Indonesia · 2 Days · 3 Moments · May 2017

2017 Travelog: Bandoeng Trip 4d3n


21 May 2017

Day 3: play time.. today kami ke arah lembang utk main2. 1st checkpoint ke the lodge mari mari lembang.. byk tmpt best kat cni.. tp nak naik attraction dia kena bayor la tiap satu. Yg aku naik cuma sky bamboo & sky ride. Nxt time should try yg lain. Pastu konon nk main di cikole tp disebabkan dh lewat smpai kat situ & org tlalu ramai di cikole, kami cancel plan tu & g lunch dekat kedai bdekatan sebelum sambung ke dusun bamboo. Tp sblm tu kami singgah kat bagonia lembang tuk photo2 kenangan. Lebih kurang mcm floria kat putrajaya la. Last, kami ke dusun bamboo tp sb dh lewat x byk tmpt leh kami jelajah. A bit rushing sbnrnya trip kali ni but worth it. Nxt time kena repeat dtg & main kat lembang ni

20 May 2017

Day 2: plan A, patutnya arini pegi main di the lodge mari mari kat lembang but since dh lewat dgn van wat hal, chg to plan B which is kita shopping smpai pengsan & mlm dinner di stone cafe. So, 1st checkpoint is pasarbaru. Sakan jugak shoping, sempat la wat baju raya selai. Kat situ kami lunch di foodcourt dia pekena ayam jerebu. Sedap hingga menjilat jari.. yummy sgtt 😍 must repeat klu ke sini lg. Byk masa tbuang since jln sgt jem depan pasar baru ni. Tgu supir je dekat sejam. Pastu kami gerak ke jln riau/dago utk jln2 di factory outlet tp sblm tu singgah dlu kat aria jean sb geng laki nk tempah jean. Murah katanya After penat shoping seharian, kami dinner di stone cafe & jumpa rahmi kat sana.. enjoy dinner with live band

19 May 2017

Day1: repeat againnn!!! Bandung here we come 😘 tahun ni, amik flight turun jakarta & straight Amik van ke bandung. Aku gerak awal ckit dr yg lain. So smpai airport jakarta, lepak dlu makan mie ayam bakso. Sedap baqhang 😍 Bila suma dh smpai, kami trus gerak ke bandung, jln sgt macet, mgkin suma nk liburan kat bandung since cuti hujung mgu & lg seminggu kita nk smbut ramadhan. 1st pitshop kami adalah toko tiga sbelum ke eiger. Shoping apa yg patut & singgah makan di restoran belacan sebelum balik hotel utk istirehat.. Cont tomorrow...