Malaysia · 45 Days · 5 Moments · July 2017

2017 travelog:Perhentian trip #GBSgeng


15 August 2017

Last day.. cam biasa pas bekpes layan snorkeling depan chalet dlu melawat soft coral & nemo & ikan akuarium yg sannteekk Jam 11 lbh kami kuar dr pulau & gerak balik KL.. Jam 11pm kami smpai KL & semua org slmt smpai umah masing2.. Trip tamat dgn jayanya.. dgn cost rm250/pax tidak tmasuk makan everyone enjoy the trip & im happy coz they happy.. Breakdown utk trip kali ni Bunglow fan - rm80/nite (rm240 3nite) Snorkeling:- Rawa - rm40/pax Perhentian - rm30/pax Teluk kk - rm20/pax Kincirangin - rm30/pax Snorkeling set - rm20/2days Boat return - rm60/pax #tqforthememories #peoplecomengo #appreciatethepeoplecometomylife

14 August 2017

Day 3: snorkeling @ perhentian trip + hiking kincir angin😍 Arini alia blk KL sementara kami smbung trip snorkeling perhentian sebelah pagi.. so pagi ni kami ke tutle bay tgk penyu, teluk kk & shark point melawat perkampungan nemo Petang sambung plak hiking kincir angin. Sgt produktif ari ke-3 ni πŸ˜† Layan panjat bukit, turun naik tangga & terjun laut kat kincir angin. Pic jgn ckp la byk smpai penuh memori.. πŸ˜‚ Turun ke long beach sambung berendam di pantai sementara tgu boat utk blk ke chalet So total damage utk trip arini rm60 Snorkeling: rm30 Windwill: rm30 Esok dh nak balikkk.. uuwaaaaa😭😭

13 August 2017

Day 2: snorkeling @ rawa trip.. Rm40/pax. The cheapest price aku dpt. 🀣 Kul 10am kami get ready utk snorkeling 1st trip iaitu ke rawa/serenggeh/light house & singgah lunch kat kampung.. Alhamdulillah suma ok & everyone enjoy the trip. Itu yg penting. air pun superb jugak. Crystal clear 😊 After penat snorkeling, kami singgah kampung sementara matwan trus follow tek utk nxt trip. So apa lg melantak la kami yg dh kelaparan ni. Sementara tgu boat smpai, sempat lg pusing2 kedai & makan aiskrim ✌🏻

12 August 2017

Day 1: kami smpai ke jeti besut dlm kul 9am lepas amik alia di airport. Seperti biasa sampai je jeti, settle bab tiket boat. Dlm kul 10am boat gerak & kami smpai fauna beach resort dlm kul 11am cmtu. Free & easy awal tu sebelum ptg tu kami ke teluk KK, snorkeling & tgk sunset. Per pax is rm20 Kali nie iols bawak topmodel.. hahaha, moh layan mereka berposing. πŸ˜†πŸ“·

1 July 2017

Planning ke perhentian kali ni utk geng GBS. Once confirm, beli tix flight utk yg nk naik flight & yg lain kita roadtrip la nanti πŸ˜‰ No special arrangement since dh slalu pegi. So just book bilik @ fauna beach resort. Yg lain kat sana baru arrange πŸ˜… In planning, 12/8-15/8 masuk perhentian.. cant wait!! So excited nk jumpa nemo 🐠🐠