Greece · 7 Days · 4 Moments · August 2017

Griekenland Kassandra Chalkidiki. 2017


31 August 2017

SITHONIA. Sithonia is het middelste schiereiland van Chalkidiki in Noord-Griekenland. Het ligt ten westen van Athos (Agion Oros) en ten oosten van Kassandra in het district Macedonië. Sithonia heeft veel mooie stranden en de natuur is er ongerept en zeer groen . Dennenbossen, olijfgaarden en wijngaarden zijn alom aanwezig. Sithonia is net als Kassandra een schiereiland. In het zuidelijke deel van Sithonia ligt de berg Itamos die helemaal bedekt is met dennenbomen en 753 meter hoog is. Je kan eiland het beste bezoeken met een wagen en de kustlijn afrijden je zal verbaasd zijn wat je ziet en hoe mooi alles is.

30 August 2017

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ). Church. De parochie,is een vluchtelingenparochie van de Pontianen, die sinds 1922 gevestigd zijn in het gebied waar de huidige prachtige wijk van Thessaloniki De tempel is gewijd aan "de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria "en Barnabasy parochie in zijn huidige En dat sinds 1962. Op de binnenplaats achter de kerk is het culturele centrum van de parochie onder de naam "CENTRUM VAN INTELLECTUELE DIAKONIAS de 1ste. Nikolaos Fragkos" In Gods wil werd een aanbouw gewouwd deze werd een plek voor culturele en andere evenementen.Sinds 2008, koestert men het heilig beeld van de Maagd Portaitissa geschonken door Lucas de 1ste. Met de zegen van onze bisschop en de toelating en de zegen van de Heilige. Klooster van Iviron Mount Athos. Single Xenophontos Athos. Een prachtig Zilveren beeld gesneden met de hand. De "Maagd Portaitissa" is de patrones van onze gemeente en wordt ieder jaar gevierd, officieel op de zondag van de verlamde (derde zondag van Pasen).

29 August 2017

Pefkohori Pefkohori, ook wel Pefkochori genoemd, is een drukke badplaats aan de oostkust van Kassandra op Chalkidiki. De vakantiebestemming ligt op vier kilometer van Hanioti en 105 kilometer van Thessaloniki. Het is een populaire vakantiestek, heeft een interessant oud gedeelte en een klein haventje. De naam dankt het dorp aan het naaldbomenbos (pine forest) wat in het Grieks pefko betekent. Het nieuwe gedeelte is het toeristische gedeelte en alles straalt hier vakantie uit.Als je vanaf de hoofdweg naar zee loopt of het haventje kom je genoeg restaurants, taveernes, supermarkten, souvenirshops en bars tegen. Het oude gedeelte van Pefkochori is een stuk minder toeristisch. Een mooi gedeelte om doorheen te wandelen op zoek naar een traditionele Griekse taverne. De rood met groene koepel van de grote kerk steekt al snel de kop op. Echter hier vlak achter vind je een kleinere kapel met op het pleintje hiervoor een terrasje.

24 August 2017

Alia Palace Hotel Spa en resort. Dit prachtig hotel ligt hoger dan het dorp in de bergen. In het resort, waar je ook kijkt zie je de zee...prachtig gelegen heerlijk van keuken voor half pension. De kamers zijn prachtig vooral de juniorsuites met zwembad. Je hebt je eigen privacy. Het terrasje heeft je de mogelijkheid te zonnebaden aan je kamer. Een echte aanrader Het Alia Palace Luxury Hotel and Villas ligt in Pefkohori, op het schiereiland van Kassandra, Gebouwd op de bergtop van het dorp, het heeft echt een adembenemend uitzicht op Pefkohori, de Toroneos Golf en op het schiereiland van Sithonia.Zijn bevoorrechte ligging biedt snelle toegang naar de winkels, de restaurants en het nachtleven van Pefkohori en tegelijkertijd biedt aan zijn gasten de mogelijkheid om te ontspannen en te rusten in een rustige en idyllische omgeving. Alia Palace is een hotel waar de moderne architectuur gecombineerd is in harmonie met de natuurlijke omgeving.