Malaysia · 2 Days · 3 Moments · May 2017

2017travelog: 3d2n Redang Trip


7 May 2017

Last day: photoshoot atas batu. Sementara tgu feri utk blk ke k.tganu, kami wat photoshoot atas batu. Mcm2 gaya ada. Really enjoy the moment & thanks for the trip..

6 May 2017

Day 2: pagi ni kami dibawa ke marine park utk snorkeling sesi kedua. Alhamdulillah, air yg tenang & x brapa dlm membuatkan aku snorkeling dgn bahgianya. Air yg crystal clear. Cannot gambarkn dgn tulisan la cita dia.. kat cni banyak benda leh nmpk. Tomato nemo, segala ikan, pokok cristmas, morinA. Mmg superb la. Sempat aku wat pose anchor.. bestt weeiii Sesi ke-3 sambung lepas lunch which is tmpt yg kami p byk coral. Really enjoy the view. Blk pada snorkeling ptg sambung plak snorkeling kat dpn chalet sampai mlm. Malang x bbau, hypergear bag tnpa disangka sudah bocor & menyebabkan my iphone & few brg gadget masuk air.. disebabkan hati tgh rawan, maka aku bawa diri snorkeling pusing pulau depan chalet. Allah maha besar, kesedihan aku diganti dgn 1 perkara yg aku xleh nk gmbarkan. Sungguh mgembirakan hati & penyejuk hati sb aku dpt tgk view yg sgtt2 aku x sangka dpt tgk depan mata. 😍😍

5 May 2017

4/5/17 >> arini keja supa org yg xda hati sgt la coz dok counting jam nk gerak ke terengganu.. the day is coming!! Musabian trip ke pulau redang. Kul 4++ kami mulakan pjalanan ke tganu. Aku as driver sebiji keta dgn lin,fatin & tasha. Geng gebang smpai pengsan. 🤣😆 Alhamdulillah, pjalanan lancar & kami smpai kat k.tganu dlm jam 9pm. Sesampai ja yg lain dh kat kedai makan, maka kami join skali mkn sblm rehatkan diri kat hotel. Coz sebilik hotel utk 4org RM110. Day1: hari yg ditunggu tiba. Pepagi sesudah subuh msg2 siap & ready utk jln cari bekpes. Kami tapau ja kat pasar payang & mkn kat gazebo tepi jln smtara tgu feri ke pulau redang. Kul 9 cmtu feri dh nk gerak. Ohsem view bila smpai je redang dgn pasirnya yg putih & lautnya biru.. fuyooo. Hebatttt 😍 Day 1, after lunch kami mulakan acara snorkeling sesi pertama. Not bad the view, kira warm up la. Blk je chalet smbung snorkeling plak depan chalet.. misi lepaskan rindu dgn nemo 😍