Netherlands, India · 16 Days · 19 Moments · January 2017

Iris's journi to Ahmedabad, India


16 January 2017

Dag 15 - de terugreis. Vanochtend vertrokken vanaf Delhi naar Dubai. Nu nog 4 uur en 27 minuten tot Amsterdam. Gemengde gevoelens omdat ik het zo verschrikkelijk leuk gehad heb in Ahmedabad. Toch weet ik niet of ik nog terug zal gaan naar India aangezien je als westerse toch anders behandeld wordt. Onze Indiërs hebben deze twee weken zo top gemaakt, je ziet veel meer van de stad en echte cultuur met een lokale guide en stiekem is het ook gewoon heel fijn dat er mensen voor je klaar staan en alles regelen waar dan ook maar een woord Indisch voor nodig is. Zij hebben deze weken het verschil gemaakt en gezorgd dat ik op m'n plekje zat bij CEE en in Ahmedabad, 't zijn oprecht toppers. Ik zal deze twee weken, alles wat ik geleerd heb en alle indrukken (hopelijk) niet vergeten, en daar zal deze blog ook zeker een beetje bij helpen. Ik zal alles missen maar kan met een glimlach terugkijken. Ahmedabad, je hebt mn hart gestolen met hulp van mijn 10 Indische vrienden. ✈️❣🇮🇳
Dag 14 - de allerlaatste dag in Ahmedabad. Vanochtend lekker uitgeslapen, rustig ontbeten, koffer gepakt en nog eventjes naar de Himalaya Mall geweest. Toen om 4 uur een uber naar het vliegveld en om 18:50 ging onze eerste vlucht vanaf Ahmedabad naar Delhi. Eerst stonden Tess en ik bij de verkeerde terminal aangezien Air India vluchten vanaf de international terminal vertrekken, ook als ze domestic zijn. Gelukkig konden we met een aardige mevrouw mee rijden naar de andere terminal. Eenmaal aangekomen in Delhi de volgende struggle, we hadden een kamer geboekt in de international wing, maar omdat we onze koffers moesten halen waren we buiten de airport en zouden we niet weer toegelaten worden. Holiday Inn kon niets meer voor ons doen dus toen maar ergens bij een balie een ander hotel geboekt, hotel Taurus. Uiteindelijk allemaal goedgekomen maar heeft wel voor wat stress gezorgd.

14 January 2017

Dag 13, part 2 - na de moskee zijn we weer richting CEE gegaan, even gepowernapt en toen was het tijd om de saree's aan te trekken. Een vriendin van Floor heeft ons allemaal aangekleed. Toen was het tijd voor het afscheidsdiner na ongeveer 100 foto's. Na het eten zijn we nog naar Heet's huis geraakt, een grote villa aan de rand van Ahmedabad. Van jacuzzi tot bibliotheek en van gym tot fontijn, alles was aanwezig. Ziek hoe groot de verschillen in rijkdom hier ook zijn.
Dag 13, part 1 - laatste volledige dagje in Ahmedabad :( het is nu 01:17, normaal zou ik allang slapen, maar op de een of andere manier wil ik dat zo lang mogelijk uitstellen aangezien het anders zo snel morgen is, de dag waarop de terugreis echt begint en dit veel te mooie avontuur ten einde komt. However, vandaag wel een super leuke dag gehad op het kite festival, ook wel Makar Sankranti. Het voelde een beetje als Koningsdag. Iedereen is met zijn vrienden en overal wordt muziek gedraaid, iedereen is uitgelaten. We waren weer uitgenodigd bij een vriend van Poojan in het oude centrum van Ahmedabad. Heerlijk in het zonnetje genoten van iedereens positieve energie en vaak LAPETTTT geschreeuwd als we een kite hadden afgesneden. Toen we het een beetje zat begonnen te worden zijn we naar Rani Sipri gegaan, een islamitische moskee. Supergroot en mooi. Jayraj vertelde dat je nooit het aantal pilaren goed kunt tellen en dat het altijd een ander aantal is dan de vorige keer dat je telde.
Dag 12 - nadat de memo, poster en pitch achter de rug zijn, blijven alleen twee culturele dagen over! Vanochtend om 10 uur vertrokken naar the Sun Temple. Een Hindu tempel met een grote stepwell ernaast. Super mooi! Oorspronkelijk stond er een diamant in de tempel en alleen op 23 maart en 23 oktober schenen hier de eerste zonnestralen op waardoor de gehele tempel goud kleurt! Deze diamant zit nu in de kroon van Groot-Brittanië! Vervolgens door gereden en superlekker geluncht langs de snelweg. Om 4 uur kwamen we aan bij Rani di Vav, waarschijnlijk de grootste en oudste stepwell van India. Hij is in de 11e eeuw gebouwd. Hij is waarschijnlijk nooit in gebruik geweest omdat de architect overleed. Zijn familie nam het vervolgens over, maar de weduwe pleegde zelfmoord nadat haar islamitische nieuwe vriend weigerde de stepwell af te maken. De stepwell is ontdekt nadat een overstroming ervoor zorgde dat een stuk bloot kwam te liggen. De well is 27 meter diep.

12 January 2017

Dag 11 - vandaag de final pitches gehad op Vibrant Gujarat! Tess heeft t supegoed gedaan alleen helaas hebben we niet gewonnen. Vanmiddag nog een seminar met de Australische groep gehad en daarna naar Vishalla vertrokken. Dit is een groot restaurant dat opgebouwd is als een klein dorpje. In elk huisje kun je zitten en onbeperkt eten, ook was er live muziek, schommels en een poppenkast, leuke ervaring!

