France · 10 Days · 25 Moments · July 2015

Juulke Steuten

Juulke's trip to United Kingdom


31 July 2015

Na Dartmoor kwamen we hongerig en wanhopig in Paignton aan de zogenaamde 'Engelse Riviera'; daar zijn we heel snel weer weggevlucht van de vele dronken, ordinaire Engelsen en mega-kermis.. En we hadden zo een goed beeld van de beschaafde, sjieke Engelsen 😳
Hack on the moor!! Prachtige rit door Darmoor National Park! Mooie foto's staan helaas (alweer) op de camera.

30 July 2015

Zonnetje en temperaturen van rond de 25 graden, dat betekent stranddag! Bij Lyme Regis aan het strand geweest; deel van de Jurassic Coast waar heel veel fossielen zijn gevonden (en nog steeds gevonden worden!) Veel mensen zie je met hun gezicht naar de klifwand in plaats van de zee, en met een hamertje hakken ze op de stenen op zoek naar fossielen.

29 July 2015

Dartmoor ponies!
Bellever's Tor
Dartmoor
En zo klimt men hier van weiland naar weiland
Dartmoor National Park: ruig, prachtig veengebied met veel loslopend vee. Veel gigantische granietblokken en klaterende beekjes; heerlijk gewandeld en zelfs verbrand! 😃👍🏻 Mooie foto's staan helaas allemaal op de camera..

28 July 2015

Trip naar Exeter kathedraalstad en fietstocht langs het kanaal daar (net de Zuid-Willemsvaart 😜)

27 July 2015

Devon Coast Trail: Sidmouth - Exmouth. Prachtige natuur en hoge steile kliffen (zonder hekken)

26 July 2015

Inspector Morse kijken in het daadwerkelijke gebied waar het zich afspeelt!
Vandaag naar de country show in Todsen geweest; gekeken naar Zuid Engelse locals, schaapscheercompetities, jacht demonstraties en hondenraces (Kayo mocht ook mee doen, maar snapte niet waarom al die andere honden toch achter die vossenstaart aan gingen). Verder heel veel shows met kippen, paarden, schapen en koeien. Zo landelijk, maar wel leuk!

25 July 2015

Zonsondergang bij Sidmouth, plaatsje aan zee.
Eerste wandeling vanuit de achtertuin, impressie van de omgeving :)
Aangekomen in ons huisje in de buurt van Sidmouth, Devon. We zijn nu pas echt in hobbit-country. Onwijs smalle weggetjes en een heel schattige cottage zonder adres! De eigenaresse had ook al zelfgemaakte scones voor een echte Engelse high tea voor ons klaar staan, welkom op het platteland haha!

24 July 2015

En dan valt de stroom uit.. Iedereen blijft rustig zitten en drinkt kalm zijn of haar pintje op.. Gebeurt wel vaker hier haha!
Pints drinken in de lokale dorpspub
Oxford! Heel veel regen en heel veel toeristen.
Oxford

23 July 2015

B&B in Uffington, wandelen naar White Horse Hill en 'de lekkerste maaltijd sinds tijden' (volgens Paul)

22 July 2015

Canterbury
Dover!
Calais! Paspoort van papa vergeten en inchecken bij de verkeerde Ferry maatschappij.. Maar uiteindelijk zijn we bij de goede boot aangekomen gelukkig!
Waterstop!
And we're off!