Zuid Duitsland. Mooi dorpje, even gewandeld en daarna lekkere pizza gegeten. Prima hotel.