Ireland · 9 Days · 29 Moments · July 2017

Het avontuur van Romy in Ierland


7 August 2017

Laatste dag :(

6 August 2017

Even een tussenstop in Kilkenny.
Een impressie van de mooie stad Cork.

5 August 2017

Lekkere pizza en nog beter zelf gebrouwen bier bij Franciscan Well in Cork.
Kinlay House
Lekker zonnig dagje op Inch beach. Een aantal hebben gesurft en de rest heeft lekker op het strand gechillt en een poging gedaan tot gaelic football en hurling.

4 August 2017

Niamh Varian-Barry en Matt Griffin in The Mighty Session in Dingle. Supermooie avond!
Dingle Bay Hotel - Paudie's bar
Op dit eiland hebben ze een stuk van de set van The Last Jedi nagebouwd. Lijkt wel een Star Wars tour dit.
Lekker een kletspootje gehaald op het meest westelijke puntje van Europa🙄

3 August 2017

Wessel was live!
Deze geit heet Puck en is al bij deze meneer vanaf dat hij vier maanden is. Liev.
Een mooie wandeling gemaakt op Bray Head, een berg op Valentia Island. Het eilandje aan de rechterkant (Skellig Michael) is de plek waar de laatste scène van The Force Awakens is opgenomen.
Een hele coole schaapherdersdemonstratie met een wijze les als afsluiting: "You should all eat a lamb lunch to support our industry. And don't worry of you're a vegetarian, sheep are also vegetarian."
Kennelijk is er hier in Killorgin een driedaags geitenkroonfestival, vroeger ontstaan om het begin van het oogstseizoen te vieren. De geit staat dan drie dagen op een soort podium en er is zelfs een dokter aanwezig om er voor te zorgen dat het de geit aan niets ontbreekt.
Tralee Holiday Lodge Lekker oudbollig plekje om te slapen met een heerlijk ontbijt.

2 August 2017

Een weg volgens Anthony 'locally known as the Fat Mile because you can ocassionally see fat people running here'.
Een wandeling van 8 km gemaakt langs de Cliffs of Moher, wauw! Doodeng ook, de kliffen schijnen op hun hoogst 120 meter te zijn. De wandeling eindigde bij het visitor centre, wat weer heel erg toeristisch was.

1 August 2017

The Burren Hostel: Op zich een prima hostel met een eigen douche en wc, maar het ontbijt was nog minder dan in Dublin en we moesten ons eigen bord afwassen, wat waarschijnlijk betekent dat die al niet al te schoon was.
Dunguaire Castle, een tussenstop op weg naar de Cliffs of Moher. Klein kasteeltje in een prachtige omgeving waar eens in de zoveel tijd middeleeuwse banketten worden gehouden.
Een (heftige) boottocht gemaakt langs de Cliffs of Moher.
Inis Oírr (Inisheer) bezocht, een eilandje naast de Cliffs of Moher. Supermooi weer en een beetje verbrand. Een flink stuk gelopen en geluncht bij een enorm aangespoeld schip. De Plessy, gevonden in 1960. Daarna nog een stuk gelopen en een kerkhofje bezocht, vervolgens terug met de boot en gegeten.

31 July 2017

Waarschijnlijk de meest intensieve wandeling van de hele vakantie: een klim naar de top van Croagh Patrick, een berg vernoemd naar St. Patrick. Deze heilige zou vroeger blootsvoets naar de top zijn geklommen en er 40 dagen hebben gevast alvorens Ierland te verlossen van alle gevaarlijke dieren. De dag voor wij er waren was er een pelgrimstocht op deze berg. Elke laatste zondag van juli gaan 2500 pelgrims de berg vaak blootsvoets op en af. Toen we aankwamen wist ik zeker dat ik het niet zou halen, maar het is gelukt!

30 July 2017

The Kingshead pub: superleuke pub waar we wat hebben gedronken en hebben genoten van live muziek. Avond helemaal compleet toen ook U2 aan bod kwam🤗
Mooie wandeling langs de pier en de kust in Galway.
Een superchill hostel vergeleken met de rest! Fijne bedden, lekker ontbijt en een eigen keuken waar we voor 20 man pasta hebben gemaakt. Goed gelukt!
Trim Castle, een prachtig oud kasteel waar een aantal scènes uit de film Braveheart zijn opgenomen.

29 July 2017

Geslapen in Isaacs Hostel. Krakende bedden, een trein die zowat door de kamer denderde, kots op de gang en een karig ontbijt. Kan natuurlijk een stuk beter allemaal.
Vandaag aangekomen op het vliegveld in Dublin en de groep ontmoet. We zijn met 20 man, plus reisleider Maria en buschauffeur Anthony. We hebben heerlijk gegeten met z'n allen en meteen lekker ingewikkeld gedaan over wie er zou betalen, als echte Hollanders. 's Avonds mijn allereerste Guinness gedronken, voor de helft dan. Daarna een spelletje weerwolven gedaan en een poging gedaan tot slapen.