Europe · 97 Days · 82 Moments · April 2017

Remco en Denice's roadtrip door Europa


22 July 2017

Gisteren en vandaag hebben we helaas niks gezien van de stad. Toen we gisteren onderweg waren naar het centrum werd ik ineens ziek en moesten we omkeren naar huis en heel de dag in bed blijven liggen. Gelukkig heeft Rem goed voor me gezorgd! Vandaag voelde ik me langzaam beter. En gelukkig ging het richting de avond helemaal goed. Wel zijn we met het Avond eten veilig in het appartement gebleven waar we weer heerlijke pasta hebben gemaakt met garnalen en schelpjes! Was erg lekker. De verhuurders van deze airbnb hadden aangeboden om gisteren samen uit eten te gaan bij een leuk plaatsje voordat ze met een verassing zouden komen. Helaas ging dat dus niet... Maar in vervanging daarvan hebben ze ons net meegenomen naar het centrum van Porto, om vanaf een hoog punt alsnog de hele stad te kunnen bekijken na deze omstandigheden. Daarna kregen we alsnog de verassing. Allemaal een glaasje Porto wijn bij het prachtige uitzicht van de stad. Onbeschrijfelijk als allerlaatste dag van deze reis!

20 July 2017

Vanmorgen kregen we een heerlijk ontbijt van onze verhuurster van de airbnb in Lissabon! Genoeg om daarna door te rijden naar Porto, waar er ook een warme ontvangst hebben gehad van de verhuurders! Een perfecte kamer voor een perfecte afsluiting van onze reis!

19 July 2017

Vandaag zijn we vanaf Faro gereden naar Lissabon. Hier werden we met open armen ontvangen door de verhuurster, die een verassing voor ons had in de vorm van verrukkelijke chocolade taart!! Zelf gemaakt door 1 van haar beste vrienden en waarschijnlijk de beste ontvangst die we deze reis hebben gehad. Zelf zou ze er vandaag en morgen ochtend weinig zijn. Dus heeft ze ook al het ontbijt voor ons geregeld, en je raad het nooit, met een pak hagelslag erbij! (ze krijgt steeds van haar vriendin uit Nederland hagelslag opgestuurd, want ja, het is ook erg lekker) Zelf hebben we lekkere panzanella gemaakt vanavond als avondeten met een heerlijk stukje gegrilde kipfilet! Een jummie dagje! Morgen rijden we al weer door naar Porto.

18 July 2017

Vandaag hebben we rondgereden door de Algarve. En hebben heerlijk uitgebreid laat geluncht aan zee! Eerst lekker brood met sardientjespathe, en daarna een overheerlijke cataplana! Op de terugweg meteen sardientjespathe ingeslagen! Ook hebben we een aankondiging over een beslissing die een aantal dagen geleden is genomen. Ik (denice) heb al een aantal weken veel last van heimwee, en zo komt de reis iets eerder tot een einde. Ik vlieg as zondag de 23e Savonds terug naar Nederland. En Remco rijdt erna zo snel mogelijk de auto terug naar huis... Gelukkig kunnen we nu samen goed afsluiten in Portugal en hebben we toch nog alles gedaan wat we wilden doen, alleen iets sneller..

17 July 2017

Vandaag zijn we afgereisd naar Faro in Portugal waar we heerlijk inkopen hebben gedaan voor lekker avond eten :) ❤ Gelukkig is het hier in Portugal veel minder warm, en lukt het ons weer een beetje te overleven op deze reis. Morgen gaan we dan ook lekker de Algarve verkennen en natuurlijk ook het stadje Faro, op zoek naar mooie plaatsjes en leuke restaurantjes.

16 July 2017

Vandaag hebben we Spanje goed afgesloten met een wandeling door Córdoba en een avondje tapas eten en samen een flesje wijn drinken. Morgen trekken we door naar Faro, in Portugal.

15 July 2017

Vandaag zijn we afgereisd naar Córdoba. Gelukkig werd het in Grenada wel koeler vandaag dan de afgelopen dagen, maar hier in Córdoba helaas weer niet... Vandaag dus weer op de ouderwetse manier van de afgelopen dagen doorgebracht... Gelukkig hebben we in dit appartement airco! Dat is heeel lang geleden (of zo voelt het iig). Het enige is dat de 2 airco's in het appartement niet tegelijkertijd aan kunnen.. Dus dat is heel de tijd afwisselen

13 July 2017

De afgelopen dagen hebben we in Grenada heel erg weinig gedaan en gezien van de stad. (Natuurlijk wel van de werkelijk prachtige omgeving hier!) Er is hier momenteel al dagen een enorme hittegolf. Met elke dag temperaturen van 45 graden. We hebben daarom ook onze dagen doorgebracht met een paar boodschapjes doen, slapen, koud douchen en bosbranden in de gaten houden. Vandaag hebben we onszelf een beetje verwend met lekkere hapjes gedurende de dag en trekken we morgen door naar Cordoba. Vanaf morgen moeten de temperaturen gelukkig beter te doen zijn :)

11 July 2017

Vandaag zijn we vanaf Valencia afgereisd naar Granada! Hele mooie (en lange) reis door Andalusië! Helaas moeten we mededelen dat Remco zijn mobiel sinds gisteren aan waterschade lijdt en hij alleen bereikbaar is via mijn mobiel. Gelukkig zijn we vandaag veilig aangekomen in Grenada in een Heel vriendelijk appartementje! En we hebben een heerlijke Japanse stijl salade gemaakt met gerookte bonito (een vis soort die je kan vergelijken alsof een tonijn en een makreel samen kindjes hebben gekregen) en de salade was erg lekker 😋

10 July 2017

Vandaag zijn we Valencia doorgelopen. Vanaf een van de oude stadspoorten tot het kathedraal, de botanische tuinen, de markthal en noem maar op! Een heel rondje Valencia was het! We probeerden dit rondje door Valencia zo snel mogelijk te doen! Zodat we daarna nog boodschapjes konden doen en in het appartement gewoon (late) Lunch en avond eten konden klaar maken! Omdat we dan niet de hele dag in de hitte hoefden te lopen.....

9 July 2017

Vandaag hebben wij een hectische dag achter de rug. We zijn vanmorgen vroeg vertrokken uit Barcelona proberend op tijd aan te komen in Valencia voor de F1 race zou beginnen. Wij kregen echter maar geen contact met onze verhuurder van de AirBnB. En het werd later... Dus wij hebben contact ingeschakeld met AirBnB zelf, in de hoop dat zij haar konden bereiken en dit voor ons op konden lossen, want wij waren ineens niet meer zeker van een slaapplek Na lang wachten werden we geholpen, zij gingen voor ons proberen het contact te leggen en anders zoud3n we een andere oplossing krijgen.. Na lang wachten en wachten kregen we uiteindelijk te horen dat AirBnB onze kamer moest gaan annuleren, want de verhuurster is zowat spoorloos verdwenen... Gelukkig kwam na lang wachten wel de oplossing (ondertussen de F1 gekeken op een parkeerplaats). We kregen ons geld terug + tegoed bon voor 80€! Nu voor vanavond dus een luxer appartement en lekker eten kunnen maken!

