Spain, France · 38 Days · 32 Moments · June 2017

Jesper's adventure in Spain


8 July 2017

Dagens bilder... 😃

7 July 2017

Seg dag idag... Uppe innan tuppen kl5 dÄ det var ett gÀng ungdomar som ville upp tidigt och inte kunde vara tysta. Hittade dÀremot ett riktigt bra boende för inatt sÄ det blir perfekt. ;)

6 July 2017

Vissa dagar lyckas man ta ett riktigt bra foto. Idag pÄ vÀg frÄn Sarria sÄ tog jag detta foto i morgondimman. Utöver detta sÄ trÀffade jag gruppen men vÀnner som var nÄgot före mig vilket var trevligt. Kanske jag följer med dem fram till Santiago.

5 July 2017

NÄgra bilder frÄn dagens vandring ned för berget.

4 July 2017

MÄnga trevliga byar pÄ denna strÀcka. IgÄr stannade jag pÄ ett jÀtte fint stÀlle med en liten Äskmoln gick genom tomten och hÀstar pÄ gÄrden. Idag hade jag tÀnkt hyra hÀst för att ta mig upp för berget men tyvÀrr var det fullbokat. Hur som helst sÄ var det en underbar vandring idag. Det Àr det tredje stora berget att bestiga och I morgon blir det den tuffaste biten... att ta sig ner. 150km kvar till Santiago.

2 July 2017

Att gĂ„ över berget var ganska kallt. Endast 5grader pĂ„ morgonen och runt 12-15 pĂ„ dagen. Nu Ă€r det varmare dĂ€remot, runt 30. Är nu i Cacabelos och I morgon blir det nĂ€sta bergsbestigning. Har inte nĂ„got emot att gĂ„ upp men gud vad det tar pĂ„ knĂ€na att gĂ„ nedför. Ca 200km kvar till Santiago.

30 June 2017

Har nu lĂ€mnat staden Astorga. Tog en bild pĂ„ katedralen i morgonsolen innan jag vandrade vidare mot nĂ€sta by. Denna gĂ„ng blir det att bestiga ett till berg men bara 1500meter högt denna gĂ„ng sĂ„ inte lika jobbigt som det var vid franska grĂ€nsen. Är nog pĂ„ runt 1000 meters höjd nu dĂ€r jag stannar för dagen och i morgon bĂ€r det ivĂ€g till 1500 meters höjd.

28 June 2017

Stannade pÄ ett underbart stÀlle idag. Ett Albergue som Àr helt annorlunda jÀmfört med det jag besökt hittills. I trÀdgÄrden hÀnger det hÀngmattor och allt Àr superavkopplade. TvÄ gulliga hundar som vÀlkomnar alla som kommer in. Ett par katter strosar runt pÄ gÄrden. Kl 18:30 började yogalektionen av en mycket kunnig yogalÀrare. Kl 19:30 serverades vÀrldens godaste vegetariska mat dÀr i princip alla ingredienser kom frÄn gÄrdens egen odling. Kvinnan som lagade maten har tidigare jobbat pÄ Barcelonas mest kÀnda restaurang för vegetarisk mat. Innan maten sÄ spelade Àgarna musik pÄ deras gitarr och banjo och en av kvinnorna sjöng. Ja det kan nog inte bli bÀttre. Priset för kalaset inklusive boende och mat endast 11 EUR men med möjlighet att donera extra om man sÄ önskar. BÀsta stÀllet hittills.

27 June 2017

Spanien!

26 June 2017

IgÄr var jag i Leon och hade en riktigt trevlig kvÀll. PÄgÄr en tvÄ veckors lÄng festival sÄ det var scener överallt och mycket folk. Trevligt ned lite variation. Bra live musik.

25 June 2017

Vandringen fortsÀtter. Att gÄ upp tidigt Àr ett bra knep som alla följer för att slippa den vÀrsta hettan. Gillar denna bild som Àr tagen i soluppgÄngen.

24 June 2017

Efter att ha gĂ„tt ca 20km sĂ„ kĂ€nde jag att jag skulle nog kunna gĂ„ i alla fall 5km till. Nu har jag gĂ„tt 25km och det visar sig att tvĂ„ Albergue Ă€r stĂ€ngda i denna lilla stad och det enda som finns kvar Ă€r fullt. Det Ă€r 8km till nĂ€sta stad men troligtvis Ă€r det ganska fullt dĂ€r ocksĂ„ dĂ„ det Ă€r sĂ„ fĂ„ boenden hĂ€r. Hmm detta kan bli en intressant natt. 😁

