Europe, North America · 26 Days · 63 Moments · May 2017

Het avontuur van Ruby in United States


9 June 2017

We zijn na een lange reis weer veilig thuis aangekomen. Al met al bijna 27 uur over gedaan. 3 uur met de auto van Dauphin eiland naar New Orleans. Toen vliegen naar Chicago . Vandaag verder gevlogen naar London. Tot mijn stomme verbazing kwam ik Hedy en Dave in het vliegtuig tegen want zij zouden eigenlijk vanaf Charlotte terugvliegen. In London was het erg chaotisch, door een vertraging omdat we 20 minuten boven London moesten rondcirkelen en de strenge controle hebben we het vliegtuig naar Amsterdam gemist. Hedy en Dave konden om 16:10 nog net de laatste 2 plekken om door te vliegen. Roy, Erny , Buddy en ik kwamen op de wachtlijst en zouden misschien helemaal niet meer terug kunnen maar pas de volgende dag. Plotseling was er plaats maar het vliegtuig zou zo vertrekken. Dus we hebben met ons vieren moeten rennen Nasr de gate en konden om 14.40!alsnog mee. Op Schiphol ging alles vlot, trein gepakt naar Gouda en vanaf station met taxi naar huis.🇱🇷🇱🇺Home sweet Home !!!!

7 June 2017

Onderweg naar AirPort New Orleans. Helaas is het voorbij en kunnen we terug kijken op een geweldige vakantie!!!

6 June 2017

Vanochtend Hedy en Dave uitgezwaaid. Zij vertrekken morgen vanuit Atlanta. Ook Marcel, hij is vanochtend al Vertrokken vanaf New Orleans. Wij morgen vroeg naar New Orleans en dan back Home. Nog een laatste etentje gedaan bij de Islander met George en Susan, de tuna was weer voortreffelijk!
Laatste dad in Dauphin, shopping bij Walmart gedaan en lunch bij restaurant Ruby Tuesday

5 June 2017

Morgenochtend gaan Marcel, Hedy en Dave terug. George heeft heerlijk gekookt, lekker rijst.
Met de veerpont van de Gulf Shores terug naar Dauphin
orange beach lunch waar Juliana werkt
Onderweg naar de Outlet in Foley
Afscheid genomen vanochtend van de Amerikaanse nichten neven die her en der verspreid in de V.S. wonen

4 June 2017

Bbq and all Doup !!!!
mobile downtown
Lunch in Mobile
Het varken wordt klaargemaakt voor de Bbq, daarna op weg naar Mobile voor een lunch

3 June 2017

Vis Bbq met de familie . Weer een ontzettend leuke dag met de American Doup familie!
Vandaag met de boot naar een verlaten strand gevaren. Heerlijk in de zee gezwommen en er maar niet aan gedacht dat hier ook veel Bul haaien zijn.

2 June 2017

Fun fun fun
Wat een gastvrije familie!!!!! Overvloed aan eten! Hele gezellige avond gehad! Cornelius de oudste van de Doup familie spreekt nog behoorlijk goed Nederlands !
In Mobile heerlijk gelunched en de rest van de Doup clan ontmoet
Vanochtend vroeg om 6 uur de zee opgegaan en weer een groot aantal red snappers gevangen. Heerlijk weer en we zijn een heel eind de zee op gevaren. Ook nog dolfijnen en haaien gezien.

1 June 2017

Vandaag met George en zijn zoon en kleinzoon gaan vissen. Grote Red snappers, dolfijnen gezien en schildpadden, geweldig!!!!!
Warm Welkom bij George en Susan Doup. In de boom in hun tuin hing een foto van zijn vader en van papa en mama. En de Nederlandse vlag in zijn tuin!

31 May 2017

Min Amerikaanse familie ontmoet in een woord geweldig
Van New OrleNs naar Dauphin eiland

30 May 2017

Begraafplaats Lafayette en French Market
Vandaag de hele dag regen maar dat mocht de pret niet drukken. Met de hop on hop off bus een city tour gedaan. Garden park met huizen van om en bij de 2 miljoen dollar. Een wijk met leuke winkels en restaurantjes

29 May 2017

Vandaag met de steamboot de Natchez over de Mississippi gevaren. Jazz band erbij en een heerlijk southern buffet

28 May 2017

New Orleans - Waterfront en Bourbonstreet
Eerste dag in New Orleans, kaartjes gekocht voor de stoomboot waar we morgen mee gaan varen. We hebben een heerlijk hotel midden in het centrum en kunnen alles op loopafstand doen. Parking bij hotel is valet parking a 35 dollar per dag maar anders betaal je hier 9 dollar per uur. Leuke stad zo op het eerste gezicht. Het is ook heerlijk warm weer en we genieten volop!