8 July 2017

(vervolg foto's)
Gisteren was onze laatste dag in Barcelona. Sochtends hebben we een hele wandeling gemaakt over de ramblas, langs het kathedraal, het columbus monument etc, etc. Zo rond half 3 Smiddags leek het ons wel een goed plan om eventjes op een terrasje langs zee een biertje te drinken en het laatste deel van de kwalificatie van de F1 te kijken. Daarna zijn we met de bus naar park guell gereden. Hier zouden we om 5 uur het betaalde deel van het park in gaan. En wat was dat het waard! Heel gaaf om te zien. Na park guell zijn we naar de sagrada familia afgereisd, weer met de bus. En gelukkig is na een hele bewolkte dag toch richting de avond flink de zon gaan schijnen! Want wat was het indrukwekkend om in de sagrada familia te lopen! Een perfecte afsluiting van ons verblijf in Barcelona.

7 July 2017

Vandaag zijn we naar park guell geweest. Helaas liep het net even anders dan gepland.. Want nadat wij het hele onbetaalde deel van het park hadden bezocht, bestaande uit onder andere het huis waar Gaudi 20 jaar geeft gewoond, wilden wij tickets kopen voor dus het betaalde deel van het park. Echter liep het dit net even anders.. Alle tickets voor vandaag waren uitverkocht. En wij wisten al dat alle tickets voor de sagrada familia ook al waren uitverkocht. Wij zijn dus even gaan zitten om alvast de online tickets aan te schaffen voor morgen (onze laatste volle dag in Barcelona)... Maar ook dat liep even anders aangezien er nog maar enkele kaartjes waren voor morgen en de betaling afgerond moest worden met creditcard die expres in het appartement lag. Wij zijn dus meteen terug naar het appartement afgereisd! Om uiteindelijk gelukkig morgen wel nog tickets te hebben voor de hoogte punten in Barcelona!

6 July 2017

Nadat we vanaf Bologna in 6 dagen zijn afgereisd naar Barcelona en een nachtje Nederland hadden en weer terug naar Barcelona zijn gevlogen hebben we eerst maar even een rust dag gehouden. De afgelopen dag zijn we wel het centrum van Barcelona ingeweest. Maar helaas liep het even anders dan gepland... Remco kreeg ineens hele heftige pijnscheuten in zijn been en na het zien van de arc de triomf en in een parkje wat te eten zijn we maar weer terug gekeerd naar het appartement, hopend dat het zo snel mogelijk weer over is en we vandaag en morgen alles kunnen gaan bezoeken.

4 July 2017

Vanavond zijn we weer teruggevlogen naar Barcelona airport, waar we ook ondertussen veilig zijn aangekomen in ons appartementje. Maaaarr op Schiphol hebben we eerst nog maar eens genoten van het Hollandse eten, lekker nog even een portie bitterballen delen voordat we aan onze vlucht begonnen! Ook hebben we gisteren en vanmiddag al stroopwafels, hagelslag en drop ingeslagen. Toch nog een beetje Nederland meegenomen naar Barcelona!

3 July 2017

Gisteren ochtend vroeg zijn we aangekomen op het vliegveld in Barcelona. En na een rustige vlucht met iets minder rustige landing zijn we veilig aangekomen in Nederland :) Eenmaal aangekomen hebben we eerst Smiddags lekker geluncht bij de loodsdrechtse plassen. Savonds heb ik (denice) lekker rendang gegeten!! ERG gemist! En daarna zijn we naar de diploma uitreiking geweest van Mariska Kruis, waarvoor we deze tussenstop in Nederland hebben. Vandaag zorgen we ervoor dat we nog even kunnen genieten van het eten dat we zo gemist hebben in Nederland en vanavond vliegen we terug naar Barcelona!

2 July 2017

Vandaag zijn we afgereisd naar het plaatsje... Vanacht/morgen ochtend vroeg vertrekken we vanaf hier naar Barcelona airport. In dit huisje in de middle of nowhere gaan we back to basic met vrijwel geen elektriciteit en water stroomt vanaf een bron naar het huis toe! We zitten hier met werkelijk prachtig uitzicht, aardige mensen en hele lieve katjes! De wekker gaat om 4 uur snachts zodat we zeker weten dat we onze vlucht niet missen!

1 July 2017

Gisteren zijn we Arles ingeweest en hebben de van Gogh route gelopen. (hierboven de echte plaatsen + daarna het schilderij van van Gogh. Daarna moest er Smiddags een van de dimlichten voor van de auto vervangen worden.. Aangezien we vanacht ook in het donker moeten rijden.. Gelukkig was de broer van de verhuurder automonteur en kon ons helpen :)! Vandaag gaan we richting Barcelona rijden.

30 June 2017

Gisteren hadden wij onze reisdag vanaf de Verdon naar de buurt van Arles. Eerst hebben wij gisteren nog samen 1,5 uur gevaren op de Gorges du Verdon gevaren. Een prachtige ervaring! Eenmaal aangekomen in ons appartementje hebben we er een Frans avondje van gemaakt met als avond eten een lekker Frans kaas plakje, aangevuld met fois gras en een mousserende witte wijn. Ohja en we zijn heel aardig ontvangen hier door de 3 katten (waaronder 1 lieve kleine kitten) en de hond :)

29 June 2017

Gisteren zijn wij al richting de Gorges du Verdon gereden om alvast een mooi ritje te maken en op zoek te gaan naar waar we vandaag het beste het water op kunnen. Onderweg kwamen we de prachtige lavendel weides tegen en zonnebloemvelden. En dus natuurlijk ook de prachtige bergen en watertjes en meren :) Vandaag gaan we op onze reisdag richting Arles eerst dus het water op en vanmorgen hebben we al onze 1e echte franse baguette gegeten :))

28 June 2017

Vandaag zijn we de dag goed begonnen met een verassing. De verhuurders van onze airbnb hadden namelijk een Ontbijt voor ons klaar gezet! Iets wat we tot nu toe nog niet hadden meegemaakt, en een zeer goede afsluiting van onze nacht in San Remo. Vanmorgen zijn we vertrokken naar de camping in de buurt van de Gorge du Verdon. Maar eerst zijn wij door flink wat regen en onweersbuien gereden naar Monaco. In Monaco hebben we eer rondje gereden volgens hoe het F1 circuit eruit ziet. Daarna hebben we door de bergen gereden, door nog meer regen en onweer verder richting de camping waar we zouden overnachten. Het werd steeds en steeds spannender of het wel droog zou zijn op de camping en of het zou onweren. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen en staat onze tent! Nu is het nog hopen op beter weer wanneer we de Verdon willen gaan bezoeken... Morgen of overmorgen..

27 June 2017

Vandaag zijn we doorgereden naar San Remo. Dit is een korte stop geworden en morgen rijden we alweer door naar de verdon. Vandaag hebben we Italië dus maar meteen goed afgesloten! Lekker pizza wezen eten in een klein plaatsje Dolceaqua. Compleet met een lekker biertje en wijntje, afgesloten met koffie en.. een klein glaasje limoncello gekregen van het Huis.

