United States of America · 29 Days · 66 Moments · July 2017

Hoeksehaakjes trip to USA


5 August 2017

Bye bye SFO, en USA.

4 August 2017

Lekker voor laatste keer uit eten: papa en Julie tegen mama en Viggo. Mooi spel! Nu lekker slapen en morgen vliegen
Hier kan je nog zien dat Viggo het even van mama overnam. De fiets met tag-along had minder versnellingen en ondanks dat Julie stevig meetrapte was dat best zwaar!!! Boris moest natuurlijk even langs bij de grootste platenzaak van SF, op de beroemde kruising Ashbury & Haight, waar Flower Power geboren werd πŸ˜„πŸŒΈπŸŒΊ. Helaas geen leuke plaatjes gescoord...
Laatste dag beste volgers.... 😒 San Francisco deed qua weer lekker mee want er kwamen tranen uit de lucht af en toe. πŸ˜‚Het weer was slechter dan de voorspellingen aangaven. Op terugweg van de golden gate begin het een beetje te spetteren. Over de brug fietsen was magnifiek! Julie vond het super leuk op haar 'tag-along'. Viggo fietste erg beheerst en heeft de beste conditie van ons alle vier!!!! Nadat we de brug op en neer waren gegaan wilden we naar een park zodat Boris een beroemde tweede hands platen winkel kon bezoeken. Dit bezoekje werd een bezoeking, want door de heuvels worden kleine afstanden op de kaart mega beproevingen!!!! Pffff Menig bult werd opgelopen. Al gauw besloten we dat de kinderen en ik (mede door de steeds hevigere regen) terug gingen nr de bike rental. Maar daarvoor moesten nog best wat heuvels nog genomen worden. Één heuvel was zΓ³ stijl dat we niet eens nr beneden durfden fietsen 😱. Ik ben super trots op V en J!!! Was lastige terugtocht en ze deden het super!

3 August 2017

πŸ˜©πŸ˜΅πŸ˜– belofte ingelost!
De dag begint natuurlijk met een tramritjeπŸ˜‚

2 August 2017

San Fransisco 's-nachts (zonder LSD, maar toch heel groovy!) en 's-ochtends. En Monique en Viggo hebben voor het eerst een echt lekkere croissant en appeltaartje gescoord, mjam!
San Francisco! Inleveren camper ging makkelijk. Snel de stad in! Lekker milk shakes eten en crèmepjes proberen. Zeeleeuwen bekijken bij fishermens wharf. Lekkere middag. Thais eten beviel wat minder (laatste foto). In de bus gelijk gesprekken over euthanasie 😜, toen ze hoorden datbwe uit NL kwamen. Men is hier openhartig !
Laatste halte: San Fransisco! Natuurlijk eerst naar het stadion van de Golden State Warriors voor een πŸ€shirt, en vanuit het hotel naar Fisherman's Wharf. Savonds naar de Thai, omdat mama en papa de BBQ wel even zat waren. Tot grote ontsteltenis van Viggo en Julie, maar de πŸ— kippevleugeltjes en mini-loempia's bevielen bij nader inzien toch wel πŸ˜„
Opruimen en zo naar san francisco

1 August 2017

Laatste BBQ van deze vakantie. Morgen nr San Francisco
BlΓ¨h, laatste campingdag πŸ• alweer...leuke camping met veel activiteiten voor kinderen, dus skelters 🏎, arcades πŸ•Ή, springkussens en midget ⛳️golf (met een hole-in-one van Julie!). Morgen naar San Fransisco, camper inleveren, even langs bij de Golden State Warriors πŸ€ team store, en dan nog 2,5 dag SF bekijken.
Vandaag lummeldagje

31 July 2017

Grrrrr papa wint wéér, terwijl Julie en mama troef Viggo in team hebben ingelijfd!
De dames schakelen joker in: Viggo komt helpen!
ArrivΓ©! Iedereen blij dat we er zijn!!!
Vandaag viel beetje anders uit dan de bedoeling was. We hadden een mooie kustroute in de planning van 4-5 uur met meerdere stops en lekker genieten. Helaas bleek de weg in mei door modderstroom weggespoeld. Dus omweg en niet zulke mooie vergezichten. Wel de moeite genomen om naar de pier te rijden waar vaak walvissen te spotten zijn. Maar die waren vandaag in geen velden of wegen te bekennen. Bugger dus.... 😞 Het rijden was niet gemakkelijk deze etappe. De weg was matig en er was harde wind. Je moet je handen goed aan het stuur houden want met regelmaat rukt de toko naar links of naar rechts. Over het algemeen is het rijden met de camper heel erg meegevallen en kamperen met camper is ons goed bevallen: weinig opruimen, vlot wegkomen en arriveren. Iets langzamer rijden, maar in USA valt dat heel erg mee: je mag even snel als de rest. Berg-op kwam hij wat vermogen tekort, dan ga je niet harder dan 40-45 mile/h Aangekomen op hele leuke camping, lekker gegeten en potjes rummikub!
Mooie uitzichten vanuit de camper !