11 January 2017

Dag 10 - memo ingeleverd en laatste keer de pitch geoefend! Vanmiddag naar de Country Seminar van Nederland geweest op de Vibrant Gujarat. Naast de interessante presentaties over waterinnovaties was t eigenlijk best saai aangezien de expo 2km verderop zit en we niet genoeg tijd hadden om hier heen te gaan. Ook ongeveer iedereen wilde met ons op de foto, zeer vermoeiend. Minst leuke en nuttige dag tot nu toe helaas.

10 January 2017

Dag 9 - laatste dagje aan de case study gewerkt. Allemaal positieve reacties gehad over de poster en pitch! Vanavond op pad geweest om een Saree te kopen en heerlijk gegeten bij Tomato's!

9 January 2017

Dag 8 - Vandaag een nuttig dagje werken aan de case study gehad. Vanavond meeting en networking borrel gehad met de Dutch delegation voor Vibrant Gujarat in Crowne Plaza Ahmedabad.

8 January 2017

Dag 7, part 2 - na een mooi ochtendje op het water zijn wij uitgenodigd in een monumentaal pand van een vriend van Poojan in het historische centrum van Ahmedabad. Het pand lag bij een mooie tempel, de Swaminarayan. Onderweg naar het huis liepen wij langs een opstelling waarin vliegerlijnen geverfd werden, deze keer in het roze. Dit wordt allemaal met de hand gedaan! Later op de avond viel het mij op dat er overal in de stad nu vliegerlijn geverfd werd. Elk jaar rond deze tijd vind er een kitefestival plaats, dit jaar op 14 januari en daarvoor moest natuurlijk wel even geoefend worden. Het pand beschikt over een plat dak vanaf waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Het doel van het vliegeren is het doorsnijden van andermans vliegertouwtjes. Tijdens het echte festival maken veel vliegeraars gebruik van glascloating om het touw scherper te maken. Voor het vliegeren is nog best veel techniek nodig maar Poojan en 4 vrienden hebben ons de kunst aardig laten zien. Topmiddag gehad!
Dag 7, part 1 - vanochtend om 5 uur ging de wekker voor een bezoek aan Nalsarovar Bird Sanctury. Pas om kwart voor 7, een uur en een kwartier later dan gepland, vertrokken wij in een veel te kleine jeep, classic indian style. Met z'n 14en werden wij in een maximaal 9 persoons jeep gestopt. Eenmaal aangekomen werd er flink onderhandeld over de prijs maar uiteindelijk vertrokken wij in een bootje om vogels te spotten, met de flamingo als hoogtepunt. Ookal was het een natuurgebied, o-ver-al was plastic afval te vinden, te bizar in zo'n mooi gebied.

7 January 2017

Dag 6 - vandaag goed gevorderd met onze poster en memo. Vanavond uitgenodigd at Silver Oak College tijdens een Alumni avond. We werden als beroemdheden onthaalt, wat wel een beetje awkward en overdreven voelde. Ook nog een gedanst en lekker gegeten in een cirkel van stoelen die speciaal voor ons neergezet was en weer opgeruimd werd toen we uitgegeten waren, bizar. Morgen wekkertje 05:00 voor een dagje in de natuur!

6 January 2017

Dag 5 - This morning we had another meeting at CSPC. In the afternoon continued working on our action plan and memo. In the evening we had the best time at Manek Chowk, a street food market in Ahmedabad. We eat Dosa and Tawa Ice cream with the whole group.

4 January 2017

Dag 4 - Eerste dag voor het werken aan de Case over salinization van groundwater aan de kust van Gujarat. Tussendoor nog wel even een aap gespot!

3 January 2017

Dag 3 - om al een beetje een idee te krijgen over hoe er om wordt gegaan met waste(water) hebben we vandaag een outlet vanuit een waste water treatment plant bezocht en een vuilnisbelt. Ondanks dag het afvalwater dus behandelt is, is het nog steeds van verschrikkelijk slechte kwaliteit en wordt het gewoon in een rivier gedumpt. Verderop worden crops verbouwd en wassen mensen hun kleren in de rivier, onvoorstelbaar. Ook de vuilnisbelt van Ahmedabad is enorm. Ook onder het oppervlak ligt nog afval. Een deel wordt wel als fertilizer gebruikt, maar het overgrote deel blijft gewoon liggen. Deze belt is ongeveer in 10 jaar zo enorm geworden.

2 January 2017

Vervolgens 's middags Ahmedabad verder verkend met de Indiaase mannen. Eerst naar het huis van Gandhi, daarna naar een step well genaamd Dada Hari ni Vav, jain temple & Farki's Lassi.
Vervolgens een rondleiding over de Campus zelf gekregen. CEE heeft een enorm groene campus. Wanneer je op Google Maps kijkt zie je een groene plek in Ahmedabad waar CEE zit.
Dag 1 - 's Ochtends om 9 uur aangekomen op CEE, mijn eerste Indiase ontbijt genuttigd en even de buurt bekend rond CEE. Eerste cultuurshock door mensen die naast de weg slapen en enorm veel toeterende auto's en rickshaws.

1 January 2017

Reis - Vanaf Amsterdam op naar Ahmedabad via Dubai. Met een uur vertraging vertrokken naar Dubai in een enorme Boeing A380. Vanaf Dubai verder met een Boeing 777 maar wel een upgrade naar Business Class! 😍