26 June 2017

Vandaag zouden we eerst eigenlijk uit eten gaan in bologna voor een hele lekkere pasta. Maaar dat liep nogal anders, want het openbaar vervoer hier bleek nogal duur. We hebben uiteindelijk gevraagd of we de keuken konden gebruiken voor de lunch. We hebben een lekker uitgebreide lunch voor onszelf gemaakt. Met eerst eens lekkere venkel/appel salade en daarna een overheerlijke pittige knoflook gamba pasta maaltijd klaargemaakt! Daarna hebben we lekker uitgerust op het balkon met de andere inwonenden van dit appartement

24 June 2017

Gisteren hebben vanwege de warmte maar besloten niet zoveel uit te voeren. Wel hebben we vrienden gemaakt, met onze nieuwste beste vriend ventilator! Die hebben we gisteren aangeschaft en heeft bijna niet meer van onze zijde geweken. Ook hebben we steak tartaar gemaakt! Vandaag gaven ze gelukkig veel beter weer op! Wat in ons geval betekende dat het slechts iets van 32 graden werd en het ook nog eens ging regenen! Eindelijk afkoeling dus. Vandaag was dan ook de perfecte dag om Maranello te gaan bezoeken naar ons idee. Hier staat de Ferrari fabriek en het Ferrari museum en het Ferrari circuit, de hele stad ademt Ferrari. Ons idee was dus, aangezien we niet veel geld uit wilden geven aan bijvoorbeeld het museum, rondlopen door de stad, mooie autootjes spotten, langs de Ferrari fabriek lopen en langs het circuit door een aantal plekken in de hekken gluren om de geweldige beesten van voertuigen te aanschouwen in actie. En daarop sluitend volgde vanmiddag natuurlijk de F1 race kijken!

23 June 2017

Gisteren zijn we vanaf Florence doorgereden naar een plaatsje in de buurt van Bologna. En jaa.... de hitte kon nog erger... Met 43 graden de hoogste temperatuur gisteren gemeten hield de auto airco ermee op midden op de reis... Een grote ramp... Gelukkig kregen we in het appartementje meteen koud water aangeboden en even uitrusten bij de ventilator. Ook is helaas helaas de airco in onze kamer nog niet geïnstalleerd... En geven ze vandaag nog hogere temperaturen op. Maaar we zijn hier heel aardig ontvangen door de andere bewoners en zullen nu zo rustig mogelijk de dagen proberen door te komen, hoe het waarschijnlijk veel van de volgenden dagen ook zal worden.

22 June 2017

Vandaag zijn we dan eeiindelijk Florance zelf ingeweest. We hebben het kathedraal bezocht, een van de meest indrukwekkende en mooiste kathedralen die we ooit hebben gezien (samen met het ernaast staande baptisterium. Ook hebben we de ponte vecchio, piazza dela signoria met palazzo Vecchio en Gallaria Dell Academia (het museum waar De David van Michelangelo staat) bezocht. Ook hebben we genoten van een echt toscaans broodje porcetta, ERG lekker!

20 June 2017

De laatste 2 dagen waren naar onze mening te warm om iets actiefs te gaan doen. Het meest interessante wat er is gebeurd is de wandeling naar het busstation en terug, omdat we weldegelijk de intentie hadden iets te gaan doen. Maar toch maar besloten dat alles in Florance ook in 1 dag te doen in. Dat wordt dus morgen.. Wel hebben we hertjes gespot en.. dus 2 dagen voor de ventilator gelegen met veeel water en een koude douche om de hoek van de slaapkamer.

18 June 2017

Gisteren hebben we onze laatste avond in Rome bij de trevi fontein doorgebracht en hebben overheerlijke kleine pizza's gegeten bij een heel leuk afhaal restaurantje! Vandaag zijn we doorgereden naar Florence, waar we in ons appartementje prachtig uitzicht hebben op de toscaanse heuvels. Nu zijn we even heerlijk aan het na genieten op het balkonnetje, nadat we net boodschapjes hebben gedaan en eten hebben gemaakt

17 June 2017

Nadat we vrijdag een rust dagje hebben gehouden omdat we eindelijk weer in een fijn appartementje zaten. Zijn we dan gisteren voor het eerst echt Rome in geweest. We hebben circus maximus, het colloseum, piazza navona en het pantheon bezocht. Hierna werd het voor ons echt TE warm in het centrum van Rome. Aangezien het 34 graden was zonder een zuchtje wind. Maarr, we hebben er van geleerd... Vandaag doen we de rest wat we willen bezoeken lekker Savonds! Dan gaan we ook meteen pizza eten in het centrum van Rome! 😊

15 June 2017

Vandaag hebben we de reisdag achter de rug naar Rome! Na lang in de auto zitten zijn we aangekomen in dit fijne appartementje. Communicatie is hier door heel Italië echter wel heel moeilijk, aangezien er vrijwel geen Engels wordt gesproken, maar uiteindelijk komen we er altijd uit! (wel met een beetje hulp van Google vertalen zo nu en dan) We hebben net een paar boodschapjes gedaan en een lekkere simpele Italiaanse caprese salade gemaakt als avond eten.

14 June 2017

(vervolg foto's)
Vandaag zijn we de ruïnes van Pompeii wezen bezoeken, dit is werkelijk waar een van de meest indrukwekkende dingen van de reis. Dat zo'n complete stad, zo lang, in zo'n goede staat is gebleven. Het is 1 van de best bewaarde steden(als niet de beste) uit de oudheid. Dit komt omdat het zo lang onder alle as heeft gelegen na de grote ramp, wat heeft gewerkt als een natuurlijke conservator. Pas in de 18e eeuw is Pompeii ontdekt, al die tijd heeft het verborgen gelegen onder al het as, en daarna alle vegetatie die zich gemakkelijk op de zeer vruchtbare grond kon vestigen. Omdat Pompeii redelijk ver van de Vesuvius vandaan ligt, heeft de lava de stad nooit bereikt, en is er dus op dat gebied ook niets verwoest.

13 June 2017

Vandaag hadden we eigenlijk een eiland willen bezoeken, maar dat bleek toch een stuk duurder dan verwacht. Dus.... hebben wij er een limoncello dag van gemaakt! Eerst hebben wij vandaag de sterke bijna pure alcohol gehaald (96°) wat hier in elke supermarkt te krijgen is, wat essentieel is voor eigengemaakte limoncello, gekocht. + wekflessen om de limoncello in te maken. Daarna zijn we verder gereden, verder in het sorrento gebied. Waar de sorrento citroenen verkocht worden, essentieel voor de limoncello. Alleen met deze citroenen mag het echt limoncello genoemd worden. Dusss... Hier hebben wij de citroenen gekocht. Eenmaal terug bij de camping zijn we ons begin gaan aanleggen aan onze eigen gemaakte limoncello!! Nu nog geduld tonen! Nu zijn we ons aan het voorbereiden voor ons lekkere avond eten, pasta met scampi, pancetta en ongefilerde olijfolie!! Voor daarna, alvast slaaplekker!! 😊

11 June 2017

Gisteren was werkelijk waar kort samengevat een van de rotste lopende dagen van de hele reis. Gelukkig zijn we uiteindelijk Savonds veilig op de ferry aangekomen en zijn we vanmorgen met ongeveer 2 uur minimaal vertraging aangekomen in Italië. Gisteren hebben we Griekenland nog wel na alle stress goed weten af te sluiten met een goede pita gyros + Grieks biertje. Vandaag zijn we dan om onze camping te kunnen bereiken via de Amalfi kust route gereden. Een werkelijk waar prachtige route om te rijden... Maaaarrr is toch zeer af te raden midden in de spits... Italianen zijn weliswaar net iets minder erg dan Grieken met het rijden. In de spits op zo ongeveer de smalste route, zijn het toch erg veel idiote rijders bij elkaar. Voor wie dit ooit nog gaat doen? Wees op je hoede! Vanavond hebben we rustig alles weer uitgepakt uit de auto, weer lekker gekookt (simpele pasta dit keer) en gaan we ons zo klaar maken voor een goede nachtrust!

