Europe, Africa · 73 Days · 13 Moments · September 2017

Het avontuur van Sam in Tanzania en Zanzibar


29 November 2017

Van lokale vissers op het water tot de meest bijzondere vissen en dieren onderwater. Ik zie de meest mooie dingen hier. Elke avond een spectaculaire zonsondergang met prachtige kleuren aan de hemel en bijna elke dag dolfijnen langs de boot die ons naar de divesite vergezellen. Mannen die bij heel laag water belangrijke dingen tussen het zeewier vandaan peuteren en ook een foto van hoog water bij ons strandje (foto nummer 3). Het is een wereld van diversiteit hier op zo een klein eiland. Prachtige momenten die ik hier met fijne mensen kan delen. Ik geniet enorm op deze plek!

11 November 2017

Wat een plek om te zijn. Zo mooi en zo veel tijd om lekker na te denken over vanalles. Hele mooie momenten en ook,zoals vandaag, hele heftige momenten waardoor je even heel erg stil staat bij het kwetsbare leven. Wat een ervaringen allemaal

6 November 2017

Een groot paradijs met heerlijk weer en mooie duikdagen. Enorm genieten op dit prachtige eiland. Zo wat iedere dag in het water en op vrije dagen yoga en lekker liggen op het strand. Meer foto's van de duiken zullen nog volgen!

17 October 2017

Mijn nieuwe home voor komende 3 maanden!!!😍😍

10 October 2017

Scholen met klaslokalen voor 110 leerlingen. Klein pannetje met een soort polenta pap voor alle kinderen op de school. En dan natuurlijk de kinderen zelf die de ene keer alleen maar angstig kijken en de andere keer blij zijn en genieten van onze komst. Was wederom een enorme ervaring om zoiets mee te mogen maken.

4 October 2017

De Masai. Vroeger een stam die alleen maar diep in de bossen leefde en enkel vlees aten. Tegenwoordig heeft de moderne cultuur natuurlijk invloed op alles, dus ook op deze stammen. Toch zijn ze nog steeds een uniek volk en hebben ze bizarre gewoontes. Zoals een stamhoofd met 6 vrouwen en daarover verdeeld 60 kinderen. Geweldige ervaring om een dagje mee te mogen maken hoe deze mensen leven. Een totaal andere kledingstijl en ook een hele andere instelling dan wij in het westen (ondanks de telefoons die ook hier een rol spelen). Ze leven echt nog op hun eigen manier en dat is erg te merken als je daar dan bent en in hun kledij een ritueel dans mag meemaken. De mannen springen zo hoog mogelijk als een rechte plank en de vrouwen schudden met hun borsten. Zo bijzonder om hier te zijn en dan dus dit te kunnen meemaken. Herinneringen en beelden die nooit meer zullen verdwijnen. Je krijgt er maar niet genoeg van.

29 September 2017

Vandaag een hele bijzondere dag gehad met indrukwekkende gebeurtenissen. Gingen drie scholen langs om schoenen, sokken en een klamboe uit te delen aan geselecteerde weeskinderen. Mooie momenten krijg je dan, maar ook bizarre confrontaties zoals 130 leerlingen die tegelijk les hebben in een lokaal te zien op de foto. Een grote reis met elke dag nieuwe verhalen.

26 September 2017

Vandaag bij de kids corner (pre-school) geweest en daar meegeholpen in de keuken en in de klas. Allemaal heel enthousiast dat we kwamen kijken en helpen. Weer een goede ervaring erbij!

22 September 2017

Ilula is zo een prachtig dorpje met prachtige mensen die heel veel liefde geven. Gisteren de opening gehad van een bibliotheek waar hier 6 jaar aan is gewerkt. Wat een eer om daarbij te mogen zijn. Het was een lange maar mooie dag met heel veel blije dansende kinderen en mooie speeches. Wat een mooi land!

20 September 2017

En dan eindelijk na een korte, koude en harde nacht de lucht in. Het leuke avontuur kan eindelijk beginnen!
Na een hele dag (7 uur) in de rij staan op Schiphol voor het omboeken van mijn gemiste vlucht wegens mist, en vervolgens ook nog een gecancelde omgeboekte vlucht na 4 uur in het vliegtuig te zitten. Nou dit is waar KLM je dan de gate mee uit laat gaan. Wel lief van ze dat ze dat doen zeg;) Morgen om 10:25 gaat dan toch hopelijk eindelijk het avontuur beginnen!!

19 September 2017

Tja bij reizen horen ook tegenslagen. Na een enorme vertraging in Düsseldorf omdat Amsterdam te mistig was en we niet mochten landen heb ik de overstap richting Dar es Salaam gemist. Nu in de rij voor de transferbali voor een nieuwe vlucht. Helaas duurt zoiets erg lang als honderden vliegtuigen niet konden landen wegens mist😣😣

18 September 2017

Laatste middagje lunchen met m'n allerliefste zusje❤❤