France, Denmark, Portugal · 27 Days · 16 Moments · August 2017

Isas rejse til Portugal


22 September 2017

Hjemturen gik fint og fra sol og sommer og 25 grader hver dag er vi nu tilbage i øsende regn. Æv. Men en dejlig uge har det været og nu skal jeg ikke rejse i et stykke tid, tror jeg.

20 September 2017

Så blev det vores sidste aften i Portugal og Bravo Tur havde inviteret til brasiliensk aften i Cascais, så vi tog alle afsted festlig klædt og det blev en hyggelig aften med masser af kød( til dem der er til det) og masser af vin og portvin til kaffen. Hjemtransport skulle vi selv sørge for, men taxi er billig i Portugal. Tidligere på dagen havde vi været på marked også i Cascais og der var alt hvad hjertet kunne begære. Et stort grønsagsmarket, fisk, oste og kager i overflod. Vi tog derefter toget til Lisabon for at finde en kirke, som Birthe gerne ville gense. LIsabons gader tror jeg kan tage livet af mange. Det går opad og opad hele tiden. Vi fandt kirken og den var meget flot. Så var vores ben så trætte at vi hyrede en Tuktuk med en meget sød chauffør fra Nepal. Og så gik det bedre med at komme rundt. Tog hjem til hotel, hvor det også gik stejlt op af bakke. Så vi var brugte og trængte til en kold øl. Og det fik vi så.
TykTuk
Vores søde chauffør og udsigten fra en høj, han bragte os til.
Birthes kirke
Billeder fra markedet. Det var enormt.

19 September 2017

Bussen hentede os klokken 9 og kørte os tilden tidligere kongeby Sintra. Slottet lå højt oppe og vi havde fået anbefalet at hyre en tutukki ( eldreven åben bil)!til at køre os derop. Det gjorde vi så. Vi delte vogn med et brasiliansk par og vi følte det var med livet som indsats at vi kørte derop. Vi klamrede os alle fire til gelænder og andre faste ting og tænkte at ved næste sving fløj,vi nok af. Mirakuløst overlevede vi, men køen til slottet var så lang at tiden ikke tillod os at vente. Så vi tog en bus ned til byen igen og gik istedet strøgtur. Derefter kørte vi til Cabo da Roca Europas vestligste punkt. Desværre blev det mere og mer tåget efterhånden som vi nærmede os, så da vi endelig var fremme, kunne vi intet se. Udtur. Hjem igen på hotellet med afslapning ved poolen. Dejlig middag om aftenen og nu venter sengen. Godnat.

18 September 2017

I dag startede dagen grå. Vi havde besluttet at tage til Cascais med tog og på vej til stationen begyndte det også at regne. Det holdt dog hurtigt op og solen bragede igennem og temperaturen blev 25'grader. Vi havde en hyggelig tur i den lille by. Endte på en hyggelig tagrestaurent, hvor jeg fik det lækreste lammekød og Birthe steak. Vi fik en øl til maden, kaffe bagefter og udsøgt betjening for 12 euro. Helt fantastisk. Tog hjem til vores egen lille by og venter nu på at gå ned til festmiddag. Gad vide hvad vi vejer, når vi kommer hjem.

17 September 2017

Der bliver byttet om på dagene. Jeg ved ikke hvorfor.

16 September 2017

Vi startede med bus fra vores hotel klokken 9,39. Kørte til en forstad til Lisabon Belem hvor vi så St, Marie kirken. Den var flot og imponerende men kunne nu ikke måle sig med de kirker, jeg lige har set i Frankrig. Derefter kørte vi til monumentet for søfarende . Det er det billede med alle statuerne. Og så kørte vi til Lisabon. Tiden var efterhånden Eliot knap. Vi havde kun 1 1/2 time, så,det blev kun til lidt frokost. Hjemme igen slappede vi af ved poolen og så middag, Nu er Birthe krøbet i seng og det vil jeg også gøre. Godnat og sov godt.

15 September 2017

Vi vågnede op til dejligt solskin. Det lufter en del, hvad der er behageligt. Her eftermiddag er temperaturen oppe på 24 grader. Efter morgenmad gik vi med vores guide Mads ind til Estorils bymidte. Der var en stor park hvor der ligger et meget stort Casino. Vi så togstationen, så vi vidste hvorfra vi kunne tage tog ind til Lisabon. Viser tæt på havet og et stort strandareal, som vi også så. Vi sluttede med en kop kaffe og en kage og så var den rundtur forbi. Og hvad så? Vi sprang på en turistbus og kørte først den ene vej til Cascas,en flot tur med en særpræget og smuk natur. Tilbage til Estoril blev i bussen og kørte derefter tilLisabon. Her oplevede vi synet af den længste demonstration, jeg nogen sinde har set. Vi gættede på en Folkemængde på 5 kilometer. Uendelig forekom den. Hvad grunden til demonstrationen var er endnu usikker. Det finder vi ud af senere. Nu klokken 19 er der ost og vin og senere middag med vinmarker libitum. Godt at vi sprang frokost over.
Dagen i dag har været ren afslapning. Der var ingen arrangementer så efter morgenmad indtog vi et par liggestole ved poolen. Det blev til en del sol og et par svømmetur i poolen. Solen bager godt, men det blæser så det er til at holde ud. Et glas hvidvin og et glas øl samt to toastbrød er frokosten i dag. Nu vil vi samle os sammen og finde et sted, hvor vi kan få lidt aftensmad.
Det har været en lang dag. Vi havde en meget behagelig flyvetur herned og har efter at have spist aftensbuffet nu installeret os i vores værelse på 5 sal. Det har ikke været muligt at danne sig et indtryk af byen for det var mørkt da vi ankom, men det tyder godt. Vi har mødt vores quide Mads og skal til møde i morgen, hvor vi får mere at vide om turen. Alt tyder godt aftentemperaturen er 19 grader.

14 September 2017

Det er nu rejsen begynder om 1 time bliver jeg hentet af Birthe og vi kører så til Billund, hvor vi skal flyve fra. Det bliver dejligt at komme ned i varmen og slappe af. Yderligere følger.

9 September 2017

26 August 2017