Europe, Africa · 125 Days · 57 Moments · September 2017

Het avontuur van Yelein in Zuid-Afrika


16 January 2018

Eerst een safari met een 'braai', daarna een boottochtje tussen de nijlpaarden en krokodillen!

15 January 2018

Italiaans restaurantje om de dag af te sluiten!
Op safari met snorkelen in de indische oceaan!

14 January 2018

Een cocktailtje drinken in St. Lucia 🍹🍻

11 January 2018

Kapotte/platte band!
Police!!!!! Als het rood licht niet werkt moet je stoppen! Yelten heeft ze omgekocht! πŸ˜‚

10 January 2018

At the end of the day, you feet should be dirty, your hair should be messy and your eyes sparkling. Then you can say: "I have lived" 🌍

9 January 2018

En ik ben dat niet !πŸ˜†
Tussenstop want iemand moet recuperen van de mistige afdaling! πŸ™ˆ

8 January 2018

Vandaag sluit ik een hoofdstuk af van mijn avontuur! Morgen begint het derde en spijtig genoeg laatste hoofdstuk van deze geweldige ervaring!
Wist je dat... Potchefstroom de oudste stad is van Zuid-Afrika? Zelfs ouder dan Johannesburg? En wist je dat deze bomen, in de straat voor de main gate van de campus, zijn gepland bij het ontstaan van Potchefstroom? ;-)🌳 Potch, I'm going to miss you! Hope to see you back one day πŸ€πŸŒΌ

4 January 2018

In BelgiΓ« zouden ze spreken van een hitte golf. 38 graden is het warmste dat ik tot nu toe al heb geweten! Dat wordt nog puffen!
We zullen eens beginnen met inpakken.. wat ga ik Potchefstroom missen :'(

30 December 2017

Na een stevige wandeling in Drakensbergen, naar een waterval en door de rivier moeten wandelen. Hebben we een goede maaltijd verdiend, met een heerlijke Amarula als dessert!

29 December 2017

Net aangekomen in Winterton, in onze prachtige luxe kamer! Morgen ontbijt op bed! Als dat geen vakantie is?!
Tussenstop in Clarens! Gezellig stadje, met gezellige winkeltjes. Eerst een verfrissende chocolade milkshake drinken, voordat we gaan wandelen in het Golden Gate park!

24 December 2017

We zullen de braai al eens aansteken!

23 December 2017

Valiesje maken voor de eerste rond reis. Op het programma staat: - Pilanesberg: altijd boven de 30 graden - Drakensbergen: veel regen deze periode Harde keuzes dus welke kleren mee moeten! πŸ™ˆ

21 December 2017

Laatste stage dag! We hebben samen frietjes gegeten om mij afscheid te vieren. Iedereen heeft ook een kerstcadeau gekregen, koekjes en een leuk briefje!
Laatste stage dag! En daar horen cadeautjes bij natuurlijk! Een zak vol koffie, thee, suiker, melk en iets lekkers om te knabbelen voor iedereen! Van onder is nog een extra cadeautje verstopt voor mij stagebegeleider! 14 weken stage zijn omgevlogen! Hopelijk gaan de volgende 6 weken niet zo snel!

14 December 2017

Vandaag kerstfeestje en ik heb een afscheidscadeau gekregen! πŸ€—

13 December 2017

Batman was in the house :D so cute!

12 December 2017

Ik heb misschien geen kerstboom, maar al wel kerstcadeautjes! (Nog niet voor iedereen) maar gelukkig heb ik een maandje extra om te zoeken! Hihi πŸ™ˆ Geniet van de sneeuw in BelgiΓ«!

4 December 2017

Hoe lost ge problemen op in Zuid - Afrika? We schrijven een laatste waarschuwing 😁

2 December 2017

Vandaag zijn hebben we de taxi genomen naar het shoppingcenter om inkomen te doen. Terug thuis hebben Macdean en ik, pap met Chakalaka en worst gemaakt. Een Afrikaanse dag dus!

29 November 2017

After work drinks!

28 November 2017

Een beetje vroeg maar het afscheid is al gevierd. Vandaag gaan eten op kosten van de universiteit, met de 2 andere studenten van BelgiΓ«, van de KU Leuven. Hun stagebegeleider en mijn stagebeleider. En nog 2 docenten van de school. We hebben een afscheidscadeau gekregen en een certificaat!

27 November 2017

Na het werk, is het tijd voor ontspanning! Eerst gaan poolen en daarna traditioneel eten! Hmmm!

29 October 2017

Op naar Parys! Helaas waren de meeste winkels gesloten.. maaaaaar we hebben een gezellige plaats gevonden aan een rivier! En.. we hebben een water slang gezien, meer dan 1 keer, maar helaas, te snel voor een foto!

28 October 2017

Vandaag een drukke dag! Op naar hartbeespoort dam. Eerst even rondkijken daar. Dan zijn we met de kabelbaan naar boven gegaan, iets gegeten en terug naar beneden. Dan hebben we een Afrikaanse markt bezocht, als ook camaleon village, waar ook nog een markt was. Om de dag af te sluiten hebben we lekker gedineerd bij Black horse! Meer foto's volgen nog op facebook!

