Malaysia · 13 Days · 4 Moments · November 2017

2017Travelog: 2nd visit kuching #koboitrip


13 December 2017

Day3: tido>makan>balik kl πŸ˜† Niat asal kami nak ke taman bako arini tapi since aku mcm mls je. Bgn tgk cuaca redup & mood tido tetiba datang aku trus membungkam atas katil. Ame pun x bangun then aku decide sambung je tido smpai tghari b4 checkout Kul 12.30pm kami checkout, pegi cari mkn lunch.since aku nk mkn mee kolok ame gigih mcari kedai yg buka & kami pun lunch utk last day aku kat sana. As usual ame yg order😁 After mkn,ame suh aku beli telur padi bwk balik ke kak ana. Then kami pun masuk supermarket cari telur utk sourvenir.. hahaha mampuuu! Settle bab tu, aku ke pasar satok plak utk shopping ikan terubuk masin + pes laksa sarawak utk dibawa balik. Settle suma tu kami singgah kedai makan dessert plak. Ame bawak aku mkn pancake. Katanya ini childhood dessert dia. Kira menggamit memori la bila makan. Not bad, sedap jugak. Pancake ni inti dia daging & atas dia letak telur mata kerbau. X dilupa teh c ais aku.πŸ˜‰ Abis melantak, kami singgah umah ame kejap sblm dia hantar aku ke epot

12 December 2017

Day2: annah rais hotspring>borneo highland>local food hunting So, pagi ni trip koboi bersambung kembali. Dalam jam 8am++ kami gerak menuju ke annah rais tapi sblm tu pusing2 dlu cari bekalan utk breakfast & lunch since tmpt yg kami nak p susah cari makan kata ame, So setelah pusing2 & beli apa yg patut, kami gerak menuju ke annah rais hotspring. Ini hari #naturehunting πŸ˜† Sesat barat jugak la cita dia smpai masuk ke kwsn rumah org..πŸ˜ŒπŸ˜‚ then finally kami sampai ke hotspring. Nasib menyebelahi since xde orang time kami sampaiπŸ‘πŸ» So pas bayar entrance rm5/org kami jln masuk dalam. Facility suma lengkap dgn toilet & bilik mandi, tmpt pun bersih. Mmg best la layan hotspring pagi2. About 2hrs we here sblm kami decide utk gerak to nxt check point borneo highland. Kat borneo highland, entrance rm10/org. Kami bawak keta naik. Kat cni layan view & ada port menarik which is WATERFALL!! ohhyeeahh bestt gills πŸ˜†πŸ‘πŸ» Then malam kami jjcm mknn local melanau. Ame suggest utk try & i can accept it

11 December 2017

Day1: touchdown kuching jam 12pm. Ame pick up @ airport & kami g cari makan since dh lunch time. So ame byk ke 1 kedai makan ni we’ols order laksa sarawak, beef noddle & apa ntah mcm taufu goreng Settle mkn, since xtau kemana kami just round town je so ke muzium kuching di tgh town dia. Jln2 tgk tmpt kejap b4 kami gerak. Ame bwk ke swee kang aiskscang beli dessert. Dia beli white lady & aku order abc special. Then kami check in bilik dlu before truskn misi mencari local food. Ame bawak ke kampung area santubong before kami singgah lepak tgk sunset. After penat jln2, blk bilik rehat jap sblm kuar dinner & lepak kat waterfront try bridge baru dia.. keunikan dia adalah rasa mcm jambatan tu goyang bila kat tengah2.. #scaryyy 😱

1 December 2017

Tiket dh dibeli.. hahaa Walaupun mahal supa nak pegi perth tp it worth for me.. πŸ˜† Skali skala jalan dalam malaysia bayar mahal.. Ohh huda what a damage done!! πŸ˜… Wait for 11/12/17 to see my so call long lost friendπŸ˜†