10 June 2017

De afgelopen 2 dagen hadden voor ons een rustige routine. Bestaande uit strand, zee, boodschapjes, middagjes lezen, proberen niet te verbranden, koken en kampvuurtjes. Nu het laatste nachtje op het strand en morgen is ons laatste dagje Griekenland aangebroken en gaan we snachts met de ferry terug naar Italië. Het zuiden dit keer.

8 June 2017

Gisteren zijn wij het eiland verder gaan verkennen op mooie strandjes. Helaas kwamen we erachter dat dit moeilijker was dan gedacht. Tijdens een gesprek met een lokale vrouw bij een soort food truck kwamen we erachter dat bijna alle stranden in die omgeving onbereikbaar zijn geworden door de aardbeving 2 jaar geleden. Maar gelukkig had ze ook goed nieuws. Want zij wist ook op het eiland andere stranden te vinden, eventueel ook kleinere waar je zou kunnen blijven slapen. En dat kwam ons goed uit! Want dat is wel een van de mooiste dingen om te doen. We zijn dus gisteren het eiland bijna 10 keer in de rondte gereden, maar het is allemaal niet voor niks geweest, want we hebben Savonds heerlijk bij een kampvuurtje gezeten, lekker gekookt, het tentje opgezet en uiteindelijk heerlijk geslapen. Ook zijn we hier niet de enige die het idee hadden op te blijven slapen. Even verderop staat ook een tentje, en ook staan er mensen met een jeep met slaapplek op het dak. Nu lekker de zee in!

6 June 2017

Gisteren zijn wij vanaf Athene vertrokken naar het eiland Lefkada, naar het plaatsje Vassiliki. Hier op de wegen van Griekenland blijven we de gekste dingen meemaken. Werkelijk een stelletje idioten bij elkaar op de weg. Een mooi voorbeeld van een man met een scootertje op de snelweg hier boven bij de foto's. Vandaag zijn we het eiland verder gaan verkennen en hebben we heerlijk aan de zee gezeten om te relaxen!

5 June 2017

Vandaag was onze laatste dag in Athene. Vandaag hebben we daarom de akropolis bezocht, met alles wat hierbij hoort. Het is zeer indrukwekkend om te zien hoe lang alles hier al staat en wat een waarde het heeft. Zo is ook een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden het theater van dionysos, gelegen aan de zuidelijke kant van de akropolis. Dit is het oudste theater gebouw van Europa en hier konden des tijds 17.000 mensen in. De akropolis heeft lange tijd gefunctioneerd als politiek en militair centrum maar in 480 v.Chr. is het gehele platform vernield in de oorlog en na de oorlog werd het meteen weder opgebouwd. Na deze tijd heeft het echter alleen nog gediend als religieus centrum, bebouwd met vele tempels. Savonds hebben we onszelf na deze warme, vermoeiende dag beloond met een heerlijk broodje verse wordt en zelfgemaakte tzatziki

3 June 2017

Vandaag hebben wij het nationaal argeologisch museum van Griekenland bezocht. Het is zeer indrukwekkend om te zien hoeveel er hier is opgegraven en na zo veel jaren nog zo goed in tact is. Helaas was ons enige minpuntje aan het museum de diversiteit. Na op de onderste verdieping zoveel potten en vazen te hebben gezien, hadden we zeker niet verwacht dat pas op de 2e verdieping de echte vazen collectie stond. Dit was naar onze mening niet echt goed ingericht in het museum. Maarr, het was een mooie dag en Savonds hebben we lekker gevulde portobello's gemaakt en hebben daarna lekkere griekse hapjes voor onszelf gemaakt voor bij de champions league finale. Lekkere verse feta kaas, tzatziki en heerlijke griekse knoflook Olijven.

1 June 2017

Gisteren nacht zouden wij met een vertraging van 2,5 uur vertrekken om ongeveer half 3 snachts... Maar toen wij eenmaal de juiste haven hadden gevonden en ingecheckt waren werden wij al gezegd dat het boarden om 2 uur was en we 3 uur zouden vertrekken.. Geen probleem.. Helaas was dit niet het geval... Het boarden begon pas richting 3 uur snachts en toen wij al lagen te slapen is de ferry pas om 5 uur snachts vertrokken. Daarna is gelukkig de snelheid ingeschakeld en zijn we vanmiddag alsnog maar 1 uur later dan verwacht aangekomen. (ferry is trouwens maar een klein woord, dit begon namelijk eerder op een kleine cruise te lijken) Op de ferry hebben we het zo veel mogelijk naar ons zin gemaakt met een boekje, kaart spelletjes, ons eigen eten en drinken en goede geïmproviseerde slaap plekken. Gelukkig zijn we dan vanmiddag veilig aangekomen in Griekenland en zijn na een paar uur rijden aangekomen op dit kleine campinkje bij Athene. En natuurlijk hebben we al griekse Olijven gekocht!

30 May 2017

Vandaag was ons laatste dagje hier in Venetië. Vanmorgen zijn we net voor 12en uitgecheckt op de camping waarna we Venetië in gingen. Hier hebben we vandaag nog veel genoten van alle kleine en leuke straatjes en zijn we de basiliek ingeweest, helaas geen foto's hiervan, dat is verboden. Daarnaast was vandaag ook een pizza dagje, want dat is nou eenmaal het makkelijkste en goedkoopste om lekker te eten in Venetië. Zo hebben we vandaag ook niet op terrasjes gezeten. Maar met ons eten en drinken veel relaxt op de grond, aan het water, naast de rialto brug. Want wij hadden veel tijd te verdoen, en dat hebben we nog steeds.... Want vanmiddag werden wij gebeld door de maatschappij van de pond die wij vanacht moeten hebben naar Griekenland. De pond heeft 2,5/3 uur vertraging. Dit betekent dat wij ipv 1 uur snachts, half 3 op z'n vroegst wegvaren. Gelukkig mogen we van de camping nog naast onze auto op het parkeervak gaan zitten om wat tijd te doden. Wordt vervolgd...