27 May 2017

En heerlijk eten bij een Thais restaurant in Natchez
De Mississippi vanuit Louisiana
Met de hop on hop off bus sightseeing door Natchez. O.a naar Melrose Manson house.

26 May 2017

Via de Natchez Trace Parkway van Tupelo naar Natchez gereden. Ongeveer 7 uur over gedaan met de nodige stops om van de natuur te genieten. Prachtige route met veel groen en bossen. Helaas geen beren gezien. We zijn nu in Natchez. De hotels worden steens mooier! Dit keer met gratis 10 dollar voor het casino🤣🤣🤣

25 May 2017

Tupelo geboorteplaats van Elvis. Elvis was eigenlijk een tweeling zijn broer die een half uur eerder geboren werd kwam dood ter wereld. Zijn moeder was uiteraard heel verdrietig maar tot haar grote verrassing kwam Elvis een half uur later ter wereld.

24 May 2017

Vandaag van Memphis naar Tulepo gereden. Rit van nog geen 2 uur. We reden door een mooi natuurgebied national spring park maar het regende zo hard dat we niet uit konden stappen en maar zijn doorgereden. Tulepo is het geboortedorp van Elvis, het is hier niet groot maar wel veel restaurantjes. Het was vandaag erg regenachtig en fris dus zijn we de Wallmart ingegaan. Daar is echt alles te koop dus we hebben ons er niet verveeld en savonds bij de Thai gegeten. Morgen gaan we naar het geboortehuis van Elvis.

23 May 2017

Memphis was leuk, hoewel Nashville gezelliger is. In Memphis overwegend black people. Ze zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Hoewel de sfeer savonds wat grimmiger kan zijn . Morgen verder Nasr Tulpeo de geboorteplaats van Elvis!
Laatste dag in Memphis bij de Gibson factory en Stax museum geweest

22 May 2017

More Graceland
Graceland
Vandaag de hele dag naar Graceland geweest. Fantastisch!!!! We hebben de Vip tour gedaan wat inhoud dat je nergens in een wachtrij hoeft te staan en overal bij kan. Huis en graf can Elvis waren erg indrukwekkend!

21 May 2017

Memphis Vandaag in Memphis aangekomen. Iets minder dan 4 uur rijden vanuit Nashville . Andere sfeer dan Nashville . Nashville was gezelliger en gemoedelijker. Wel mooi uitzicht over de Mississippi!

20 May 2017

Speciaal voor Huib, The King and the Queen of Canasta!
Vandaag onze laatste dag in Nashville en morgen verder naar Memphis . Nashville is een en al muziek de hele dag door. In elk restaurant heb je een live band en ook op straat wordt er muziek gemaakt. Je moet goed zoeken naar lekker eten het meest is toch fastfood.

19 May 2017

Vandaag sightseeing tour met hop on hop off bus gedaan en veel van Nashville gezien.

18 May 2017

Nashville waar we na 4 uurtjes rijden aankwamen. Een en al muziek in de stad! Geweldig! Hele dag verder hier rondgeslenterd !

17 May 2017

Laatste dag in Atlanta
Wel heel leuk dat Roy met iedereen een praatje maakt. Zo kom je veel te weten over de stad. Als je de mensen aanspreekt zijn ze erg aardig en behulpzaam. Een man liet ons spontaan een gedeelte van Atlanta zien oa. De underground van Atlanta en vertelde het ontstaan hiervan. Hij deed veel liefdadigheidswerk voor de homeless people. Eind van het liedje (een rondleiding van een half uur) vroeg hij ons 20 dollar pp. We vonden hem oneens niet meer zo aardig en hebben hem uiteindelijk 50 gegeven en vroegen ons af of het echt naar de homeless people gaat of dat we gewoon goed belazerd zijn. Ach maakt niet uit we hebben een leuke dag gehad!
Another day in Atlanta. Gister erg veel geld uitgegeven aan bus en metro. Niet omdat het duur was maar omdat we erg onlogisch deden en onvoorbereid we maar gewoon op pad gingen. Vandaar dit keer met de auto. Naar het reuzenrad om van uit uitzicht over Atlanta te genieten.

16 May 2017

Atlanta
Geboortehuis van Martin Luther King

15 May 2017

Eerste avond in Atlanta. In Philadelphia lang gewacht bij paspoortcontrole. Was even racen om de vlucht naar Atlanta te halen maar het is gelukt! Hotel was 20 minuten rijden van AirPort. De boys meteen in het restaurant vlakbij aan de bier en Erny en ik aan de ginger ale met calamari. Morgen Atlanta verkennen!
Zijn in Atlanta aangekomen wachten nu op bagage. Overstap in Philadelphia was ff racen door de trage controle maar we hebben het op het nippertje gered .
Even koffie drinken op Schiphol en 11 uur vertrek Atlanta!