Malaysia · 3 Days · 4 Moments · July 2016

Huda Ismail

Huda's trip to Sandakan, Sabah


1 August 2016

Last day: jln2 ke sepilok, rdc & st micheal church

31 July 2016

3rd day: pagi2 p cari nasi kuning makanan tmpatan cni.. Lebih kurang cam nasi lemak kat semenanjung la.. Sandakan yg tkenal dgn jolokan little of hongkong, mmg buat kita rasa ada di hongkong bila msk pekan dia coz of building lama mmg cam ka hongkong. Tghari tanpa disangka farid ajak ke kinabatangan, kami pun gerak dlm kul 12pm & kul 1 lebih cmtu dh sampai sana but nasi x menyebelahi since ramai sgt matsaleh, bot penuh so x dpt la kami nail bot tgk nature. Di kinabatangan dpt la aku jumpa kubur org sungai yg pertama. Hebatnya depa kubur tu kat puncak bukit.. Otw blk sandakan, singgah sukau. Mmg niat nk msk gua gomantong @ dikenali dgn nama syurga lipas. Byk weii. Sapa yg geli mmg x masuk la.. Hahha

30 July 2016

Day 2: disebabkan aku gagal pujuk farid kuar umah, so 2nd day jln2 pusing pekan je la.. Bila ptg, hasrat nk ke temple yg paling besaq kat sandakan coz bole dpt view cantik sandakan tp ujan plak so mmg round2 nek keta jela.. Habis aku xplore.. Rasanya abis pekan, kampung, bukit aku masuk 👀 nothing much im done apart of JJCM. Dh sampai sabah, cnfirm la aku cari sayap ayam panggang.. Yummmy 😍😘

29 July 2016

Trip ini adalah unplanned trip.. Sume gara2 mak ikut k.ana ke Sabah. Sb tu aku tetiba ada trip ke sandakan ni.. 1st day, smpai di sandakan xde apa sgt yg dibuat sb sampai pun dh petang.. So, hanya ke market cari seafood ja.. Harga jgn ckp la.. Kata kat sabah kan, heaven of seafood la.. Haha murah murah murah 😍😍 Tq to org sandakan yg susah2 bg buah pelam sedap bila tau aku dtg.. Terharu jap 😅😅 So, day 1 just pusing sekitar & jln2 cari seafood utk dibuat santapan malam