29 May 2017

Gisteren zijn wij na de F1 wedstrijd van Monaco vanuit Pula doorgetrokken naar Venetië. We wisten al dat dit een laat tochtje ging worden voordat we begonnen, maar dankzij dat Google een aantal grote vertragingen niet mee had genomen werd het wel erg laat. Uiteindelijk zijn we veilig aangekomen bij onze camping. En konden na alles uitgepakt te hebben en de tent opgezet te hebben ook uiteindelijk na 12en lekker slapen. Vandaag zijn we Venetië ingetrokken. Heel gaaf en prachtig om een keer te zien! Zeker met dit mooie weer en mindere drukte door de tijd dat we er nu zijn. Een hoogtepunt van de dag was zeker dat we op een lekker cool plekje langs het grote kanaal van Venetië ons zelfgemaakte lunchje konden eten. Voor de rest hebben we alle high lights bekeken en hebben we morgen hier ons laatste dagje voordat we door trekken naar Griekenland op de pond voor 35 uur.

27 May 2017

Vandaag was onze laatste volledige dag in Pula. Vanmorgen zijn we begonnen met de boodschapjes voor vandaag om lekker te gaan koken. Vandaag stond kreeft/kaas saus met pasta op het menu. Maar Smiddags hebben we eerst als trouwe fans, met een lunch van brood met schimmelkaas, de kwalificatie van Monaco gekeken Vanavond gingen we de stad in om alle overblijfselen van de tijd dat de Romeinen Pula in bezit hadden te bekijken. Het bekendste is het amfitheater van Pula. Dit is na het collosseum het grootste intacte amfitheater uit de Romeinse tijd. We gaan hier over ongeveer een uurtje naar toe, want we zijn eerst maar even uit gaan rusten op 1 van de terasjes. Als we over een uurtje weer gehydrateerd zijn gaan we met verse moed weer verder(foto's volgen morgen) Daarnaast hebben we vandaag het besluit genomen om onze route volledig om te gooien. In plaats van via de oostkust van Italië naar het zuiden te trekken richting Napels, hebben we besloten om richting Griekenland te gaan.

26 May 2017

Vandaag hebben wij er voor onszelf een heerlijk relax dagje van gemaakt. Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan om naar de grote vismarkt te gaan in het centrum en daarna extra boodschappen te doen voor een complete dag. We hebben voor onszelf Smiddags een heerlijke lunch gemaak door wat brood te dippen in pompoenpitolie, het is een diep donkergroene smaakvolle olie. Voor iedereen die ooit in Kroatië komt, of dit ergens anders kan vinden is het zeer aan te raden!! Het werd ons aangeraden door een kroatische man, en hij had zeker gelijk. Wij vinden het aroma wat weg hebben van echte Nederlandse pindakaas, maar ook is het weer niet te vergelijken. Als avond eten hebben we vooraf mosselen gegeten die we vanmorgen vers op de vismarkt hadden gehaald, en daarna hebben we iets nieuws geprobeerd, poke bowl (een beetje hipster maar zeer aan te raden) ook gemaakt met verse zalm en tonijn van de markt.

25 May 2017

Vandaag was voor ons een aardig rustig dagje. We zijn vanaf het eiland van Cres afgereisd terug naar het vaste land, met de pond, waar we vandaag in Pula zijn aangekomen. Pula hebben we al eens eerder bezocht (2 zomers geleden) wat veel herinneringen ophaalde. We verblijven in een heel vriendelijk appartement waar een man (die graag reist) samen woont met zijn 14 jaar oude hond. Omdat Pula goede herinneringen ophaalde, hebben we ook weer kruškovac gehaald. We hebben al lekker samen gekookt en morgen gaan we lekker terug de stad in!
Toen wij weer naar buiten liepen na 2 uur doorgebracht te hebben in deze opvang gebeurde er iets waar wij nooit van hadden gedacht het hier alsnog mee te maken. We zagen een Vale gier vanaf nog niet zo hoog boven de grond omhoog cirkelen en opstijgen tot grote hoogte. Toen hij eenmaal de hoogte had bereikt om uit te vliegen kwamen er niet nog 1, niet 2, maar nog 4 andere vale gieren hem achterna. En dit was een prachtig gezicht om mee te maken. Ohja, en schapen hier geven nergens heel erg veel om en lopen hier gewoon random langs de wegen, haha.

24 May 2017

Gisteren was een minder mooie dag met het weer, maar wat was het een geweldige dag! Het eiland Cres waar wij ons nogsteeds bevinden staat namelijk bekend als het eiland van de Vale Gier. Hier in deze omgeving bevinden wij ons in de laatste natuurlijke leefomgeving van de Vale Gier. Hier vindt hij een partner en bouwt zijn nest. In het kleine kleine dorpje Beli verder naar boven op het eiland bevindt zich een eco centrum waar gewonde en vergiftigde gieren worden opgevangen en verzorgd tot ze weer terug kunnen het wild in. Hierbij zit ook een klein museum. Gisteren zijn wij hier dus heen geweest. Op het moment vangen zij 2 jonge gieren op die in het water zijn gevallen. Deze konden wij niet in het echt zien, want daar zijn ze te gestrest voor. Maar wel konden we meekijken via een scherm hoe ze gevoederd werden. In totaal zijn wij in dit kleine gebouw 2 uur zoet geweest en hebben wij veel geleerd over de vale Gier. (meer in volgend bericht)

23 May 2017

Vandaag zijn we het stadje Mali Losinj in geweest, een heel leuk en gezellig stadje aan zee. Maar wel iets minder leuk als je je zonnebril vergeet 😳. We hebben zelf eerst een heerlijk lunchje samengesteld met echte Hollandse Gouda kaas van de lidl die we zelf thuis ook vaak kopen, dit hadden we erg gemist dus we hebben de auto lekker aan de kant aan zee gezet om van ons heerlijke lunchje te genieten. Eenmaal terug op de camping hebben we nog vriendjes gemaakt met een camping katje en hebben we EINDELIJK op een camping kunnen koken! Na weken op zoek te zijn naar de juiste gasflessen van camping gas hebben we de zoektocht gestaakt en hebben een 1 pits fornuisje hier op de camping gekocht! 😊 Nu gaan we lekker vroeg slapen want morgen staan we weer vroeg op

22 May 2017

Gisteren was weer een geweldige dag! Wel een hele lange reis op de pond voor 7 uur lang. Maar wat een mooie reis langs zo veel eilanden. En we hebben het zeer naar ons zin gemaakt met lekkere hapjes. Eenmaal aangekomen op het eiland van bestemming zijn we naar de camping gereden om daar een mooi plekje te vinden voor ons tentje. En daarna wilden we wat boodschapjes gaan doen voor het Avond eten. Dat liep echter wel wat anders. Bij het supermarktje net buiten de camping begon een man namelijk ineens vloeiend Nederlands tegen ons te praten. Het was een kroatische man die heel lang zijn bedrijf in Nederland had. Hij bood ons wat biertjes aan en hebben zo de avond voortgezet met gezellige gesprekken. Vandaag gaan we dit eiland verder verkennen!

