Malaysia · 11 Days · 6 Moments · October 2017

2017 Travelog: Adventure @Perak 2d1n


15 October 2017

Sebelum bpisah, kami dinner dlu kat mee rebus ramli di ipoh. Over rated bg aku tp makan jela ek. Hihii Borak2 smpai dkt jam 8pm kami decide utk gerak balik tp sebelum tu moh kita menepung si @Ayuni YunYun Fren Fatin dlu coz besday dia 17/10 ni.. without any planning, kita hentam jela. Matwan p beli tepung waktu masing2 dok sibuk bborak. Good memories as always setiap kali gateway wlaupun sekejap. 😘😘
Last activiti sblm kuar dari gopeng, kami explore waterfall di kawasan org asli. Cni masuk pun sama gak rm3/pax tp x nyesal sb best
Day 2: caving

14 October 2017

Kuar dr gua tempurung & siap2 utk gerak, geng caving ajak hiking batu putih plak tgk sunset.. pas dipertimbangkn suma setuju utk naik wlaupun penat. Utk masuk situ rm3 sekepala. Last minit fatin & alia tarik diri coz x larat nk hiking maka kami jela yg naik X menyesal naik, kejap je dlm 15min pastu dpt view sunset & ipoh dr atas. Cantik Subhanallah.. Pastu kami turun dlm jam 7.30 & bgerak ke base camp utk check in & brehat utk malam ni.. badan memasing dh penat tapi smbung plak merepek kat camp. Sblm tu kami dinner dlu & ada bbq disiapkan. Ada yg main dart, pingpong, takraw & x lepas yg karaoke smpai kena jerit 😂🤣
Day 1: seperti yg dirancang, 14/10 kami bkumpul di shell tol duta sblm gerak ke gopeng. Dlm jam 6.30am pas suma settle urusan hidup, kami gerak 2 biji keta dr KL & akan btemu dgn 2 biji keta lg dari ipoh. Perjalanan lancar dr KL > gua tempurung tp sempat la sesat barat sb salah amik simpang maka pusing2 la kami dlm kg org. Smpai di gua tempurung, siap byr duit entrance & sebgainya, dlm jam 9.45am kami mula expedisi GT Plus tawan gua tempurung dgn route yg 2nd last extreme. TurunNaikTurunNaik route dia tp layann.. suma ok. alhamdulillah & suma enjoy caving. Sronok coz masing2 otak masuk air & xde yg wat hal. Dlm jam 3lbh gitu kami kuar dari gua.

4 October 2017

Planning seperti dibawah.. *TRIP CAVING-CAMPING-RAFTING* *Date* : 14 & 15 oct 2017 *Venue* : Gua tempurung vs sg kampar, Ipoh *Fee* : RM220 (Caving - Camping - Rafting - BBQ - Meals) *Tentative* DAY 1. 0600 : Bergerak dari KL (cari up kat shell tol duta) - please breakfast sesiap and be punctual 0900 : Sampai ke Gua Tempurung 0915 : Registration 0930 : Safety Briefing 0945 : Caving Explore begins! 1300 : Break/Lunch dalam gua ( please bring owns) 1330 : Caving Continue 1600 : Caving ends! 1630 : Sesiap - Solat 1700 : Explore Jenjalan Ipoh - Gua Kek Tong Long - Taman Rekreasi Gunung Lang 1930 : Bergerak Balik ke Camping Site dan sesiap - solat 2015 : Register for camping and rafting 2030 : BBQ begins and enjoy the 🌃. DAY 2. 0830 : prepare for rafting 0900 : Safety briefing 0930 : WWR begins! 1200 : Break 1400 : WWR ends! 1430 : Sesiap blah and solat 1530 : Makan nasi vanggey at greentown.