Belgium · 35 Days · 3 Moments · June 2017

A perfect Peruvian adventure


6 July 2017

Hola amigos/amigas! Na een lange en hectische reis ben ik goed aangekomen in Arequipa. Het is een super leuke en gezellige stad die zich op 2300 m bevindt. Ik werd aan de luchthaven opgehaald door Raoul en naar het huis gebracht. Voor het eerst sinds 3 jaar (toen de bestemming Peru een optie werd bij Work The World) is het huis volledig bezet. We zijn hier met 34 elective students waarvan -tot mijn grote verbazing- 7 Belgen en 4 Nederlanders. 🙌đŸŧ We zijn nu 3 dagen verder. We zijn elke dag naar de Spaanse school geweest van 9 uur tot 17 uur. De Spaanse lessen zijn dus erg intensief maar oh zo leerrijk. Ik steek er echt dingen van op! Na de les gingen we meestal straight back to the house voor het avondmaal, maar vandaag zijn we nog naar de stad gegaan om een trip voor het weekend te boeken... GUESS WHAT?! 😏 Nosotros vamos a visitar Lago Titicaca!!! 😁 I'm sooooo excited! Hoeveel mensen kunnen er zeggen dat ze het hoogste meer in de wereld hebben bezocht?! Hierover later 'meer'.

30 June 2017

Alpaca bag! Het einde maar ook het begin is in zicht. Het einde van een ongeduldige countdown; het begin van een -hopelijk- onvergetelijk avontuur. Over ÊÊn dag is het zover: mijn vertrek naar Peru. Ein-de-lijk. 🤗 Het wachten heeft lang genoeg geduurd. Ik ben er klaar voor. Of toch bijna... handbagage is nog 'in progress'. ⚠ī¸ Wat zit er in mijn handbagage? Paspoort, inclusief zomerse paspoort cover. Tickets. Miniwoordenboek Ên time to momo boekje. 📚 Lotus Speculoos MET chocolade. đŸĒ Toilettasje met bijhorende Ên toepasselijke quote Glitterkousen. ✨ (being fancy on a plane) Vliegtuigkussen. (zo eentje waar je van denkt goed te kunnen slapen, maar nog steeds wakker wordt met een stijve nek... 🙄) Last but definitely not least en ook zeker niet onmisbaar: bagagelabel. Het ziet er zo naar uit dat ik me tijdens deze 30 uur durende vliegtrip niet zal vervelen: Spaans leren, koeken fretten en slapen... en als het dan echt moet: het ruime aanbod films om de tijd te doden. 😜 Hasta lu

5 June 2017

1 June 2017

Binnen exact ÊÊn maand stap ik op de trein naar Parijs om daar mijn eerste vlucht te nemen en een stapje dichter te komen bij dit onvergetelijke avontuur. Maandenlang kijk ik hier al naar uit en maandenlang ben ik ook al de nodige voorbereidingen aan het treffen. Hier kwam en komt nog steeds -meer dan ik had verwacht- heel wat bij kijken. MAAR alles begint vorm te krijgen! 😁 Mijn belangrijkste items: reispas, aanbevelingsbrief, travel dagboek (beste cadeau van de beste vriendinnen), leerboek Spaans en T-shirt. Ik wacht enkel nog op de final call van de operative manager voor de finishing touch van dit mooie alles en op 16 juni heb ik een afspraak in het Tropisch Instituut voor de vaccinatie tegen gele koorts. Dan slechts nog een portie geduld (tot 1 juli) en moed (voor de examens) vinden om deze countdown maand te overleven! Hoe korter het nadert, hoe ongeduldiger ik word! 🙊 See you soon, Peru! I'll try to keep you posted, want dit is mijn allereerste blogpost ooit.