Madagascar, Mauritius · 36 Days · 31 Moments · February 2017

Lauras journi til Antananarivo, Antananari...


20 March 2017

Jeg har oprettet en ny journi, nu hvor vi er på Mauritius. Hvis i nu skulle være interesserede :))

17 March 2017

Efter bjergbestigning besøgte vi skolen så de andre kunne se den. Det var så dejligt ❤❤❤
I dag besteg vi et bjerg

15 March 2017

Jeg siger ikke, der er en sammenhæng, men det er der nok :)

12 March 2017

Første billede er en ryghvirvel fra en hval :)) Det næstsidste er et billede af den oversvømmede strand. Resten er fra besøg til en fisherman village på en af naboøerne til palmarium

11 March 2017

Flere billeder fra reptilfarmen
Fra besøg på reptilfarm lidt uden for andasibe :)))

8 March 2017

Efter planen skulle vi have siddet i et fly på vej mod Tana lige nu, men cyklonen enawo har besluttet at kigge forbi Madagascar i dag, så flyet er aflyst. Ikke det værste sted at være stuck, men jeg er virkelig bekymret for alle jeg kender i tana, fordi det skulle blive ret voldsomt.... det rammer heldigvis ikke her, men det bliver spændende at se hvor meget af turen der bliver ændret pga oversvømmelser osv. :)))

6 March 2017

I dag kl 8 satte vi os i en lille rådden båd og bevægede os ud på det stille vand. Efter en halv times tid nåede vi koralrevet (vi havde virkelig ondt af de 2 mænd der roede). Så hoppede vi i vandet med snorkel og det var simpelthen så fantastisk. Jeg har selvfølgelig heller ikke meget at sammenligne med, men det var bare som at svømme i det tropiske akvarium i den blå planet. Havet er vanvittigt varmt hernede, det er slet ikke til at holde ud at bade i, men det var perfekt da vi kom ud til koralrevet. Jeg er stadig helt høj på oplevelsen og overvejer at gøre der igen i morgen. 60 kr for 3 timer. (Ville ønske jeg havde fanget nogle flere billeder af fiskene)

5 March 2017

Her (i Ifaty) skal vi bruge 3 dage, hvilket vi har det så fedt over. Det er virkelig, virkelig lækkert.
Et lille indblik i hvad vi kom forbi på turen til ifaty. Her stoppede vi bla kort i en nationalpark, hvor vi så sifaka-lemuren, kata-lemuren og en eller anden mini-lemur. Derudover faldt vi også over en kæmpe slange og vi fik set baobabtræer for første gang!! (Det som jeg og Julie står foran (vellykket panorama... dont zoom) er ca 900 år gammelt.) -husk at man kan se billederne i fuld str ved at klikke på dem

2 March 2017

Derefter besøgte vi en vinfabrik der hverken havde god hygiejne eller god vin. (6000 Ar pr flaske, svarende til 12 kr, sååå). Til gengæld havde de edderkopper så store som min hånd. Vi fortsatte til Ambalavao, hvor vi gik en tur i byen inden det blev mørkt. Her skal vi sove en nat, inden vi tager videre til Isalo, hvor vi skal se lemurer wuhu
Dagen i går var meget lidt behagelig. Jeg lå 8 timer i en varm bus på hullede veje og skulle kaste op hver halve time. Nammenam. I morges havde jeg det meget bedre ....indtil jeg så prøvede at spise morgenmad. Efter lidt tid gik det dog fint igen, men hver gang jeg forsøger mig med lidt mad eller drikke, så får jeg det skidt. Som for ti min siden da jeg måtte kaste op pga et glas appelsinjuice... Overraskende nok føler jeg mig hverken sulten eller dehydreret. På billederne ses bl.a. vores formiddagsbesøg i en wood carving workshop, hvor de lavede nogle meget imponerende ting ud af træ.

1 March 2017

Nå så gik den ikke længere med det gode helbred. Jeg og 2 andre fra gruppen har ligget og kastet op hele natten. Super fedt. Planen er at vi skal cykle 16 km i dag, men det tror jeg desværre ikke bliver med min deltagelse. Måske er det malariapille-bivirkninger, måske er det bakterierne her. Øv i hvert fald.

28 February 2017

I går satte vi kursen sydpå. Undervejs stoppede vi på en "fabrik" hvor de genanvender aluminium til gryder, skulpturer mm. Bagefter delte vi balloner og legetøj ud til børnene. Jeg nyder at der begynder at være lidt af det malagassiske sprog der har sat sig fast. Det gør det lidt mindre akavet når man møder de lokale.