23 June 2017

Rakt fram! Idag blev det ca 25km varav de första 17km var en jĂ€ttelĂ„ng rakstrĂ€cka som aldrig tycktes ta slut. Nu Ă€r jag i en liten by som heter Ledigos. Hittat ett riktigt mysigt boende hĂ€r sĂ„ det blir perfekt. Totalt har jag gĂ„tt ca halvvĂ€gs till Santiago nu. â˜ș

20 June 2017

"The camino deseet". Ingen skugga och varmt...men vÀldigt vackert. Skulle gÀrna gÄtt till nÀsta stad dÀr det ska finnas ett mycket trevligt boende med pool men kÀnde att 9km till i vÀrmen efter att ha gÄtt nÀstan 20km skulle bli för mycket. Stannat i en hÄla dÀr det inte finns mycket men men det Àr sÄdant man fÄr ta. Hoppas bara att middagen blir okej och att man fÄr lite sömn. 30km frÄn dÀr jag Àr nu sÄ kommer en strÀcka pÄ 17km utan nÄgot fik för stopp och utan skugga. SÄ jag tror det fÄr bli 15km i morgon och dagen efter för att sen ta "öken strÀckan" pÄ 17km.

19 June 2017

Jag har nu gett mig in i spanska mesetan eller Àven kallat Camino Desert. Ingen skugga sÄ lÄngt ögat kan nÄ och allt man ser Àr vetefÀlt. Har gÄtt 20km idag men stannar hÀr för att gÄ efter kl 13.00 Àr inte sÄ kul i denna hetta. :)

18 June 2017

Idag gick jag en kortare strÀcka. Bara 10km. Jag började lite senare Àn vanligt och det var nog tur att jag valde en kortare strÀcka för idag Àr det varmt. 37 grader i skuggan nu pÄ eftermiddagen. Stannat att bo pÄ i ett enskilt litet boende som ni ser pÄ bilden. Detta stÀlle Àr supernajs. Helt klart ett av de finaste boendena hittills. Bra mat och trevligt folk. I morgon blir det att starta tidigt dör att slippa gÄ i hettan. Verkar som det finns ett stÀlle att bo pÄ efter 20km som har pool. Jag siktar pÄ det stÀllet :)

17 June 2017

Är nu i Burgos. En mysig stad och en av de större stĂ€derna man gĂ„r igenom. Mitt i staden finns en enormt stor katedral. Denna katedral Ă€r verkligen speciell pĂ„ nĂ„got sĂ€tt dĂ„ allt Ă€r sĂ„ enormt detaljerat. TyvĂ€rr inga bilder frĂ„n insidan. MĂ„nga tar en vilodag i denna stad eller avslutar deras vandring hĂ€r men jag tror jag skippar det och gĂ„r vidare i morgon.

16 June 2017

Är i en jĂ€tte mysig liten by dĂ€r jag trĂ€ffade ett par ungdomar och en Ă€ldre man som jag bjöd in mig sjĂ€lv till. Vi hade en jĂ€ttekul kvĂ€ll för denna Ă€ldre man Ă€r en person med sĂ„dana extrema historier om hans liv att det Ă€r helt omöjligt att Ă„terberĂ€tta. Ett orgial. Underbar kvĂ€ll och nĂ„got att fundera pĂ„ i ett par dagar framĂ„t. ;)

14 June 2017

Idag stannade jag för att prova en övernattning i en kyrka. Detta Àr en intressant upplevelse. Det Àr ett donativo sÄ man bor gratis men kan vÀlja att sÀnka pengar. Det Àr Àven helt okej att ta pengar om man har det knapert. Folk hjÀlper till med matlagning och stÀdning. IngÄngen till boendetr pÄ baksidan av kyrkan. Vi sover ovanför sjÀlva kyrkans huvudbyggnad och precis ovanför min bÀdd Àr det ett öppet fönster dÀr jag ser klocktornet. Ligger nu i sÀngen.. det Àr ganska varmt men en person sitter och spelar lugn musik pÄ gitarr och det Àr lite smÄprat. Mycket trevligt. :)

13 June 2017

Ytterligare en hĂ€rlig dag. Fötterna börjar bĂ€ttra sig sĂ„ nu flyter det pĂ„ bĂ€ttre. Är nu i en liten spökstad. SĂ€kert bostĂ€der för ett par tusen men det bor bara ett par hundra som bor hĂ€r. Finns en bar och 3 stĂ€llen av övernatta men inte mycket mer Ă€n sĂ„. Finns en golfbana ocksĂ„... Blev lite sugen men det Ă€r lite lĂ„ngt bort sĂ„ skippade det. UmgĂ„tts med nĂ„gra frĂ„n Kanada som Ă€r mycket trevliga och man trĂ€ffar alltid nya personer ocksĂ„. 19.00 blir det gemensam middag hĂ€r i boendet. Kanske gĂ„r lite lĂ€ngre strĂ€cka i morgon nu nĂ€r fötterna börjar fungera igen.

