Europe · 9 Days · 37 Moments · January 2019

L1A en L1B op Wintersport in Villach 2019


4 February 2019

Nagekomen: Christiaan en het groepje gevorderden! Tiefschnee experts geworden afgelopen week!

1 February 2019

Nog wat quotes!
Nagenieten!
Half elf! Weer veilig thuis! Er is heel wat afgelachen, shotje!!!! en gestrekt!!! Er vloeiden ook wat tranen door degene die graag wilden, maar niet konden door oude blessures. Het was top, kanjers. Dank jullie wel, LenO, mede-docenten en 1e jaars voor deze zonnige, bijzondere, gezellige en grensverleggende wintersport excursie!👍⛷❄️🌞😘🙏
Weer in NL: korte plaspauze, als we geen file krijgen, zijn we over 1.30 uur (= rond half 11) terug op de basis. Compliment van de tankstation houder voor jullie prettige beleefdheid.
Wisseling van chauffeurs! Marc, heel erg bedankt. Top op de piste, achter het stuur en als gezelschap!
Tweede stop. Iets eerder dan gepland door lichte sneeuwval.

31 January 2019

Eerste stop!
Nog even genieten van de laatste momenten in Gerlitzen Alpen! Met ski’s en stokken in de lokale skibus terug naar hef Jugendhotel. Alles in onze eigen bus geladen, gegeten en om 19.30 uur in de bus gestapt op weg naar huis.
Laatste dag! Eindelijk snowboarden! De zon liet zich sporadisch zien. Lichte sneeuw en bewolking geeft weer een heel ander, knusser gevoel. De meeste flink ingepakt: wie is wie? Skileraren hartelijk bedankt voor hun inspanningen, vakkundigheid en geduld en groepsfoto van een gezellig stelletje geregeld ongeregeld.
Uitzicht op weg naar de piste!
Gisteren hoorden we dat alles ingepakt en opgeruimd moest zijn, voordat we gingen skiën. Gisteravond was de grootste opruimslag al geslagen. Vanochtend ging het best redelijk snel en iedereen werkte prima mee!

30 January 2019

Animatie: in 1 minuut zoveel mogelijk winterkleding aantrekken, een Oostenrijk-quiz en karaoke. Met of zonder microfoon, we maken er altijd iets van! En Marit die is jarig: hiep hiep hoera!
Gewoon genieten!
Derde dag: skischoenen in de aanbieding! Weer prachtig weer! Hadji: de skileraar zonder benen, of toch niet?

29 January 2019

Animatieteam in actie: een zeer gezellige muziek bingo! Voor elke rij 1 Merci en voor de overall winnaar een hele doos! Merci Dion, Eva en Demi!
Voorbereiding op de 1e rode piste en they all made it! Weer een uitzonderlijk mooie dag ‘oben an der Berg’. Wat een mazzel hebben we toch: weer is top, de studenten zijn top en het skiën gaat steeds beter!
En de beginners ... zij bikkelen door ... opgevrolijkt door twee Oostenrijkse muzikanten.
Het parkeerterreintje bij de Jugendhostel was te klein voor al die bussen dus een loopje van een dikke 5 minuten naar de ruime P bij de Baumart. De ski’s hebben we bij de piste gestald, dus het ging allemaal een stuk vlotter.

28 January 2019

Op de terugweg van lekker warm bubbelen en badderen in een thermen zwembad Villach. Alle overbelaste spieren zijn weer enigszins tot rust gekomen, een relaxt einde van ‘a perfect day’. Iedereen is flink actief bezig geweest en heelhuids beneden gekomen🙏 Op naar another day in de Gerlitzen Alpen.
Het clubje gevorderden: Wir stehen oben an den Berg ... en duiken zo de tiefschnee in!
Na al het zweten, zwoegen en de berg af suizen: pauze!!!
Maar het is gelukt en om 10 uur staat iedereen klaar voor de eerste les(dag). Super weer, verse sneeuw en een weids uitzicht!
Met de bus naar de lift. We hebben er zin in! Het kost even tijd, organisatie talent en doorzettingsvermogen : skischoenen uit de bus en dan aan krijgen, helm met je naam er op, ski’s met je naam erop en dan nog stokken.
Ook docenten scheppen mee. Skischoenen on board en naar de berg! We hebben er zin in!
Goedemorgen! How lucky can you be! 30 tot 50 cm vannacht. Genoeg voor de Poolse Skileraar om zijn ochtend duik te nemen!

27 January 2019

Het sneeuwt!
... de acclimatiseringswandeling! Linksom, rechtsom, omhoog en naar beneden. Met rugzak, met handtas: iedereen heeft heerlijk 2 uur door de sneeuw gelopen. Opdrachten: een sneeuwpop maken: werden er twee: Brutus en Olaf. Prachtig landschap, Winterwonderland en Mitch de sneeuwengel. Huts!
Ski gym, Jumping Jacks en squat en squat als voorbereiding op ...
Managen en voorbereiden op de acclimatiseringswandeling!
... en tot 13 uur opladen voor de skigym en de acclimatisering wandeling.
Gearriveerd! Dankzij Marc vlot en veilig om 11.30 uur in Villach geland! Skischoenen naar de kelder, sleutels uitgedeeld, bagage verslepen en installeren maar.
Onderweg ....
Tussenstop 2 en 3: McDonalds, sneeuw en een prachtige zonsopgang met de Alpen op de achtergrond! Wat wil een mens nog meer?

26 January 2019

Wisseling van chauffeurs: even ont- en opladen.
De laatste Swingende Bingo kaarten uit het kopieerapparaat geperst en nog voor 20 uur in de bus op weg naar Villach. Met 43 eerstejaars en 4 docenten duiken we de sneeuw in! Glück auf!