21 May 2017

Gisteren was ons laatste dagje hier in Zadar. Wat betekende dat we nog wel het zee orgel moesten gaan bezoeken. Nadat we ons avond eten plots moesten improviseren omdat er een dode vlieg in de soep zat zijn we daarom dan toch maar eerst de laatste boodschappen gaan doen voor ons reisje vandaag en daarna een avond wandeling gaan maken naar het zee orgel waar we dan waren met zonsondergang. Vandaag staat ons een reisdag met de pond op de boeg (7 uur lang)!

19 May 2017

Vandaag was weer een zonnig dagje in Zadar. We zijn weer naar het oude centrum gelopen om hier het forum, het kathedraal van Zadar, de kerk van st. Donatus en het oude hoofdplein van Zadar te bezoeken. Ook zijn we toevallig aan zee jetski races tegemoet gelopen waar we vanaf de waterkant lekker rustig konden zitten om deze te aanschouwen. Later op de middag zijn we thuis lekker het Avond eten gaan koken. Met als voorafje garnalen ceviche en als hoofdgerecht kippen/kalkoen soep!

18 May 2017

Vandaag was een heerlijk rust dagje in Zadar! Vanmorgen zijn we naar het centrum gelopen om daar marktjes op te zoeken naar verse lokale producten. Met heerlijke vis en groenten hebben we vandaag dan maar toch weer een nieuwe ronde cata plana gemaakt, dit keer met alleen maar verse producten! Smiddags hebben we lekker op het balkonnetje kunnen zonnen en uitrusten met lekkere sardientjes, oude brokkelkaas, handgemaakte olijfolie en onze zelf gemaakte cocktails. Het was dus een zeer geslaagde en warme dag!

17 May 2017

Vandaag zijn we afgereisd naar Zadar! Een prachtige stad, en ja, we zijn nu eindelijk aan zee! 😊 Onderweg hierheen was een interessante reis. We hebben delen van het land gezien waar je de oorlog duidelijk in terug kon zien. (zoals op een van de foto's een huis met kogelgaten). Maar ook hebben door prachtige bergen en dalen heen gereden op naar deze stad. Eenmaal hier aangekomen zijn we heel erg goed ontvangen door de verhuurders hier, die ons meteen uitnodigde om even rustig te zitten met een heerlijk welkomstdrankje, een typisch kroatische kersen likeur (zelfgestookt door de vader van de verhuurder) Maar hier aan zee moesten we natuurlijk ook lekker koken. Daarom hebben we heerlijk cata plana gemaakt! (een Portugees visgerecht) en hebben daarna heerlijk kroatische Kruškovac gedronken met oude brokkelkaas met mosterd, hier op het balkonnetje met uitzicht op zee!

16 May 2017

Vandaag was echt een prachtige dag bij de plitvice meren!! 8 uur doorgebracht op deze geweldige plek! De Plitvice Meren is een nationaal park in Kroatië. In dit park bevinden zich 16 afzonderlijke meren die allemaal met elkaar in verbinding staan door watervallen. Deze watervallen en meren zijn ontstaan gedurende miljoenen jaren door erosie van de rivier 'Korana'. Het bos in het park is daarnaast een onderkomen voor beren, wolven en zeldzame vogels. Vandaag hebben we maar liefst 8 uur doorgebracht om helemaal vanaf het onderste meertje naar boven te lopen naar de oorsprong. En natuurlijk ook weer terug! (gelukkig kon dat grotendeels met een treintje) Het was echt een van de mooiste dingen die we tot nu toe hebben gezien! Nu zijn we na de lange wandeling aan het uitrusten in ons tentje met snackjes (en natuurlijk ook weer een kaartspelletje)

15 May 2017

Vandaag was een rustig camping dagje met over het algemeen minder mooi weer. Vanmorgen rustig boodschapjes gedaan en ontbeten. Smiddags in het tentje zitten en kaartspelletjes doen. En vanavond hebben we lekker salades met inktvis ceviche gegeten! Morgen wordt een wandeldag langs de plitvice meren!

14 May 2017

Gisterenavond zijn wij nog op stap geweest met onze goede vriendin Lotte die toevallig ook in Zagreb was! Het was een hele gezellige avond en ook lekker even bijgekletst. Vandaag was een wat rustigere dag. Sochtends lekker uitslapen en daarna de f1 wedstrijd en de kampioenswedstrijd van Feyenoord gekeken! En we weten allemaal hoe dat afliep :)!! 😁 Savonds zijn we afgereisd naar de Plitvice meren waar we om 20.00 uur bij de camping zijn aangekomen. Wat leek op een mooie dag eindige alleen in regen en onweer, net toen wij ons tentje wilden gaan opzetten. Maar gelukkig is alles goed gekomen! En gaan we nu lekker slapen :)

13 May 2017

Vandaag hadden wij ons dagje Zagreb. We hebben de kathedraal van Zagreb bezocht en hebben lekker door de stad gewandeld. Want het mag dan niet zo'n touristische stad zijn, het is zeker heeel gezellig! Daarna zijn we lekker boodschapjes gaan doen en lekker gaan koken in ons appartementje! Vanavond was dat lekker verse pasta met rundvlees en een champignon sausje!

12 May 2017

Vandaag hebben wij een reisdag achter de rug vanaf Boedapest naar Zagreb. We hebben hier een heerlijk privé appartementje midden in het centrum! Morgen gaan we lekker de stad verkennen met dit heerlijke weer!

11 May 2017

Vandaag was onze laatste volle dag in Boedapest. We hebben de sint-stefanus basiliek bezocht en de grote synagoge van Boedapest. Dit is de grootste synagoge van Europa en de op één na grootste van de hele wereld. Ook zijn we zoals beloofd nog een heerlijk broodje worst wezen eten als lunch bij waar we al eerder deze week dit broodje worst hadden gegeten. En ja, het was weer goddelijk! Daarna zijn we voor de aller laatste keer op het balkonnetje gaan zitten genietend van het zonnetje! Als met al was het hier een geweldige, hele warme en zonnige dag in Boedapest!

10 May 2017

De afgelopen 2 dagen zijn we gaan uitrusten in dit fijne kamertje hier in Boedapest. We hebben 2 dagen lekker gekookt en genoten van het zonnetje op het balkon. We hebben chili concarne gemaakt en lekkere salades. Vandaag is onze laatste volle dag in Boedapest die we gaan gebruiken om de laatste dingen te zien en dingen te doen die we nog wilden gaan doen.

9 May 2017

De Joden werden gedwongen hun schoenen uit te trekken waarna ze werden doodgeschoten en de stroming van de rivier hun lichamen meenam. Daarna hebben we bij een klein zaakje waar het schijnt dat ze heerlijke broodjes worst verkopen, een broodje worst van wild zwijn met shitake crème, knapperige bloemkool en zeewier gedeeld. Het was echt goddelijk! Ergens deze week gaan we zeker nog terug! Als verassing voor onszelf hebben we gisteren ook nog geregeld dat we hier in dit appartement nog 2 dagen langer blijven. Het is hier heel prettig en hebben het goed naar ons zin! Dit betekent dat we het balatonmeer overslaan en alleen vrijdag even bezoeken op de reisdag vanaf hier naar Zagreb. Smiddags zijn we boodschappen gaan doen voor het avondeten. We zijn weer gaan eten met Essam, de huisgenoot van de verhuurder. We hebben ratatouille klaargemaakt met zalm uit de oven. En hij heeft als bedankje baklava voor ons als dessert gemaakt.