11 June 2017

Helt otroligt att i dessa smÄ byar sÄ finns dessa enorma kyrkor. Och de finns i varje liten by, ibland lite mindre men mer ofta gigantiska. Man blir förvÄnad att de har byggt sÄ stora och mycket vackra kyrkor trots att det bara kan bo ett par tusen personer i denna by. Om ca 10km sÄ Àr det garanterat en till lika imponerande kyrka igen.

10 June 2017

Att fötterna gör ont gör att man fÄr se mer av stÀderna. Landade i Logroño idag efter ca 11km. Klockan var strax före 11 sÄ att hitta boende skulle inte vara nÄgot problem. Men icke. Första stÀllet fullt, Andra stÀllet med 98 bÀddar, fullt. Satte mig vid en bar tog en öl och ringde runt... fullt, fullt, fullt... hmm... vad Àr detta? Aja tar vÀl ett hotell dÄ. Första fullt, andra fullt... tredje bara ett rum kvar 180 EUR. Nja... nÀsta ok ett rum 90 EUR. Tar det... Visar sig att det Àr en festival i helgen sÄ det förklarar saken. Fick ett rum till slut och detta gör det ju bara extra kul nu nÀr det Àr festival :)

9 June 2017

TÀnkte ta en kort strÀcka idag men det blev till Viana viket blev ca 18km. MÄnga av de jag trÀffade tidigare gick hela vÀgen till nÀsta stad men mina fötter sÀger nej. Efter att ha bott enkelt varje dag hittills sÄ tÀnkte jag att det Àr dags att lyxa till det lite. Tog in pÄ det enda hotell som finns i Viana och unnat mig ett bad med ett glas vin och lite oliver. Ett bad som kÀnnts 1000ggr bÀttre Àn nÄgot annat bad. Kanske till och med tar ett morgon bad i morgon innan det beger sig ivÀg till nÀsta stad. Ska gÄ ut och ta en middag nu. VÀntar pÄ att restaurangen jag vill gÄ till ska öppna vilket sker kl 20.00.

8 June 2017

Idag blev det vÀldigt varmt de sista 5km. Skönt att komma fram. I morgon blir det troligtvis en kortare strÀcka dÄ jag kÀnner att mina fötter behöver vila lite. Varje stad har nÄgot intressant. Los Arcos dÀr jag Àr nu Àr en mycket gammal by med mÄnga fina gator. I mitten av byn finns en stor fin imponerande kyrka. Avslutade dagen med en pilgrimsmeny. 3 rÀtters för 11 EUR.

7 June 2017

Camino vandringen Ă€r verkligen supervacker. Ca var 5-7km sĂ„ gĂ„r man in i en ny unik liten by. Riktigt lĂ€ckert. Idag har jag tagit mig till Estella. KnĂ€t som var dĂ„ligt första dagarna har blivit bra nu sĂ„ det kĂ€nns skönt. Nu ska vi laga lite mat med gemenskapen som jag trĂ€ffat pĂ„ vĂ€gen. Även om man kan gĂ„ ut och Ă€ta sĂ„ Ă€r det ju lite extra kul att vara med bland de som vĂ€ljer de lite billigare alternativet.

6 June 2017

Idag gick jag frÄn Pamplona till Puente pÄ Reina. Ca 24km. Helt underbar utsikt och vÀdret var bra hela vÀgen.

5 June 2017

Stannade pÄ ett café pÄ vÀgen till Pamplona och denna filur hoppade upp i knÀt :)

4 June 2017

Gick till Larrasoãna idag. Regnjackan fungerade lika bra igÄr som idag... dvs genomblöt nÀr jag kom fram :) . Totalt gÄtt nÀstan 30km idag. Ont i fötter och knÀn. Hoppas det blir bra tills i morgon. I morgon blir det dock bara 15km till Pamplona sÄ det ska bli bra. Tror det inte ska regna i morgon sÄ kanske fÄr komma fram hyfsat torr.

3 June 2017

Walked the thoughest part of the camino today. Pouring rain after a while. My shoes were like two buckets with water and I found out that my rain jacket does not handle rain very well. Just kept going so that i did not get too cold. Anyways really nice to arrive to Roncesvalles and the walk was not too bad. Tomorrow I'm aiming for Zubiri.

2 June 2017

Walked 8km with a total of 600 meter incline. This was extremely though and tomorrow it is going to be about twice. But getting views like this is so worth it. Right now sitting with a large beer to celebrate this first small achievement of many to come. Cheers! đŸș
Arrived at Saint Jean Pied de Port in France. A picture cannot tell how amazing view it is here. Time to walk to the first stop. Buen Camino!

1 June 2017

Arrived to Madrid. Exploring the city for a few hours before taking the train towards Pamplona.