Netherlands, Norway · 17 Days · 23 Moments · August 2017

Het avontuur van fam. Wink in Noorwegen


30 August 2017

Vanmorgen vertrokken naae Oslo een tussen stop gemaakt bij het Vigelandpark. Leuke beelden gezien. Ongeveer 18 gr en zon. Nu wachten op het inchecken voor de boot.

29 August 2017

Vandaag onze laatste dag voordat bij richting Oslo vertrekken om daar op de boot te stappen. Heerlijk uitgeslapen en daarna op zoek geweest naar een visplaats. Van de Joker eigenaar vanmorgen een overzicht meegekregen waar we konden vissen. Helaas geen vis gevangen. Wel een Eland met jong liepen in de bos vlak langs de weg. Brian zag het. Bewolkt weer en rond de 14 gr. De eigenaar van de Joker vertelde dat het een slecht zomer was geweest paar dagen mooi weer en dan weer veel regen. Alleen wanneer wij er waren was het mooi en goed weer warmer dan het hoord te zijn voor de tijd en ook geen regen. Wij hadden weer geluk.

28 August 2017

Vandaag naar Lillehammer geweest bij de springschans met de stoeltjeslift naar boven en via de trap naar beneden.

27 August 2017

Het weer is super. Warmste op de dag is tussen 3 en 6 in de nacht rondom 0 gr. Normaal is het hier nu veel kouder. Hebben wij weer geluk. Voorspellingen zijn nog goed alleen dinsdag regen.
Vandaag mountainbikes gehuurd 28 km gefietst. Een stuk over de Peer Gynt weg deze route gekregen bij de verhuur. Daarna met Harry 18 km rondje om het Gålå meer. Heerlijk weer zon en temp voelt aan als 25 gr.

26 August 2017

Vandaag naar de kloof Helvete geweest. Mooie weg er naar toe. De kloof is niet super toeristiche maar zeker de moeite waard. 1 uur gewandeld door de kloof. Daarna via de Peer Gynt terug gereden. Nog een stafkerk bewondert maar helaas was deze dicht. Vanavond van 7 tot half 11 elanden wezen spotten. Totaal 5 stuks gezien. Was leuk een een leuke chaufeuse.

25 August 2017

Aangekomen op ons laatste plekje. Mooi huisje en uitzicht. Hier blijven wij 5 nachten en dan weer terug via Oslo-Fredetikshaven.
We verlaten het Fjorden gebied en zijn nu onderweg naar Gålå. Niet rechtstreeks maar via weg 63 de Eagelweg en de Trollstigen.

24 August 2017

Heerlijk uitgeslapen en vanmiddag de Ørnesvingen gereden tot Eidsdal. Op de terugweg een 3 km gewandeld. Heerlijk weer 17 gr en zon. Echt genieten van het weer de 2 cruiseboten en van elkaar.
Gistermorgen vroeg op gestaan omdat de vorige keer de parkeerplaats vol was. Naar de Storseterfossen geweest en door gelopen tot Vesterås gard. Bij terugkomst een heerlijke wafel gegeten en naar een uirzichtpunt gewandeld. Totaal 10 km gewandeld en redelijk dag vullend.

22 August 2017

Vanavond voor de eerste keer buiten gegeten in de zon. Ontbijten doen wij al de hele vakantie buiten maar dan met jas aan.
Vanmiddag 13 tot 15 uur op het Geirangerfjord gevaren. Heerlijk in de zon. Tijdens de op snelheid was het fris. Maar super mooi om vanaf het water de bergen te zien met de watervallen met als hoogtepunt de zeven gezusters. En langs de cruiseboten toen waren er nog twee. Vanmiddag eerst 3.

21 August 2017

Vanmorgen tegen 11 uur kwam voor ons de eerste cruiseboot voorbij varen. Morgen komen er 3 boten aan. Leuk om deze boten zo dicht bij te zien.
Vandaag de weg 63 gereden "Flydalsjuvet" richting de top van de Dalsnibba (1500 m.o.h.) Met de auto via tolweg naar boven. Vanaf de camping een mooie weg. Vanwege laag hangende bewolking indruk wekkende plaatjes gemaakt. Ook nog heerlijk in de sneeuw gewandeld. Lag meer dan genoeg. Wel koud daarboven ongeveer 8 gr.

20 August 2017

Vanavond stond er Makreel op het menu. De jongens gingen even vissen. In 1 uur tijd had Brian 4 Makrelen aan de haak. Jasper niets gevangen en was ook eerder gestopt. Harry heeft het ook nog even geprobeerd 1 kleine makreel en 1 viel tijdens het ophalen van de haak. Via youtube film de vissen geslagt met een bot mes helaas geen fileermes in de buurt. En een basic recept gevonden. Maar het smaakte heerlijk geen graatjes gevonden.
Aangekomen op ons tweede plekje aan het geilander fjord. De Geirangerfjorden feriesenter. Hier blijven wij 5 nachten. Mooi uitzicht op het fjord. De cruiseboten komen hier dagelijks voorlangs. Gelukkig legt de boot niet aan voor ons huisje. Op dit moment af en toe regen. Maar wordt de komende dagen beter.

19 August 2017

Vandaag een mooie wandeling gemaakt van 6 uur en 10 km. Heerlijk klimmen daarna een stukje plat en daarna dalen. Akrenipa 669 moh. Heerlijk weertje ongeveer 15 gr.

18 August 2017

Vandaag een dagje naar Bergen geweest. Naar Bryggen geweest (oud stukje centrum). En daarna met de Fløibaan naar boven en lopend terug. Heerlijk weer zon en 20 gr.

16 August 2017

Al veel vissen gevangen door de jongens
Om 15 uur aangekomen bij ons eerste huisje in Bjordal. Super plek. Om 17 uur gooien de jongens voor het eerst de hengel in het water.
Gisteravond om 20 uur vertrokken vanuit Hirtshals en om 12.30 in Bergen aangekomen. Vanmorgen om 7 uur was er een tussenstop in Stavanger. Harry en ik zijn vroeg opgestaan om van dit uitzicht te genieten.

15 August 2017

Vanmorgen vertrokken na een nachtje slapen en een heerlijk ontbijt. Vandaag via Ebeltoft (leuk dorpje) en een softijsje in Hobro naar Hirtshals gereden. Vanavond slapen we aan boord van de fjordline.

14 August 2017

Vanmorgen rond 9 uur vertekken wij richting Noorwegen. Heerlijk relaxt want we gaan pas dinsdagavond op de boot. Vanavond een hotel geboekt in Vejle.