Madagascar · 21 Days · 33 Moments · June 2017

Rondreis Madagascar met Raoul & Sabine


30 June 2017

Vandaag is de terugreis begonnen vanaf ons prachtige hotel weer terug met boot, 4x4 en busje richting Antananarivo voor onze laatste nacht in Madagascar. Het was prachtig. Bedankt voor je gastvrijheid.

29 June 2017

Een dagje rust bij het hotel. In de ochtend een korte wandeling door de tuinen en achtergelegen bos gemaakt. In de middag geen activiteiten.

28 June 2017

In de avond een toer gedaan om de zeer zeldzame Aye Aye te spotten. Dit is gelukt 😍😍😍
Vandaag onderweg naar Ankanin'ny Nofy. Een hele tocht eerst per busje. Daarna per 4x4 en tenslotte met de boot. Ons hotel ligt prachtig aan het kanaal en wordt druk bezocht door lemuren.

27 June 2017

In de avond een wandeling gemaakt. Muislemuur, Wooly lemuur, 2 soorten boomkikkers en een paar kameleons gezien...
Forest lodge heeft een eiland met lemuren. Sommige worden gevoerd en komen op je schouder, maar de meeste zijn mensen gewend maar zoeken zelf hun eten. Zij komen ook niet bij mensen zitten.
In de ochtend een wandeling gemaakt door Andasibe NP. 4 soorten lemuren gezien.

26 June 2017

Madagascar Exotic Reserve Peyrieras dit is de naam van het park.
Vandaag weer een dagje toeren met de bus van Antsirabe naar Andasibe. In de ochtend gestopt bij een kraampje waar ze blikjes recyclen tot autootjes. In de middag gestopt bij een soort mini dierentuin. Hier laten ze de dieren weer vrij voor het paarseizoen. De dieren zitten dus niet hun leven lang vast.

25 June 2017

Vandaag weer een reisdagje van Ranomafana naar Antsirabe. De rit gebroken met een lunch en daarna de keuze voor een wandeling. Hierin hadden wij geen zin dus met een aantal lekker potje gekaart...

24 June 2017

Vandaag het National Park Ranomafana bezocht. Hier een stevige hike van 6 uur gedaan door een prachtige jungle. Hier 6 soorten lemuren gezien. Een paar kameleons en wat vogels. In de avond nog een avond wandeling gedaan. Hier de muislemuur gezien en heel veel kameleons

23 June 2017

Vandaag een reisdag gehad naar Ranomofana National Park. Eind van de middag kwamen we aan in ons hotel. Onderweg wel voldoende leuke stops gehad. Wandeling door prive park. Hier heel veel ringstaartmaki's gezien en een paar kameleons. Papierfabriekje. Deze was dicht maar we konden wel even rond kijken. Lunchen

22 June 2017

Vandaag heel de dag gewandeld door Isola National Park. Heel veel bruine lemuren en ringstaartmaki's gezien. Verder een aantal nieuwe volgels en een adembenemend landschap

21 June 2017

De eerste glimp van Isola National Park.
Vandaag van Infaty gereden naar Isola National Park. Hier slapen we twee nachten. Onderweg gestopt om boodschappen te doen voor de picknick. Verder onderweg langs een mijn stadje reden waar ze Saffier winnen. Aan het einde van de autorit veranderde het landschap langzaam naar een Amerikaans lijkt tafereel.

20 June 2017

In de middag het Spiny Forest bezocht. Een park met eeuwenoude Baobabs en Spiny-trees. Het is nu winter in Madagascar dus weinig kleur, maar gelukkig wel een aantal vogels gezien en een Baobab van 1400 jaar.
Samen met een klein groepje het mangrovenbos bezocht. Heel leuk om zo'n speciaal stukje natuur te zien. Helaas, niet veel vogels. Maar wel op een traditionele zeilboot de tocht gemaakt.
In de ochtend het tafereel van de terugkerende vissersboten aanschouwd. Dit zorgde voor veel drukte op het strand van boten, vrouwen en kinderen. Verder ligt het strand hier vol met de meest mooie schelpen

19 June 2017

Eind van de middag aangekomen bij het hotel in Infaty. Een schitterend resort met kamers aan het strand. Een top hotel Belle Vue. In de avond kwam een lokale dansgroep zingen en dansen.