30 July 2017

En natuurlijk uit eten in restaurant naar keuze. Pizza natuurlijk!!!!πŸ•
Heerlijk dagje Santa Monica beach. Lekker relaxte ochtend. Uber taxi genomen nr het strand en daar lekker aan gelummeld. Foto achtbaan: achterste karretje zit viggo in!
Vandaag vieren we Viggo's verjaardag πŸŽ‚, 13 alweer!! Hij is heel blij met zijn abo op Power Unlimited, posters en voetbalshirts ⚽️. Julie heeft ook een paar kleine kadootjes waar ze erg blij van wordt 🐱. Als klap op de vuurpijl: Monique heeft een heel vernuftig systeem bedacht om pannenkoekenbeslag te maken, en tovert een paar heerlijke pancakes πŸ₯žop tafel, mjam!
Lang zal hij leven, lang zal bij leven, lang zal hij leven in de gloria....πŸΎπŸŽ‰πŸŽπŸŽˆπŸŽ‰πŸŽŠπŸŽŠ

29 July 2017

We hebben alle sterren opgezocht die belangrijk waren voor J en V. Verder lekke gekke bekken trekken bij uitzicht op 'hollywood sign' (eerste foto) πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Hollywood or bust!! Vandaag naar Los Angeles gereden, alwaar het op de ring al een gezellige drukte was. Uiteindelijk aangekomen op Balboa RV park, waar eigenaar Steve alles vertelde over hoe we ergens moeten komen in de stad, en welke films en series er bij de belendende studio's worden opgenomen πŸ˜„ Smiddags de hadj voor Viggo en Julie: met de metro naar Hollywood! En kakofonie van toeristen, blerende muziek, straatartiesten en verkeer na de oorverdovende rust die we in alle parken tegenkomen: grappig, maar I wasn't built for this. Morgen gaan we Santa Monica maar eens verkennen, en Viggo's verjaardag vieren!
Het brood is niet te eten hier... fabrieksbrood dat na 10 dgn nog hetzelfde smaakt als bij aankoop. Heel zacht en zonder smaak. Dus bakt Viggo elke ochtend een ei en Julie probeert voor het eerst yoghurt. Verder lunchen we met dat brood in combinatie met appels en bananen. Wij kunnen maar niet begrijpen dat het heerlijke europese brood met de europese roots hier nooit doorgedrongen is...

28 July 2017

Sequoia national park! Beetje gedoe om er te komen maar het was absoluut de moeite waard!!! Wandeling gemaakt en vele mooie oude jongens gezien! De kinderen maken de wandeling aangenaam door te lopen als robot (zie foto) of gekke bekken te trekken als wij foto willen maken (idioot omhoog kijken) πŸ˜‚πŸ˜‚ De pano-functie van de iPhone was de enige manier om ze in één keer erop te krijgen.... πŸ‘πŸ»
Heel bijzonder om deze jongens van meer dan 2000 jaar oud en ruim 80 meter hoog in het echt te zien 🌲! Wat uniek is aan de sequoia's: ze verspreiden zich door vuur: de sequoia-cones (soort denneappels) kunnen wel 20 jaar gesloten in de boom hangen. Pas als er bosbrand is worden de cones heet, drogen ze uit en laten ze hun zaden los. Zonder vuur geen sequoia's!?!

27 July 2017

Sequoia RV ranch, idyllisch plekje! Wel weer heel warm (37 graden), pff!
Lange dag rijden nr Sequoia NP. Lange maar goede reis gehad. De kinderen hebben zich prima gehouden. 9 uren strak doorgereden. We rijden met camper 100-110 km/u. Gaat prima. Goddelijk plekje, maar wel erg warm.
Pffff we zijn halverwege... van zion nr sequoia. 9 u geschat

26 July 2017

Een leuke meevaller is dat ze in Amerika tegenwoordig niet alleen maar het smakeloze flutbier van Budweiser of Miller hebben, maar oneindig veel craft beers. Dat is toch een stuk beter!
De hele dag op de fiets door Zion! Dat gaat een stuk makkelijker met de kinderen dan wandelen πŸ˜ƒ Onderweg weer mooie bergen, interessante verhalen van park rangers en dieren zoals eekhoorns, haviken, een mule deer en zelfs een tarantula, brr! Het hele park schrok op van Julie haar gegil πŸ˜…