27 October 2017

In de namiddag gaan shoppen in de 'mooirivier mall'. Een hele ervaring met de taxi! PS: de grote fles Amarula is voor mij en de kleine is voor mama πŸ˜‚
Vandaag was het officieel de laatste dag voor de vierde jaars studenten die stage deden. We hebben afgescheidt genomen met een lekker stukje taart en koffie!

24 October 2017

Toevallig is die lintmeter aan de andere kant van de wereld ook naar 100 gesprongen πŸ˜„
Nog 100 daagjes te gaan πŸ€—

22 October 2017

When the rain falls down in Africa.. onze tuin lijkt wel een zwembad!

5 October 2017

Samenleven met internationale studenten is heel leuk, totdat je merkt dat er dingen gestolen worden.. het gaat maar om een beetje zout, wat me niet veel uitmaakt.. maar wetende dat je samen met iemand leeft, die vanalles steelt van de andere is niet fijn! Andere in het huis, hebben dit ookal gemerkt.

4 October 2017

'Aardklop', bekend festival in Potchefstroom. Typisch Zuid-Afrikaans met muziek en eten van hier! Heeeeeeel veeeeeeeel leuke winkeltjes! En alvast een paar souvenirs gekocht, eindelijk een ring gevonden die past rond mijn smalle vingertjes! Een van de dagen nog eens terug om beter rond te kijken, want had niet genoeg tijd om overal alles te zien! πŸ€—

2 October 2017

Aapjes op de campus! Eerste keer dat ik ze zie! Waarom hebben wij bij ons opt school geen aapjes?!

30 September 2017

Vandaag was het in Nepal 'Dashain Dachara' een feestdag met een festival, vandaar de gelegenheid voor het diner. We hebben mogen proeven van 'Daal', 'Bhaat' and 'Tarakari', het was enorm lekker! PS: in Nepal is het al 2073, we lopen een beetje achter :p
Tej is al lekker aan het koken voor ons! Een indisch gerecht, spannend! πŸ€—
Een T-shirt van Nepal gekregen van een huisgenoot uit Nepal! πŸ˜„

27 September 2017

Genieten van een Maleisische koffie in mijn eigen tuin tussen de vogels, na een zeer stress volle dag! Tot rust komen nu!

26 September 2017

Net terug van de winkel! Haha Brusselse spruiten πŸ˜‚ maar vandaag schaft de pot: verse zelfgemaakte pure met vis en champignons! Namnamnam! πŸ€—

25 September 2017

Ik was van plan om vandaag wat te gaan wandelen en foto's te trekken. Maar als ik naar het weer kijk, denk ik dat ik beter thuis blijf!

20 September 2017

Vandaag hebben we heel hard 'gewerkt'. Om 9 uur zijn we vertrokken naar Carletonville voor een bespreking met een andere organisatie over een cliΓ«nt, daarna zijn we verder gereden naar Johannesburg. Onderweg hebben we struisvogels gezien! Mijn stagebegeleider was zo lief om even te stoppen zodat ik snel een foto kon nemen vanuit de auto. In Johannesburg waren we 2 uur te vroeg dus hebben we een burger gegeten bij Wimhy's en daarna zijn we verder gereden naar een andere organisatie! Heel zware 'werkdag' dus πŸ˜‚

18 September 2017

Klein welkomst cadeautje gekregen op mijn eerste stagedag! 😍
I'm proud to be a student on the North-West University Potchefstroom! Eindelijk een studentenkaart! πŸ€—

17 September 2017

Het wordt hier al stilaan donker! πŸŒ‡ #AfricanSunset (Ja over zijn hier tralies) :p
Vandaag heeft Thinus me meegenomen naar een typisch Zuid-Afrikaans restaurant, samen met 2 andere Zuid-Afrikaanse meisje, Adèle & Anita. Ik heb daar Bobotie gegeten (links), samen met Pampoen Koekies (rechts), wat heel zoet van smaak is. Bobotie had ik met Kristof al gegeten in een Zuid-Afrikaans restaurant in Brugge, maar in Zuid-Afrika is het nog lekkerder! (Normaal gezien eten ze Bobotie met gele rijst, maar ik wou eens iets nieuws proberen ;p)

16 September 2017

Het hoofdgebouw van de school & het amphie-theater!
Wakker worden in Afrika en het eerste dat je doet, is genieten van een cappuccino in u eigen tuin. Zalig!

15 September 2017

New home for the next 4 months πŸ€—
Ik ben veilig aangekomen in Johannesburg!

14 September 2017

Vlucht gemist in Londen, volgende vlucht naar Johannesburg om 21.25 :(
Aangekomen in Schiphol! πŸ€—
On our way! We zijn al in Nederland! Genieten van de laatste regen van het jaar!
Bijna klaar met inpakken en dan op naar Schiphol! πŸ€—