Indonesia · 20 Days · 9 Moments · April 2018

Indonesia


13 May 2018

Nusa Penida. Nog wat foto's omdat ik niet kan stoppen met praten over Nusa Penida. De eerste dag hebben wij een scootertje gehuurd en hebben we het noorden van het eiland ontdekt. We zijn toen als eerste naar Crystal bay gereden. Deze weg was goed begaanbaar doordat het geasfalteerd was. Maar toen wij later door reden naar Kelingking beach werden wij verrast door een super slecht wegdek. Zo slecht dat wij halverwege om zijn gedraaid omdat het voor onze veiligheid niet verstandig was om door te rijden. Die avond hebben wij geregeld dat we met een auto en een gids toch naar de plekken konden die we wilde zien. Prachtig!!
Bali En dan een van de hoogtepunten van mijn reis. Nusa Penida. Zo onwijs mooi. Het eiland bij Bali wat nog nauwelijks bekend is bij toeristen, en dat merk je. Het is nog een onaangeraakt eiland. Waar mensen nauwelijks tot geen Engels spreken. Met wegen die onmogelijk zijn om op te rijden met een scooter. Maar wat een schoonheid. Elke keer weer als we op onze scooter stapte zagen we nieuwe dingen en elke keer weer werden we betoverd door het onaangeraakte landschap. Er zijn geen grote hotels of parken. Ook de restaurantjes zijn op twee handen te tellen maar dat maakt het zo speciaal. Dit eiland was absoluut een van de hoogtepunten!

9 May 2018

Bali Sanur. Ik Sanur verbleven wij langer dan verwacht. We moesten namelijk ons visum verlengen. Dit duurde helaas langer dan gepland en we waren dus ook ons paspoort kwijt voor bijna 2 weken. Sanur was de eerste plek in tijden waar we onze hele backpack uit konden pakken en de inhoud ook een aantal dagen door de kamer konden slingeren. We hebben heerlijk gegeten, lekker rustig aan gedaan en wat zon meegepakt. Super lekker om even voor een wat langere tijd op één plek te blijven. En dan zit je in Sanur op de goede plek. Bij ons guest house hebben we de liefste hond ooit ontmoet, eigenlijk wil ik haar meenemen in mijn tas terug naar Nederland.

5 May 2018

Java. Ijen. Een van mijn hoogtepunten deze reis. Gelijk die volgende nacht na de Bromo werden wij om 2:00 opgehaald bij onze homestay. Na ongeveer een uur rijden kwamen wij aan bij de voet van de Ijen vulkaan. Na 3 uur stijl omhoog lopen kwamen wij bij de krater. De zonsopgang was super mooi. Maar we kwamen daar nog voor de zonsopgang in de hoop een glimp van de blue flame op te pikken. En ja, we zagen een mini klein stukje maar nog super super cool!!! We mochten niet naar het meer toe omdat er 4 maanden geleden een uitbarsting is geweest waardoor het te riskant was voor toeristen om in de krater af te dalen met gasmaskers. Wij mochten dit niet, maar alle mijnwerkers die elke dag weer zilver sprokkelen deden dit wel. Zonder gasmasker. Alles voor geld... Ten koste van de gezondheid. De meeste mijnwerkers hadden afgebrokkelde tanden door zuur uit het meer. Erg heftig. Maar man wat was dit een prachtig avontuur. Dit natuurverschijnsel is een van de mooiste die ik ooit heb gezien.
Java. Bromo. Waaauww Voor de tweede keer heb ik de zon wakker zien worden bij de Bromo vulkaan. Wat een prachtig beeld. Al hoewel we het ongelofelijk koud hadden in onze spijkerbroek, hebben we super genoten. Tussen alle chinezen hebben wij ook een aantal mooie plaatjes kunnen schieten. Dit keer mocht ik wel bij de kraterrand komen. 6 jaar geleden mocht dit niet omdat de vulkaan toen te actief was. Heel gek om een grote vulkaan in te kunnen kijken. Het was nog wel een klim naar boven maar door deze klim waren mijn tenen wel weer lekker opgewarmd. Op naar vulkaan NO.2 - Ijen

3 May 2018

Bali. Ubud. Na Lovina door naar Ubud. Wat is dit toch een leuk stadje. Super leuk marktjes en lieve straatjes. Ook de natuur in Ubud is prachtig, ook wij zijn naar de bekendste rijstplantage geweest. Die plantages zijn net zo mooi in het echt als op foto's. Super cool

1 May 2018

Bali. Lovina. Na de fysieke week op Java heeerlijk uitrusten op Bali. Ja een hele maand op Bali. Wat ontzettend lekker. We beginnen in Lovina waar we in een super mooi airbnb verblijven (Lovina Life). We hebben hier ook een ochtend dolfijntjes gekeken. En gelukt!!! In een bootje voor zonsopgang op zoek naar deze mooie water dieren. Je bent alleen niet alleen op het water.. vele andere bootjes volgende elkaar en racen op de beestjes af wanneer er een glimp van ze is gespot. Maar prachtig zijn ze zeker!

26 April 2018

Java. Malang. Malang is een klein super schattig dorpje. Vanuit Malang gaan wij mee met een tour om een bezoek te nemen aan de Bromo volkaan. Een dorp met een ontzettend lief dorpje in zich. Het kleurrijke dorpje Jodipan Village is een must visit. Zowel de huizen als de brug zijn in allerlei felle kleuren beschilderd. Heel leuk om doorheen te lopen terwijl het gewone leven gewoon doodgaat.

24 April 2018

Java. Yogyakarta. Wat een verschil weer met Maleisië's. Wel in goede zin! De natuur op Java is zo mooi. Super mooie groene rijstvelden. In Yogyakarta zijn wij naar de Borobudur en de Prambanan geweest. De zonsopgang bij de Borobudur was een van de mooiste die ik ooit heb gezien. Super intens. En wat is de Borobudur toch een prachtige tempel. Dit was de tweede keer dat ik bij de Borobudur ben geweest. En deze tempel verveeld nooit. Super lieve mensen overal! Maar toch zijn wij soms de attractie. Om de 5 minuten wordt er gevraagd of er een foto van ons en met ons gemaakt mag worden. Heel geinig maar soms ook een beetje irritant. Verder wel super genieten van deze mooie cultuur.