25 July 2017

Vandaag fietsen gehuurd! Zion national park is auto vrij en we hadden zin in fietsen! Prachtige omgeving voor een fietstocht van zo'n 30 km totaal. Op heenweg voornamelijk omhoog (niet al te stijl) en op terugweg heerlijk naar beneden. Aan het eind van de weg was een 'narrow' die vanwege het relatief hoge water niet bereikbaar was voor ons (niet de geschikte spullen aan) De kinderen hadden zin om een junior ranger programma te doen. Dat was super leuk. Allemaal opdrachten en een bezoek aan de ranger. Aan eind van de tocht werd een heuse eed gezworen en zijn ze ranger van het Zion NP!
Gisteren aangekomen in een grijs en regenachtig Zion...

24 July 2017

Pfff! Bryce is ook al zo adembenemend! Misschien nog wel mooier dan ol' GC! 🐿 Heerlijke wandeling naar de bodem van de canyon en weer naar boven. Wel pittig, maar ongelooflijk mooi landschap....we zagen ook nog een colibri!

23 July 2017

De etappe van vandaag: Moab - Bryce Canyon. Weer heel andere natuur: veel naaldbos en rode rotsen. We zijn benieuwd naar de canyon morgen, al ziet het weer er niet geweldig uit. 🌦 Camping is prima, mooi plekje onder bomen en het stikt van de kleine eekhoorntjes! Na de barbecue fikkie stoken en marshmallows roosteren 🀠

22 July 2017

Heerlijke dag in Arches NP gehad. Paar korte wandelingen gemaakt. Schitterende blauwe luchten. Nu lekker zwemmen en straks uit eten.
Wat is het hier wÑÑnzinnig mooi. We doopten de 'balancing rock' om tot 'the penis-rock' πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Arches National Park! Adembenemende rotsformaties en natuurlijke bruggen. Wow!! πŸŒ΅β›°

21 July 2017

Welcome to Moab, Utah!
Vandaag genoten van monument valley. Aangekomen op heerlijke camping jn Moab. Morgen Arches Park bekijken! Kinderen genieten van zwembad en ijsjes. Viggo gebeten door vliegend insect, wesp? Ze hebben het niet goed kunnen zien.

20 July 2017

Spelen met panorama foto's is erg lollig 😊
Lange rit vandaag, door het noorden van Arizona. Maar wat een prachtig landschap! Uiteindelijk aangekomen in Monument Valley, ik waan mezelf in een Lucky Luke album. Morgen verkennen!

19 July 2017

Even veiligheidssysteem bedacht. Vanochtend weggereden met de slangen nog in de camper 😱. Gelukkig geen schade omdat we het op tijd hoorden. Maar dat moet anders: SLAK!!!
En na het prachtige Petrified Forest gezellig barbecuen!
Vandaag naar NP 'petrified forest'. Waanzinnig landschap, alsof je op de maan loopt. Mooie uitzichten. Dit is een echte 'drive-thru' park, weinig wandelingen. Er is er eigenlijk maar eentje. Daar genieten we volop van en we bekijken Γ©lk uitkijkpunt. Er zijn weinig plekken op de wereld waar je aangenamer een kop koffie kunt zetten. Dat is we heel comfortabel aan de camper: je kunt alles waar je maar wilt. Boris rijdt vandaag en de kinderen doen de navigatie. We bezoeken het museum. En we kopen een souvenir. De rest van de dag wordt er gezwommen en de was gedaan. En we sluiten af met een overheerlijke BBQ.

18 July 2017

Midden in een beukend onweer! Tweede foto is precies tijdens de bliksem ⚑️⚑️
Vandaag van Grand Canyon nr Holbrook. Vlakbij NP patrified forrest. Prima redelijk korte rit. Heerlijk in zwembad afgekoeld. Wasje gedaan, die in de warme fΓΆhn vlak voor de storm in slechts 30 min droogt (zΓ³nder centrifuge!!). Straks uit eten, als het opgehouden is met stormen.