24 February 2017

Afsked med skolen i dag. aaalt for tidligt. Først nu er jeg faldet rigtig på plads på skolen og kender alle børnene. Men jeg lovede dem at gøre alt for at komme tilbage på et tidspunkt. Børnene sagde tak, bad en bøn for mig og sang en sang. Billedet er heldigvis taget før jeg begyndte at græde.... Bagefter gik nonnerne med os hjem og fik en eftermiddagssnack. :)) (Og nej mor, jeg er ikke solskoldet. Det er bare en hård gåtur!)
De børn har alt for meget energi ift hvor lidt de spiser. Og så tror de åbenbart at jeg er et klatretræ. Den eneste måde jeg undgår at bliver overfaldet af 20 små børn er ved at løbe. Det tror de så er en ny leg
Et eksempel på hvad vi spiser til frokost, Francia, nonnerne og jeg. Kylling, ris, pasta, salat, brød og melon til dessert. Alt undtagen pasta og brød er hjemmegroet/hjemmelavet.
I dag fik vi delt resten af tøjet og skoene ud. Vi havde desværre mest af det store tøj tilbage, men så var der lidt til lærerne og mændene der passer dyrene og grøntsagerne. Her bruger børn på 14 år størrelse 9 år. Det er enormt svært at vælge hvilke børn der skal have og ikke skal. Vi vælger at give sko til dem der ikke har, eller har nogle der er i stykker, men alle de andre har højest et par udtrådte klipklapper... Billederne er ikke særligt gode, men det kan være der kommer nogle bedre senere

23 February 2017

Vi har dekoreret klasseværelset i dag
Madagascar er ikke vant til folk der er 175 cm høje
Francia, som jeg er sammen med 24 timer i døgnet :))))

22 February 2017

Der bliver bygget restaurant og poolområde i lodgen. Bare tæer, stillads af grene, revnede trillebører og ca 2,5 kr i timen. Den var nok ikke gået hos arbejdstilsynet derhjemme.

15 February 2017

I dag underviste jeg igen i engelsk til en ny klasse (6-9 år). Vi lærte at sige vores navne, alder og at tælle til 10. Det er lidt op ad bakke pga sprogbarrieren, så det er en god blanding af malagassisk, engelsk, fransk og kropssprog. Børnene havde tidligt fri, så de 3 nonner, der leder skolen, inviterede på frokost og spurgte, om jeg og Francia kunne øve engelsk med dem. De var meget motiverede, kunne allerede en del ord, men vidste intet om udtale. De er helt vildt søde. Jeg spurgte Mardie (til venstre): "how do you spell pig?" og hun svarede "m-a-r-d-i-e". 🥁 På vej hjem gik vi forbi lille baby Nantu på 5 mdr, som fik 4 nye trøjer og et par bukser. Jeg burde have medbragt en form for bleløsning, fordi hans bukser var fuldstændig gennemblødte. Er glad for, at jeg ikke skal tage mig af det, når han laver nr 2. :))) Det er presset, når man kun har et par bukser.
Flere billeder fra skolen

14 February 2017

Man kan ikke sætte sig ned og lave noget med et barn uden at alle kommer løbene. Hvis man holder i hånd med et barn, så kommer der pludselig 7 mere som alle vil holde med. Hvis du har brug for opmærksomhed, så rejs til Madagascar. Der er man meget spændende, når man er hvid.
Middagslur på Madagascar... av
Et lille indblik i, hvad jeg kommer forbi på turen hjem fra skolen

13 February 2017

I dag brugte vi det meste af tiden på en af de nærliggende skoler. Det er kun et fåtal af eleverne, der selv kan betale for skolen, resten får finansiel støtte af det projekt, jeg deltager i. Vi var hos de to yngste klasser. De mindste (3-4 år) øvede at skrive bogstaver. Med de næstyngste øvede vi også alfabetet. De fik lov til at farvelægge tegninger af ting med de forskellige bogstaver. Det havde de aldrig prøvet før og de var mega gode! Vi sprang frikvarteret over for at tegne i stedet for. Bagefter farvelægningen talte vi om tingenes navne på hhv malagassisk, fransk og engelsk. Skolen mangler stort set alt. Ikke alle børnene har råd til kridt til deres små tavler, så de finder stumper på gulvet. Frokost er meget begrænset, men de er virkelig gode til at dele, hvis nogen har noget med. Mange af dem er forældreløse, og er fundet på "gaden" af skolelederen. Trods alt dette er de så glade, koncentrerede og søde!!
Her bor jeg så de næste 14 dage + lidt til når resten af gruppen kommer. Joel hentede mig i lufthavnen, og allerede der fik jeg testet min mentale styrke, da en ca 5 årig underernæret dreng kom og spurgte om penge. Det er noget sværere end tiggere derhjemme. Jeg fandt så også ud af, hvor rig jeg var, da jeg vekslede mine penge og fik udleveret 1,2 mio Ar i 10000 Ar sedler. Vi kørte ca 20 km fra downtown til Lodgen på en såkaldt "vej". Jeg ville kalde det en bjergside, men okay. Lodgen er ejet og bygget af Jonah. Han styrer den sammen med Joel og sin kæreste Francia. De er virkelig søde!! Derudover har de en rengøringsdame og en masse drenge fra landsbyen der passer haven osv. Huset er meget mere fancy, end jeg havde regnet med. Til aften spiste vi ris fra rismarken under os med kylling, agurk og svinekød i casava, en malagassisk specialitet. Til dessert fik vi mango (så fik man lige smagt hvordan sådan en skal smage). So far so good! Sesssss
🛩