18 June 2017

Een hele dag on the road. Om een lang stuk over land te overbruggen.

17 June 2017

Vandaag een lange roadtrip voor de boeg. 6.30 vertrek vanuit het hotel om op tijd te zijn bij de sunset bij Baobab Avenue. Onderweg nog de heilige baobab bezocht en de liefdes baobab (zie foto).

16 June 2017

In de avond een avondsafari gedaan. We hebben een aantal kameleons, een slang en de zeldzame mΓΉis lemuur..
De middag doorgebracht aan de rand van het zwembad
Tsingy N.P. bezocht. Eerst een boottocht in een traditionele kano. Hier twee grotten bezocht met reusachtige stalactieten. Daarna nog een wandeling door het National Park. Het park is gevormd door leistenen rotsen gevormd tot puntige en scherpe spiezen. Een hele klimtocht met fantastische uitzichten. Daarnaast ook nog 2 soorten lemuren, gekko's, hagedissen, een super grote spin eneen etende slang gespot.

15 June 2017

Vandaag het laatste stukje met de boot en daarna met 4x4 jeeps naar ons hotel. Een hele tocht. Met de jeeps was slechts 100km maar door het wegdek deden we er ruim 4 uur over...
Lunch bij Mad Zebu in Belo... Te gek... Een aanrader...

14 June 2017

Vandaag dag twee op de rivier. We starten de dag wederom met een duik in de waterval. De sanitiaire voorzieningen zijn dan tot de volgende middag niet aanwezig. Onderweg stoppen we nog bij een dorpje waar we hartelijk worden verwelkomd. Verder zien we vandaag weer veel vogels en een krokodil onderweg. In de avond weer een kampvuur met nu dansers uit een dorpje nabij.

13 June 2017

Vandaag vertrokken naar de Tsiribihina rivier voor een twee-daagse boottocht. Onderweg veel dieren gezien waaronder 2 krokodillen, een kleine roofvogel, een arend, verschillende soorten reigers en de eerste kameleon. Ook hebben we been douche genomen bij een grote waterval. Hier ook de eerste Lemuren gezien waaronder de witte Sifaka en de Bruine Lemuur. In de avond een groot kampvuur met lokale muziek en dans. Heel gaaf.

12 June 2017

Vandaag vertrokken vanuit Antsirabe vertrokken naar Miandriavazo. Onderweg een tussenstop gehad in Betavo. Hier de markt, de kerk en een meer bezocht.

11 June 2017

Vandaag een lange reisdag gehad, maar met veel tussenstops. Zo zijn we langs een baksteenfabriek gereden net buiten Antananarivo, foto rechtsboven. Daarna door naar Antsirabe. Hier hebben we een edelsteenfabriekje en een fabriek bezocht waar ze van Zebu-hoorns (soort koe). Allerlei mooie producten maken. Zoals kettingen, lepels, beeldjes. Hier ook een demonstratie gehad hoe een lepeltje wordt gemaakt (foto linksonder). Tenslotte voor we het hotel op zochten nog even gestopt bij Hotel des Thermes, foto rechtsonder. Dit hotel is ooit gebouwd door de warmwaterbronnen die er zitten. Het is nu nog steeds een vrij luxe hotel, maar de mooiste glorie is eraf.

10 June 2017

Na 24 uur aangekomen in Antananarivo, Madagascar. Het hotel is klein maar fijn... IC Hotel vlakbij het vliegveld..

9 June 2017

Aankomst Istanbul voor de overstap... Al best een beetje vermoeid...
Vandaag begint onze rondreis naar Madagascar maar eerst de 24urige trip er naar toe.. Beginnend op Schiphol...