8 May 2017

Afgelopen zondag was voor ons simpele dag. We zijn Sochtends boodschappen gaan doen voor het eten en drinken voor de dag, want we moesten toch wel vanuit hier naar de kampioenswedstrijd van Feyenoord kijken natuurlijk met hapjes en drankjes. Maar we weten allemaal hoe dat afliep... Dus hebben we de rest van de dag niet heel veel meer gedaan. Gisteren was een goede dag, mooi weer en we hebben veel gedaan. Sochtends zijn we naar de burcht van Boeda geweest, dit enorme gebouw wat voor een prachtig beeld zorgt in de stad vonden we alleen van dichtbij toch een stuk minder aantrekkelijk. De burcht is in de geschiedenis heel vaak verwoest en terug gebouwd in verschillende stijlen. Hierna zijn we naar het parlementsgebouw geweest, werkelijk een prachtig gebouw! Daarna hebben we het monument 'schoenen op de Donau kade' wezen bezoeken. Dit is een monument ter gedachtenis aan de Joden die langs de oever werden gefusilleerd. (lees verder in volgend bericht)

6 May 2017

Vandaag was een mooie dag. Een echte warme zomerse dag hier in het mooie Boedapest. Vanmiddag zijn we als eerste het vissersbastion van Boedapest wezen bezoeken samen met de Matthiaskerk en het standbeeld van koning Stefanius I van Hongarije. Hierna zijn we verder gegaan naar het staatsopera gebouw van Boedapest en daarna naar het heldenplein. De standbeelden in de halve cirkel zijn van 14 koningen. Helden van het Hongaarse rijk. Daarna zijn wij boodschapjes gaan doen om lekker op ons balkonnetje bij het appartementje te genieten van het zonnetje!

5 May 2017

Vandaag was niet een heel bijzondere dag. Wij zijn er achter gekomen dat op ons E-vignette per ongeluk het kenteken op het verkeerde land stond. Namelijk Nieuw-Zeeland in plaats van Nederland. Wij moesten dus op zoek naar een van de kantoren van het registratie orgaan voor de tol. Dit kostte iets meer moeite dan gedacht doordat ons lieve Google ons liet lopen waar dit toch niet helemaal de bedoeling is. Maar gelukkig zijn de boetes die we hadden opgelopen door dit ongelukje weggehaald en is alles toch niet voor niks geweest. Maar na een aantal uur kwamen we rond half 6 toch nog in het centrum aan voor wat boodschapjes voor het Avond eten. Want dat verdiende we wel na deze dag. We hebben heerlijk eend klaar gemaakt op 2 manieren. Een gestoofde eendenbout en een rosé gebakken eendenborst. Dit samen met oesterzwammen risotto en natuurlijk een rood wijntje om erbij te drinken. Al met al was het dus alsnog een zeer geslaagde dag!

3 May 2017

Eergisteren was voor ons een rustig dagje, we zijn het centrum even kort in geweest voor wat boodschapjes en de stad te verkennen. Die zelfde avond hebben we gekookt voor de huisgenoot van de verhuurder van deze airbnb en hebben daarna de rest van de avond gepraat met de andere gasten in de andere kamer. Het is een Pools stel van 16 en 17 waar we het goed mee kunnen vinden. Gisteren hebben we over de vrijheidsbrug en de kettingbrug gelopen en hebben we de citadel van Boeda beklommen. Dat was misschien een minder goed plan, met 26 graden het bergplateau van 235 meter hoog beklimmen, maar het was het zeker waard! Als laatste zijn we door de grote markthal gelopen en zijn daarna toch maar even ergens anders onze boodschapjes voor de avond wezen halen!

2 May 2017

Gisteren ochtend zijn we de dag in Bratislava goed begonnen met een lekker ontbijtje in het parkje bij het meer vlak bij het appartementje. Hierna zouden wij lekker het centrum in gaan om daar nog wat high lights van de stad te gaan bekijken. Maar vlak voordat we wilden gaan hebben we de planning helemaal omgegooid en zijn we met de auto naar het dorpje Devín gereden (een stadsdeel van Bratislava) hier staat het kasteel van Devín. Alles wat er nog van over is is de ruïne van deze oude burcht. Deze burcht diende ter verdediging en had een strategische plek bij waar de Donau en de morava samenvloeien. In 1809 werd de burcht verwoest door Napoleon. Na dit rustgevende uitje zijn we doorgetrokken naar Boedapest waar we gisteren avond zijn aangekomen in dit fijne appartementje!

1 May 2017

Gisteren middag zijn wij aangekomen in Bratislava. Gisteren avond konden wij het appartement pas in en zijn met nogal wat haast ontvangen hier. Het komt erop neer dat we het hier niet zo naar ons zin hebben en hebben besloten 2 dagen eerder naar Boedapest te gaan. Vandaag gaan we dus de auto weer helemaal inladen en nog even het centrum van Bratislava in om wel nog iets van deze stad te kunnen zien.

30 April 2017

Vandaag hebben wij het natuurhistorisch museum in Wenen bezocht. (helaas geen tijd gehad voor het kunsthistorisch museum, we hopen dit ooit nog te doen als we nog een keer naar wenen gaan) Voor iedereen die ooit nog naar Wenen gaat is dit echt een aanrader! Alleen de architectuur van het gebouw opzich is al een must-see! Het museum is geopend in 1889 en heeft in de tussentijd een collectie verzameld van ongeveer 30.000.000 objecten. Onder deze 30 miljoen objecten bevind zich 1 van de beroemdste objecten uit de oudheid, namelijk de Venus van Willendorf. Toen wij hier 3 jaar geleden op school les over kregen, hadden we geen idee dat we het beeld zelf 3 jaar later zouden zien. Maar dit was maar 1 van de zo vele dingen waar we onze ogen bij uitkeken! Het was een geweldige ervaring onze laatste dag hier in Wenen. Hierna zijn we gelukkig op tijd bij de camping aangekomen om toch nog vanuit hier de Formule 1 live te volgen! Morgen staat de reis naar Bratislava op de planning!

