12 Days · 3 Moments · November 2017

Het avontuur van Tanja in South Africa


15 November 2017

Onze lodge: Chichele Presidential Lodge. Gelegen op een heuvel. Witte stenen huisjes. Koloniale stijl. Grote kamer met airco. Goed van eten, behalve ontbijt was iets minder. Bij aankomst verschrikkelijk veel insecten! Ook een schorpioen aan den eetzaal en nadien ook een kleinere op de kamer. Weinig gasten in de lodge. Een heeeel goede driver ( Paul ) voor de game drives. Heel goede ogen! Ook elke dag avondsafari gedaan. Tijdens de gamedrives rijden ze hier ook echt offroad. 5 nachten gebleven. Was promo omdat het laag seizoen is + extra korting.

12 November 2017

Deze transfer is ook onze eerste gamedrive daar. Aan het camp aangekomen hangen de olifanten rond het zwembad, te drinken van het zwembadwater! Vlak aan het terras waar wij ons diner kregen. Na 3 nachten Nehimba transfer en gamedrive richting linkwasha camp in Zimbabwe in het oosten van Hwange NP. 2 nachten. Heel mooi camp en lodge en ook mooi voor de gamedrives! Alleen spijtig van het weer. We zijn aangekomen en toen was het eind van de 30 graden en de volgende dag maar 15 graden en wind en regen! Koud in de open jeeps. Dan terug transfer en gamedrive richting main camp en van daar nog dik 2 u rijden met een busje van wild horizon naar Vic Falls. Daar hadden we Ilala hotel voor 1 nacht. Goed gelegen voor de watervallen. Maar hebben er niet geweest deze keer. Na het ontbijt zijn we naar de luchthaven gebracht van Livingstone voor een vlucht van een uur naar lusaka en daarna doorgevlogen naar Mfuwe. Geland rond 17 u in Zambia. Nog een dik uur transfer naar de lodge.

3 November 2017

Vertrokken op 30/10 met de trein in Antwerpen station naar Amsterdam. Daarna naar Johannesburg. 2 nachten geslapen in City logde hotel op de luchthaven. Gaan wandelen met de leeuwen, de cheeta's gaan aaien en gespeeld met de 3 maanden oude hyena's. Dit in Ukutula game lodge. Daarna verder gevlogen naar Kasane voor 2 nachten in Chobe safari lodge. Hier kon je nog ter plaatse boeken voor de game drives of de bootdafari's. In groep of privé. 2 game drives gedaan en ene boatdrive in groep en ene privé! Dan 3 nachten Zambezi Queen. Hier altijd boat drives gedaan, soms 3 op een dag. Laatste keer naar de Kasai channel geweest. Vooral vogels maar totaal andere beplanting. Na het ontbijt in de Zambezi Queen vertrekken we naar Zimbabwe. Naar Hwange National park. Naar Nehimba Camp voor 3 nachten. Met een busje ongeveer een 2.5u gereden tot aan de gate ( na de nodige papieren, visums, in orde gebracht hebben) Aan de gate worden we opgewacht met een jeep van het kamp om ons naar Nehimba te brengen