17 July 2017

Vuurdoop in een helikopter!! Geweldig om de canyon en de Colorado river zo van bovenaf te zien! Wow!!! 🚁
Vandaag wandeling langs the south rim gemaakt. Zon 5 km gelopen. Wat een prachtige uitzichten. We waren om 8 u sochtends al op pad, toen was het nog relatief rustig. De kinderen waren t na een km of 2 al zat, maar moesten door. De middag lekker geluierd op de camping terwijl Boris zijn helicoptertocht ging doen. Savonds lekker BBQ weer aan! Een zuid-afrikaans gezin (zie fotos van de jongens 2 dgn geleden) heeft zn hele inventaris inclusief BBQ aan ons gegeven omdat ze terugvlogen nr huis. ZΓ³ aardig!! En de BBQ doet t supergoed! Ook inhoud van de koelkast werd aan ons gegeven: de gevulde portobello's waren heerlijk!

16 July 2017

De middag is heerlijk. Relaxen op de camping; Julie heeft 2 Zwitserse buurmeisjes. Ze leren elkaar duits en nederlands. En spelen heerlijk. Viggo is inmiddels een ervaren BBQ master. Camping is heel anders dan in Europa. Weinig mensen gaan nr toiletgebouw en douches zijn 1,5 km verderop. Klaarblijkelijk doet iedereen dat in zn RV (recreational vehicle). Meest irritant vind ik het gebrek aan afwasplek. Het kan allemaal prima in de camper, maar het is fijner als je wat meer ruimte hebt met warm water. Overigens BBQt iedereen hier. Camping staat blauw rond een uur of 6 πŸ˜‚
Vandaag de southern rim trail gelopen, tot grote ergernis van de kinderen, die het wandelen intussen wel zat zijn hier. Maar wat een prachtige uitzichten weer!
Sochtends vroeg opgestaan om in de Grand Canyon af te dalen. We hadden info ingewonnen in het GC visitors center en een kind vriendelijke route met de meest prachtige uitzichten gekozen. Geen water op de route en genoeg waarschuwingen: dus rugzak vol met proviand en flessen water mee. Uiteindelijke tocht niet heel lang (je moet immers ook weer omhoog). Het gehijg van de lui die weer omhoog komen is indrukwekkend dus we gaan niet verder dan het 'Ooh Aah point'. Viggo heeft absolute topconditie want die was vanwege een boze bui even vooruit gerend en tot 'Cedar point' gekomen. En weer terug nr ons gehuppeld. Wij zaten wel beetje in de rats, omdat we niet wisten hoe ver hij ging voordat hij terug ging komen. Maar loopt dus niet in 7 sloten tegelijkertijd en meldde zich weer keurig. We genieten vh uitzicht, het is echt prachtig hier!! Terugweg valt alles mee. De rest van de middag besteden we aan mislukte pannenkoeken en spelen op de camping.

15 July 2017

Lange dag in auto vandaag, maar aangekomen in de grand canyon! Morgen wandelen. Geen enkel bereik hier, nu via wifi via een lodge hier. Traag. Dus komende dgn denk ik geen berichten.😘

14 July 2017

Even het stof van de voetjes schrobben πŸ˜€
Prachtig!! Joshua Tree National park
Eerste echte vakantiedag vandaag. Vroeg opgestaan (met restje jetlag is dat geen enkel probleem). Om 8 u sochtends is het goed te doen dus snel weg! Ingangspas voor gelijk Γ‘l de NP gekocht. Het is zo groot dat je erin rijdt en dan stopt voor het belopen van een 'trail'. Waanzinnig landschap. De joshua trees zijn prachtig, maar de rotsformaties en de cactussen ook. M.n. Julie protesteert stevig bij de 2 niet al te lange wandelingen, maar loopt ze keurig uit. Het is redelijk rustig. In de loop van de ochtend loopt de temperatuur behoorlijk op. We lunchen binnen met airco aan, maar boven de 42 graden helpt dat ook maar een klein beetje. We zien ook aardig wat beestjes: salamanders, chipmunks (soort grond eekhoorntjes) en vogels. Tegen de tijd dat we bij cactussen aankomen is het zo heet dat je het idee hebt dat je een sauna instapt. De kinderen trekken dat niet. Daarna via supermarkt terug nr de camping waar we een hamburger maken in de camper wat het rookalarm doet afgaan πŸ˜‚

13 July 2017

De camping bij Joshua Tree lake
De camper ophalen!

12 July 2017

Boris en kinderen vandaag naar seaworld geweest. Geweldige dag geweest.
Vandaag laatste dag op congres. Mijn onderzoeker heeft prijs voor beste jonge onderzoeker gewonnen!!!

10 July 2017

9 July 2017

7 July 2017

San diego, here we come! Ik ben er alvast, boris, viggo en julie komen maandagavond. Vandaag hele dag vergadering, maar leuke board dinner. Best leuk om in commissie van zon internationale organisatie te zitten!