29 April 2017

Vandaag was een geweldige dag! Het was zoo mooi weer (zeker vergeleken met gisteren) en zijn we voor het eerst echt het centrum van wenen in geweest! Vandaag hebben wij afgesproken met Etienne die toevallig ook in Wenen was en hij heeft ons meteen alle dingen die we echt moesten zien laten zien! Stephansdom was onze eerste stop. Daarna zijn we de hofburg gaan bezoeken (bekend van sisi). Ook zijn we langs de nationale bibliotheek gelopen en de Spaanse paardrijschool. Toen leek ons het een goed idee (aangezien het toch heel mooi weer was en we veel wilden doen vandaag in wenen) om maar meteen naar het Schloss Schönbrunn te gaan. Het voormalig zomerpaleis van de keizerlijke familie. En ja, hier zit zelfs een dierentuin bij de tuin inbegrepen. Dit was een van de meest indrukwekkende dingen die we ooit hebben gezien. (verdere verhaal volgt in volgend bericht)

26 April 2017

Gisteren hadden wij onze laatste dag in Brno. We zijn nog even door de stad gaan wandelen en zijn nog langs het kathedraal geweest. Daarna zijn we maar lekker weer naar huis geweest om vervolgens heerlijk te gaan koken met de "restjes" van de avond ervoor. Dit leidde tot een overheerlijke warme curry Bloemkool soep waarmee ons tripje naar Brno toch goed mee werd afgerond. Vandaag was heel andere koek. We zijn vandaag naar de camping bij Wenen afgereisd waar de gevoelstemperatuur (as we speek) 6 graden is en de kans op regen gemiddeld 80% is. Maar niet getreurd want we maken het ons zo warm en knus mogelijk met veel dekens en lekker opgewarmde soep die nog over was van gisteren. Morgen gaan we voor het eerst het centrum in en hopelijk staat er een mooie dag voor de boeg!!

25 April 2017

Vandaag hebben we weer een reisdag achter de rug. Vanuit het mooie Praag doorgereisd naar Brno, de 2e grootste stad van Tsjechië. Voordat wij deze 'lange' reis gingen maken zijn we eerst nog maar eens goed gaan eten bij het Mexicaanse restaurantje wat ons werd aangeraden door de verhuurders. En wat was dat terecht! Heerlijk Lunch menu gehad voor ontiegelijk weinig geld. Voor iedereen die ooit nog naar Praag gaat is het aan te raden om bij Zluta Pumpa te gaan eten. Nu in Brno moeten we nog eventjes wennen aan de stad. Het geeft tot nu toe een veel minder fijne indruk. Maar we zijn hier maar meteen lekker boodschapjes gaan doen en lekker gaan koken om het toch nog lekker naar onze zin te maken.

24 April 2017

Vandaag was onze laatste volle dag in Praag, dus hebben we alle belangrijke hoogtepunten uit Praag bekeken We zijn begonnen op Old Time Square waar we klokslag 12 uur bij de astronomische klok stonden. Nadat we een heel verantwoorde lunch van een Tsjechische worst met een Pale Lager op hadden zijn we richting de Charles Bridge (deze keer met daglicht) Hier hebben we onder andere het beeld van st. Johann van Nepomuk bekeken. Dit beeld is geplaatst op de plek waar hij in 1393 de rivier in is gegooid. Daarna zijn we bij monument voor de slachtoffers van het communisme geweest. Ondanks dat het niet heel erg bekend is, is het zeer aan te raden. Het laat een hele grote indruk achter op ons beide Vanavond zijn we lekker aan het eten en drinken in de locale barretjes in de omgeving van het appartement en gaan we nog even de stad in voor wat street-food. Een mooie afsluiting van een geweldige tijd in Praag

22 April 2017

Gisteren avond zijn wij na het eten nog even een avondwandeling gaan maken over de Charles bridge. Vanmiddag hebben we het Strahov klooster bezocht. Dit klooster bestaat al sinds 1143 en staat onder andere bekend om de brouwerij die daarbij hoort. We hebben dan ook uit cultureel plichtsbesef een aantal van deze bieren geproefd die hier worden gebrouwen. Na een aantal van deze bieren geproefd te hebben zijn we onderweg gegaan naar het 'Dancing House'. Wij vonden dit eigenlijk een heel mooi voorbeeld dat niet alles wat bijzonder is, ook direct mooi hoeft te zijn. Het ziet er zo apart uit dat we ons afvroegen of we toch niet wat meer bier op hadden dan we hadden afgerekend... Vanavond staat er nog een tripje door de stad op de planning, om wat van het volop aanwezige street-food te proberen!
Vandaag was een lekkere uitrustdag, het was vandaag slecht weer en het was gisteren toch wel wat laat geworden... We hebben dus lekker rustig aan gewandeld, geschilderd en zijn s'avonds lekker uit eten geweest.

20 April 2017

Gister avond waren wij nog lekker wezen eten bij Ú Kroka. Lekker lokaal eten kunnen proeven, wat zeer aan te raden is! Vandaag was een prachtige dag, veel warmer dan dat het gisteren was en vollop zon ☀! We zijn in de ochtend vertrokken naar de oude joodse buurt en hebben hier zo veel mogelijk kunnen bekijken. Ook zijn we het Franz kafka monument gaan bekijken. Hierna zijn wij nog naar de John lennon muur geweest, deze speelde een belangrijke rol in de strijd tussen het communisme van toen en de huidige democratie. Helaas is de muur heel vaak overgeverfd, en zijn de kenmerkende uitspraken en plaatjes (bijna) niet meer te zien. En we zijn we nog naar het straatje Nerudova geweest waar nogsteeds boven de oude huizen de symboliek te vinden is over de kenmerken van de oude bewoners in die tijd. 's Avonds zijn wij terug naar het appartementje gegaan om zelf lekker te gaan koken.
Vandaag veel gewandeld en het kasteel van Praag bezocht! Gelukkig scheen het zonnetje wel ondanks dat het heel koud was. Vanavond gaan we lekker even onze tijd verdrijven met spelletjes voordat we om 20.30 uur lekker kunnen gaan eten bij een heel leuk restaurantje!

19 April 2017

Vanmorgen zijn wij vertrokken vanuit unterbreizbach, waar ons ineens toch een aardig grote verassing lag te wachten, heel veel sneeuw ❄! Hierdoor werd de reis naar Praag iets langer dan verwacht, maar gelukkig veilig aangekomen in dit prachtige appartementje. Onderweg hebben wij gelukkig ook nog een goede autoradio kunnen kopen en installeren waardoor we nu niet meer hoeven te luisteren naar de lokale top nummers. Verder zijn wij nu lekker aan het genieten van het goedkope leventje in het centrum van Praag!

18 April 2017

Vandaag was een rustige dag voor ons in Unterbreizbach. Lekker stukjes gereden en gelopen. Boodschapjes gedaan en gekookt. Maar we bleven ons sinds gisteren afvragen wat deze raar maar toch best gaaf uitziende berg is. Dus dit wilden we uitzoeken. We bevinden ons dus zeer dichtbij Monte Kali, de berg van tafelzout (en ja dit klopt echt). Het is een bijproduct van de potassium winning dat hier al jaren lang wordt gedumpt door het bedrijf K+S wat nu dus heeft gezorgd voor dit "spectaculaire" beeld. Nu gaan we weer alles klaar maken en inpakken voor morgen, onze volgende reisdag, naar Praag!

17 April 2017

We zijn net na onze 1e reisdag aangekomen in onze verblijfplaats in Unterbreizbach en zijn al meteen beland bij de 1e probleempjes. Wij waren het een soort van vergeten dat het nu 2e paasdag is en er dus blijkbaar in Duitsland heeelemaal niks open is. Geen eten dus voor ons vandaag, alleen wat er nu nog over is van het voedsel "voor onder weg" 😁. Gelukkig hebben we het voor derest heel erg naar ons zin en zitten we op een mooi rustig plekje in een zeer netjes appartementje. Groetjes, Remco en Denice